Kenen 4v saa olla yksin ulkona?

Vähän vastinetta tuolle äskeiselle ketjulle. Ja huom. haulla voi hakea myös aikaisempia ketjuja.

Itse myönnän. Oma 1 kk päästä 5v on ollut joulusta asti itsenäisesti ulkona. Enkä ole päätöstäni ja päästämistäni katunut. Tosin voi olla, että joskus tulee tilanne, että luottamus menee ja yksin ulkoilu pitää lopettaa, sitähän ei voi tietää.

Tässä muita ketjuja, joista voi tarkistaa, miten muilla palstalaisilla.

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1344207
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1158654
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1142506
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1062862
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1062862
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1088362
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1365638
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1094472
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1094472
http://kaksplus.fi/keskustelu/t990709

Ja lisää voi etsiä haulla yksin ulkona 4v

Tämän viestin tarkoituksena on tuoda ilmi se tämän palstan vääristymä, että yhdessä ketjussa puhutaan yhtä, toisessa toista, tuntuu että harva uskaltaa tunnustaa toimivansa sen ketjun mielipidettä vastaan.
 
meillä saa
Meillä on nyt kuukauden ajan 4v4kk saanut mennä esim. keinumaan yksin. Leikkipihaan pääsee suoraan takapihalta ja on suojaisa paikka. Tai etupihan ikkunan alla saa leikkiä hetken ennenkuin ruoka valmista. Ajatuksena, että näköetäisyys ikkunasta, parkkipaikalle ei saa mennä. Lapsi on luonteeltaan varovainen. Kavereiden seuraan en vielä yksin päästä.
 
meidän esikoinen sai mennä sinä kesänä ulos yksin kun täytti 5v, eli oli 2kk vajaa 5v kun aloitti ulkoilun ilman äitiä.
Kakkonen oli jo vajaa 3,5v:nä pihalla hetken ilman äitiä, jos esim purkasin kauppakassit kotona ym...
Kolmonen on nyt 3v 2kk ja ei puhettakaan, että sen voisi jättää hetkeksikään ilman vahtimista...
 
heppuli
saanu esikoinen olla 3,5v asti,mut onki nii rauhallinen ja arka et ei takuu varmasti tee typeryyttä,mut kuopus onki jotai aivan muuta ei tarvi ku pää kääntää ni jo on kiipeemäs rappusil(palotikkaat siis),kallion päälle,heittelee kiviä,juoksee ties minne ym...ei taida kovin äkkiä saada olla edes veljensä kaa pihal keskenää edes sen aikaa et vessas käyn!nyt siis kuopus vast 1v10kk!
 
meillä
Nyt on osittain saanut olla 3v 9kk olla pihalla yksin. Toinen vanhemmista vahtii ikkunassa ja huutelee heti, jos ei näy pihalla ja menee perään katsomaan. Ollaan suojaisassa rivariyhtiössä.
 
kinuski
Meillä on maaliskuussa 4v täyttänyt saanut nyt muutaman viikon ajan olla itekseen pihalla. Mä näen tohon pihalle ikkunasta ja käyn aina kattomassa, nätisti on toistaiseksi ollut, mutta jos jotain hölmöilee niin en siitä naapurin lapsia syytä.
 
sittemmin sai olla
Meidän naapuri päästi meidän 4-vuotiaan oman lapsensa kanssa kaksistaan pihalle kun lapsi oli heillä kerran kylässä. Naapurinlapsi tuli ovelta hakemaan kylään ja päästin ja kun hetken päästä jouduin lähtemään asioille, kävin kysymässä naapurintädiltä saako lapsi olla siellä vielä sen tunnin verran vai otanko mukaan. Sai olla ja kun tulin takaisin, olivat lapset pihalla.

Eipä siinä sitten mitään. :headwall:
 
vieras
Omalla aidatulla pihalla sai vajaa 4 v olla 1 v pikkuveljen kanssa kaksistaan ulkona. Ja nyt 3 v saa olla 7 v:n kanssa ei-aidatulla alueella ulkona. Usein tuossa on kyllä myös 10 ja 8 v:t mukana.

Kivittäkää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
meillä 4v-kaksoset eikä tosiaankaan voi päästää yksin pihalle, keksivät kaikkea hölmöä
Lapsestahan se on kiinni. Ei meidänkään pienempää voi päästää vielä nyt 3-vuotiaana, enkä usko et vuodenkaan päästä. Isosisko taas on toista maata.
 
on ollut mummolan pihalla jo viime kesänä hetkiä yksin.maaliskuussa täytti 4v.
tulee kesällä olemaan kotipihallakin yksin, ei tietenkään pitkiä aikoja ja tämän tästä huutelen miten menee.Kerrostalon pihaan en päästäisi
 
vieras
3 v. saa olla yksin aidatulla takapihalla. Ei pääse sieltä karkaamaan, ja vaaralliset jutut on minimoitu, joten ei ole vesitynnyreitä tai tikkaita. Omat lelut, keinu ja hiekkalaatikko jne. Trampoliinin käyttöä valvon. Silloinkin on takaovi auki, ja kuulen sen juttelun sieltä, ja jos menee hiljaiseksi niin käyn kurkkaamassa.
 
vieras
Nää on ihan typeriä nää vertaukset. Riippuu asuinalueista, lapsesta, kavereista jne. Meillä on esikoinen nyt 8-vuotias ja kotonaan on saanut olla pihalla jo 4-vuotiaasta. Asutaan maalla ja lähimpään naapuriinkin on monta sataa metriä. Autotielle vielä enemmän. Ja lapsi ei ole koskaan ollut mikään "päätön kana". Kuitenkaan isovanhemmillaan (asuvat kerrostalossa) ei saa mennä yksin vieläkään ulos. Kun ei aluetta tunne eikä ole kaupungissa yksin tottunut liikkumaan.

Sit taas kuopus on nyt 3 vee ja aivan erilainen kuin veljensä. Pää kolmantena jalkana juoksee paikasta toiseen eikä voi hetkeksikään selkää kääntää vieläkään. Ja ihan varmana ei vuoden päästä ole yksin ulkona! Ellei ihmettä tapahdu :)
 

Yhteistyössä