Elovenan kyljessä on ollut ainakin ennen vanhaan. Minä teen näin:
Pilko omput vuokaan, ei tarvitse voidella. Ripottele päälle kanelia (ja sokeria). Omppujen päälle painellaan seuraava seos:
100 voisulaa (itse korvaan 20-50% rypsiöljyllä monipuolisuuden vuoksi ja koska muuten päällisestä tulee jääkaapissa kivikovaa)
1dl sokeria
3dl kaurahiutaleita (joskus laitan osan ruishiutaleita, se on vähintään yhtä hyvää)
Joskus teen 1,5 -kertaisen annoksen päällistä. Sitä ei ole koskaan tarpeeksi
. Vuuan voi laittaa ihan piripintaan täyteen, paistos lösähtää uunista pois ottamisen jälkeen etenkin, jos omenanpalat ovat suuria.
Uunissa pidän 175-200 asteessa melkein tunnin, omenoista riippuen. Päältä saa ruskistua mutta ei liian tummaksi.