Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
kasviskeittoja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 2711838, member: 589"]</p><p>Perunanokkoskeitto</p><p></p><p>10 perunaa</p><p>1,2 l vettä</p><p>1 dl kuivattua nokkosta (tai pkt pakastepinaattia)</p><p>yrttisuolaa</p><p>2-3 rkl rasvaa</p><p></p><p>1. Keitä kuoritut perunat aivan kypsiksi.</p><p>2. Soseuta, lisää nokkosjauhe (tai sulatettu pinaatti), mausta yrttisuolalla ja rasvalla. </p><p>3. Lisää vettä, jos keitto on kovin paksua. </p><p>4. Kiehauta.</p><p></p><p>Nokkos-/pinaattikeitto</p><p></p><p>11 (tai 50g pakasteena) nokkosenlehtiä tai pinaattia</p><p>1 l kasvislientä</p><p>1 tl muskottipähkinää</p><p></p><p>1. Silppua pinaatti kiehuvaan liemeen. (Tuoreet nokkoslehdet ryöpytetään). </p><p>2. Keitä hetki ja mausta. </p><p>3. Tarjoa liemikupeista. </p><p>4. Halutessasi voit suurustaa keiton vehnäjauhoilla lisäämällä keittoon puoli lasillista kylmää vettä, johon on sotkettu reilu lusikallinen vehnäjauhoja.</p><p></p><p>Kullankeltainen aurinkokeitto</p><p></p><p>porkkanaa haluamasi määrä</p><p>kasvisliemikuutio</p><p>yksi valkosipulin kynsi</p><p>sipuli (jos saat, niin kevätsipuli varsineen) tai pala purjoa</p><p>paprikamaustetta</p><p>aromisuolaa</p><p>koristeeksi vihanneskrassia tai persiljaa</p><p></p><p>1. Pese ja paloittele porkkanat. </p><p>2. Keitä ne kypsiksi ja loppuvaiheessa lisää kasvisliemikuutio liukenemaan veteen. (Ennen tätä poista osa vedestä, jos sitä on liikaa.) </p><p>3. Käännä levy pois päältä ja lisää keiton joukkoon muutamaan osaan leikattu sipuli ja valkosipuli. </p><p>4. Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella. </p><p>5. Mausta keitto haluamillasi mausteilla ja tarkista, että se on edelleen sopivan lämpöistä.</p><p>6. Jos keitto on ehtinyt jäähtyä, kuumenna sitä hetkinen.</p><p></p><p>"Borsch" </p><p></p><p>1 sipuli silputtuna</p><p>450g raakaa punajuurta kuorittuna ja pienittynä</p><p>1 suuri hapan omena pienittynä</p><p>2 sellerinvartta pienittyinä</p><p>115 sieniä pienittynä</p><p>2 rkl kasvisöljyä</p><p>2 litraa kasvislientä</p><p>1 tls kuminen siemeniä</p><p>hyppysellinen kuivattua timjamia</p><p>1 suuri laakerinlehti</p><p>tuoretta sitruunamehua</p><p>suolaa, rouhittua mustapippuria</p><p>150 ml smetanaa</p><p></p><p>1. Laita silputut vihannekset isoon kattilaan voin ja öljyn kanssa.</p><p>2. Lisää 45ml kasvislientä. </p><p>3. Hauduta kannen alla n.15 min välillä kattilaa ravistellen. </p><p>4. Lisää kuminan siemenet, keitä minuutti. </p><p>5. Lisää loppu liemi, timjami, sitruunamehu, laakerinlehti ja mausteet.</p><p>6. Kuumenna kiehumispisteeseen.</p><p>7. Vähennä lämpöä.</p><p>8. Anna muhia hiljakseen kannen alla n. 30 min välillä sekoittaen. </p><p>9. Poista laakerinlehti ja valuta vihannekset (säästä liemi!). </p><p>10. Soseuta kasvikset pehmeäksi soseeksi. </p><p>11. Laita sose takaisin kattilaan.</p><p>12. Lisää liemi. </p><p>13. Kuumenna uudelleen ja tarkista maku. </p><p>14. Smetana sopii hyvin keittoon.</p><p></p><p>Monen kaalin keitto</p><p></p><p>1 sipuli </p><p>1/2 purjo </p><p>4 porkkanaa </p><p>pala juuriselleriä </p><p>pala palsternakkaa </p><p>lohko keräkaalia </p><p>1 kyssäkaali </p><p>1-2 lehtikaalin lehteä </p><p>1/2 kukka- ja/tai parsakaalia </p><p>loraus öljyä </p><p>4-5 viipaletta pekonia </p><p>150-200 g palvikinkkua </p><p>n. 1,2 l vettä </p><p>suolaa, mustapippuria </p><p>persiljaa ym yrttejä</p><p></p><p>1. Silppua pekoni ja kuutioi palviliha. </p><p>2. Hienonna sipuli ja/tai purjo. </p><p>3. Kuutioi porkkanat, selleri, palsternakka ja kyssäkaali. </p><p>4. Suikaloi kaali ja lohko kukka- ja/tai parsakaali ja silppua lehtikaali. </p><p>5. Lorauta kasariin vähän öljyä.</p><p>6. Kuullota pekonia ja palvikuutioita hetki. </p><p>7. Lisää sipulit , juurekset ja kaalisuikaleet ja kuullota hetki. </p><p>8. Kaada joukkoon kiehuva vesi. </p><p>9. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min. </p><p>10. Lisää kukka- ja parsakaalin nuput ja suikaloitu lehtikaali. </p><p>11. Hauduta vielä viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. </p><p>12. Mausta keitto mustapippurilla ja yrteillä sekä tarpeen mukaan suolalla</p><p></p><p>Nopea kaalikeitto</p><p>8 litraa </p><p></p><p>1 kaali</p><p>2 suurta sipulia</p><p>4 porkkanaa</p><p>1 sellerin varsi</p><p>2 tlk säilyketomaattia</p><p>2 tlk vihreitä papuja</p><p>2 vihreää paprikaa</p><p>2 kasvisliemikuutiota</p><p>tai (sipulikeittopussi)</p><p></p><p>1. Maustamiseen sopii esim. mineraalisuola, soijayrtit tai valkosipuli.</p><p></p><p>Vihannessosekeitto</p><p>4 annosta</p><p></p><p>2 pss sekavihanneksia</p><p>8-9 dl kasvis- tai kanalientä</p><p>2 rkl sulatejuustoa</p><p>ripaus suolaa</p><p></p><p>1. Keitä sekavihannekset kasvisliemessä kypsiksi.</p><p>2. Soseuta ne sauvasekoittimella. </p><p>3. Lisää sulatejuusto ja suola.</p><p></p><p>Kotoinen pinaattikeitto </p><p></p><p>300 g tuoretta pinaattia (tai pakastepinaattia)</p><p>2 rkl margariinia tai voita</p><p>½ dl vehnäjauhoja</p><p>1 l maitoa</p><p>suolaa, jauhettua valkopippuria</p><p>2 rkl tuoretta kirveli- tai timjamisilppua</p><p>4 keitettyä munaa</p><p></p><p>1. Kiehauta tuoreet pinaatinlehdet pienessä vesimäärässä, valuta vesi pois ja silppua veitsellä. </p><p>2. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta vesi pois.</p><p>3. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta.</p><p>4. Vedä kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen.</p><p>5. Pane kattila takaisin levylle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti. </p><p>6. Keitä kymmenisen minuuttia.</p><p>7. Mausta.</p><p>8. Leikkaa munat pituussuuntaan kahtia ja lisää keittoon. </p><p></p><p>Kukkakaalisosekeitto </p><p></p><p>1 kpl kukkakaalia </p><p>sipulia silputtuna </p><p>2 dl perunoita silputtuna </p><p>valkosipulia </p><p>mustapippuria </p><p>0,5 lihaliemikuutioita </p><p>ruokakermaa </p><p>tuorejuustoa </p><p>maitojauhetta </p><p></p><p>1. Pilko kukkakaali kukinnot nupuiksi ja varret kuutioiksi.</p><p>2. Keitä melko vähässä vedessä. </p><p>3. Lisää sipulit ja perunat sekä liemikuutio ja muut kuumentamista kestävät mausteet. </p><p>4. Anna kiehua noin 15 minuuttia ja soseuta esim. sauvasekoittimella. </p><p>5. Jos haluat oikein hienon sosekeiton, puserra se siivilän läpi. </p><p>6. Lisää lopuksi yrttimausteet ja esim. 0,5 dl ruokakermaa. </p><p>7. Kermaa tms. ei tarvita paljon, sillä sosekeitto on muutenkin hämmästyttävän pehmeän makuista. </p><p>8. Nauti hyvän leivän kera. </p><p></p><p>Peruna-purjokeitto </p><p> </p><p>12 perunaa</p><p>1 kpl purjosipulia </p><p>1 prk sulatejuustoa </p><p>1 l vettä </p><p>5 rkl vehnäjauhoa </p><p></p><p>1. Kuori ja viipaloi perunat. </p><p>2. Laita kiehuvaan veteen, jossa on liemikuutio. </p><p>3. Pilko purjo ja laita purjopalat veteen. </p><p>4. Anna kiehua n. 15 minuuttia. </p><p>5. Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa keitinveteen. </p><p>6. Ota n. 1,5 dl vettä ja sekoita vehnäjauhot siihen. </p><p>7. Kaada keittoon. </p><p>8. Sekoita keittoa muutama minuutti. </p><p>9. Anna kiehua n. 10 minuuttia. </p><p></p><p>Purjoperunasosekeitto </p><p></p><p>1-2 kpl purjosipulia </p><p>4-5 kpl perunoita </p><p>1,25 l vettä </p><p>kasvisliemikuutio </p><p>yrttisuolaa </p><p>valkopippuria </p><p>persiljaa </p><p>kermaa </p><p></p><p>1. Kuori ja lohko perunat. </p><p>2. Huuhtele halkaistu purjo huolellisesti ja paloittele se. </p><p>3. Lisää liemikuutiot, peruna ja purjo keitinveteen.</p><p>4. Keitä kypsäksi. </p><p>5. Soseuta ja maista. </p><p></p><p>Leikkikeittiön kasvissosekeitto </p><p></p><p>Pehmeä sosekeitto maistuu koko perheelle. Itse asiassa ennen mausteiden ja juuston lisäämistä siitä saa maittavan vauvansoseen! </p><p></p><p>1/2 l vettä tai kasvislientä </p><p>2 perunaa </p><p>1 porkkana </p><p>pala kukkakaalia </p><p>1 purjo </p><p>ripaus currya </p><p>1/2 tl paprikajauhetta </p><p>170 g valkosipulituorejuustoa </p><p>(yrttisuolaa) </p><p></p><p>1. Kuori ja paloittele kasvikset ja kypsennä ne pehmeiksi kasvisliemessä. </p><p>2. Valuta kasvikset, mutta säästä keitinliemi. </p><p>3. Soseuta kasvikset monitoimikoneessa ja lisää keitinliemi niin, että saat sopivan paksun sosekeiton. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää tuorejuusto ja mausteet. </p><p>4. Kuumenna kiehumispisteeseen. </p><p>5. Koristele keitto herneenversoilla ja porkkanasta perunankuorimaveitsellä leikatuilla ohuilla suikaleilla. </p><p>6. Vaihda kasviksia ja keitto maistuu aina uudelta. Esimerkiksi tuoreesta punajuuresta saa ihanan ja värikkään sosekeiton. </p><p></p><p>Kasvisosekeitto </p><p></p><p>1 l vettä </p><p>1,5 kasvisliemikuutiota </p><p>3-4 perunaa </p><p>3 porkkanaa </p><p>1 palsternakka </p><p>1 purjo </p><p>1 purkki juustoa (esim. Bel-ami) </p><p></p><p>1. Kasvikset kuoritaan ja raastetaan. </p><p>2. Kiehuvaan veteen laitetaan liemikuutiot ja kasvikset. </p><p>3. Keitetään kypsäksi ja hienonnetaan sauvasekoittimella. </p><p>4. Tarkistetaan maku. </p><p>5. Lisätään persiljaa. </p><p>6. Lopuksi lisätään juusto.</p><p></p><p>Kesäkeitto 1</p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>2 kpl porkkanaa </p><p>3 kpl perunaa </p><p>1 kpl kukkakaalia </p><p>1 l Vettä </p><p>1 kpl Knorr Kasvisliemikuutiota </p><p>0,5 pss pakastepapuja </p><p>0,5 kpl purjosipulia </p><p>100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä </p><p>3 rkl persiljasilppua </p><p> </p><p>1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. </p><p>2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemivalmiste. </p><p>3. Lisää veteen porkkana- ja perunakuutiot.</p><p>4. Keitä ne puolikypsiksi noin 15 minuuttia. </p><p>5. Lisää kukkakaalinpalat, pavut sekä purjoviipaleet.</p><p>6. Keitä vielä 5 minuuttia. </p><p>7. Lisää tuorejuusto ja sulata se keiton joukkoon. </p><p>8. Ripottele keiton pinnalle persiljasilppua.</p><p></p><p>Kesäkeitto 2</p><p>5 annosta</p><p></p><p>1 kg kasviksia ( perunoita, porkkanoita, herneitä, kukkakaalia, retiisejä)</p><p>7 ½ dl kasvislientä</p><p>½ l maitoa</p><p>1 ½ rkl Ohrakasta</p><p>suolaa</p><p>persiljaa, ruohosipulia</p><p></p><p>1. Lisää kasvikset kasvisliemeen kypsymisjärjestyksessä ja keitä kypsiksi. </p><p>2. Lisää maito ja kylmään maitoon liuotettu Ohrakas. </p><p>3. Keitä 2 minuuttia. </p><p>4. Mausta tarvittaessa suolalla. </p><p>5. Ripottele pinnalle persiljaa tai ruohosipulia. </p><p>6. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.</p><p></p><p>Espanjalainen kesäkeitto (gazpacho)</p><p>(2-3 annosta)</p><p></p><p>4-5 kypsää tomaattia kannat poistettuna</p><p>½ kurkkua "huolimattomasti" kuorittuna</p><p>1 vihreä paprika paloina</p><p>4-5 viipaletta vaaleaa leipää paloina (saa olla eilistä)</p><p>1 pieni sipuli paloina</p><p>1 valkosipulinkynsi</p><p>3 rkl oliiviöljyä</p><p>1 rkl viinietikkaa</p><p>½ l kylmää vettä</p><p>1 rkl tomaattisosetta</p><p>mustapippuria, suolaa</p><p></p><p>1. Hienonna kasvikset monitoimikoneessa.</p><p>2. Lisää leipä, öljy, etikka ja vesi. </p><p>3. Hienonna tasaiseksi keitoksi. </p><p>4. Viimeistele väri ja maku tomaattisoseella, suolalla ja mustapippurilla.</p><p>a. Kasvisten ainesuhteet voivat vaihdella maun ja saatavuuden mukaan: myös alkuperämaassa jokaisella kokilla on oma reseptinsä. </p><p>5. Vaalealla leivällä on tärkeä rooli, se saostaa keiton ja tekee siitä sileää. </p><p>6. Tarjoa maalaishiivaleivän tai paahtoleivän kera. </p><p>a. Kylmä keitto on mainiota ruokaa kesähelteillä. </p><p></p><p>Kesäkeitto 3</p><p></p><p>½-3/4 l vettä</p><p>1 rkl sokeria</p><p>1 tl suolaa</p><p>1-2 dl herneitä</p><p>2-3 porkkanaa</p><p>pieni kukkakaali</p><p>½ l perunoita</p><p>½-3/4 dl maitoa</p><p>1 rkl vehnäjauhoja</p><p>2 rkl voita</p><p>persiljaa</p><p></p><p>1. Juurekset lisätään kiehuvaan sokerilla ja suolalla maustettuun veteen yo. järjestyksessä lyhyin väliajoin.</p><p>2. Kypsien kasviksien joukkoon lisätään maito, johon on sekoitettu vehnäjauhot.</p><p>3. Keitetään 10 minuuttia.</p><p>4. Lisätään voi.</p><p>5. Maustetaan ja koristellaan persiljalla.</p><p></p><p>Keitto kaalista</p><p></p><p>1 iso porkkana</p><p>(100 g selleriä)</p><p>1 sipuli</p><p>1 purjo</p><p>300 g keräkaalia</p><p>1 l vettä tai kasvislientä</p><p>1 ½ tl yrttisuolaa</p><p></p><p>1. Pese ja kuori porkkana (ja selleri). </p><p>2. Leikkaa ne suikaleiksi.</p><p>3. Huuhtele purjo ja kuori sipuli. </p><p>4. Leikkaa ne ja keräkaali suikaleiksi.</p><p>5. Kiehauta vesi ja lisää kasvikset. </p><p>6. Mausta yrttisuolalla. </p><p>7. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.</p><p></p><p>· Voit lisätä keittoon noin 300 g jauhelihaa pieniksi palleroiksi pyöritettyinä. Liemi säilyy kirkkaana, jos keität lihapyörykät erikseen lihaliemessä.</p><p>· Keitosta saat nopeasti ruokaisamman lisäämällä siihen makkaraa, kinkkua tai tölkillisen valkeita papuja tomaattiliemessä.</p><p>· Voit lisätä ruokaan pienen tölkillisen tomaattisosetta tai, valkosipulia ja makaronia. Tarjoa keitto juustoraasteen kanssa.</p><p>· Vaihda keitossa oleva keräkaali paketilliseen pakastekalaa ja mausta keitto tomaattisoseella ja valkosipulilla.</p><p></p><p>Punajuurikeitto</p><p></p><p>8 dl kasvislientä</p><p>2 sipulia</p><p>200 g säilykepunajuuria</p><p>ripaus aromisuolaa</p><p>tuoretta persiljaa</p><p>piparjuurta tuubista</p><p>smetanaa tai maustamatonta jogurttia</p><p></p><p>1. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.</p><p>2. Lisää pilkottu sipuli.</p><p>3. Keitä kunnes sipulit ovat pehmeitä.</p><p>4. Lisää punajuurikuutiot ja keitä vielä hetki.</p><p>5. Mausta ja lisää piparjuurta makusi mukaan.</p><p>6. Kauho lautaselle.</p><p>7. Lisää päälle kruunuksi nokare smetanaa tai maustamatonta jogurttia makua pyöristämään.</p><p></p><p>Kukkakaalikeitto</p><p></p><p>1 l kasvislientä</p><p>1 reilun kokoinen kukkakaali</p><p>puoli tuubia Kavlin kanttarelli- sulatejuustoa</p><p>½ rkl rakuunaa tai kirveliä</p><p></p><p>1. Keitä pilkottu kukkakaali pehmeäksi kasvisliemessä.</p><p>2. Kaada liemi toiseen astiaan ja soseuta kaali perunasurvimella tai haarukalla</p><p>3. Kaada liemi takaisin kattilaan.</p><p>4. Lisää sulatejuusto ja yrtit.</p><p>5. Kuumenna ja tarkista maku.</p><p>6. Voit myös paseerata kukkakaalin eli pusertaa sen siivilän läpi jolloin keitosta tulee tasaista.</p><p></p><p>Nokkoskeitto (hylasta)</p><p></p><p>1 l tuoreita nokkosia</p><p>3 rkl vehnäjauhoja</p><p>1 l hyla maitoa</p><p>aromisuolaa</p><p>ripaus valkopippuria</p><p></p><p>1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää vedessä noin 2 minuuttia.</p><p>2. Valuta ja pilko ryöpätyt nokkoset pieniksi.</p><p>3. Kuumenna maito kattilassa.</p><p>4. Lisää vehnäjauhot, jotka on sekoitettu tilkkaan vettä.</p><p>5. Lisää nokkoset.</p><p>6. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoitellen niin, ettei pala pohjaan.</p><p>7. Tarjoa keitettyjen munien kanssa.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 2711838, member: 589"] Perunanokkoskeitto 10 perunaa 1,2 l vettä 1 dl kuivattua nokkosta (tai pkt pakastepinaattia) yrttisuolaa 2-3 rkl rasvaa 1. Keitä kuoritut perunat aivan kypsiksi. 2. Soseuta, lisää nokkosjauhe (tai sulatettu pinaatti), mausta yrttisuolalla ja rasvalla. 3. Lisää vettä, jos keitto on kovin paksua. 4. Kiehauta. Nokkos-/pinaattikeitto 11 (tai 50g pakasteena) nokkosenlehtiä tai pinaattia 1 l kasvislientä 1 tl muskottipähkinää 1. Silppua pinaatti kiehuvaan liemeen. (Tuoreet nokkoslehdet ryöpytetään). 2. Keitä hetki ja mausta. 3. Tarjoa liemikupeista. 4. Halutessasi voit suurustaa keiton vehnäjauhoilla lisäämällä keittoon puoli lasillista kylmää vettä, johon on sotkettu reilu lusikallinen vehnäjauhoja. Kullankeltainen aurinkokeitto porkkanaa haluamasi määrä kasvisliemikuutio yksi valkosipulin kynsi sipuli (jos saat, niin kevätsipuli varsineen) tai pala purjoa paprikamaustetta aromisuolaa koristeeksi vihanneskrassia tai persiljaa 1. Pese ja paloittele porkkanat. 2. Keitä ne kypsiksi ja loppuvaiheessa lisää kasvisliemikuutio liukenemaan veteen. (Ennen tätä poista osa vedestä, jos sitä on liikaa.) 3. Käännä levy pois päältä ja lisää keiton joukkoon muutamaan osaan leikattu sipuli ja valkosipuli. 4. Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella. 5. Mausta keitto haluamillasi mausteilla ja tarkista, että se on edelleen sopivan lämpöistä. 6. Jos keitto on ehtinyt jäähtyä, kuumenna sitä hetkinen. "Borsch" 1 sipuli silputtuna 450g raakaa punajuurta kuorittuna ja pienittynä 1 suuri hapan omena pienittynä 2 sellerinvartta pienittyinä 115 sieniä pienittynä 2 rkl kasvisöljyä 2 litraa kasvislientä 1 tls kuminen siemeniä hyppysellinen kuivattua timjamia 1 suuri laakerinlehti tuoretta sitruunamehua suolaa, rouhittua mustapippuria 150 ml smetanaa 1. Laita silputut vihannekset isoon kattilaan voin ja öljyn kanssa. 2. Lisää 45ml kasvislientä. 3. Hauduta kannen alla n.15 min välillä kattilaa ravistellen. 4. Lisää kuminan siemenet, keitä minuutti. 5. Lisää loppu liemi, timjami, sitruunamehu, laakerinlehti ja mausteet. 6. Kuumenna kiehumispisteeseen. 7. Vähennä lämpöä. 8. Anna muhia hiljakseen kannen alla n. 30 min välillä sekoittaen. 9. Poista laakerinlehti ja valuta vihannekset (säästä liemi!). 10. Soseuta kasvikset pehmeäksi soseeksi. 11. Laita sose takaisin kattilaan. 12. Lisää liemi. 13. Kuumenna uudelleen ja tarkista maku. 14. Smetana sopii hyvin keittoon. Monen kaalin keitto 1 sipuli 1/2 purjo 4 porkkanaa pala juuriselleriä pala palsternakkaa lohko keräkaalia 1 kyssäkaali 1-2 lehtikaalin lehteä 1/2 kukka- ja/tai parsakaalia loraus öljyä 4-5 viipaletta pekonia 150-200 g palvikinkkua n. 1,2 l vettä suolaa, mustapippuria persiljaa ym yrttejä 1. Silppua pekoni ja kuutioi palviliha. 2. Hienonna sipuli ja/tai purjo. 3. Kuutioi porkkanat, selleri, palsternakka ja kyssäkaali. 4. Suikaloi kaali ja lohko kukka- ja/tai parsakaali ja silppua lehtikaali. 5. Lorauta kasariin vähän öljyä. 6. Kuullota pekonia ja palvikuutioita hetki. 7. Lisää sipulit , juurekset ja kaalisuikaleet ja kuullota hetki. 8. Kaada joukkoon kiehuva vesi. 9. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min. 10. Lisää kukka- ja parsakaalin nuput ja suikaloitu lehtikaali. 11. Hauduta vielä viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. 12. Mausta keitto mustapippurilla ja yrteillä sekä tarpeen mukaan suolalla Nopea kaalikeitto 8 litraa 1 kaali 2 suurta sipulia 4 porkkanaa 1 sellerin varsi 2 tlk säilyketomaattia 2 tlk vihreitä papuja 2 vihreää paprikaa 2 kasvisliemikuutiota tai (sipulikeittopussi) 1. Maustamiseen sopii esim. mineraalisuola, soijayrtit tai valkosipuli. Vihannessosekeitto 4 annosta 2 pss sekavihanneksia 8-9 dl kasvis- tai kanalientä 2 rkl sulatejuustoa ripaus suolaa 1. Keitä sekavihannekset kasvisliemessä kypsiksi. 2. Soseuta ne sauvasekoittimella. 3. Lisää sulatejuusto ja suola. Kotoinen pinaattikeitto 300 g tuoretta pinaattia (tai pakastepinaattia) 2 rkl margariinia tai voita ½ dl vehnäjauhoja 1 l maitoa suolaa, jauhettua valkopippuria 2 rkl tuoretta kirveli- tai timjamisilppua 4 keitettyä munaa 1. Kiehauta tuoreet pinaatinlehdet pienessä vesimäärässä, valuta vesi pois ja silppua veitsellä. 2. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta vesi pois. 3. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. 4. Vedä kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. 5. Pane kattila takaisin levylle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti. 6. Keitä kymmenisen minuuttia. 7. Mausta. 8. Leikkaa munat pituussuuntaan kahtia ja lisää keittoon. Kukkakaalisosekeitto 1 kpl kukkakaalia sipulia silputtuna 2 dl perunoita silputtuna valkosipulia mustapippuria 0,5 lihaliemikuutioita ruokakermaa tuorejuustoa maitojauhetta 1. Pilko kukkakaali kukinnot nupuiksi ja varret kuutioiksi. 2. Keitä melko vähässä vedessä. 3. Lisää sipulit ja perunat sekä liemikuutio ja muut kuumentamista kestävät mausteet. 4. Anna kiehua noin 15 minuuttia ja soseuta esim. sauvasekoittimella. 5. Jos haluat oikein hienon sosekeiton, puserra se siivilän läpi. 6. Lisää lopuksi yrttimausteet ja esim. 0,5 dl ruokakermaa. 7. Kermaa tms. ei tarvita paljon, sillä sosekeitto on muutenkin hämmästyttävän pehmeän makuista. 8. Nauti hyvän leivän kera. Peruna-purjokeitto 12 perunaa 1 kpl purjosipulia 1 prk sulatejuustoa 1 l vettä 5 rkl vehnäjauhoa 1. Kuori ja viipaloi perunat. 2. Laita kiehuvaan veteen, jossa on liemikuutio. 3. Pilko purjo ja laita purjopalat veteen. 4. Anna kiehua n. 15 minuuttia. 5. Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa keitinveteen. 6. Ota n. 1,5 dl vettä ja sekoita vehnäjauhot siihen. 7. Kaada keittoon. 8. Sekoita keittoa muutama minuutti. 9. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Purjoperunasosekeitto 1-2 kpl purjosipulia 4-5 kpl perunoita 1,25 l vettä kasvisliemikuutio yrttisuolaa valkopippuria persiljaa kermaa 1. Kuori ja lohko perunat. 2. Huuhtele halkaistu purjo huolellisesti ja paloittele se. 3. Lisää liemikuutiot, peruna ja purjo keitinveteen. 4. Keitä kypsäksi. 5. Soseuta ja maista. Leikkikeittiön kasvissosekeitto Pehmeä sosekeitto maistuu koko perheelle. Itse asiassa ennen mausteiden ja juuston lisäämistä siitä saa maittavan vauvansoseen! 1/2 l vettä tai kasvislientä 2 perunaa 1 porkkana pala kukkakaalia 1 purjo ripaus currya 1/2 tl paprikajauhetta 170 g valkosipulituorejuustoa (yrttisuolaa) 1. Kuori ja paloittele kasvikset ja kypsennä ne pehmeiksi kasvisliemessä. 2. Valuta kasvikset, mutta säästä keitinliemi. 3. Soseuta kasvikset monitoimikoneessa ja lisää keitinliemi niin, että saat sopivan paksun sosekeiton. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää tuorejuusto ja mausteet. 4. Kuumenna kiehumispisteeseen. 5. Koristele keitto herneenversoilla ja porkkanasta perunankuorimaveitsellä leikatuilla ohuilla suikaleilla. 6. Vaihda kasviksia ja keitto maistuu aina uudelta. Esimerkiksi tuoreesta punajuuresta saa ihanan ja värikkään sosekeiton. Kasvisosekeitto 1 l vettä 1,5 kasvisliemikuutiota 3-4 perunaa 3 porkkanaa 1 palsternakka 1 purjo 1 purkki juustoa (esim. Bel-ami) 1. Kasvikset kuoritaan ja raastetaan. 2. Kiehuvaan veteen laitetaan liemikuutiot ja kasvikset. 3. Keitetään kypsäksi ja hienonnetaan sauvasekoittimella. 4. Tarkistetaan maku. 5. Lisätään persiljaa. 6. Lopuksi lisätään juusto. Kesäkeitto 1 (4 annosta) 2 kpl porkkanaa 3 kpl perunaa 1 kpl kukkakaalia 1 l Vettä 1 kpl Knorr Kasvisliemikuutiota 0,5 pss pakastepapuja 0,5 kpl purjosipulia 100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä 3 rkl persiljasilppua 1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset. 2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemivalmiste. 3. Lisää veteen porkkana- ja perunakuutiot. 4. Keitä ne puolikypsiksi noin 15 minuuttia. 5. Lisää kukkakaalinpalat, pavut sekä purjoviipaleet. 6. Keitä vielä 5 minuuttia. 7. Lisää tuorejuusto ja sulata se keiton joukkoon. 8. Ripottele keiton pinnalle persiljasilppua. Kesäkeitto 2 5 annosta 1 kg kasviksia ( perunoita, porkkanoita, herneitä, kukkakaalia, retiisejä) 7 ½ dl kasvislientä ½ l maitoa 1 ½ rkl Ohrakasta suolaa persiljaa, ruohosipulia 1. Lisää kasvikset kasvisliemeen kypsymisjärjestyksessä ja keitä kypsiksi. 2. Lisää maito ja kylmään maitoon liuotettu Ohrakas. 3. Keitä 2 minuuttia. 4. Mausta tarvittaessa suolalla. 5. Ripottele pinnalle persiljaa tai ruohosipulia. 6. Tarjoa tuoreen leivän kanssa. Espanjalainen kesäkeitto (gazpacho) (2-3 annosta) 4-5 kypsää tomaattia kannat poistettuna ½ kurkkua "huolimattomasti" kuorittuna 1 vihreä paprika paloina 4-5 viipaletta vaaleaa leipää paloina (saa olla eilistä) 1 pieni sipuli paloina 1 valkosipulinkynsi 3 rkl oliiviöljyä 1 rkl viinietikkaa ½ l kylmää vettä 1 rkl tomaattisosetta mustapippuria, suolaa 1. Hienonna kasvikset monitoimikoneessa. 2. Lisää leipä, öljy, etikka ja vesi. 3. Hienonna tasaiseksi keitoksi. 4. Viimeistele väri ja maku tomaattisoseella, suolalla ja mustapippurilla. a. Kasvisten ainesuhteet voivat vaihdella maun ja saatavuuden mukaan: myös alkuperämaassa jokaisella kokilla on oma reseptinsä. 5. Vaalealla leivällä on tärkeä rooli, se saostaa keiton ja tekee siitä sileää. 6. Tarjoa maalaishiivaleivän tai paahtoleivän kera. a. Kylmä keitto on mainiota ruokaa kesähelteillä. Kesäkeitto 3 ½-3/4 l vettä 1 rkl sokeria 1 tl suolaa 1-2 dl herneitä 2-3 porkkanaa pieni kukkakaali ½ l perunoita ½-3/4 dl maitoa 1 rkl vehnäjauhoja 2 rkl voita persiljaa 1. Juurekset lisätään kiehuvaan sokerilla ja suolalla maustettuun veteen yo. järjestyksessä lyhyin väliajoin. 2. Kypsien kasviksien joukkoon lisätään maito, johon on sekoitettu vehnäjauhot. 3. Keitetään 10 minuuttia. 4. Lisätään voi. 5. Maustetaan ja koristellaan persiljalla. Keitto kaalista 1 iso porkkana (100 g selleriä) 1 sipuli 1 purjo 300 g keräkaalia 1 l vettä tai kasvislientä 1 ½ tl yrttisuolaa 1. Pese ja kuori porkkana (ja selleri). 2. Leikkaa ne suikaleiksi. 3. Huuhtele purjo ja kuori sipuli. 4. Leikkaa ne ja keräkaali suikaleiksi. 5. Kiehauta vesi ja lisää kasvikset. 6. Mausta yrttisuolalla. 7. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. · Voit lisätä keittoon noin 300 g jauhelihaa pieniksi palleroiksi pyöritettyinä. Liemi säilyy kirkkaana, jos keität lihapyörykät erikseen lihaliemessä. · Keitosta saat nopeasti ruokaisamman lisäämällä siihen makkaraa, kinkkua tai tölkillisen valkeita papuja tomaattiliemessä. · Voit lisätä ruokaan pienen tölkillisen tomaattisosetta tai, valkosipulia ja makaronia. Tarjoa keitto juustoraasteen kanssa. · Vaihda keitossa oleva keräkaali paketilliseen pakastekalaa ja mausta keitto tomaattisoseella ja valkosipulilla. Punajuurikeitto 8 dl kasvislientä 2 sipulia 200 g säilykepunajuuria ripaus aromisuolaa tuoretta persiljaa piparjuurta tuubista smetanaa tai maustamatonta jogurttia 1. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. 2. Lisää pilkottu sipuli. 3. Keitä kunnes sipulit ovat pehmeitä. 4. Lisää punajuurikuutiot ja keitä vielä hetki. 5. Mausta ja lisää piparjuurta makusi mukaan. 6. Kauho lautaselle. 7. Lisää päälle kruunuksi nokare smetanaa tai maustamatonta jogurttia makua pyöristämään. Kukkakaalikeitto 1 l kasvislientä 1 reilun kokoinen kukkakaali puoli tuubia Kavlin kanttarelli- sulatejuustoa ½ rkl rakuunaa tai kirveliä 1. Keitä pilkottu kukkakaali pehmeäksi kasvisliemessä. 2. Kaada liemi toiseen astiaan ja soseuta kaali perunasurvimella tai haarukalla 3. Kaada liemi takaisin kattilaan. 4. Lisää sulatejuusto ja yrtit. 5. Kuumenna ja tarkista maku. 6. Voit myös paseerata kukkakaalin eli pusertaa sen siivilän läpi jolloin keitosta tulee tasaista. Nokkoskeitto (hylasta) 1 l tuoreita nokkosia 3 rkl vehnäjauhoja 1 l hyla maitoa aromisuolaa ripaus valkopippuria 1. Huuhtele nokkoset ja ryöppää vedessä noin 2 minuuttia. 2. Valuta ja pilko ryöpätyt nokkoset pieniksi. 3. Kuumenna maito kattilassa. 4. Lisää vehnäjauhot, jotka on sekoitettu tilkkaan vettä. 5. Lisää nokkoset. 6. Anna kiehua noin 10 minuuttia, sekoitellen niin, ettei pala pohjaan. 7. Tarjoa keitettyjen munien kanssa. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa ISÄ?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Estonia-sään paluu
Tänään 01:57
Johnny Appleseed
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Päivän tuore kansalaisaloite kerännyt jo massiivisen määrän allekirjoittaneita
Tänään 01:52
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
3.
"Vasemmistoliitto otti seksuaalisen ahdistelun tunnustaneen Juho Pylvänäisen ehdokkaaksi"
Eilen 23:52
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Britanniassa vihreät rikoIIiset saivat kaksi vuotta vankeutta
Eilen 23:19
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Koneen Säätiön nolot selitykset – rahoittaa Elokapinaa sadoilla tuhansilla!
Eilen 18:14
Vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
6.
HS: Nyt poliitikot miettivät kiivaasti, miten Suomessa saadaan aikaan kasvua, ja pääministeri kaipaa ideoita
Eilen 18:06
vierailija
17 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Myöhäinen plussa raskaustestiin
Eilen 15:45
vierailija
0 Viestiä
Lapsen saaminen
8.
Vihreät rikolliset palaavat tänään rikospaikalle
Eilen 15:12
vierailija
13 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
"Nykyisten 50–60-vuotiaiden suomalaisten elämä mullistuu seuraavan kymmenen vuoden kuluessa, arvioi Varman toimitusjohtaja Risto Murto."
Started by vierailija
Sunnuntai klo 11:18
Luettu: 2K
Aihe vapaa
2.
Puhemies Jussi Halla-aho: ”Elokapina saa varsin vapaasti ja seuraamuksitta terrorisoida yhteiskuntaa”
Started by vierailija
Keskiviikko klo 10:14
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
Hallitusohjelma kääntää uuden lehden suomalaisessa sosiaalipolitiikassa: työvelvoite
Started by vierailija
Sunnuntai klo 15:43
Luettu: 868
Aihe vapaa
4.
Stubb antaa huutia Taviolle
Started by vierailija
Tiistai klo 07:39
Luettu: 865
Aihe vapaa
5.
Purra hekumoi lapsilisän poistolla
Started by vierailija
Torstai klo 17:55
Luettu: 842
Aihe vapaa
6.
Mikä olisi hyvä kello armeijaan?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 17:40
Luettu: 721
Aihe vapaa
7.
Maailmankaikkeus napsautti. Ja lujaa!
Started by -roosaruusa-
Torstai klo 09:31
Luettu: 668
Aihe vapaa
8.
Mikko tallensi seksin älykellolla – audio pelasti miehen, kun poliisi aloitti raiskaustutkinnan
Started by vierailija
Sunnuntai klo 22:00
Luettu: 652
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
5 min sitten
Aihe vapaa
2.
K/B-komposti
Latest: vierailija
11 min sitten
Aihe vapaa
3.
Haaveena vauva 2025
Latest: Liilja
15 min sitten
Lapsen saaminen
4.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
5.
Onko vielä ex jäseniä...
Latest: vierailija
25 min sitten
Aihe vapaa
6.
Relaatio 1041
Latest: vierailija
39 min sitten
Aihe vapaa
7.
Vihreät sotkivat tänään eduskuntatalon punaisella maalilla
Latest: vierailija
Tänään 06:08
Aihe vapaa
8.
Oravamusiikkia
Latest: Johnny Appleseed
Tänään 04:45
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
kasviskeittoja
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu