Köyhän miehen lakkahillo on herkullista!
(kaikki ohjeet lainauksia netistä.)
Seuraava köyhän miehen lakkahillo toimii hyvin kakkujen ja torttujen täytteenä, mutta ylivoimaisesti parasta se on brien kanssa.
Ovelan naisen lakkahillo
1 kg porkkanoita
2 l karviaisia
kanelitanko
1 cm inkivääriä
1 kg hillosokeria
Kuori porkkanat, viipaloi ne ja poista karviaisista kannat. Laita porkkanat ja karviaiset pienen vesitilkan kanssa kattilaan. Vettä ei tarvi paljoa. Heitä mukaan kanelitanko ja sentin pala raastettua inkivääriä. Keitä tunnin ajan ilman kantta ja muista sekoitella silloin tällöin, sillä tämä saattaa kärvähtää aikas helposti. Poista kanelitanko. Soseuta sauvalla, lisää sokeri ja keitä vielä 10 minuuttia. Purkita.
Itse käytän tätä ohjetta
Köyhän miehen lakkahillo
1/2 kg porkkanoita
1 l karviaisia
1/2 dl vettä
1/2 kg hillosokeria
Kuori ja raasta porkkanat. Poista kannat karviaisista. Mittaa porkkanaraaste, karviaiset ja vesi kattilaan.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kunnolla soseutunut. Lisää hillosokeri ja keitä noin 10 minuuttia.
Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois ja kaada hillo puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja vie kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.
Hillo maistuu ihanalta torttujen ja kakkujen täytteenä, paahtoleivän päällisenä ja lettujen kanssa.
Köyhän miehen lakkahillo
2 kg porkkanoita
1 kg karviaisia ( miel. keltaisia)
1 kg sokeria
Keitä porkkanat ja jauha soseeksi. Puhdista ja jauha karviaiset. Sekoita soseet ja sokeri keskenään. Keitä puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pois ja tölkitä heti kuumiin tölkkeihin.