kanaruoat

Miten teette esim. maustamatonta kanafileitä, miten maustatte jne... muita hyviä ohjeita kanaruuista? en osaa vähääkään laittaa kanasta juuri mitään muuta ku paistaa ja laittaa ruokakerma purkin sekaan... muita vinkkejä kiitos =) ja vinkkejä myös maustetun kananlaitoista, mitä sekaan jne....

 
Marinoimattoman kanan voi laittaa tunniksi lillumaan seokseen, jossa on chilikastiketta, soijaa, yrttejä, öljyä ja sitruunaa. Sitten sen voi paistaa seoksensa kanssa.

Omat lapseni rakastavat suikalekastiketta, jossa on myös ananaspaloja ja herkkusieniä.

Suikaleista syntyy mukava peruna-broilerikiusaus siten, että laittaa 400 g broileria, kilon perunasipulia, kourallisen juustoraastetta, raastetun porkkanan ja kermapurkin uuniin kyllin pitkäksi ajaksi. Meillä on iso perhe, joten voit toki puolittaa annoksen.

Ananaksen kanssa niistä paistetuista suikaleista saa pitsantäytettä.
 
kanakeitto on minusta todella hyvää ja helppoa.

5 perunaa
2,5 dl rakettispagettia
reilu 1 litra vettä
1 pss suikalejuureksia (pakaste)
kanaliemikuutio
marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
mausteita (curry, paprika, valkopippuri)
1 prk ruokakermaa tai ranskankermaa)

Paloittele potut veteen kiehumaan, ruskista broisku ja mausta se.
Lisää kattilaan suikalejuurekset, spagetti, liemikuutio ja broileri.
Anna kiehua, kunnes potut kypsiä, lisää lopuksi kerma.

Broileri kannatttaa maustaa ihan reilusti, ettei jää mauttomaksi.
 
Meillä tykätään broileri-juustokeitosta ja on nopea ja helppo tehdä.
Ohje on "suurinpiirteinen" en mittaile kovin tarkkaa....
N.9DL VETTÄ
1 KASVISLIEMIKUUTIO
PUOLIKAS LIHALIEMIKUUTIO
1PKT KOSKENLASKIA SULATEJUUSTOA
1PKT BROILER SUIKALEITA
1-2 PS KASVISSUIKALEITA(PAKASTE)
N:500G PERUNA-SIPULISUIKALEITA(MYÖS PAKASTE JA VOI LAITTAA ENEMMÄNKIN)
KOKONAISIA MUSTIAPIPPUREITA MUUTAMA

PALASTELE JUUSTO KUUMAAN VETEEN JOSSA ON LIEMIKUUTIOT.
LISÄÄ RAAKA BROILERI SUORAAN PAKETISTA LIEMEEN.
HAUDUTA N:10MIN.HÄMMENTELE VÄLILLÄ ETTÄ JUUSTO SULAA.
LISÄÄ KASVIS JA PERUNA SUIKALEET.
HAUDUTA KYPSÄKSI.

:p
 
meillä tehdään broilerista tosi paljon ruokaa, kastiketta niin, että paistan kanan ja sipulia, lisään ruokacremen ja pari pilttiä (aprikoosiasosetta tai muuta hedelmää) ja lopuksi kuivattua rakuunaa. riisin kanssa NAM!
toinen (anopin ohje) paistan broiskun, sipulia (ei oo pakko, jos ei tykkää, meillä tykätään) herkkusieniä ja paprikaa, teen niille maitokastikkeen (ja tilkka kermaa) ja maustan sen currylla, sitruunapippurilla ja sitruunan mehulla (vasta ihan lopuksi, ettei maito "leikkaa".

Nää käy joko maustetusta tai naturellista kanasta. naturelliin heitän päälle currya, sitruunapippuria, joskus paprikajauhetta, ja usein vaan broilerimaustetta.

Kokonaisista paloista teen uuniruokia, esim sipulia, lanttua, purjoa, porkkanaa ja paprikaa isohkoina paloina vuokaan, maustetut broiskupalat päälle, vähän vettä ja uuniin hautumaan.

Tai riisi pohjalle, broisku koivet tai rintapalat päälle, vettä ja uuniin, riisikin maustuu kivasta samalla.

Rakastan ruuan laittoa, ja en IKINÄ käytä mittoja (ja sen huomasi tämän päivän "timanttikeitosta", pinaattikeitosta tuli lievästi ottaen löysää...) Kokeilen, maistan ja säädän. joskus onnistuu paremmin ja joskus koiratkin saa kotiruokaa :D
 
Meillä tätä tehdään silloin, kun on kiire ja lapsille pitää saada jotain ruokaa äkkiä. Tää on nopea, täyttävää ja todella hyvää. Tässä ohje:

1 pkt hunaja marinoitua broileria
1 ps Wok vihanneksia

Eli siis tarvitset yhden paketin broileria (se voi myös olla marinoimatonta). Ja yhden pussin Wok vihanneksia (pussien määrä riippuu tietenkin perheen koosta). Paista ensin broileri, koska siinä menee enemmän aikaa. Sen jälkeen paista Wok vihannekset ja ruoka on valmis. Voit valita vihannekset tietenkin oman mielen mukaan. Itse paistan molemmat rypsiöljyssä.
 

Yhteistyössä