Kaikki joiden taloon tehty takka!?!?

  • Viestiketjun aloittaja jeah
  • Ensimmäinen viesti
meillä tiilerin pikkujussi. mut jos ei rahasta ole väliä nin tulikivet parhaita lämmön kannalta. vaikka vielä sellainen jossa leivinuuni yläpuolella. jos rakennettaisiin haluisin sellaisen ja sileen että takka olkkarisa ja toinen puoli olis keittiöön päin ja siinä olis leivinuuni(jos joku ymmärsi )
 
ihan muurarin muuraama, katsoi mallia kuvasta joka me jostakin esitteestä löydetiin, mutta itsensä mukailema ja siihen paikkaan "sovittama". Sellainen varaava jossa se ilma kiertää eikä poistu suoraan eli kylki säilyykin sitten lämpimänä seuraavanakin päivänä.
kauniimpi tällainen tiilistä ja "koristetiilistä" tehty kuin sellainen vuolukivi juttu mikä edellisessä talossamme oli. toki se vuolukivi taisi varata lämpöä enemmän mutta olikin alkuun sitten liian kuuma ja lämmitti liikaa.
 
Meillä tulikiven takka, jossa myös leivinuuni. Ollaan tykätty. Tossa leivin uunissa on kiva laittaa lihaa yöksi pataan ja aamupäivällä saa vain perunamuusin tehdä kun liha on jo kypsää. Ja joulukinkku siinä kiva paistaa. Ja tietysti jos tykkää leipoa.
Itse takka lämmittää hyvin ja onhan se varaava takka.
 
Meillä muurari muuras paikan päällä tiilistä ja on vielä(kin!) pinnoittamatta. Siihen on laitettu kyllä jo pikkulaattaa (mitä se nyt on nimeltään) luukun ympärille, kun rapataan muualta, niin ei jää nokee rappaukseen.
 
pilkku
Meillä minä suunnittelin ja mies muurasi paikalleen. Ja ihanasti lämmittää talvella. Näin syksyllä poltan siellä kynttilöita tunnelman tuojaksi ja hormien kuivatukseksi.
 
Tulikiven takka-leivinuuni enkä parempaa tiedä!
Pienellä puumäärällä lämpiää koko talo (130m² ), ruokaa on ihana hauduttaa uunissa jne. On niin tehokas, että kahteen talveen meillä ei ole ollut sähköpatterit päällä laisinkaan. Ja se taas näkyy sähkölaskussa, hienoa =)
 
ap
minkä hintaisia ovat olleet noi tulikiven takat? ihana ois saada takka-leivinuuni, mutta meillä on sen verta pieni tila et päädyttiin ihan takkaan. tehään siihen unelmataloon sit... ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
minkä hintaisia ovat olleet noi tulikiven takat? ihana ois saada takka-leivinuuni, mutta meillä on sen verta pieni tila et päädyttiin ihan takkaan. tehään siihen unelmataloon sit... ;)
Meidän takka-leivinuuni vie ihan saman tilan kuin jos olis pelkkä takka. Leivinuuni on siinä takkapesän yläpuolella. Hinta oli jotain 6000? (3v sitten).
 
Meillä oli vanhassa talossa tiilerin iso jussi ylimääräisellä ulkokuorella.Varas lämpöö todella hyvin ja ei koskaan kuumentunut päältä polttavan kuumaksi.Erittäin tyytyväisiä olimme.Pikkuhiljaa tarvis taas miettiä uuteen taloon takat,takkahuoneeseen ja olohuoneeseen. :flower:
 

Yhteistyössä