Kaikkea ei kannata uskoa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Jotain vikaa siinä smoothiessa? Omenoiden pintakäsittelyaineena shellakka on yks mahdollinen syyllinen, mut kuka selvittäisi sen?
https://kuluttaja.fi/palaute/
Kuka sen on sallinut käytettäväksi? Siitäkin tulee migreeni:sick:
Se ei ole todellisuudessa nieltäväksi tarkoitettu koskaan, vaikka sitä käytetäänkin mihinsattuu. Tässä hyvä esimerkki ja ihana ohelma:
"2/6. Historioitsija Christopher O'Regan ja rakennustutkija Erika Åberg tutustuvat vanhaan sotilastorppaan. Onko se ollut aina saman näköinen? Keitä kaikkia torpassa on asunut? Entä miten vanhat ikkunat on parasta kunnostaa?

Näkyy arenalla"
 
vierailija
Jotain yhteistä meidän kokemuksissa täytyy olla, sillä tuolla on monta crohn- sanalla oireilevaa. He eivät siedä ollenkaan muuntogeenisiä aineita, on tullut selväksi vuosien aikana. Harmillista, jos eivät sitä ole mistään kuulleet, koska se tarkoittaa myös maissia, maltodekstriiniä ja askorbiinihappoa, jotka on tehty maissista ja glyfosaattijäämiä ruoassa - siis luomulihaa ja luomukananmunia, täytyisi saada päivittäin.
Täytyy tarkistaa, ettei lääkityksenä ole ainakaan näitä, jotka fimean spc -haullakin tulevat näytölle: ei saa käyttää jos on crohn. Kaikkiahan siellä ei ole eikä vasta-aihesarakkeeseen tule mitään, jos kirjoittaa maissiallergia - ja niitäkin on todella paljon nykyään!
 
vierailija
"Patuliinipitoisuus korreloi omenassa ja eräissä muissa homeisissa hedelmissä vioittuneen, homeisen kohdan kanssa (ns. blue mold rot). Home leviää helposti itiöiden välityksellä ja saastuttaa omenan sadonkorjuun jälkeen. Tuotteita, joista löydetään patuliinia
■ Omena
■ Omenavalmisteet
■ Päärynä
■ Persikka
■ Tomaatti
■ Eräät marjat (mustikka)

Patuliini-homemyrkyn esiintymistä Suomessa myytävissä omena- ja päärynämehuissa sekä -soseissa on julkaistu viimeksi vuonna 1998. Näytteistä (30kpl) vain yhdessä soseessa todettiin patuliinia. Pitoisuus oli 0,05 mg/kg (1). Jäsenvaltioiden tutkimustuloksia elintarvikkeiden patuliinipitoisuuksista on julkaistu vuoden 2002 SCOOP-projektissa (2). Maahantuoduissa sekä suoraan kulutukseen että teollisuuden raaka-aineiksi tuoduissa valmisteissa on patuliinia todettu vain omenasoseissa ja omenamehuissa vuosina 2008-2012. Tutkituista tuote-eristä (160 kpl) patuliinia todettiin noin 10 %:ssa eristä pitoisuuksien ollessa alle enimmäismäärien (3).

Terveydelliset haittavaikutukset (4, 5) Kriittinen vaikutus
■ Patuliinin epäillään olevan syöpävaarallinen ihmisille. Se saattaa myös huonontaa vastustuskykyä ja olla hermostolle myrkyllinen.
■ Patuliinilla on todettu olevan antibioottista aktiivisuutta
■ Tiedetään aiheuttavan verenvuotoa ja turvotusta eläinten suolistossa"
 

Yhteistyössä