VADELMAINEN JUUSTOKAKKU, 8-12 palaa
Pohja:
n. 150 g keksejä muruina (Digestive)
75 g voita tai margariinia
Täyte:
200 g Philadelphia-juustoa tai muuta tuorejuustoa
n. 100-200 g vadelmia, tuoreita tai pakastevadelmia
n. 0,5-0,75 dl sokeria
½ dl hiukan laimennettua, punaista tiivistemehua
4 liivatelehteä
2 dl vispi- tai kuohukermaa
Vuoka:
tasapohjainen, leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka
OHJEET: Peitä ensin irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kiinnitä sitten reunaosa. Kuvan juustokakku on tehty vuokaan, jonka halkaisija on 22,5 cm. Jos käytät pienempää vuokaa, kakusta tulee korkeampi.
Murenna Digestive-keksit. Osan digestivekekseistä voi korvata esim. kanelikekseillä tai piparkakuilla. Sulata rasva ja yhdistä keksimuruihin. Painele tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Soseuta vadelmat haarukalla ja sekoita sokeri ja tuorejuusto niiden joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kuumenna ½ dl mehua (käytä tiivistemehua, jota olet laimentanut pienellä tilkalla vettä). Nosta liivatelehdet vedestä ja valuta niistä ylimääräinen vesi pois. Laita ne kuumaan mehuun ja sekoita hetki, kunnes ne liukenevat mehuun.
Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja tarkista maku. Tarvittavan sokerin määrä riippuu mehun makeudesta. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään 3-4 tunniksi.