Juustokakun ohjetta kaipailen!

1 pussi mariannerouhetta
2 flora virpiä
2 keiju vanilja juustoa
vaniljasokeria
sokeria
suklaakeksejä
4-6 liivatelehtee

murskaa keksit ja levitä vuoan pohjalle (voi sekottaa vähän sulaa rasvaa sekaan)
Vaahdota vispit ja lisää juustot ja rouheet.
Lopuks liivatteet.
:p
 
amerikkalainen suklaa-juustokakku

pohja:
1pkt (175g) minttu dominoja murskana
50g sulaa voita

sekoita ja levitä irtovuoan pohjalle. laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun teet täytteen.

täyte:
1levy taloussuklaata
3dl kuohukermaa
1prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
4kpl liivatelehtiä
tilkka kahvia
1 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria

laita liivatteet kylmään veteen. kuohuta kerma. sulata suklaa vesihauteessa ja lisää tuorejuusto sekä sokerit. purista liivatteista liika vesi ja sulata tilkkaan kuumaa kahvia. laita sitten kahvi-liivate seos suklaan sekaan. lisää lopuksi kuohutettu kerma. kaada pohjan päälle ja laita folio päälle. anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluisten seuraavan päivää.
 
AURINKOKAKKU

Pohja:
200g Digestive-keksejä (ite käytän minttu dominoja täytteineen)
75g Voita

Täyte:
1½dl Sokeria
2tl Vanilliinisokeria
4dl Piimää
2dl Kuohukermaa (flora vanilla ja sokeria vain jotain ½ dl)
3rkl Sitruuna mehua
6 Liivatelehteä

Päälle:
2prk Mango- tai Persikkasosetta (esim. Pilttiä)

- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos
irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan.
- Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita sokerit piimään joukkoon.
- Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen.
- Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne kiehuvaan sitruunamehuun
- Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan.
- Anna hyytyä kylmässä vähintään 3 tuntia.
- Levitä päälle Mango- tai Persikkasose.
- Koristele persikanviipaleilla.

tää on takuu varma ainakin meillä isäntäkin sen osaa jo ulkoa ja on tykätty ohje, ei liian makea ja yleensä kukaan ei arvaa että on piimää...
 
valkosuklaa-juustokakku

18 annosta
Suklaapohja:
175 g dominokeksejä täytteineen
50 g rasvaa sulatettuna
Täyte:
5 liivatelehteä
200 g valkoista suklaata
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Murenna keksit monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Keksit voi myös
murskata kaksinkertaisessa muovipussissa esim. kaulimella. Lisää
sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen
leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele keksiseos vuokaan leivinpaperin
päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vaahdota sokeri ja kanamunat vesihauteessa. Kiehauta kattilassa vesi
ja vatkaa munat ja sokeri teräskulhossa tai -kattilassa kiehuvan veden
päällä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota
kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon
tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa. Kiehauta 1/2 dl vettä, purista
liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää
liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten
seuraavaan päivään. Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen tai
raikkaan marja- tai hedelmäkastikkeen kanssa.
 
Mä tykkään eniten ilman liivatelehtiä tehdystä, amerikkalaisesta juustokakusta.

Pohja:

n. 50kpl pieniä kaurakeksejä (onkos ne nyt Jyväshyvän)
70g voita
3 rkl sokeria

Täyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa (esim 3 rasiaa Pirkka tuorejuustoa)
3 munaa
3 keltuaista
2 rkl perunajauhoja
1 dl kermaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniliasokeria
0,5 tl suolaa
yhden sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua

Murskaa keksit, sekoita joukkoo sokeri ja sulatettu voi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle.

Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Paista ensin pelkkää pohjaa 175 asteessa n. 7 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen, lisää vuokaan täyte. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia, jonka jälkeen laske lämpötila noin 160 asteeseen ja paista kakkua vielä tunti. Anna jäähtyä hyvin, mieluusti yön yli jääkaapissa. Parhaalle kakku maistuu nimittäin vasta seuraavana päivänä.
 
VADELMAINEN JUUSTOKAKKU, 8-12 palaa

Pohja:
n. 150 g keksejä muruina (Digestive)
75 g voita tai margariinia

Täyte:
200 g Philadelphia-juustoa tai muuta tuorejuustoa
n. 100-200 g vadelmia, tuoreita tai pakastevadelmia
n. 0,5-0,75 dl sokeria
½ dl hiukan laimennettua, punaista tiivistemehua
4 liivatelehteä
2 dl vispi- tai kuohukermaa

Vuoka:
tasapohjainen, leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka

OHJEET: Peitä ensin irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kiinnitä sitten reunaosa. Kuvan juustokakku on tehty vuokaan, jonka halkaisija on 22,5 cm. Jos käytät pienempää vuokaa, kakusta tulee korkeampi.

Murenna Digestive-keksit. Osan digestivekekseistä voi korvata esim. kanelikekseillä tai piparkakuilla. Sulata rasva ja yhdistä keksimuruihin. Painele tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Soseuta vadelmat haarukalla ja sekoita sokeri ja tuorejuusto niiden joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kuumenna ½ dl mehua (käytä tiivistemehua, jota olet laimentanut pienellä tilkalla vettä). Nosta liivatelehdet vedestä ja valuta niistä ylimääräinen vesi pois. Laita ne kuumaan mehuun ja sekoita hetki, kunnes ne liukenevat mehuun.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja tarkista maku. Tarvittavan sokerin määrä riippuu mehun makeudesta. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään 3-4 tunniksi.
 
Juustokakku ja vadelmakastike

(8-10 annosta)

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
2 tl raastettua
sitruunakuorta
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl sokeria
(3/4 dl + 3/4 dl)
3 keltuaista
3 valkuaista

Vadelmakastike:
200 g vadelmia
1-2 rkl tomusokeria
sitruuna- tai
appelsiinimehua

1. Valmista pohja. Vaahdota
pehmeä rasva ja sokeri. Lisää
joukkoon muna. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää
taikinaan.

2. Painele taikina pyöreään
irtopohjavuokaan (halkaisija
noin 24-27 cm) ja nosta noin3-4 cm reunoille. Peitä vuoka
kelmulla ja laita jääkaappiin
täytteen valmistamisen ajaksi.

3. Valmista täyte. Sekoita
maitorahkaan tuorejuusto,
mausteet ja perunajauhot
sekä 3/4 dl sokeria ja keltuaiset.

4. Vatkaa valkuaiset ja loput
3/4 dl sokeria kovaksi vaahdoksi
ja sekoita varovasti
täytteeseen.

5. Ota vuoka jääkaapista ja
kaada täyte vuokaan. Paista
175 asteessa uunin alimmalla
ritilätasolla noin tunti. Peitä
vuoka alumiinifoliolla tai leivinpaperilla
paistamisen loppuvaiheessa,
ettei kakun
pinta tummu.

6. Valmista vadelmakastike.
Soseuta marjat. Lisää tomusokeria
ja hieman sitruunatai
appelsiinimehua. Jos haluat
erittäin hienoa kastiketta,
paseeraa eli painele marjat
siivilän läpi ja lisää mausteet
vasta sen jälkeen.
 

Yhteistyössä