Joulukuun toivevauvat 2012 *vauvahöpinät*

Pikaiset tervehdykset ja kiitokset kaikille sympatioista anoppiasiassa :hug: Tyttö istuu sylissä, joten en voi alkaa kaikkeen kommentoimaan, kun meno on niin kovaa :LOL:

Maidosta sanottiin neuvolassa, että 5-kuiselle vähintään 700ml päivässä kiinteiden lisäksi. Meillä tekee välillä tosi tiukkaa, mutta onhan tyttö pienikokoinenkin. Vettä annan suoraan hanasta. Tyttö ei sitä kovin mielellään juo, joten oikein kuumina päivinä olen antanut lisäksi Semperin päärynämehua. Tarkoitettu 4kk iästä alkaen. Mehua ei kyllä saa päivittäin, koska vettäkin olisi hyvä oppia juomaan. Hellepäivinä pelkään nestehukkaa ja siksi annan myös mehua. Pääasia, että juo edes jotain =)

Rokotuksista ei tullut kuumetta, eikä oikein muutakaan. Seuraavat sitten 1v. neuvolassa.

Tyttö on vauhdikas ja iloinen, kuten aina. Jonkin verran pääsee liikkumaan peruuttaen, mutta ei vielä varsinaisesti ryömi tms. Hampaita ei vielä ole, vaikka parin viikon päästä täyttääkin jo 6kk :)

Paremmalla ajalla lisää :LOL:
 
Eilen oli tosiaan 5kk neuvola ja pojalla painoa sen 8600g ja pituutta 66,7cm. Paino on laskussa mutta on kuulemma vielä varaa laskeekkin. Ei saatu rokotetta koska ei neuvolan täti uskaltanut antaa kun pojalla oli vähän lämpöä mutta luultavasti johtui vaan siitä että on niin kova hikoileen että tais olla vähän kuuma. 6kk neuvolassa saadaan sit se rokote missä on jäykkäkouristus ym.

Pojalla on myös tosi paha sammas suussa. On ympäri suuta tosi paljon huulia myöten. Mietin mahtaakohan olla sen takia noin vihanen ja itkunen koko ajan. Vischyllä oon putsannut mutta palaa yön aikana takasin aikas lailla. Aattelin nyt vaihtaa sitruunaan tai puolukkaan ja kokeilla sillä muutaman päivän ajan lähteekö. Maanantaina ois soitto neuvolaan jos ei oo lähteny että saadaan resepti. Tai sitten käydään lääkärin kautta jos ei itku ala loppumaan pikku hiljaa. Ja tänne on iskeny jälleen kerran kauhea flunssa pojalle. Räkää tulee ja hirvee yskä taas kerran. Toivon vaan ettei korvatulehdus iske uudelleen ellei siinä ole syy huutoihin. Vaikeeta sanoa 3 vaihtoehdosta mistä huuto johtuu; hampaat, sammas tai korvatulehdus. Kaikki tässä pienellä aikavälillä olleet.

Mut nyt mentävä hörppiin kahvetta.
 
Lauralla ensimmäinen yö pinnasängyssä takana ja ihan hyvin se meni. Viimeksi yrittänyt siellä nukkua yötä sillä viikolla, kun tuli kotiin sairaalasta. Jännitin ensin kuinka nukahtamisen käy, kun Laura on tottunut nukahtamaan rinnalle, mutta hyvin nukahti, kun Laura oli melkein pinnasängyn reunaa vasten ja mie silitin sitä selästä. Pari kertaa näytti siltä, että ois halunnut päästä imemään, mutta annoin vain tutin suuhun. Imetin ensin sängyssä istuen ja kun kummastakin rinnasta oli imetetty ja hän melkein nukahtanut siihen, nostin sänkyyn, jossa hän kyllä heti heräsi. Hän alkoi sitten vain leikkimään tutilla ja purulelulla siihen asti, kunnes lopetin lukemisen ja laitoin valon pois. Jonkin aikaa pyöri ees taas, kunnes sitten nukahti. Laura nukahti yhdentoista jälkeen ja heräsi kuuden aikaan vasta ekan kerran. Mie heräsin jo viiden jälkeen ihmettelemään, kun Laura ei ollut vielä herännyt, enkä sitten ole saanut enää nukuttua. :) Meillä on pinnasänky meidän sänkyä vasten, joten helppo oli nostaa hänet syömään ja meidän sänkyyn hän sitten vielä nukahti. Varmaan herää ihan kohta, kun alkaa taas nälkä olla.

Soseista. Me aloitimme tosiaan bataatilla ja porkkanalla. Sitten on tullut päärynä, kukkakaali, maissi, persikka, mango, luumu, mustikka ja bataatti-kesäkurpitsa ja porkkana-peruna-soseet. Tuosta bataatti-kesäkurpitsasoseesta Laura ei tykännyt yhtään, enkä miekään kyllä. Ei tule toista ostettua. Olen mie kyllä ostanut sellaista sekoitusta, jossa on perunaa, kukkakaalta ja kesäkurpitsaa, mutta en kyllä ole vielä kokeillut onko se yhtään parempaa. Hedelmistä aprikoosia ajattelin kokeilla seuraavaksi, omenaakin olen miettinyt kokeilla, mutta sen kanssa pitää aloittaa todella pienellä määrällä, kun epäilin pääsiäisen jälkeen, että Laura sai minun omenasoseen syömisestä ihottumaa. Aattelin, että joku aamu annan ihan vain teelusikan kärjellä vähän sitä sosetta ja katson vuorokauden tuleeko oireita, ennen kuin annan lisää. Nuo marjoista ja hedelmistä tehdyt sekoitussoseet ovat hankalia nyt siitä, kun kaikissa näyttää olevan omenaa. Pitää toivoa, että Laura ei olekaan omenalle allerginen ja voi alkaa noita ostamaan. Marjoja ei ole pahemmin tullut kokeiltua juuri tuon takia, koska omissa marjoissa, joita olisi kyllä pakkasessa, on lisätty sokeria.

Meillä aloitettiin bataatilla ja porkkanalla sen takia, kun Lauralla on kova vatsa. Perunaa suositeltiin vasta sitten muun kasviksen lisänä ja olenkin sitten ostanut noita sekoituksia, jossa on perunaa. Itselleni oli yllätys, että mustikkakin on vatsaa kovettava, joten en ole sitten nyt sitä antanut toiste. Pitää antaa enintään yhtä mahdollisesti vatsaa kovettava ruoka-aine kerralla. Luumua menee nyt joka päivä. Puuroista olen kokeillut iltaisin kaurapuuroa ja riisipuuroa hedelmäsoseiden kanssa, mutta ne eivät ole oikein maistuneet. Voi kyllä johtua siitä, että annamme ensin korvikkeen ja sen aikana puuro kerkiään jo jäähtyä. Eilen annoin maissivelliä, johon laitoin vähän korviketta ja se meni melkein kokonaan. Ensi kerralla, kun annamme puuroa, pitää se tehdä samaa aikaan, kun Laura syö maitoa, niin ei kerkeä jäähtyä liikaa.

Tuo maidon määrä päivässä olikin hyvä tietää, kun olen juuri miettinyt saako Laura tarpeeksi maitoa. Imetähän mie vielä vähän, joten vähän se saa rintamaitoa, mutta korvikketta ei tule enää annettua kuin 100-130ml aterialla, joita on kolme päivässä. Voisi vähän tietty lisätä tuota maidon määrää ainakin päivä ja iltapäivä aterioilla, kun nuo kasvissoseet maistuvat hyvin maidon jälkeen. Voisi sitten vähentää jälkiruokanan annettavan hedelmäsoseen määrää. Vettä, jota ei kyllä paljoa mene, olen antanut lenkillä, kun on syöty välipala. Välipalana on yleensä joku hedelmäpurkki, joka kyllä menee kerralla kokonaan.

Peppi1981 ja Laura 5kk
 
Josko nyt ehtisi paremmin kirjoitella, kun tyttö tyytyväisenä pötköttelee lattialla lelujen seassa :)

Vaipan vaihto yöllä, en vaihda. Ekat pari kuukautta vaihdoin joka syötöllä. Sitten yösyömiset jäi pois, enkä ole vaippaakaan viitsinyt nousta vaihtamaan. Ei se kyllä yleensä aamuisin olekkaan mitenkään hirveän märkä. Märkä tottakai, mutta ei sellainen oikein tosi märkä :D Toisinaan jopa melko kuiva, joten tuo ei kai hirveästi öisin pissaile. Kakkaa ei ole ihan vauva-ajan jälkeen yöllä tullut. Päivisin pissailee sitten enemmän ja kakatkin tulee aina päivällä.

Luumua meillä ei voi antaa kuin tosi pieniä määriä. Muuten tytöstä tulee kakkakone ja kakkaa tulee siis ihan älyttömiä määriä. Eikä olla luumua annettukaan muutakuin, jos on ollut vatsa kovalla. Tytölle kyllä on sopinut ihan kaikki ruoat, mitä on annettu. En ole huomannut minkään kovettavan vatsaa tai aiheuttavan muitakaan vatsavaivoja. Bataatti-kesäkurpitsasta meidänkään tyttö ei tykännyt, joten sitä ei ole toista kertaa ostettu, koska kaikki muu uppoaa tosi hyvin. Lihasoseita kun alkoi maistelemaan, saattoi kulmat mennä kurttuun ja vähän jopa puistattaa, mutta kyllä nekin hyvin menee alas :)

Sairasteltu meillä ei olla vielä kertaakaan. Ei lapsi, eikä vanhemmat *koputtaa puuta* Ei meillä kyllä turhan tarkkoja olla oltu hygieniankaan suhteen. Siis juurikin nuo tuttien ja pullojen keittelyt jäi jo ihan alussa. Ja alusta saakka tyttö on otettu mukaan ruokakauppaan. Ja toki, kun meillä eläimiäkin on, niin niistäkin varmasti saa oman osansa vastustuskyvylle. Neuvolantäti ainakin oli ihan innoissaan, kun lapsi saa kasvaa eläinten keskellä ja vastustuskykykin kasvaa, kun pienestä pitäen pyörii eläinten kanssa :D

Rintarepunkin jouduin hankkimaan, kun tyttö oli 5-kuinen. Alkoi vetää sellaisia iltaraivareita, ettei mistään iltapuuhista tullut yhtään mitään, kun piti roikottaa tyttöä sylissä samalla. Mies on ollut paljon iltoja poissa, milloin missäkin rakennushommissa. Niinpä sitten ostin rintarepun ja se on kyllä iltojen pelastus silloin, kun ollaan tytön kanssa kotona keskenään. Tyttö viihtyy siinä tosi hyvin ja mulla jää kädet vapaaksi muuhun puuhasteluun :)

Nytpä se ei sitten enää viihdykkään yksin, joten pitänee mennä seurustelemaan :)

Pihla ja tyttönen 1,5 viikkoa vajaa 6kk!
 
heippa. tänneppä oli tullu kivasti tekstiä :D

vaipan vaihto yöllä juu en oo kertaakaan vaihtanu!! en ees laitoksella. luppi mitä vaippoja sä käytät? mä nimittäin kerran satuin ostamaan X-TRAn paketin ja on muuten oikeesti sitte hyviä. ei oo paksuja mut silti imee ku sieni pissaa. nyt olosuhteiden pakosta ostin pampperssia nii parit pissat ja se on aivan märkä : /
mulla on nyt taaperollaki saman merkkisiä housuvaippoja. eli ei välttämättä kalliimpi oo parempi :LOL:

meijän minimies opettelee kontilleen nousua. tänäänki peppu oli pystys ja kädet etunojassa. ei mee kauaa kun hoksaa nousta suorille käsille...

ruoasta meillä menee kaikki. puolivuotiaan ruokia oon nyt alkanu ostaa ja hyvin uppoo makaroni ja liha
hedelmät on ihan suosikkia,banaania en tosin anna kun se ainaki tuota taaperoo kovettää ni se on pois meidän ruokavaliosta. muuten menee kaikki. on saanu jopa ihan jäätelööki ja kaurakeksiä mussutti tänään...

jaha leffa alkaa!!!
 
Tuntuu hurjalta, että kohta Laura on puoli vuotias. Aika mennyt kyllä vauhdilla. :)

Meillä neiti on alkanut harrastamaan paikasta toiseen liikkumistaan, kun laitetaan hänet lattialle. En oikein osaa selittää miten hän sen tekee, mutta niin se vain on käynyt tutkimassa pari kaappia ja tänään huomasi tv-tason hyllyllä Nindendo Wii-laitteen. Eilen siirsi lattialla olevat lelunsa koiran luokse, en tiedä olisiko halunnut koiran kanssa jo leikkiä. Kovasti nostelee myös takamustaan ylös, silloin vain on pää maata vasten ja aika kivan korkealle saa myös käsillä nostettua päänsäkin. Tänään näytti, että yritti jalkoja apuna käyttämällä päästä eteenpäin, kun yritti päästä kaukosäätimen kimppuun. Voihan kyllä mennä vielä aikaa ennen kuin lähtee liikkeelle, mutta yritystä kyllä on.

Kääntyilyä on harjoiteltu kovasti. Vielä ei osaa kääntyä vatsalleen vasemmalta puolen, vaikka oikealta puolen on jo pari viikkoa sitä tehnyt, mutta tänään onnistui sentään kääntymään selälleen myös toisen puolen kautta, joten eiköhän hän jossain opi tuon vatsaalleen käääntymisekin. :)

Olen myös huomannut, että Lauraa joutuu useammin kantelemaan lenkillä sylissä, kun ei meinaa enää viihtyä vaakatasossa vaunussa. Pitäisi varmaan keksi jokin tuki selän alle, niin pääsisi vähän paremmin katsomaan ympärille. Harmi, kun ei vielä istu, niin tosiaan joutuu ottamaan hänet syliin ja toisella kädellä pukkaamaan vaunuja, jos ei ole kaveria lenkillä mukana.

Mekään emme ole vaihtaneet ensimmäisten öiden jälkeen vaippaa öisin. Ainoastaan, jos kakat ovat tulleet. Hyvin on tähän mennessä pitänyt vaippa pissat vaikka melkein 12 tuntia on mennyt vaihdon välissä.

Meillä on tullut uusimmaksi ongelmaksi tuo maidon juominen. Varsinkin iltaisin korvike ei meinaa millään mennä alas. Eilen illalla sentään saatiin syötettyä koko puurosatsi, kunhan oli vain päärynäsosetta iso kasa. Syö hän sentään rintaa ennen pinnasänkyyn laittoa, joten saa hän sitä kautta maitoa, mutta muuten korvikkeen määrä jää johonkin 200-250ml paikkeille. Olen huolissani siitä, että saako Laura tarpeeksi kaikkia ravinteita mitä kasvava lapsi tarvitsee.

Peppi1981 ja Laura 5kk
 
Viimeksi muokattu:
Peppi, kyllä tuo korvikkeen määrä kuulostaa mun korvaan varmasti riittävältä, kun meillä likka syö illalla korviketta vaihtelevasti n. 200-300ml ja ei siis vielä syö iltapuuroa enkä imetä enää. Silti nukkuu koko yön tuolla määrällä heräämättä eikä edes vaikuta kauhean nälkäiseltä herätessään :) Ja painoahan meidän likalla on aina riittänyt, 5kk neuvolassa 8200g eli tuskin on nälkää nähnyt ;)

Nyt tuntuu että nuo soseet välillä tökkii kun ei enää yhtä innokaasti suu aukea kuin vielä hetki sitten, tai sitten ei ole tarpeeksi nälkäinen. Tosin eilen katsoi todella tarkkaan kun miehen kans syötiin iltapalaa ja suu aukesi aina kun lusikoin jugurttia omaan napaan :D Laitoin sitten vähän hedelmäsosetta niin johan uppos...olis niin mukava jo kun sais laittaa syöttötuoliin istumaan niin vois kaikki syödä siinä samaan aikaan.

Milloin olette ajatelleet siirtää vauvan omaan huoneeseen nukkumaan? Me vähän meinattiin että tässä kohta voisi sen tehdä kun nyt *kopkop* näyttää siltä että on alkanut nukkua yöt läpeensä niin ettei enää herää siinä 5-6 välillä. Tekis hyvää parisuhteelle ja varsinkin mun korville kun saisi luopua niistä korvatulpista :)
 
Olipas kiva kuulla, että joku muukin on antanut vauvalleen jo vähän jäätelöä :whistle: Kuumina päivinä (ja muutenkin) meidän tyttö tykkää myös imeskellä kurkkua tai porkkanaa.

Meilläkin oli vaunuillessa yhtenä iltana kauhea kiukku, mitä ei yleensä ikinä ole ollut. Tyttö kiukkusi ja yritti pystyyn. Seuraavana aamuna kokeiltiin sitten ottaa vaununkoppa pois ja istutettiin tyttö rattaisiin. Hyvin pysyi ja viihtyi :) Tuo ei hirveän hyvin enää makuuasenossa viihdy hereillä ollessaan. Nakuna tykkää makoilla lattialla peiton päällä, mutta muuten ei viihdy. Mieluummin istuu syöttötuolissa tai tuettuna lattialla. Vielä ei siis kovin hyvin istu ilman tukea, vaan helposti kaatuu nenälleen. Ruokailut kuitenkin sujuu syöttötuolissa oikein hyvin ja rattaissakin tosiaan istui oikein hyvin :)

Meillä menee iltaisin korviketta jotain 10-120ml. Eli vaihtelee tosi paljon. Syö kyllä purkin marja- tai hedelmäsosetta ennen maitoa. Nukkuu hyvin koko yön. Kohta siirretäänkin makea sose välipalaksi päivällä ja aletaan tarjoamaan illalla puuroa.
 
Pihla: Onneksi teilläkin menee tuota korviketta vaihtelevasti iltaisin. Meillä siis menee kans kerralla se 20-100ml ja sitten 1/2dl puuroa ja sosetta pari kolme ruokalusikallista, jos hyvin käy.

Tuo aikaisemmin kirjoittamani 200-250ml korviketta tulee päivän aikana juotua, joten sen takia olen vähän huolissani. Onneksi puolen päivän aikoihin annettavan maidon, vihannes- ja hedelmäsoseen Laura syö kaikki, mutta kuuden aikoihin ja illalla annettavan maidon kanssa on ollut vähän ongelmia. Onneksi sentään soseet maistuvat. :)
 
Peppi1981, meilläkin menee maitoa hädintuskin 500ml päivässä... Hyvänä päivänä saattaa tulla täyteen se 700ml, huonoina päivinä tekee tiukkaa jo sen 500ml:n kanssa. Siksi juotankin sitä Semperin päärynämehua lisänä, kun pelkään kuivumista. Kiinteitäkin pitäisi alkaa pikkuhiljaa lisäilemään, mutta pelkään, että sitten en saa sitä puoltakaan litraa maitoa uppoamaan tuohon tyttöön. Mutta eipä se kyllä kuivuneeltakaan vaikuta :)
 
Täällä ollaan alettu pikkuhiljaa maistelemaan kiinteitä, ei siis mitään purkillisia vaan lusikallisia ja hyvin on tähän mennessä maistunut. Joidenkin ruokien kohdalla tuli eka nyrpeä ilme mutta totuttelun kauttahan se menee.

Lelut löytää erittäin hyvin suuhun.
Lattialla ollessaan pyörii kuin hyrrä. Mahalta selälleen ja selältä mahalleen.

Ja voi kun Nellin hymy on aina niin valloittava, aamusin herätessään neiti on kuin Naantalin aurinko.

Mä en oo ihan hirveesti tarkkailu maidon määrää, tai että miten sitä menee päivisin mutta kyllä sitä aika reilusti menee.

Jos nyt vielä tähän, että miehen inttiä on enää 3vko jäljellä. Hirveen nopeesti menny kyllä nää kuukaudet muuta ei voi sanoa.

Omaan huoneeseen Nelli siirtyy mitä luultavimmin tässä aika pian. Varmaan viikonloppuna aletaan totuttelemaan omaan huoneeseen ja siellä nukkumiseen. Nelli on nukkunu vastasyntyneestä vauvasta asti hyvin ja nyt on se yks yöherääminenkin jääny pois ja herää siinä kuuden aikaa - jälkeen ensimmäisen kerran kun yöunille on mennyt. Joten uskon, että siirtäminen käy melko helposti. Tokihan tuo vaatii totuttelua vanhemmiltakin. Mutta näin ois tarkotus.

Ei nyt juuri tuu muuta mieleen.

Hyvää alkavaa kesää kaikille! :) <3

Susanna#1 & Nelli-Maria, joka on parisen päivän päästä jo 5kk!
 
Neidille on ensimmäinen hammas tulossa. Eilen katsoin, että jotain ihan kuin näkyisi ikenessä ja kun kokeilin sormella, niin terävähän siellä tuntui. Uudestaan, kun katsoin, selvästihän hampaan yläreuna näkyy. Onneksi ei ole vielä hirveästi kitissyt, mutta otan varalta reissuun lähtiessämme Panadolin mukaan. Nyt huomasin myös, että tutin koristessa on naarmuja ja hän onkin sitä pureskellut lenkillä ollessamme.

Minustakin on ihana mennä aamuisin hakemaan Laura, kun hän herää, koska vastassa on oikea hangon keksi-hymy. =) Ihan hyvin alkanut pinnasängyssä nukkuminen. Eilen hän nukahti syliin, eikä pahasti herännyt, kun siirsin pinnikseen. Vasta kuuden aikaan heräsi, mutta nukahti uudestaan, kun olin siirtänyt hänet meidän sänkyyn ja antanut rintaa.

Mie aloin tekemään iltaisin puuron korvikkeeseen, niin saa siinä sitten sitäkin samalla. On ihan hyvin mennyt alas, eikä tarvitse enää erikseen maitoa lämmittää. Lenkillä olen nyt pari kertaa antanut Lauralle vain käsiin vesipullon ja aina hän jonkin verran sitä siinä hörpännyt eli osannut laittaa tuttiosan suuhun. Veden kanssa ei haittaa, vaikka vähän roiskuisikin.

Peppi1981 ja Laura 5kk
 
Voi hitsi, päivät menee mahdottoman nopsaa ja tuntuu ettei kerkee täällä käydä edes lukemassa kuulumisia saatika sitten kirjottamaan :D
Muutto saatiin kunnialla tehtyä ja nyt ollaan sitten tamperelaisia. Tavarat ettii vielä paikkojaan, mutta eiköhän se siitä. Pitää vaan yrittää isoimmat tehdä ennen ens viikon lauantaita kun olis pojan 5-vuotis synttärit tuollon. Paljon ollaan käyty tutustumassa tällä alueella oleviin juttuihin ja eilen tuli käveltyä kaupunkiin asti. Takasin kyllä tultiin bussilla kun suuntaansa matkaa on kuitenkin n. 7kilsaa.
Tyttö kasvaa kovaa vauhtia ja liikkuu tällä hetkellä ryömimällä. Pääsee myös konttausasentoon, mutta suuttuu kun ei pääse etiäpäin :D Siirryttiin myös vaununkopasta rattaisiin, on aika paljon vilposempaa siellä olla kun topatussa kopassa.
Ensi viikolla pitäs alotella maisteleen lihasoseita, kanaa varmaan ekana. Ilta- ja aamupuuro menee kaikista parhaiten alas, vaikka kyllä noi kasvis- ja hedelmä/marjasoseetkin uppoo ihan ok. Maidot saa edelleen tissistä, välillä reissun päällä oon antanu velliä.
Mutta ei kai se auta muuta kun lähtee hommia jatkaan ja tunnin päästä lähtee viettään omaa aikaa Ideaparkkiin :)
 
heippa täältä helteestä!

tänään oli meijän pikkumiehen 6kk tarkastus ja mitat: 7770g/68,5cm/py 44,3

kaikki ruoka menee alas,liha ja kala on ruokavaliossa... eikä näy allergioita/yliherkkyyksiä millekkään. korvikkeella siis meillä. lopetin sen imetyksen puremisen takia :stick:

no ny toi taapero huutaa :headwall:
 
Pakko tulla tännekkin hehkuttamaan, Daniel nousi tänään ensimmäistä kertaa konttaus asentoon ja tekee sitä nyt kokoajan :) Kovasti jo möngerretään eteenpäin, tuskin menee kauan että kontataan! Hitsi, nää vauvat kasvaa ihan liian nopeasti! :( :LOL:
 
Heipparallaa pitkästä aikaa.

Täällä joutuu vaihtaan yöllä kerran vaipan. Mies yleensä vaihtaa siinä 00-02 aikaan vaipan ettei mun tarvitse vaihtaa aamuyöstä koska herää aika helposti aamulla. Joskus taas jos jää mieheltä vaippa vaihtamatta niin kestää sinne aamuun asti mutta sekin on aika vaihtelevaa.

Soseista. Täällä syödään kyllä kaikkea mitä olen antanut. Lihaa menee hyvin ja nyt tänään tarkoitus olisi kokeilla kalaa. Vielä syödään myös riisipuuroa mutta kun paketti loppuu niin ruvetaan antaan kaurapuuroa.

Aateltiin siirtää omaan huoneeseen sitten kun nukkuu yönsä. Täällä jatketaan edelleen 2h pätkillä. Kerkesin jo innostuun niistä 4h unista mut nekin jäi johkin matkanvarrelle:(

jabadaba77, tervetuloa Pirkanmaalle! Ihan en Tampereella asu mut vieressä=)

Täällä vaunuilu on jääny aikalailla. Nykyään täytyy osata ajoittaa vaunuille lähtö niin että poika on valmis nukkuun. Jos lähtee vähänkin liian aikasin niin siellä hereillä ollaan ja hetken aikaa viihtyy ihmetellen mutta muuten täytyy kans ottaa syliin.

Täällä kans ollaan konttaus asennossa oltu jo vähän aikaan. Samalla sitten kun menee konttausasentoon niin alkaa heijaan itteään. Pojan kummisetäkin jo heitti että on tainnu poika ottaa mallia isästään kun on ollu hommissa. Siltä se kyllä vähän näyttääkin:kieh:
Peruuttaa täällä osataan oikein huolella. Eteenpäin pääsee vaan sängyllä. Yleensä heittää lelunsakin eteen päin ja yrittää perään mutta ei pääse ja sit suututaan.

Täällä kans tehdään lisää hampaita. Viä on edelleen 2 hammasta mutta tossa viime vkl hinkkas ikeniänsä leluja vasten hullunlailla ja oli kiukkunen ja itkunen muutaman päivän. Nyt taas vähän rauhottunu mutta ikeniä hinkataan kyl kaikkeen mahdolliseen mikä suuhun menee.

Tääl on kans noi aamut ihania kun kurkkaa sänkyyn ja sieltä hymyillään niin ilosesti takasin:)

Täällä on vieläkin sammas suussa. Sillä geelillä on saatu suurin osa pois mutta kielessä on edelleen eikä tunnu lähetävän millään pois. Nytkin käytiin hakeen jo toinen tuubi sitä geeliä eikä toivookaan että ois sammas lähössä.

Täällä ois ensviikolla 6kk neuvola joka on vähän ajoissa. Ei oo poika kerenny ihan viä täyttään 6kk mutta juhannuksena sitten sekin tulee täyteen. Sillon tosiaan saadaan se rokote joka jäi viime kerralla pois pienen lämmön takia.

On se aika kyllä menny hätäseen kun puolivuotta tulee täyteen! Ei kyl ikinä uskois. Kohta se vauva ikäkin on ohitte ja sitten voi pikku hiljaa taas suunnitella pojalle sisarusta. Heti vaan ku saa nukkua kokonaisia öitä heräilemättä parin tunnin välein;)

ceecee ja poika 5kk ja rapiat päälle
 
Nelli siirretty omaan huoneeseen n. viikko sitten ja hyvin meni. Oletin, että heräilis useammin tai muuta. Mutta unet on jatkunu ihan samaan malliin ja äitikin alkaa jo tottumaan. Saa nähdä miten isä tottuu. :)

Jos en ihan väärää sanois, niin Nellille tulee tai on kohta tulossa hampaita. Sen verran hyvin lelut löytää suuhun. Ja kuolaakin tulee. :)

Täällä oli tänään 5kk neuvola. 5kk tuli siis viime sunnuntaina.
Painoa oli Nellillä 7730g ja Pituttaa 67.8cm.

Mulla ois kaason tehtävät hoidattavana, joten hyvä, että tuo mies palaa kohta kokonaan kotiin. Huomenna pitäs mennä hoitamaan suunnitteluja morsiamen+bestmanien+toisen kaason kanssa. Tää kaason tehtävä tuli vähän yllättävästi, suunnilleen kaks viikkoa sitten ja häät on tosiaan tässä kuussa. :)

Susanna#1 & Nelli-Maria 5kk 5pvä. <3
 
Heipsan!

Me käytiin 5kk neuvolassa alkuviikosta ja rokotukset sai. Oli itkunen peräti neljä päivää, ei oikein raukka missään viihtynyt. Annoin panadoliakin muutaman päivän ajan, mutta eipä tuntunut mitään auttavan. Täytynee nestemäisät buranaa seuraavaksi ostella kaappiin kun käy apoteekissa. Flikka oli n. 8,6kg ja 66,5cm pitkä. PY:tä en nyt muista.

Soseista syöty nyt bataatti, peruna, porkkana, maissi ja kesäkurpitsa. Hedelmäsoseista päärynä, luumu, ja vadelma&ruusunmarja soseita. Ehdotuksia tuohon vihannespuolelle? Kaalit ajattelin aloittaa vasta 6kk jälkeen, kun muutenkin taipuvainen vatsavaivoihin :( Kaurapuuro on aloitettu ja sitä menee iltaisin jo kulhollinen hedelmäsoseen kanssa. Liha&Kala aloitetaan sitten vasta kuukauden päästä, koska halusin nyt tuon puuron - jotta saadaan iltoihin joku vähän tuhdimpi ruoka.

Mites ateriarytmit teillä menee? Meillä tyttö siis hippasne yli 5kk ja olen nyt löytänyt tällaisen rytmin. Aamulla hedelmäsosetta n. 1/3 - 1/2 purkkia. Iltapäivällä vihannessosetta n. 1/2 purkkia. Ja illalla kaurapuuroa hedelmäsoseen kera. Miltäköhän kuulostaa? Selvästi ruvettu meillä rintaa yrmimään, menee pulloa paljon enemmän päivässä kuin aikaisemmin. Noh, eipä tuo haittane, iso tyttö jo ;D

Meillä ei konttausasentoa vielä haeta. Hieman kääntyy vatsallaan itseään ympäri. Ei käänny vielä vatsaltaan takaisin selälleen - EI edes yritä! :O Meillä on ruvettu nyt selällään ollessa nostelemaan peppua ylös. Hassunnäköistä sekin.. mitä mahtaa yrittää :D?

Tähän hätään en muuta keksikkään :)

Luppi ja likka 5kk ja pari viikkoa
 
ceecee kiitos :) on ollu kyllä kiva tulla Pirkanmaalle. Tuttua aluetta kun koko ikäni oon täällä pyöriny kun suku täältä ja mun porukatkin asunu Tampereella jo kymmenisen vuotta. Nyt on tutustuttu uusiin kotikulmiin. Hiukka vaan oon alkanu kaipaileen juttuseuraa kun lasten kanssa oon tässä pyöriny ja mieskin ollu nyt töissä päivät, mutta ehkä niitä tuttuja myötä tulee...

Meil tyttö alkanu ryömiin kauheeta kyytiä ympäriinsä ja nyt pääsee ihan kunnolla konttausasentoon. Kovasti yrittää päästä istuun konttausasennosta :D Kiukkuaa jonkun verran kun ei konttaamaan pääse. Lelut kiinnostaa kovasti ja varsinkin sellaset mitkä soi, monet saa ite soimaankin.
 
Meillä oli 6kk neuvola tänään (täytti viime viikolla). Mitat oli 7165g ja 64cm :) Kovasti vierasti neuvolantätiä. Seuraava neuvola on vasta 8kk ja silloin saadaan uusi terveydenhoitaja. Sama, mikä oli mulla kerran raskausaikana sijaisena. Ihan mukava täti :)

Ateriarytmi meillä on aika selkeä. Aamulla puuro. Puolilta päivin 1/2 purkkia liha/kala/kana/kasvissosetta. Iltapäivästä toinen puolikas samaista sosetta, mitä söi puolilta päivin. Illalla puuro hedelmä- tai marjasoseen kera. Joskus syö välipalana hedelmä- tai marjasoseen. Puurot teen korvikemaitoon, kun sitä maitoa muuten menee niin huonosti. Puurossa sitä menee 1-1,5dl. On siis varsin hyvä tyttö syömään :D Soseista syödään jo ihan kaikkea, mikä sopii ikään.

Tyttö on myös siirtynyt omaan sänkyyn nukkumaan. Ensimmäisestä yöstä lähtien on mennyt hurjan hyvin. Nukahtaa hyvin viimeistään klo 22, nukkuu heräämättä aamuseitsemään saakka. Silloin annan tutin suuhun, jonka jälkeen nukkuu vielä noin tunnin. Tänään heräsi ennen seitsemään, puoli kahdeksalta otin viereen ja siihen nukahti. Herättiin sitten vasta yhdeksän jälkeen :) Mitenkään ei tarvi illalla nukuttaa. Laitan tytön sänkyyn, tutin suuhun ja rätin kainaloon. Siellä aikansa sätkyttelee ja äheltää, kunnes nukahtaa. Ei itke, eikä kitise. Isänsä unenlahjat.

Aika menee hirveän nopeasti. Tyttö vaatii viihdyttämistäkin enemmän kuin ennen, joten aika vähiin jää tietokoneen käytöt ja muut "turhat". Kovasti jo liikkuu, ei vielä ryömi kuitenkaan. Peruuttaa ja pyörii. Hienosti istuu jo tukematta, mutta ei itse vielä nouse istumaan.

Nyt tytölle tuli kiukku. Hauskaa juhannuksen odotusta! :)
 
Lauralla oli maanantaina taas neuvola, seuraava onkin vasta elokuussa. Pituutta oli tullut mukavasti, vaikkakin epäilen, että viimeksi pää jäi vähän vinoon, mutta nyt se oli 67,2cm ja painoa melkein 7,5kg. Reippaasti oli taas, mitä nyt vähän vierasti siinä vaiheessa, kun hoitaja alkoi tutkimaan häntä.

Oletteko te, jotka syötätte korviketta, vaihtaneet jo siihen kakkoseen? Unohdin kysyä neuvolasta tuosta vaihtamisesta ja nyt sitten mietityttää miten se kannattaisi tehdä, vai kuinka pitkään sitä tuota ykköstä juotetaan. Olemme ostaneet jo pari purkkia Nan 2:sta, mutta en ole uskaltanut vielä vaihtaa.

Meillä liikutaaan edelleen kaikkiin muihin suuntiin paitsi eteenpäin. Kovasti yrittää päästä eteenpäin, mutta työntää itseään kuitenkin käsillä taakse päin. Eilen näytti, kun oli kädet ihan suorassa, että olisi yrittänyt nostaa takamusta ylös. Hetkeksi taisikin saada vähän vatsaansa ilmaan, joten saa nähä koska onnistuu tuo konttausasentoon meno.

Peppi1981 ja Laura 6kk
 
Meilläkin oli tänään neuvola. Likan mitat oli 69,2cm ja 8610g. Paino vähän tasaantunut mutta pituutta tullut vajaa 3cm kuukaudessa. Ei suoranaisesti vierastanut mutta aika vakavalla naamalla terkkaa tuijotti :)

Peppi, mä kysyin tuosta korvikkeesta tänään ja meille terkka sanoi että voi nyt vaihtaa siihen 2-korvikkeeseen. Ja ei kuulemma tarvi mitenkään pikku hiljaa vaan sanoi että käyttää ne ykköset loppuun mitä kaapista löytyy ja siirtyy sitten suoraan kakkoseen. Siinä on kuulemma rautaa vähän enemmän mutta sitten taas ravintoaineita vähemmän, koska tässä iässä noita kiinteitä kuitenkin on jo mukana oleellisesti...

Siirrettiin nyt sitten eilen pinnasänky toiseen huoneeseen ja likka nukkui nyt ekan yön omassa huoneessaan. Muuten meni ihan hyvin mutta enhän mä osannu nukkua ilman korvatulppia, koko ajan vaan kuulostelin kaikkia ääniä. Mutta pakko nyt yrittää tottua kun tosiaan mun korvat ei enää kestä noita tulppia.
 
Johan tässä olikin pari kk saanut nauttia helposta jopa ihanasta imettämisestä, kun neljäs rintatulehdus iski :headwall: en jäänyt kauan itse parantelemaan, kun taustalla muistot paiseesta, niin onneksi sain nopeasti antibiootit ja nyt toivon hartaasti, että menee ohi eikä ala sama kierre, joka päättyi paiseeksi asti. Jos siihen mennään niin sitten on pakko lopettaa imetys, en enää jaksa näiden tulehduksien/antibioottien/punktioiden kierrettä.

Poika on kehittynyt tosi paljon lyhyessä ajassa; aloitti konttaamaan viikko sitten ja tutkii innoissaan kotia siirtyen huoneesta toiseen ja taputtelee kaikkea, lattiaa mattoja, seiniä ja raaputtelee eri pintoja. Motorinen kehitys näkyy myös nukkumisessa; pinnasängyn laidat paukkuu vaan, kun tyyppi heiluu siellä ja pyrkii tekemään temppujaan nukuksissa. Tunnin välein saa käydä sylittelemässä tai imettämässä, että rauhoittuu uudelleen nukkumaan. Alan olla aika loppu ja toivon että oppisi pan nukahtamaan itse uudelleen. Toisaalta, pitkälle on tultu alkuajoista, kun eihän tuo suostunut nukkumaan omassa sängyssä lainkaan. Nyt sentään nukkuu puolet yöstä siellä, ennen kuin väsyn rumbaan ja otan viereen loppuyöksi.

Kiinteistä menee 3 ateriaa päivässä: aamupuuro hedelmäsoseella (tähän mennessä kaura ja ohra), kasvissose lounaaksi ja iltapuuro hedelmäsoseella. Vihannekset ja hedelmät kokeiltu kaikki perus eli peruna, porkkana, bataatti, kaalit, maissi jne. Luumu, omena, päärynä, mango jne. Sormiruokana on saanut maissinaksuja, kurkkua ja omenaa. Seuraavaksi otetaan neljäs ateria, kun täyttää 4kk, eli lihaa lounassoseeseen ja kasvisversio siirtyy päivälliseksi.

Päikkäreitä nukkuu yhä 3, ekan vaunuissa n. 10.30-11.30, sitten keinussa 13.30-14.15 ja sitten vielä vaunuissa n. 16.30-17.30. Vaunulenkit siis ulkona. Ja yöunille (hihhuloinneille) käy n. Klo 20, mitä ennen pesut, puurot ja imetykset ja hetken piehtarointia sängyssä. Aamulla herätään klo 8 ja puuro klo 9. Näin meillä mennään päivästä toiseen.

Parempia öitä odotellessa...

BoB ja poitsu viikkoa vaille 6kk
 
Mahtaako tänne mahtua keskustelija lisää?

Eli täällä ois 21v. äippä turusta, esikoispoika syntynyt 291212 (rv. 38+1). Syntyessään pojulla oli mittoina 4375g/55cm, eli miehen mittainen jäpikkä oli jo syntyessään! :)
Työnimestä Vili(vilperi/vompatti) tulikin kutsumanimi, kun viralliseksi nimeksi hän sai Wiljam.
Vili tällä hetkellä siis 5,5kk. 5kk neuvolassa mitoiksi saatiin 72cm ja 8700g, eli pitkä ja hoikahko poju kyseessä(vaikka nyt paino jo -5 käyrällä) :)

Alkuun meillä ongelmana puklailu/oksentelu ja syyksi selvitettiin 5vko iässä mahaportin ahtauma, joka siis leikattiin.. Ennen soseiden aloittamista(4kk) paino oli edelleen ongelmana runsaan puklailun takia, mutta nyt siis jo muutamat makkarat löytyy, eikä kylkiluut törrötä!

Ja muutamiin teidän juttelemiin aiheisiin(mitä nyt jaksoin lueskella);
Soseet
Meillä käytössä lähes kaikki, ainoastaan paljon porkkanaa sisältävät on jouduttu syrjäyttämään allergian takia. Ja tällähetkellä uudet soseet "maistellaan" purkki kerrallaan, sivuutettiin yksi lusikallinen kerrallaan systeemi jo muutaman hedelmäsoseen jälkeen...
Ateriarytmi
Aamupalalla puuro + ½ purkkia hedelmäsosetta, päivälliseksi(klo n.12) purkki hedelmäsosetta, ruuaksi(klo n.17-18) purkki ruokasosetta ja iltapalaksi(klo n. 20-21) puuroa(n.1,5dl) + ½ purkkia hedelmäsosetta + 2dl riisivelli. Välillä herää yöllä, jolloin saa n. 50ml maitoa(jos ei tuttiin rauhoitu). Maitoa meille menee n. 5dl päivässä ja enemmän yritetään saada menemään, mut poika ei sitä niin tykkää juoda(on kai yhdistänyt puklailuun :eek:)....
Päivärytmi
Meillä oli toimiva päivärytmi, enää ei ole. Poijalla niin kiire päästä liikkeelle, ni ei tuu päivärytmeistä mitään, hän nukkuu ku väsyttää ja herää ku ei enää väsytä, mut ei unikiukkua ollenkaan, joten tämä passaa meille!

Meillä opetellaan ryömimään(ja konttaamaan), eteenpäin pääsee, mut ei perjaatteessa ryömi, vaan on oma omituinen tyyli :D Sängyssä sättää kun laitetaan nukkumaan(repii pehmustetta/nauraa mobilelle/leikkii unirätillä) ja kaikki muu toiminta viittaa myös hyvin uteliaaseen ja ympäristöstä kiinnostuneeseen luonteeseen :)
Istua hän osaa rattaissa/syöttötuolissa/sylissä, mutta maassa menee etunojaan(helpottaa mahavaivojaan), mutta ei viihdy paikallaan sekuntiakaan :D
Vili rakastaa ihmisiä ja koiria, eikä vierasta ketään, naureskelee ja hymyilee vaan kaikille :)

Vili on alusta asti nukkunut omassa sängyssä, päiväunia saa nukkua äitin kainalossa, muutoin olen ollut ehdoton. Ja nyt isompaan asuntoon muuton jälkeen on kuukauden nukkunut oikein tyytyväisenä omassa huoneessaankin :)

Mitäs tässä muuta, hyppään nyt ihan keskenkaiken juttuun mukaan, ennen kun en niin paljoa foorumeilla tykännyt pyöriä, mutta juttuseuraa vaan kun ei ikinä ole liikaa! :p
 

Yhteistyössä