***Joulukuun Pikkutontut JOULUKUUSSA*** ? Nyt on meidän kuukausi ?

Onnea taas kaikille vauvautuneille, täällä kyllä tapahtuu kokoajan. Taitaa susimielikin olla tositoimissa kun ei ole mitään kuulunut :) Kamala lukea kun kaikki oikein odottaa supistuksia ja että pääsee tositoimiin, täällä vielä niin tuoreessa muistissa ne järkyttävät supistuskivut eikä niitä ole kyllä yhtään ikävä :D ei sillä, kyllä meille vielä lisää lapsia tulee jos vaan niitä meille suodaan, eli ei mitään synnytyskammoa kuitenkaan jaanyt :D

Sametuli kyselit syytä ilmarinnalle, ei ne lääkärit oikein mitään osanneet sanoa. Sanoivat vaan että se on voinut tulla kätilön huonosta otteesta, tai siksi kun vauva oli ennenaikainen. Elämän hankalimmat sekuntit kuulema kun vauva tulee ulos ja siinä voi kaikkea tapahtua...Eli siis ei mitään "oikeeta" vastausta saatu. Muutenkin oon tosi tyytymätön meijän sairaalan toimintaan ja siihen miten meitä kohdeltiin. Kukaan ei kertonut mitään, lääkäriä ei nähty koskaan. Ainut mitä meille sanottiin eli että vauva on nyt kipeä :O ok! onneksi kuitenkin nyt ollaan kotona ja vauvalla kaikki hyvin!

Vauva on oikein ihana ja rauhallinen, ei juuri turhia itkeskele. Aamulla "vaatii" aina päästä äidin lämpöön nukkumaan, muuten ei kitinä lopu millään. Mulla on kamala pelko siitä saako vauva tarpeeksi ruokaa, sairaalassa kun se oli niin tarkkaa että tasan 60ml 3 tunnin välein...ja siis mun omalla maidolla eletään.. huomenna tulee neuvolan täti käymään, ainakin sitten nähdään mihin suuntaan paino on mennyt:) nyt poika vaatiikin taas ruokaa :) Mukavaa viikkoa kaikille mammoille

Joulumamma ja "leevi" <33
 
Voi ihanuus tätä vauvojen määrää!

Täällä on nyt saatu yliaika-aika tän viikon lauantaille. Jotenkin helpottaa että on joku päivä olemassa ja vielä että se päivä on tällä viikolla, ehkä tää joskus loppuu! Neuvolassa tänään sf-mitta oli pudonnut jo yli 5 cm, oli korkeimmillaan 33,5 ja nyt rv 41+0 28 cm. Silti vauva mahtuu siellä hyvin möyrimään ja kääntämään kylkeä, taitaa olla joku joogatyyppi :)

Tuisku 41+0
 
neljäskö Mulla tulee rv41 lauantaina niin ma käski soitella ja aika on sitten näillä näkymin to 22.12 jolloin 41+5. Jospa silloin käynnistelisivät jo ettei tartte joulupyhien aikaan raahautua uudelleen. Ekassa olin käynnillä rv 41+4 ja suoraan siitä jäin ja synnytyssaliin kalvojen puhkaisuun ja tippaa suoneen. :) Oli lapsivesi niin vähissä ettei sillä olisi pärjätty enää pidempään.
Jospa me satutaan yhtä aikaa. :)
 
Päivitetty etusivun listaa! Hirveä määrä tyttöjä syntynyt verrattuna poikiin :heart: Muutaman taitaa vielä uupua päivityksestä mutta aika hyvin taisin saada noukittua kaikki syntyneet tontut :)

Itsellä maito on nyt kunnolla noussut ja sen kyllä huomaa. Ei voi oikein muuta kuin selällään nukkua, sen verta pinkeät tissit on. kuppikoko kasvanut varmasti 2-3 numeroa hetkessä :D. Hirveästi en ole viitsinyt pumpata kun se vain pahentaa tilannetta, vain pahimpia kiristyksiä olen helpottanut (40-50ml). Tyttö nukkuu päivällä tosi pitkiäkin pätkiä noin 3x 3-4h, yöllä sitten tuntuu vaativan useammin maitoa. Toivottavasti rytmi kääntyisi toisin päin 3 viikon aikana, eli siihen mennessä kun mies palaa töihin. Ihana tapaus joka tapauksessa :heart:

Poppeliini ja tyttönen 5vrk
 
Simuli: Jeeeee,nyt siis alkaa tapahtua ja oikein päiväntarkasti :D Tsemppiä!!!!

Zenn: ONNEA hurjan paljon pikkuprinsessan johdosta!!! :flower:

Tosiaan tyttöjä syntynyt hurjan paljon enemmän kuin poikia, oho! Mutta täältä on ainakin poika tulossa :)

Kauniita unia mammoille ja tsemppiä kaikille tositoimissa oleville!!!!!!!

Miimau&Masuasukki 37+6, huomenna poksahtaa :)
 
Minäkin tulin poksumaan 39+0 :) ja onnittelemaan taas uusista ihanuuksista! Todella paljon onnea Pii ja m0308 ja sametuli ja Zenn nyt ainakin. Kyllä näitä uutisia on niin kihelmöivää lukea ja samalla jännittää teitä jotka jo tositoimissa olette. Simulillakin jännät paikat, iso tsemppipeukalo koitokseen :)

Täällä huomenna taitaa olla jo toka vika neuvola, ellei nyt yöllä yht'äkkiä jottain tapahtuisi. On kyllä alkanut supistelemaan tiukasti, mutta nyt ei taas moneen tuntiin mittään... Me poikien odottajat tullaan täältä... yhtenä rintamana ;)

Viena ja juniori 39+0
 
MiMa86 Tsemppiä koitokseen!

Zenn Onnittelut tytöstä!! =)

Tyttöjä vaan tulee...

Simuli Tsemppii sullekin koitokseeen!

Keskiviikkona olisi sitten neuvolareissu jos ei ihmeitä satu ja kuulemma vielä 41+4 on yksi jos sinne asti mennään.

Nyt nukkumaan. On taas uni alkanut maittamaan ja saa hetkessä unenpäästä kiinni. Pitää nyt nauttia. :)
 
ONNEA POKSAHTANEILLE

joo-o tänään oli neuvola :) Kaikki hyvin on poitsulla itelläni viikossa tullu 2.1kg HUHHUH :D Turvotustakaan ei oo ja ei oikee neukku tädinkanssa tiietä mistä vois tuo hurja painon nousu :( Noh yhteensä tähän asti siis tullut 10kg painoa lisää :) mites teillä muilla on loppuvaiheessa painoa tullut jos sopii kysellä? :) Huomenna alkaa vika viikko laskettuun aikaan :) Jes lohduttavaa tietää että max.3 viikkoa ja poitsu on maailmassa :) Tänää illalla ollu hieman pahaolo :(
Baarbi rv 38+6 ;)
 
Viimeksi muokattu:
Meille syntyi vuorokauden kestäneen synnytyksen jälkeen 12.12 poika. Ihan pieni tuo ei ole, painoa 4236g ja pituutta 53cm, pipo 37,5cm. Lopulta pää autettiin imukupilla, ja synnytyksen jälkeen vuorokauden unettomuus, kipu ja syömättömyys saivat pyörtymään synnytyksen jälkeen suihkuun ja nyt en saa nousta omin avuin vuoteesta. Kaikesta selvittiin, lapsi on niin ihana etten osaa sanoin kuvailla.

Parempaa kertomusta myöhemmin, nyt lepoa.
 
Viimeksi muokattu:
Tsempit Mimalle ja Simulille=)

Onnetoivotukset Zenn ja Susimieli, teillä ihanat kääröt siellä sylissä:heart:

Tänään odotettu polikäynti, josko tämä mun nukkumattomuuskin saisi taas jotain selkoa sillä käynnilä kun pienempi annos ei unta enää takaa:| Ja saan purkaa sen mikä viime kerrasta on mieltä jäänyt painamaan ja ehkä osittain alitajuntaisesti tähänkin tianteeseen vaikuttaa. Mutta jotain on tapahduttava, eilinen päivä oli niin raskas ja kamala että en osaa sanoin kuvailla. Parempaa tätä päivää siis meille kaikille!

äitsy ja muru 39+0:heart:
 
Onnea, onnea, onnea! :heart:

Paljon vauvauutisia taas tullut! Mukava lukea toisten kokemuksia ja jännätä synnyttämään lähtevien kanssa!

Itse edelleen odottavalla kannalla.
Eilen nukkumaan mennessä tuli muutama napakampi supistus ja tuli valvottua yhteen, mutta se siitä, ei kummempia tuntemuksia... Alapää on arka, kuten monella taisi olla, joskus vihlasee, mutta enimmäkseen vain sellainen jomottava kipu. Liekö vauva siellä jo puskemassa tilaa?

Hieman kyllä jännittää, että tuleeko kiire sitten kun synnytys vihdoin alkaa... Aiemmissa synnytyksissä kroppa ei ole paljoakaan harjoitellut etukäteen eikä kohdunsuu kypsynyt, kun ihan loppuvaiheessa... Monta käynnistystä onkin takana, nekin ovat joka kerta olleet nopsampia. No, senpä näkee sitten, toivottavasti pian! Onneksi sairaalaan ei ole pitkä matka :)

Keskittymiskykyni tuntuu olevan olematon, mä vain odotan ja odotan (vaikka keksinkin puuhaa joka päiväksi ja arki rullaa normaaliin tapaan...) Koska päästään lähtemään? Luulisi, että tuleva joulu helpottaisi, kun onhan tässä muutakin tekemistä ja odottamista, mutta ajatukset pyörähtävät silti aina kummasti synnytykseen ja vauvaan... :)

Hippuliinu ja Villis 38+0
 
ONNEA kovasti Susimieli :heart:!!!!

Buaaaaaah mikä yö! Joka paikka puutuu ja kääntyily on hankalaa....noh,aamulla olin ainakin ajoissa pystyssä laittamassa joulua kotiin, heh! Taitaaa olla täällä nyt se kuuluisa pesänrakennusvietti kun tekee mieli laittaa kaikki siistiksi ja kauniiksi ja siivoilla koko ajan :) Paine ja puolikipeät supparit tosin vähän hidastaa toimintaa...;)

Keskittymiskyky on täälläkin tipotiessään....pelkästään synnytys on mielessä ja se kaikki uusi mitä vaavi tuo tullessaan...:heart:

Miimau&Masuasukki poksuvat 38+0
 
Baarbi Rv 38 oli laskenut paino..jota hämmästelen. Viimeksi 39+4 oli tullut 1,1kg/vkolle. Nyt ainakin saman verran,vaikka syön ihan samallalailla. Nyt kasassa n.11kg.

Susimieli Onnittelut poitsusta! Tuleehan niitä poikiakin. :)

Huomenna sitten tosiaankin neuvolaan!

Millis ja Vertti 40+3
 
Onnea Zenn tytöstä ja onnea myös Susimieli isosta pojasta :flower: Toivottavasti kaikki mennyt hyvin.

Simulille onnea lasketunvauvan hakureissuun. Meillä toinen tullut laskettuna, juuri näin joulukuussa.
Mutta tämä tekee temput, ainut joka mennyt yli ja odotuttaa edelleen..

Mutta mä päätin että en odota syntymää vaan keksin kaikkea muuta ja sovin menoja. Kyllä minäkin aarteeni saan (joskus sitten joulun alla) :whistle: :D

Ja Millis, saa nähdä ollaanko samaan aikaan. Samanlaiset kuviot ainakin suunnitelmissa ellei jompi kumpi ratkea aikaisemmin ;) Eli taidan minäkin ottaa sairaalakassin mukaan yliaikakontrolliin, ihan varuiksi vaan :D

Sateista tiistaita toivottaapi tämä perhe.
40+4 :heart:
 
Aivan hillittömän paljon vauvantuoksuisia onnitteluja jo vauvan syliin saaneille ja jaksuja sitä vielä odottaville:heart:

Synnytysjuttuja : 7.12 menin polikäynnille, koska suunnitelmissa oli käynnistys rd:takia ja proteiinien, vaikkei muuten voinnissa moittimista ollutkaan. Päätti sitten ottaa osastolle ja iltapäivästä laitettiinkin ballonki. Supistukset ei lähteneet sillä käytiin mutta paikkoja se availi pariin senttiin auki, kanavaa oli jäljellä noin 2 cm.
Käyrillä vauvan sydänäänet hipoi kokoajan 200 ja ylikin ja illalla 22 aikoihin lääkäri tuli tutkimaan tilanetta ja irroitti ballongin. Ei tytsy oikein tykännyt, rauhoittu heti sen jälkeen :p

Torstai aamupäivällä synnärillä oli ruuhkaa, mutta ilmoittivat ottavansa minut heti kun tilaa löytyy. 11 aikoihin hoitaja tulikin ja alettiin valmistautumaan, puol 12 ilmoitti ettei pääsekkään, vaan siirtyy myöhemmäksi, varoitteli ettei edes sillepäivää ole mahdollista, huoh. Vihdoin pääsimme kuitenkin lähtemään, ja 17.20 puhkaistiin kalvot ja laitettiin tippa, aluksi pienellä annoksella. Supistukset alkoi 17.30, hiljalleen voimistuen. Hankalaa vaan oli olla sidottuna siihen sänkyyn, olisin halunnut suihkuun tai kylpyyn, jonne ei pääse jos käynnistetään...

Supistukset alkoivat olla jo jatkuvia ja kivuliaita, ja ilokaasu ei enää oikein auttanut. Paikalle saapui vyöhyketerapiaan erikoistunut kätilö, joka kyllä auttoikin. Itseasiassa paljon, yllätyin :) Puoli yhdeksän kieppeillä alkoi tuntumaan sille että tyttö syntyy just nyt, mieskin oli just lähtenyt pihalla käymään. Ehdin sanomaan kätilöille ilokaasunaamarin takaa että tämä syntyy nyt ja sain aikaan hieman hymähtelyjä ettei kohduun suun tilanne vajaa puolituntia sitten tarkastaessa ollut kuin 4 cm auki. Kurkkasivat kuitenkin ja siitä 6 min, tyttö oli maailmassa. Mieskin ehti just ja just mukaan...

Nopea synnytys, 3 h. Todella kivulias, muttei niin paljoa että kammo olisi jäänyt. Mietinkin jälkikäteen, onko noi edelliset pitkät synnytykset lääkkeineen ja kivunlievityksineen olleet yhtään sen helpompia kuin tämä, joka oli kivulias mutta nopea, molemmissa hyvät ja huonot puolensa.

Tuhina kuuluu pinnasängystä, kohta on ruoka-aika. Tyttö on suloinen ja rauhallinen, yöllä herää kahdesti syömään, aamupäivästä ja alkuillasta valvoo pidemmän jakson, muuten nukkuu ja syö. Maitoa tulee, paljon. Mietin luovutustakin, aion tämän viikon nyt ensin katsoa tasoittuuko maidontulo vai jatkuuko yhtä runsaana...

-Tinkebell ja Myy
 
  • Tykkää
Reactions: Miimau ja Tuisku81
simuli jännää:)Zemppiä koitokseen:)!!

susimieli paljon paljon onnea pojasta:flower:

zennONNEA:flower:

Poppeliini jospa mä saisin synnytettyä tähän ketjuun yhden pojan:)

Tinkerbell ihana synnytystarina:)

Täällä taas viime yönä valvottu monta tuntia:kieh: Ja huomenna sairaalakäynti ja taas pitää herätä kukonlaulun aikaan:kieh:
Ihanaa kun ystävä tulee lapsineen tänään kyläilemään niin saa isommat lapsetkin leikkiseuraa ja itse juttuseuraa.

Mukavaa päivää kaikille:)

Metsätähti ja jättiläisvauva 39+6 huomenna poksuu
 
Onnea kaikille tontun saaneille !!! Meitä alkaa olla jo monta :heart:

Meillä arki alkaa sujua ja maitokin maistuu. Ainut ero on se ettei tämä pikkuinen herää yöllä syömään :O mihin olin jo asennoitunut :D mut pitää aina välillä herätellä pikku tyyppi syömään eikä toisinpäin :D

Hyvää joulun odotusta kaikille ja etenkin oman tontun odotusta niille joilla se on edessä päin!!!!

NewYork ja Elsa
 
  • Tykkää
Reactions: Miimau
Täällä lähti tänään viimenen viikko ennen laskettua aikaa tosin veikkaan että yli menee niin että heilahtaa ensisynnyttäjä kun olen :) mutta silti hassua että max.3 viikon päästä se nyytti on sylissä ja toivottavasti aikaisemminkin <3 Kyllä täälläkin keskittymiskyky on nollassa ku vaan odottaa ja odottaa ja tunnustelee joko tuo kipu tois supistuksia yms. :D
baarbi 39+0!
 
Täälläkin ensisynnyttäjän malttamattomuutta ilmassa! :D Pitää kehitellä itselle kauheasti menemistä ja tapaamisia ettei pääse liikaa "tylsistymään" kotosalla ja sitä kautta odottamaan, odottamaan ja odottamaan ;) Toisaalta PITÄISI kyllä levätä ja kerätä voimia, tiedän..:D

Tinkerbell:
Kiitos synnytyskertomuksesta!!:flower:

Miimau&Masuasukki 38+0
 
Jälleen onnittelut vauvansa saaneille ja tsempit hakureissussa olijoille.

Tinkerbellille kiitokset synnytyskertomuksesta, tuollaisen huolisin itsellekin, ei vain taida meidän sairaalassa kukaan osata tuota vyöhyketerapiaa... ja ilokaasutkin kortilla (ei siis joka salissa saatavilla, raivostuttavaa!!)

Ja isosti jaksamista kaikille meille kärsimättöminä odottelijoille!! Ei se malttamattomuus koettele pelkästään esikoistaan odottavia, kyllä täällä ainakin tämän viimeisen odottelijaakin haluttaisi päästä tositoimiin (vaikka tiedäönkin sitten ikävöiväni tätä maha-aikaa...).

Mitähän sitä vielä keksisi koittaa? Siivoukset ja muut ässät moneen kertaan koitettu ja tuleehan niistä toki jotain pientä tuntemusta, menee vaan turhan hätäiseen ohi : / Ilmakin on niin kurja, ettei tee mieli edes lenkille lähteä.

Eipä tässä mitään kummaa, pitänee jatkaa kärvistelyä kun ei kerran toinen ymmärrä uloskaan tulla.

Taiu ja Näkymätön Ninni 38+1
 

Yhteistyössä