Joulukuiset 2010

Mamadread, oot kyllä siinä ihan oikeessa että vaikka noilla vauvoilla nyt ei niin hirmusti vielä eri juttuja ole mikä vois olla vialla..niin sen keksimisessä voi mennä kyllä aikaa (tai käy kaikki syötöt, vaipat jne läpi:saint:). Tuli vaan mieleen, että voisko se sitten väsynykki välillä olla jos tosi pieniä pätkiä vaan nukkuu? Sekin kun kaikki on niin yksilöitä ja sekavat rytmit vielä näin alkuun, niin sitten yrittää vaan tulkita mitä toinen on vailla. Sit toisaalta jos omalle kohdalle miettii, niin onhan sekin vähän kurjaa jos oiskin vaikka vailla unta tai virikettä niin sitten onkin tissi suussa=) Meillä en oo tarjonnu enää rintaa, jos on vajaa tunti syönnistä ellei sitten jotenkin jäänyt niin sanotusti kesken se syönti (vaikka niin kamalat kakkavaipat että pakko käydä vaihtamassa). Tuolla tulee ne vatsavaivat kans siitäkin ,jos liian usein antaa tankkaamista..ehkä siinä on sekin, että jos usein hörppii ja vähän niin tulee sitten sitä laktoosipitoisempaa maitoa? Ja tietysti se takamaito jää vähemmälle, joten nälkäkin tietysti iskee aiemmin.

Onnea Pingupongu vauvasta!:heart: Pakko lohduttaa sen verran, että niin täälläkin päin oli aluksi ihan tuskasta koko imetys ja itkun kanssa sai kyll välillä imettää. Mutta jos sitä imuotetta ei ihan täydelliseksi saa, niin kohta helpottaa jo senkin puolesta ettei ole ne rinnat niin räjähtämäisillään. Meillä on kans vielä tuo imuote huono, mutta täällä on näitä vinkkejä ja jopa videoita: Imetystukilista.net - Imetystietoa . Lisäksi siellä on joku keskustelufoorumikin, mitä voi selata. Ja suosittelen sitä bepanthenin punasta rasvaa, auttaa kyllä noihin haavoihin.

Meillä kans mennään melko samoissa mitoissa, kun Hampiaisella. Taitaa pituutta olla 56 ja painoa noin 4.5kg. Samoin kasvutahtikin oli melko sama, 2 viikossa 700g. Ihan hyvin, kun alussahan meillä laski se paino niin kovasti. Taulukon mukaan näytti vähäiseltä kasvu (pituuskasvuun verrattuna), mut th sanoi että tosi hyvin on kasvanut ja sitten kun perätilassa niin ne alkumitat voi pituudesta vähän valehdella.

Meilläkin hymyillään, mutta taitaa olla vielä sitä vahinkohymyilyä? En oikeen tiiä millon se on sitten sitä oikeeta=) Joskus myös intoutuu äkisemään vastaan, kun jotain höpöttää tai jos ääntelee vauvalle. VArsinkin isän kanssa tämä keskustelu toimii näemmä.

Tuleekin kylmät viikonloput vissiin, joten pitää nyt sitten ottaa ilo irti vaunulenkeistä. Mukavaa keskiviikkoa kaikille!=)

-metsis ja poju 3 vko+jotain
 
Ilmoittaudunpa minäkin tälle puolelle kanssa, eli meille syntyi tyttö 2.1, pituutta 49 senttiä ja painoa 3180 grammaa. Hirmu suloinen ja rauhallinen kaveri ollut ainakin tähän saakka, mutta nyt on parina päivänä ähissyt vähän enemmän, luulen, että on ilmaa mahassa kun tämä hotkii kanssa maitoa melkoisella tahdilla. Pitää tutkia tilannetta ja toivoa, ettei äidy masuvaivat pahaksi. Aluksi meidän kaverilla laski kanssa paino, mutta nyt oli jo hienosti paino noussut, kun päästiin kotiin ja maito nousi ja saadaan rauhassa opetella vauvan kanssa elämistä.

Meidän vauvalla oli maailmaan tulo työn ja tuskan takana; käynnistely aloitettiin mun raskausmyrkytyksen takia ballongilla torstaina, jatkettiin Cytotecilla perjantaina ja lauantai meni koko päivä synnytyssalissa, ja sunnuntaina aamuyöllä vasta syntyi meidän pieni neiti. Synnytys eteni tosi hitaasti, ja lopuksi joduttiin tekemään kiireellinen sektio, kun mun tulehdusarvot nousi ihan älyttömiksi ja olin kovassa kuumeessa... Ei ollenkaan siis sellainen synnytys, jota olisin toivonut, mutta nyt kun ihana palkinto tuhisee vieressä, ei tuo synnytyskään enää harmita. Onneksi sektiohaava on parantunut tosi hyvin, nyt alkaa olla jo sellainen olo, että on saanut voimiaan vähän takaisin ja jaksaa taas. Onneksi mies otti 2 viikkoa isyysvapaata, niin ollaan saatu yhdessä opetella vauvan kanssa olemista :heart: Ensi viikolla pitäis koittaa pärjätä sitten päivät jo yksin, hiukan pelottaa, mutta eiköhän ne päivät siitä ala kulkemaan =) Ihanaa, kun pääsee ulkoilemaan ens viikolla, odotan niin paljon sitä, että saa alkaa tekemään edes pieniä vaunulenkkejä!

wendyduck ja pikkuinen 1 viikko ja 3 päivää
 
Mekin täältä vihdoin ja viimein ilmoittaudutaan tälle puolelle :) Eli tyttönen syntyi 15.12. ja kokoa oli 4080 g ja 51,5 cm. Tänään mennään käymään neuvolassa niin näkee sitten miten on kasvanut neitokainen.

Meillä ei ihan putkeen lähtenyt kotona olo sujumaan, perheessä vieraili vatsatauti ja sain sen sitten maanantaina, kun lauantaina oltiin kotiuduttu. Hyvin nousseet maidot siinä sitten meni kaameaa vesiripulia potiessa. Sinnikkäästi imettämällä maitoa alkoi taas olla. Tästä meni viikko ja sitten iski rintatulehdus. Viimeksi ei sellaista ollutkaan ja on aika karmea tauti. Kyllä vei viimeisetkin mehut, mutta jaksettava oli isomman kanssa touhuta ja vauvaa hoitaa, kun mies joutui töissä olemaan. Tietty tämäkin vaikutti maitomääriin, mutta nyt tuntuisi olevan kohdillaan taas :) Ei tauteja mulle enää kiitos!

Vauva on rauhallinen, yöt mennään välillä enemmän ja välillä vähemmän tissillä, mutta kuitenkin jatkaa uniaan eikä jää seurustelemaan. Päivällä on sitten rinnalla tiheämmin. Masuvaivaa vähän on, näkee selvästi että sattuu ja paukuttelee... Röyhtäsemään en läheskään aina vauvaa saa, joten ilmaa sinne jää : /

Isoveli on ottanut pikusiskon vastaan hienosti, tykkää kovasti. Päivät on kiireisiä, kun vauvan nukkuessa vietetään aikaa isomman kanssa. Tänään alkoi seurakunnan kerho, saa nähdä tykkääkö siitä. Kerran viikossa käy hoidossa, kovasti sinne jo toivoi ja onhan 5-vuotiaalla jo tarve kavereille ja tässä lähellä ei ketään ole.

Jahas, kutsu käy pinniksestä, palailen taas, kun aikaa löytyy :) Kovasti tsemppiä ja ihania hetkiä kaikille vauva-arjessa :heart:

Elovena ja tyttönen tänään 4 vko (mihin se aika on mennyt???)
 
Hei mamat,

en taaskaan ehtinyt lukea kaikkea, vähän hypin sieltä täältä, että mistäs täällä ollaan juteltu.

Mimmukka, meillä kanssa isoveli 1v9kk ja pikkusisko nyt 5 viikkoinen. :) Isoveljellä oli koliikki ja nukkui huonosti yli vuoden ikäiseksi. Ekat täydet yöt omassa sängyssä ilman heräämisiä tuli vasta nyt syksysyllä juuri ennen pikkusiskon syntymää. Eli meillä on kokemusta 1,5 h välein läpi yön syövästä ja iltaitkuhuutavaisesta pikkuisesta. Koliikkioireet ja tyytymättömyys 24/7 kesti 5 kuiseksi ja sen jälkeen päivät helpottuivat, mutta yöt jatkuivat levottomina. Nyt tämä pikkusisko onkin paljon tyytyväisempi. ihanaa. vaikkakin syömisrytmi on 1,5h-3h välein ympäri vuorokauden ja kovasti on ähinää ja puhinaa ja kiekuilua tällä hetkellä. Esikoinen pitää herätellä 7.30 aikaan päiväkotiin. Ja sitten olen tytön kanssa päivät yksin kotona. Aikamoista härdelliä illat, kun kaikki kotosalla. Mummo ja vaari auttaa paljon silloin, kun miehen työvuorot hankalat. Onneksi!

Neitoperho, meillä lähtee Cuplaton tai Disflatyl tänään kokeiluun. Esikoisella ei auttaneet, mutta hänen mahavaivat johtuivat kaiketi allergioista. Ilmavaivat on lisääntyneet prinsessalla kovasti ja voi minkä hajuisia. Ummetus on se juttu vähän täälläkin, kuten Lillikkallakin. Ostin eilen luumuja :) Esikoisella oli ummetusjakso ihan saman ikäisenä 5,5 viikkoisena. Tarkistelin esikoisen syöttö.yms.päiväkirjasta.

Kestovaippoja pidin urakalla yhden päivän, vaihdoin alle 2h välein ja silti lopputuloksena kamala ihottuma alapäässä pienellä. Eli nyt kestot vähäksi aikaa jäähylle. Kestoilu on ihan helppoa. Mulla on monenlaiset kestot olleet käytössä molemmilla ja vauvan koosta ja muodosta riippuen sopii milloin mikäkin vaippa. Kannattaa vaan kokeilla, mitkä tuntuu itsestä ja vauvasta parhailta. Itse tykkään taskuvaipasta, missä sisäosa pehmeää fleeceä tai sen tapaista. On jotenkin helpoin työntää sinne vaan ohuehko imu sisään. Harsolla tulee liian paksu paketti mun makuun ja on jotenkin sottaisempaa. :) Nyt käytin myös erillistä sisätaskuvaippaa ja siinä villahousuja kuorena. Toimii oikein hyvin. Jostain syystä prinsessalla muoviset kuoret huonot, isolla veljellä tuollainen erillinen kuori (niin kuin äp pakkauksessa tullut) toimi ihan mainiosti ja villahousuja en taas hänellä käyttänyt. Mutta palaan kestoiluun vasta, kun iho kuntoutuu.

Tsemppiä ja ihania hetkiä ihanien vauvojen kanssa kaikille,

kadak & pikku-ruuprinsessa 5,5 vko
 
Koetetaanpas paremmalla onnella tänään, kun eilinen txt hävisi bittiavaruuteen :(

Vauvamme sai lauantaina kasteessa nimen Liina. Tilaisuus meni hyvin ja Liina nukkui koko toimituksen ajan. Maanantaina meillä oli 2 kk neuvola ja painoa oli 3430g ja pituutta 50 cm. Eli kitsaasti kasvaa :( Itkuisuutta on ollut paljon ja se on nyt rauhoittunut kun ollaan annettu kunnolla lisämaitoa ja mies on antanut vauvalle akuhierontaa. Ottaa oman luonnon päälle tuo täysimetyksen kariutuminen, mutta en ole vielä heittänyt pyyhettä kehään, jokainen pv on uusi mahdollisuus (vai miten se meni) :)

Vinkki tutin syömiseen: Kasta tutti maitoon/ tai laita glyseriinitippa siihen, hipaise sormella vauvan nenänpäätä ja ylähuulta niin, että suu aukeaa, laita tutti suuhun (suosittelen luonnonkumista rintaruokitulle) ja kun tutti on suussa paina hellästi vauvaa poskesta (imemisrefleksin pitäisi käynnistyä) lisäksi voi sormella vetää leuan alta kohti nielua niin vahvistaa imua. Toivottavasti auttaa :)

Ja tutista vieroittamiseen: olen kaikki kolme lastani vierottanut samalla tavalla ja hyvin tuntuu toimivan. Ensiksi taapero opetetaan viemään roskia roskiin ja onnistuneen suorituksen jälkeen häntä kovasti kehutaan, tätä voi jatkua pitkäänkin. Seuraavaksi hänelle höpötetään, että vie tutti roskiin, joskus vievät kerta pyynnöstä joskus menee viikkoja. Mutta kun se pv tulee niin sitten vaan pussi solmuun ja pihalle ja tietysti pitää varmistaa ettei ole muita tutteja saatavilla enää. Illalla kun tutin kaipuu on ollut kovimmillaan niin kerrataan mitä sille tutille tapahtui ja kerrotaan lapselle ettei hän enää tarvitse tuttia. Meillä on siis tämä riittänyt ja pienen nyyhkyttelyn jälkeen on rauhoittunut nukkumaan.

Kestoista: ne on nyt jäissä kun kaikki falskaavat. Villakuori varmaan toimis, mutta ei ole niin pieniä meillä mitkä tuolle kirpulle sopisivat ja aika ja energia ei nyt riitä kutomiseen. Mutta viikon välein olin ajatellut niitä testailla. Sain ompelukoneen joululahjaksi ja sormet syyhyää vaipattimien tekoon, mutta en viitsi tehdä hirmuisesti varastoon ennenkuin koen, että malli on hyvä ja toimiva.

Lopuksi vielä tsemppiä kaikille imetyksen kanssa painijoille, väsyneille ja muuten vaan kulahtaneille äideille. Tämä aika on se raskain, mutta jotenkin kummassa se kuitenkin sitten vain vilahtaa ohi. :heart:

Unelmahöttö ja Liina 2 kk
 
Unelmahöttö, me tehtiin just samalla tavalla toi tutin vieroittaminen meidän esikoiselle! :) Se oli huvittavaa, kun se oikeein itse tohkeissaan halus laittaa tutit roskiin ja sit illalla ei oikein käsittänyt, että nyt ne ihan oikeasti on sitten poissa. :D Mutta tosiaan tosi pienellä kiukkuamisella meni silloin. Meidän esikoinen oli valtava tuttimaakari, isompana piti olla joka sormelle tutteja nukkuessa...

Tää kuopus on myös pikkuhiljaa oppinut syömään tuttia. Oonkin yrittänyt nyt pidentää syöttövälejä, enkä anna tissia mihinkään ähinään, jos edellisestä kerrasta on alle tunti. Ainoastaan tutti ilmestyy suuhun. :D Nyt Valtsu onkin syönyt noin kahden tunnin välein hereillä ollessaan päivällä, jos nukkuu välissä, niin saattaa mennä neljäkin tuntia! Eli nukahtaa vaikka ei olisi syönytkään just ja nukkuu silti makeasti pitkään. Iltaisin oon antanut tankata oikein kunnolla ja öisin ei välttämättä joka kerralla juuri syökään, vaan herää ähisemään pierua tai kakkaa ja nukahtaa sit parin imun jälkeen uudestaan. Jospa vaikka pikkuhiljaa saisi pidemmät yöunet kasaan?

Kadak
, meillä ainakin cuplaton auttanut tosi hyvin! Tosin mun mielestä se on aiheuttanut lievää kakkaamisvaikeutta, varsinkin aamuyöstä tuo on nyt parina kertana äheltänyt tosi pitkään ja hartaasti, silti vasta aamulla kakka on tullut. Voiskohan cuplaton sitten jotenkin vaikuttaa suoliston toimintaan muutoinkin kun sitä pintajännitystä vähentämällä?

Täällä muuten saatiin se haikailemani hymy eilen! Jee! :D Isillehän se tuli, kun isi tuli kotiin ja moikkaamaan poitsua, oon mäkin sen jälkeen saanut muutaman. Kyllä sen Metsis sitten tunnistaa, kun on aito hymy, lapsi katsoo silmiin ja selvästi hymyilee juuri sulle. Meillä ainakin ne tahattomat hymyt tuli usein tissillä kun vauva oli juuri nukahtamaisillaan, sellaisessa ihme horkassa.

Huomenna ois neuvola ja mulla ois jälkitarkastuksen osa 1, seuraavalla viikolla sit lääkäriaika ja kait siihen sit jotain kopelointia kuuluu, huoh. Jännää vähän, miten paino on pudonnut, mulla ei oo kotona vaakaa, ja ainakin joulun aikaan pistelin sapuskaa menemään oikein kunnolla!

mamadread ja Valtsu 1kk 6pvä
 
Viimeksi muokattu:
Ummetus: Piti tulla sen verran kommentoimaan, et jos kakkaa pitää ähistä ja puhista, niin sillon on ummetuksesta kyse, mut muuten toi kakkaa tulee joka toinen päivä on normaalia. Vauvalle on tossa kakkaamisessa -joka vaipassa kakkaa tai sit kerran kahdessa viikossa kakkaa ja kaikki siltä väliltä- aivan normaalia. Täällä melkein joka vaipassa on pierun mukana rupsahtanutta kakkaa ja sit enemmälti on kerran pari päivässä. Mut siis yhtä normaalia ois, jos kakkaa tulis vain esim. joka toinen lauantai =) Kuulostaa hurjalta, mut näin mulle ainakin on infottu jo esikon aikaankin.

Rytmi: aina kun pääsee kehasemaan hyvää rytmiä ja 4 tunnin päiväuniakin, niin nyt on eilinen ja tämä päivä menty aivan pätkissä, yhdet tai kahdet tunnin tirsat ja muuten sit vaan torkahduksia ja het ylös. Vime yön kyllä nukku edelleen hyvin 23.30-5.00 =) Mut näinä päivinä ei sit oo kerenny juuri mitään tehdä, vaikka voimia ja jaksamista ois ollukkii.

Huomenna käväsen päivän reissun Joensuussa päiväseltään yliopistolla, matkaa on, joten menee aamusta iltaan. Rintapumppu pitää ottaa mukaan ja yrittää jaksaa henkisesti olla erillään... Kaksi kauppareissua vasta on vauvasta erillään ja muuten nuuhkutan nykerössä kiinni... Oih, saattaa olla siis huomenna vaikeaa kaartaa pihasta =( Ja toinen sit, et miten isi pärjää neitien kanssa, onneksi hakee äitinsä kaveriksi, kun iltanavettakin kerkee alkaa, ennen kuin tuun takasin... On siinä sit isillä kyllä hommaa, kun ei oo niitä tissejä ja äitin hajua lohduttaa, ja jos neiti ei nukukkaan sitä pitempää päikkäri pätkää sit.

Juup, mut tulipas omaa napaa... Jaksamista kaikille imetyksen, ilmavaivojen, valvomisten ja ummetusten kanssa telkkoville.

Leenu ja Poppis 1kk 2vrk
 
cuplatonista täällä vähän samanlaisia seurauksia kuin mamadreadin jälkikasvulla; hoitaa kyllä hommansa mutta kakkaamisen kanssa pitää ilmeisesti ponnistella vähän tavallista enemmän. tai niin mä ainakin oletan, että cuplatonista johtuis, voihan olla ihan vaan kehitykseen liittyvää. viime yö oli sellaista ähellystä ja puhinaa, poika kyllä nukkui mutta mekkaloi koko ajan, yritä siinä sitten nukkua kun tietty pitää vahtia pinniksen meininkejä.

rytmistä en sano juuta enkä jaata, jokainen päivä ja yö on ollut erilainen mutta nyt tällä viikolla yöt on menty vain 2-3 nopealla syötöllä, jes!

täällä kanssa harvakseltaan muutamia hymyjä bongattu, iskälle kylläkin mut eiköhän mammakin omansa vielä saa :)

meillä onkin tänään 1-kuukautispäivä, awww :) toissapäivänä käytiin neuvolassa, tosi hyvin on tullut kasvua, nyt 4875g (3690g) ja pituuttakin 56,5cm (51cm). poika vaan huusi niin perkeleesti koko ajan etten kuullut puoliakaan mitä terveydenhoitaja sanoi. olisi ehkä pitänyt lykätä tissi huutajan suuhun mutta jotenkin sitä ei vielä oikein osaa tuota julki-imetystä ja etenkään rintakumin kanssa. huono äiti-fiilis tietty.

nyt poika nukkuu tuossa vieressä vaunuissa, ihan yllätyin että se ylipäänsä nukahti sinne ja vielä välittömästi! harvemmin päivällä nimittäin ylipäänsä nukkuu muualla kuin sylissä 5-15 min pätkiä pidempään, nyt nautitaan :)

L-84
 
Täällä ollaan vielä mukana mutta en hirveästi kerkeä kirjoittelemaan kun tyttö on semmonen sylivauva että ei millään jaksaisi muualla olla kuin sylissä :D

Tuntuu, että tytöllä on mahakipu hellittänyt mutta mahasta kuuluu ihan hirveästi suolistoääniä ja kun pitää kättä siinä päällä niin tuntee sen ihan kädelläkin että siellä jtn tapahtuu.
Nyt tänään hän on yskinyt jonkin verran mutta nenä ei tunnu olevan tukossa eikä kuumettakaan ollut viime mittauksella. Mikä tuohon yskään auttaa noin pienellä?

Onkos kukaan kokeillut mammateetä maidontulon lisäämiseksi? Ostin itse weledan mammateetä ja väkisin juon sitä kun se maistuu niin pahalle. Ehkä siihen makuun tottuu, ja mitäpä sitä ei tekisi lapsen vuoksi :) Tuntuu että tyttö ei hirveästi syö. Suostuu ottamaan tissiä ehkä 3-4 tunnin välein, joskus harvemmin ja silloinkin imee vain n. 5min. Saako hän tarpeeksi sitten ravintoa. Sitten kun tarjoan toista rintaa niin kääntää päätään ja raivoaa siinä. :| silti kuitenkin joskus hamuaa jotain ja vain tutti kelpaa :/ tiedä sitten mistä on kyse.

1 kuukautisneuvola oli maanantaina ja painoa oli tullut 2 viikossa 400g. Paino oli maanantaina 4265 ja pituus 54cm. (lähtöpaino ja pituus 3435 & 49cm) py 36,6.


Linnna ja prinsessa 5 vko 1pv :heart:
 
Heippa!

Aika menee tosi pikaisesti, meidänkin pikkuinen on jo 1 kk 3 vrk ja tänään käytiin 1 kk neuvolassa. Painoa on tullut hienosti lisää (asustaa tiheään rinnalla, 2-3 tunnin välein tissitellään, myös yöllä) eli paino oli nyt 5390 g (3790 g) ja pituutta oli 57 cm (51,5 cm). Hb:tä tarkkaillaan abo-immunisaation takia ja se onkin nyt laskenut alarajalle.. eli on nyt 115. Pari viikkoa sitten oli 157. Ensi viikolla mennään kontrolliin, toivotaan ettei ole enää laskenut. Terveydenhoitaja kertoi että joskus tarvitaan verensiirto, että lasku loppuu.. toivottavasti nyt ei tarvitse ryhtyä sellaiseen :(

Rytmistä: mitään ihmeempää rytmiä meillä ei ole, ainoastaan tuo parin tunnin välein tissittely :D jos sitä nyt rytmksi voi sanoa. Yleensä iltaisin siinä kahdeksan aikoihin alkaa seurustelemaan ja valvoo tuonne kymmeneen.. Muutaman kerran on jo jutustellut ja hymyillyt.. Veljen touhuja seuraa tarkkaan :)

Masuvaivoja on meilläkin. Aluksi johtui varmaankin minun antib. kuurista, jonka sain virtsatietulehdukseen. Ostettiin Rela-tippoja ja cuplatonia. Nyt on molemmat tauolla, kun masu on mennyt huonompaan suuntaan. Kovasti on ilmavaivoja ja kakkaaminen on ähräämistä. En tiedä sitten kumpi noista aiheutti kauheat ilmarupellukset masuun. Aivan kuin papupata olisi porissut masussa.. lorinaa ja pörinää. Nyt tosiaan kun lopetettiin molemmat tipat, on masu vähän helpottanut. Kakkaamisväli on kylläkin pidentynyt nyt 4 päivän välein tapahtuvaksi, kun aiemmin kakkaa oli melkein joka vaipassa. Mutta ihan normaalia on kuulema tämäkin..
Mutta näiden masuvaivojen tuloksena poitsusta on tullut melkoinen sylivaavi.. Nukkuisikin mieluiten sylissä.

Kastajaiset on 29.1. ja ne pidetään kotona. Tilaamani servietit sainkin tänään ja kutsukortit pitäisi nyt viikonlopun aikana väsätä. Vieraita tulee parikymmentä, nekin on ihan lähisukua (sisarukset perheineen sekä mummit ja papat).

Vaunuiltu ollaan kolme kertaa, nyt tulee taas tauko, kun on luvattu kovia pakkasia. Nukkuu hyvin sen ajan kun vaunuja työntelee, mutta sitten kun vaunut pysähtyy, nukkuu max. 15 min ja sitten herää.. Toivotaan, että alkaa nukkumaan kevättä kohti paremmin vaunuissa, niin ehtii esikoisenkin kanssa paremmin puuhastelemaan ulkonakin.

Esikko tuumasikin tänään, että olisi kiva jos meillä olisi 3 vauvaa :)
Hetken asiaa pohdittuaan, sanoi, että parempi olisi kuitenkin 2 vauvaa, kun ei sille kolmannelle vauvalle riittäisi tissiä. Kaksi vielä pystyy syömään yhtäaikaa :D
Tuumasin, että näinhän se on joo :D

Mukavaa tammikuuta joulukuisille :)

Nipsu + "pertti" 1 kk 3 vrk
 
Moikka,

Täällä ollaan taas kotiuduttu Hyvinkäältä. Uudestaan jouduin kaavintaan ja iso pala istukkaahan sieltä kohdusta vielä löyty. Jos vaikka nyt alkais elämä voittamaan ettei tulis enää mitää takapakkia.

Meillä sukulaiset odottaa malttamattomina ristiäisiä kun ei olla annettu mitään vinkkiä nimestä. Voipi olla että muutaman suu loksahtaa auki sukunimenki kohdalla :). Ristiäiset siis 13.2. Ite teen vaan kutsut ja tilaan nimelliset servetit muuten oon antanu vapaat kädet omalle äitille. Eipä tarvii niitäkää miettiä sit sen enempää.

Nipsu74: Mistä tilasit servetit? Mä oon laittanu sähköpostii yhteen paikkaa mutta toiminta näyttää olevan hieman hidasta ku menee monta päivää ennen kun vastataan.

Vaunuilemaan ois kiva päästä mut taitaa taas olla sen verran pakkasta ettei kehtaa lähtee. Jotenki toi sairaala keikka sekotti taas tän viikon et tuntuu ettei mitää oo kerinny tekee. Kakku pohjan sain sentää eilen aikaseks ku iskällä huomenna synttärit. Jos sitä tänää kerkeis täyttää nii ei tarviis huomenna pelkkää pohjaa syödä :D.

Rytmi mikä se on :). Päivät menee valvoessa ja pieniä pätkiä nukkuen. Riippuen siitä mitä puuhaillaan. Nyt ollaa aika hyvin saatu yhentoista pintaan yö unille sit ollaanki nukuttu kolmeen neljää, syöty ja nukuttu taas sit puol kasii, kasii. Ei voi siis valittaa ettenkö sais tarpeeks ite nukuttuu.

Unelmahöttö: Suuret onnittelut Liinalle !!

Ninnianneli ja Nea
 
Ninnianneli Tilasin servietit sellasesta ku Feliziasta. Tuotteet tuli vajaassa viikossa. Kyselin myös Nowandforeveriltä (calligraphen), mutta heiltä olisi tullut työnaloitusmaksu sekä kahvi- että ruokaservieteistä... Ja tuolla Feliziassa se otettiin vain kerran.
 
Viimeksi muokattu:
Aargh, kiireistä aikaa täällä vajailla yöunilla. Olen aina käynyt lueskelemassa kun on pieni hetki aikaa, mutta energia ja aivokapasiteetti ei riitä viestien kirjoittamiseen. Nyt kysyisin kuitenkin teiltä viisaimmilta, missä vaiheessa rintatulehduksen kanssa lääkäriin? Mulla on toisessa rinnassa tosi kipeä patti, ollut jo pari päivää. Olen sitä yrittänyt hoitaa lämpimillä kääreillä, hieronnalla ja imettämisellä, mutta pahenee vain. Pitäiskö soittaa huomenna tavalliselle terveyskeskuslääkärille aikaa vai suoraan neuvolaan (puhelinaika vasta klo 12). Kuumetta en ole havainnut, mutta rinta on todella kipeä. Nyt yritän vähän pumppaillakin, mutta ei sieltä tunnu tulevan paljoa. Tää on niiin rasittavaa. Poika nukkuu tosi huonosti yöt ja olen ihan poikki. Sorry tällainen omanapainen valitus.
 
Minäkin palailen takaisin keskustelupalstalle. Viimeiset ajat raskaana oli - no raskaita ettei jaksanut edes netissä olla.

Meille syntyi poika 29.12.2010, 3530g ja 49cm. Kotiin lähdettiin uudenvuodenaattona, ja 1vkon ikäisenä painoa olikin jo 3700g. Maitoa tulee vaikka kaksosten tarpeisiin ja 1-2syötöllä menevät yöt. Pitää vaan nauttia joka hetkestä, kun tämä on iltatähteni.

Miime & angrybird 2,5vko
 
Arrgh, mulle nousi taas 38 asteen kuume :| Samanlainen oli viikko synnytyksen jälkeen ja kävin ultrattavanakin, mutta mitään ei näkynyt. Silloin epäiltiin maidon nousua tuohon syyksi, mutta nyt se iski taas. Mitäköhän tää nyt sitten on. Panadoliakin jo otin, mutta näyttääpä kuume nousevan edelleen. Rinnatkaan ei nyt erityisen kipeet oo (siis aina ne on melko arat ja kuume saa muutenkin joka paikan särkemään) eikä mitään punaisia möhkäleitä näy. Täytynee soittaa neuvolaan huomenna. Tuntuu vain, että nyt entistä heikommin jaksaa huolehtia tuosta pikkuisesta ja itse tarvitsisi vain unta. Sitä kuitenkaan tuskin on tiedossa ihan heti...

Maitoa on alkanut taas riittämään paremmin, joten jospa se tästä helpottuisi. Ei sitä kyllä edelleenkään varastoon saa pumpattua, mutta saapahan edes vaavi vatsansa jotenkuten täyteen.

Meillä on jääty koukkuun tuttiin. Ostin niitä juuri kolme lisää, kun on osottautunut aivan voittamattomaksi noihin vatsavaivaitkuihin. Mikään muu ei oikein tunnu auttavan :ashamed:

Täällä ei ole kyllä Cuplaton vaikuttanut mitenkään ummettavasti. Päin vastoin edelleen melkein ripulilla ja turahduksia tulee kellon ympäri. Vaipan vaihtoakaan ei pysty tekemään ilman alustan likaantumista. Mutta lienee normaalia tämäkin... Muuten en tiedä, onko siitä ollut mitään apua, mutta jatketaan kuitenkin antamista.

Nipsu, hurjalta kuulostaa tuo verensiirto :hug: Toivotaan, ettei sitä kuitenkaan tarvita ainakaan vielä, vaan lähtisi muutenkin nousuun.

Safiatou: meillä ainakin neuvolassa oma lääkäri, joten itse soittaisin sinne vastaavassa tilanteessa. Mutta tietysti riippuu millainen systeemi teillä on. Ja varmasti ne tk:ssakin osaavat auttaa, jos tuntuu, että haluaa nopeammin apua.

neitoperho & toukka 3,5vk
 
Lillikka
Safiatou Lääkärille vaan, jos sulla patti on rinnassa. Tää on selvästi mun lempiaihe, kun esikoisen kanssa niin karmean rintatulehduksen kärsin =) eli ei kannata aikailla, varsinkaan, jos ei päivässä tokene suihkuttelulla ja tiheellä imettämisellä. Mä menisin yksityiselle, jos terkkarille ei pääse, mutta kai nekin tajuaa ottaa ton vaivan vakavasti eli aika ois järjestyttävä. Tsemppiä!

Vauvan ummetukseen hain vihdoin apteekista mallasuutetta ja se toimikin noin 16 tunnissa, mutta nyt ollaan taas oltu kakkaamatta kolmatta päivää ja aikamoista ähinää ja tuskaista ilmettä on tuon tyttelin valveillaoloaika. Annoin uuden satsin eilen ja tänä aamuna lisää ja nyt sitten taas ootellaan kakkaa. Mä lopetin Cuplatonin antamisen, kun luin, että joku oli huomannut sen ehkä aiheuttavan vauvalle ummetusta. On tää varsinaista ojasta allikkoon noiden pienten suolenmutkien kanssa :heart: Pierutkin haisee jo ihan isin pieruilta :LOL:

Meillä on ristiäiset tulevana lauantaina ja mä täällä pähkäilen, että mistäs ihmeestä taion sopivan korkuisen kastepöydän. En omista tarpeeksi isoa valkoista liinaa ruokapöytäänkään ja tuntuu vähän turhalta ostaa vielä isompi valkoinen, kun tuo pienempikin on ollut kaapissa vuosikausia käyttämättä... Vielä pitäisi ostaa vähän vaaleanpunaista koristetta ja tilata kakku ja kukkalaitokset ja se on sitten siinä. Ja mitäs ihmettä mamma laittaa päälle... Me ollaan siis kotona, kun ei saatu järkättyä näihin lähialueen paikkoihin seremonioita. Nimiasiakin on vielä vähän vaiheessa, mutta onhan tässä tosiaan vielä aikaa!

Nukkuminen on meillä vähän niin ja näin, mutta kai tässä hormonien voimalla vielä mennään. Joka päivä ei tuu itse nukuttua päikkäreitä ja illansuussa oon ihan reporanka. Sitten klo 22 jostain tulee ihmettä puhtia ja sitä istuis mielellään kattomassa jotain leffaa rauhassa, mutta pakko on mennä nukkumaan, jotta jotenkin jaksaa.

Tyttö syö edelleen noin tunnin-kahden välein päivin öin. Täytyykin kokeilla nyt ahkerasti tota tutin tarjoamista tissin sijaan, jos se siihen jossain vaiheessa oppis.

Lillikka ja tytteli 1kk 1 vko
 
Heips kaikille!

Linnna, kannattaa selata tuota imetystukilista.net ja samoin babyidean sivuilla taisi olla noita maitohommia. Tuli mieleen, että ehkei vielä 5 min jälkeen kannata vaihtaa rintaa..eikös sillon tule vaan ne etumaidot juotua ja jää ne nälänpitäjät rasvaiset takamaidot saamatta? Voisko tommonen donterin ehdottama ihokontaktitisuttelupäivä vaikka sängyssä vaikuttaa? Tuosta oli muistaakseni tossa babyidean sivuilla juttua (Babyidea - Imetyspalsta).

Meillä tuota kakkaa tulee kyllä t uutin täydeltä, hyvä ettei joka vaipassa.

Oon huomannut saman kuin Neitoperho, että tuo tutti auttaa massuvaivaitkuihin vähäsen. On se ainakin itelle helpompi, kun ei toinen itke niin hirveesti. Muuten tuttia meillä ei silleen annetakaan, mut ihan hyvähän tuo on noissa tilanteissa enkä näe siinä mitään pahaa=)

Masuvaivat on kyllä tänään melkosesti vaivanneet. Välillä auttaa vaunun kanssa heijailu, välillä rintareppu, välillä syli ja välillä ei mikään. Tuo disflatyl on mielestäni ollu tehokkaampi kuin Cuplaton, joten sen antamista jatketaan. Meillä ei nuo valmisteet ole vaikuttaneet kakkahommiin mitenkään mitä ilmeisesti.

Pitää itse lähteä tästä torkuille:wave:

-metsis ja poju 1 kk
 
Onpas täällä hiljaista. Onko kaikki siirtyneet sinne fb:hen?

Rintatulehdustahan se mun kuumeilu sitten oli :( Eilen kuume nousi lähemmäs 40 astetta ja lähdin käymään terveyskeskuksessa. Pyörrän muuten puheeni siitä, että soittaisin eka neuvolaan ja sitten vasta terveyskeskukseen (mitä Safatou siis kyseli). Tein eilen juuri niin ja sain kyllä entistä pahemmin pettyä mejän neuvolantätiin. Ohjeena oli odotella pari päivää lisää, kun on luultavasti vaan joku flunssa... Tuntuu, että oma osaaminen on melkein asiassa kuin asiassa tuota meille määrättyä hoitajaa parempi. Lapsen hoitaminen näin kovassa kuumeessa ja rinnat kipeinä on työn ja tuskan takana enkä todellakaan olisi kaivannut sellaisia päiviä enää yhtään lisää. Varsinkin kun jo tiesi mistä on kyse. Lopulta ohjeisti kuitenkin soittamaan terveyskeskukseen, jos nyt välttämättä haluaa lääkärille, kun taas tk:sta ihmeteltiin miksen soittanut kotiuttaneen sairaalan osastolle, kuten olisi pitänyt... :kieh:

Nyt täytyy hehkuttaa: täällä on saavutettu oma lähtöpaino! =) Tai siis oikeastaan jo alitettu se kilomäärä, joka mulla oli raskaaksi tullessa, joten melko tehokasta taitaa tuo imetys olla. Hirvittää vain, millainen luuranko musta tulee, jos tahti jatkuu tällaisena. Täytynee ruveta suosimaan rasvaisia juustoja, pihvejä ja kaikkea ihanan epäterveellistä!

neitoperho & toukka 3,5vk
 
^ Onnea :) Itsellä sama juttu, lähtöpaino saavutettu tai oikeastaan pikkasen allekin sen. Tosi nopeeta kyllä
palauduin, täytyy olla tyytyväinen. Pikaista paranemista myös, extrakurjaa kyllä sairastaa pienen vauvan kanssa :(

Täällä on taas takana pari huonompaa yötä. Viime viikon loppupuoli sujui jo kohtuullisen hyvin, kun ensin vaihdoin d-vitamiinit vesipohjaiseen ja aloitin antamaan muutaman tipan Cuplatonia iltaisin. Mutta nyt vauva syö taas tosi usein öisin ja syötyään pöhisee aika kovaan ääneen, vissiin mahassa jotain? Tutti vaimentaa hiukan ääntä, mutta sekin sitten tipahtaa suusta keskimäärin parin minuutin välein..

Päivisin poju kyllä pärjää syömättä joku 3-4 h, mutta yöunia ei tunnu taas saavan nukuttua niin pitkiä. Päivisin en oikein itse saa nukuttua.

Vali vali siis taas.. Muuten on mennyt ihan kivasti, vaunuillaan päivittäin reilun tunnin lenkkejä: poika nukkuu vaunuissa tosi hyvin ja itse tykkään hirveästi päästä ulos ja koirallekin kiva.

Mies on ollut tämän ja viime viikon töissä, sitten pitää 3 vkoa vielä lomaa. Mies hinkuu laivareissulle, mutta mitä mieltä olette näin pienen vauvan kanssa lähtemisestä? Hyteissähän on kumminkin aika kova ilmastointi. Enkä muutenkaan tiedä, paljonko siitä sitten on iloa, mutta miehellä olis kova into lähteä johonkin ja haluais vissiin muakin piristää ja tuoda vaihtelua arkeen..

Ristiäiset on meillä varattu 13.2 ja sen suhteen kaikki valmista, toki leipomiset jne vielä puuttuu.

Hampiainen ja Nassukka 4vk 6pv
 
Viimeksi muokattu:
Onpa ikäviä nuo rintatulehdukset, tsemppiä niiden kanssa! Ihan ku ei muutenki ois pienen vauvan kanssa tekemistä. Tuli itsellä mieleen ,että mulla on pari kertaa yrittänyt pakkautua rintaan selkeästi maitoa. Joten jos tuntuu pahluraa ja ne pahlurat ei lähde imettäessä (siinä voi samalla _varovasti_hieroa), niin sitten kannattaa heti reagoida. En tiedä kuinka nopeesti se rintatulehdus kehittyy. Ite kävin kuumassa suihkussa ja varovasti siellä hieroin, kun ei auttanut niin sen jälkeen vielä pumpun hitaalla teholla tyhjensin. Näin lähti kummallakin kerralla tuo alue pois. Aika nopeasti tuntuu kehittyvän, varmaan varsinkin sillon jos sitä maidontuotantoa on paljon/kehittymässä tilanne.

Hampiainen, tietysti kannattaa tehä niinku itestä tuntuu=) Vielä en uskaltais kyllä lähteä, tosin enemmän vähän oon pöpöpelkonen kun ne laivatkin on niin sottasia ja on paljon ihmisiä. Kyllähän onneksi äidinmaito aika kivasti kuitenkin suojaa. Me ei olla käyty vielä edes kaupassa:ashamed: Huoltoasemalla tosin käytiin matkalla kotiseutuville. Jos itestä kuitenkin tuntuu, että risteily piristäis niin mikä ettei. Pakkaa tarpeeksi tavaraa ja tekee stressittömäksi koko touhun. Ainakin näin yks autoreissu kun meillä on takana, niin tuli mieleen että pakkaus kannattaa pääosin tehdä jo edellisenä päivänä niin ei tartte lähtöpäivänä stressata enää. Sitä ku kuitenki sitte on niitä masuvaivoja just vauvalla:whistle:

Onko kukaan käynyt vauvan kanssa vielä vyöhyketerapiassa? Meillä taitaa nuo koliikin kriteerit täyttyä "kivasti", tosin en jotenkin osaa mieltää tätä siksi. Noh, joka tapauksessa ajattelin että voitais käydä..mutta mistäpä noista taas tietää minkä valitsee?

Me tykättäis käydä vaunulenkillä, mutta jotenkin nuo vatsavaivat on nyt ollu esteenä. Jos saan pojan rauhottumaan ja yleensä sitten nukahtaa, niin en viitti enää ruveta laittamaan vaatteita toiselle päälle ettei vaan heräis. Sitten itse on noiden huutokonserttien jälkeen melko väsynyttä, ettei oikeen vaunulenkit just sitten enää kiinnosta. Jotenkin harmittaa, kun tykkään ulkoilla ja vauva kuitenki tykkää olla vaunuissa. Mut jos se on oikeen huuto päällä, niin ei siitä sitten oikeen mitään tule.

Neitoperho, oiskohan niin että taitaa mammat olla vähän täystyöllistettyinä tässä vauvojen kanssa ettei jaksa enää netissä pyöriä (tai ainakaan vauva-aiheisilla). En taaskaan muistanut, että täällähän oli se fb-ryhmäkin.

Mukavaa viikkoa kaikille! Ainakin näyttäis olevan puoleen väliin vaunutteluilmoja meillä päin, jospa huomenna päästäis lähtemään. Mulla ois uudet kengätkin just vaunulenkkejä varten hankittuna, hieman polttelee päästä kokeilemaan=)

-metsis ja poju 1kk + 1pv
 
Pikaisesti (kiirettä joo pitää tämä vauva-arki) Metsikselle, meidän esikoisella eli koliikkivauvalla huuto loppui aina aika nopeasti vaunuissa, muutaman minuutin kun jaksoi työnnellä reippaasti edes takas edes takas niin sammui ja sitten sai nukuttua pitkät päikkärit varsinkin vaunujen ollessa liikkeellä. Tsemppiä sinne!
 
Heippanen taas täältäkin :wave:

Neitoperholle pikaista paranemista! Ei kyllä meinannut mullakaan jaksamisesta tulla mitään, kun piti hoitaa vauva ja poika molemmat. Aikamoinen tauti.

Kyllä tää arki on sellasta hulinaa ettei ihan vielä täällä ehdi paljoa käydä kirjottamassa :) lukemaan ehtii vähän enemmän sentään... Meidän viisivuotias aloitti seurakunnan kerhon viime viikolla ja se on aina näin keskiviikkoisin 9-12. On se aika homma saada pakattua kaikki autoon matkaan, että ajoissa ehtii paikalle. Mutta pojalle kivaa vaihtelua. Oppii tuo tyttönen nopeisiin lähtöihin... :)

Masuvaivaa taitaa kaikilla vauvoilla olla enemmän tai vähemmän. Meilläkin ilma masussa vaivaa, edelleen se röyhtäyttäminen onnistuu vain joskus. Öisin on ähinää ja puhinaa ja paukuttelua. Tsemppiä masuitkujen kanssa painiville!

Tyttö nukkuu päivisin lyhyempiä pätkiä, ehkä yhden pidemmän ja öisin pidempiä. Ihmeesti yöaika on pysynyt sellaisena, että syödään ja nukutaan. Ei jää valvoskelemaan pidempään. Itse ei aina heti saa unta eikä päivällä pääse nukkumaan niin tietty vähän väsymys painaa. Olen antanut myös tuttia yöllä ähinöihin ja siten saanut neidin nukkumaan jopa viiden tunnin pätkän yöllä. Meidän terkka kehoittikin antamaan tutin ja sillä pidentämään yhden pidemmän syöttövälin alkuyöhön, jos kerran unia tutilla jatkaa vielä niin ei ole niin nälkä vaan muuta ähinää.

Ristiäiset olisi tulossa 6.2. Ihmeesti asioiden hoitaminen venyy ja venyy, kun ei oikein saa kerralla hoidettua asioita loppuun. Nyt niitä roikkuu tuossa paperille kirjoitettuna, että muistaa. Onneksi joku mainitsi ristiäiskukat, en olisi yhtään muistanut hommata :whistle:

Vaunuttelemassa on käyty aina, kun säät sallii. Tuulettuu vähän omakin pää. En ole vielä pidempiä unia ulos jättänyt nukkumaan, vasta sain etsittyä itkareitten laturinkin.

On ne vaan ihania tuhisijoita nuo vauvat :heart: Ensimmäiset hymytkin on saatu :) Tuossa tuo nyt tuulettelee peppua tyytyväisenä.

Nyt vaan ruuan laittoon niin saa poika ruokaa, kun on kerhosta haettu!

Ainiin, miten sinne fb:n ryhmään pääsi liittymään? Siellä tulee kuitenkin pyörähdettyä päivittäin.

Terkuin Elovena ja tyttö tänään 5 vko
 
Viime yö meni sitten itkuitta, jee! =) Pelottaa jo valmiiksi kyllä iltapäivä, ilta sekä seuraava yö kun kerta noin hyvin meni:saint:

Kadak. Joo, oon käyttäny noita vaunuja ja lisänny vielä kaurapussin masua lämmittämään mutta tuo tehoaa vasta jos on itkut jo suurelta osin itketty. Meillä taitaa olla tuota koliikkia, kun itketään ihan reippaasti niiden rajojen yli joten ei liene ihan pelkästään semmosta ilmavaivaitkua. Vähän aina riippuu, että mikä asento tai paikka on hyvä. Suosittelen kans muuten tuota lämmitettyä kaurapussia masuvaivaisille, se saattaapi auttaa.

Pitäis varata se vyöhyketerapeutti, muttei millään jaksais lähteä sinne sitten raahautumaan. Kotikäynnillekin niitä sais, mut sit pitäis varmaan imuroida:LOL:

-metsis ja poju 1 kk 2 vrk
 
Hohhoijaa, hiljasta on tosiaan täälläkin päässä palstailu kun ei meinaa koneelle ehtiä tai jaksaa. Mieluummin ottaa kirjan käteen, kun on hetki vapaata aikaa.. :)

Täällä on kovasti harjoiteltu vähän harvemmin syömistä, kun alkoi sekä äitiä että poikaa turhauttamaan jatkuva tissin lutkutus (saattaa syödä tunnin ajan ja sitten pyytää jo puolen tunnin päästä lisää). Nälkäinen kun ei vauva ole, vaan ainoastaan imemisen tarve ilmeisesti melkoinen. Tuttia oon lykkinyt suuhun ja kyllä se välillä jo onneksi kelpaakin.

Samoten oon yrittänyt saada toista nukkumaan pidempiä unia. Monesti tuntuu, että Valtsu herää kesken unien ja sitten on tosi kiukkuinen hereillä ollessaan. Annan inistä aika pitkäänkin ennen kun käyn nostamassa ylös, jos on nukkunut alle tunnin, koska monesti Valtsu sitten kuitenkin nukahtaa takaisin ja posottaa vielä pitkään. Tuntuu, että kun poika syö harvemmin ja saa nukuttua kunnolla, niin on hereillä ollessaankin iloisempi ja tyytyväisempi! Aikamoista kiukuttelua on nimittäin muuten ja se kyllä vetää itselläkin hermon kireälle kun olo on niin avuton...

Cuplatonit me jätettiin kokonaan pois, kun ne ihan selkesti aiheutti sekä ummetusta että pulauttelua! Masuvaivat on muutenkin mun mielestä helpottaneet, ihanaa.

Meillä myös vauva nukahtaa tosi kivasti vaunuihin! Alkuun vähän jännitin, että mitenköhän arki lähtee rullaamaan, kun nyytti pitää pakata kaksi kertaa päivässä ulkoilemaan halusi tai ei, koska esikoisen pitää päästä ajoissa esikouluun ja sieltä kotiin. Nyt on tullut sellainen varmuus, että kyllähän tää kaikki sujuu, vaikka välillä joutuiskin vauvan aamulla herättämään kesken unien tai laittamaan vaunuihin ihan virkeänä. Välillä, jos Valtsua ei ole väsyttänyt kun on lähdetty, niin oon jättänyt vaunujen koppaa auki ja toinen on saanut vähän katsella maisemia ennen kun tasainen meno on vetänyt simmut kiinni.

Elovena, fb-ryhmään pääsee liittymään laittamalla yksityisviestiä auringonpilkulle - jota ei tosin oo tällä puolella kyllä edes näkynyt, joten en sitten tiedä, näkeekö hän viestiäsi? Kokeile kumminkin! :)

mamadread ja Valtsu 1kk 2vko
 
Lillikka: joko löysit valkoisen pöytäliinan? ku meinasin et käy ostaan kangaskaupasta valkoista kangasta (ei ole pakko olla pöytäliina kangasta) tai sit laitat valkoisen lakanan (kylhän se muunki värinen käy) ja siihen voi sit laittaa jotain koristeeksi esim. jouluvalot. Meil oli viimeks kastepöytänä asuntovaunussa oleva "retkipöytä" (tarpeeks pitkä liina päälle ni ei kukaan tiedä mitä siellä alla on.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä