meillä mies töissä ja minä kotona lapsen kanssa, kuussa jää käteen 1750e. hengissä ollaan ja hyvin on pärjätty.Alkuperäinen kirjoittaja mie:siihen palkkaan? Vastaavasti hoitomaksuihin menisi vajaa 200 euroa.
Tietämättä mitä työtä se on? Eiköhän eniten merkkaa se, mitä työstä normaalisti maksetaan. Jos sinulle maksettaisiin samasta työstä vähemmän kuin muille, niin veikkaisin että vuoden aikana mielipiteesi muuttuisi. Tai jos olisit ennen tienannut enemmän.Alkuperäinen kirjoittaja rikas vai köyhä?:Huomaatteko rikkaan ja köyhän eron tässäkin ketjussa Toiset ovat aivan haltioissaan että "kyllä kyllä ihanaa kun olis noin iso palkka" toiset taas tyrmäävät heti.. Itse ottaisin ehdottomasti tuon palkan vastaan ja sen eteen töitäkin tekisin ihan kunnolla!!
Onko sun pakko jäädä Suomeen, etkö voi muuttaa sinne missä palkka ois parempi? Oon mäkin kelannut ennen kouluttautumista, mikä ala työllistää ja mistä saa kohtuullisen palkan. En ole akateeminen, mutta bruttopalkka alkaa kolmosella, 3 vuoden koulutus. Jos jäisin työttömäksi tai palkka pienenis, muuttaisin muualle.Alkuperäinen kirjoittaja kannanottaja:No mulle maksetaan 10:n yliopistovuoden, 247 opintoviikon (370,5 opintopistettä) ja maisterin- plus puolikkaan jatkotutkinnon jälkeen bruttona sen verran, et nettona jää käteen tuo pikkusen yli 1700 e. Näin valtiolla. Pakko sanoo katkerana, et tulispa taantuma ja leikkais ylipalkatuilta/alikoulutetuilta ja velkasilta palkat kohilleen..
No jos on lähes kaikki opinnot Suomen lainsäädäntöä suomen kielellä niin ei paljon vaihtoehtoja ole. Niillä politiikan ja kauppatieteen approilla ei paljon ulkomaille lähdetä..Alkuperäinen kirjoittaja mie:Onko sun pakko jäädä Suomeen, etkö voi muuttaa sinne missä palkka ois parempi? Oon mäkin kelannut ennen kouluttautumista, mikä ala työllistää ja mistä saa kohtuullisen palkan. En ole akateeminen, mutta bruttopalkka alkaa kolmosella, 3 vuoden koulutus. Jos jäisin työttömäksi tai palkka pienenis, muuttaisin muualle.Alkuperäinen kirjoittaja kannanottaja:No mulle maksetaan 10:n yliopistovuoden, 247 opintoviikon (370,5 opintopistettä) ja maisterin- plus puolikkaan jatkotutkinnon jälkeen bruttona sen verran, et nettona jää käteen tuo pikkusen yli 1700 e. Näin valtiolla. Pakko sanoo katkerana, et tulispa taantuma ja leikkais ylipalkatuilta/alikoulutetuilta ja velkasilta palkat kohilleen..
Ei kannata katkeroitua omista valinnoista, etenkään jos tykkää työstään.
Mulla sama tilanne, ja miehelläni myös joka on tohtoriksi asti päässyt. Mutta oma valintamme. Ulkomaille ei haluta eikä koulutuskaan sinne sovi. Toki välillä kyrsii, että opistokoulutuksella saisi samaa/parempaa palkkaa - mutta ei kuitenkaan samaa työtä. En menisi tehtaaseen nappia painamaan edes sillä 3000e/kk palkalla. Minusta työn mielekkyys itselle on tärkeintä.Alkuperäinen kirjoittaja kannanottaja:No mulle maksetaan 10:n yliopistovuoden, 247 opintoviikon (370,5 opintopistettä) ja maisterin- plus puolikkaan jatkotutkinnon jälkeen bruttona sen verran, et nettona jää käteen tuo pikkusen yli 1700 e. Näin valtiolla. Pakko sanoo katkerana, et tulispa taantuma ja leikkais ylipalkatuilta/alikoulutetuilta ja velkasilta palkat kohilleen..