Jännämies...

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
IS:

"Valvontakamera sohvan alle
Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin viime keväänä tapausta, jossa mies oli jopa asentanut valvontakameran sohvan alle seuratakseen vaimonsa liikkeitä.

Miehen tekemät rikokset tapahtuivat viime talvena. Useimmissa rikoksissa uhrina oli vaimo. Kahdessa asianomistajana oli vaimon sisko.

Rikossarjan taustalla oli muun muassa mustasukkaisuus. Syyttäjä näki asiassa myös kunniaväkivallan piirteitä.

LAIN rikkomisen tielle mies astui syksyllä, hieman ennen lokakuista matkaansa sukulaisten luokse Egyptiin. Mies halusi tarkkailla reissun aikana kodin tapahtumia ja suomalaissyntyistä vaimoaan, joten hän asensi sohvan alle valvontakameran.

Vaimon mukaan mies oli lisäksi sanonut näkevänsä vaimonsa mieluummin kuolleena kuin seurustelevan suomalaisen miehen kanssa. Mies oli vaatinut myös, ettei vaimo hymyile vastaan tuleville miehille.

Lopulta vaimo suostui siihen, että kamera jäi matkan ajaksi paikoilleen. Vaimo jopa korjaili kameraa miehensä määräyksestä. Mies käski vaimoaan myös pitämään puhelinta auki yöpöydällä, jotta hän kuulisi, mitä asunnossa tapahtui.

MATKAN jälkeen tilanne vain paheni, ja mies pahoinpiteli vaimoaan. Marraskuun lopulta alkaen miehen toiminta muuttui vainoamiseksi. Mies muun muassa soitti noin puolentoista kuukauden aikana noin 3 000 puhelua vaimolleen ja noin 300 puhelua tämän siskolle.

Mies asensi vaimonsa siskon autoon seurantalaitteen, jonka avulla hän kykeni seuramaan vaimonsa liikkeitä. Siskon mies löysi laitteen ja poisti sen, mutta mies asensi pian tilalle uuden.
Mies käski vaimoaan myös pitämään puhelinta auki yöpöydällä, jotta hän kuulisi, mitä asunnossa tapahtui.
Poliisi pyysi jättämään seurantalaitteen paikalleen ja neuvoi siskoa ajamaan kuulusteluihin poliisiasemalle Pasilaan. Sisko pysäköi autonsa Pasilan urheilutalon parkkipaikalle, minne myös mies saapui hetken päästä. Juoni tehosi. Poliisipartio löysi miehen hallusta teräaseen ja vasaran.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeustuomioon. Miehen katsottiin syyllistyneen salakatseluun, pahoinpitelyyn, neljään laittomaan uhkaukseen, kahteen vainoamiseen, lähestymiskiellon rikkomiseen ja törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluun."
 
vierailija
Jos tuo nainen olisi pariutunut skottilaisen hamemiehen kanssa niin hän ei olisi joutunut puimaan asiaa oikeudessa. Harmittako kun ei valinnut toisin? Vahingonilo on nimittäin varsin mittava.
 
Rasismi aiheuttanut muutenkin traumatisoituneessa mielessä sellaista patoutumaa, että tämä oli välttämätön seuraus. Jos suomalaiset vain osaisivat olla vähän vähemmän rasisteja .
Niin, jos suomalaiset osaisivat olla vähemmän rasisteja niin muslimit kohtelisivat naisia ja lapsia paremmin, eivätkä sotisi keskenään.
 
  • Haha
Reactions: Echo ja Lispetti
vierailija
Iltalehti ei poikkeuksellisesti julkaise tuomitun nimeä uhrin ja tämän lasten suojelemiseksi.
Mikäköhän Iltalehden logiikka tässä on? Sekö että me tavalliset kadunmiehet päätettäisiin alkaa seuraavaksi vainoamaan uhria kun muutkin ovat vainonneet? Alkaa oikein muotivillitys. Että tosi hyvä kun eivät kerro tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija

Yhteistyössä