Jäikö perhevalmennus kesken vai etkö käynyt sitä lainkaan?

Hyvä lapsiperheen vanhempi, jolta jäi neuvolan järjestämä perhevalmennus kesken tai et osallistunut valmennukseen lainkaan!

Miksi perhevalmennus jäi kohdaltasi kesken tai väliin? Järjestettiinkö neuvolassasi perhevalmennusta kun olit raskaana? Tuntuiko ettet kuulunut joukkoon ja siksi et mennyt perhevalmennukseen lainkaan tai valmennuksen seuraaville kerroille? Syntyikö vauva ennen aikaisena ja se vaikutti osallistumiseen? Millainen mielikuva sinulla on neuvolan järjestämästä perhevalmennuksesta? Olen kiinnostunut mielipiteistäsi, joten osallistu kyselyyn!

Tämän pro gradu- tutkielman tavoitteena on selvittää mitkä tekijät vaikuttavat siihen, etteivät vanhemmat osallistu neuvolan järjestämään perhevalmennukseen tai perhevalmennusta ei käydä kokonaan. Tutkimuksella selvitetään myös millaisia käsityksiä perhevalmennuksen keskeyttäneillä tai siihen osallistumattomilla vanhemmilla on perhevalmennuksesta. Tutkimustulokset antavat neuvoloille tärkeää tietoa kuinka neuvolapalveluja tulisi kehittää ja uudistaa.

Tutkimus suoritetaan Internet-kyselynä tammi- maaliskuun 2012 aikana. Tutkimuksen täyttämiseen menee aikaa noin 10 minuuttia. Aineisto kerätään nimettömänä ja käsitellään niin, ettei yksittäisiä vastaajia ole mahdollista tunnistaa. Kysely tiedotteineen löytyy seuraavalta Internet-sivulta, jolle pääsee linkistä: Perhevalmennustutkimus Tutkimuksen löytää myös Facebookista osoitteesta: Perhevalmennustutkimus | Facebook

Vastauksesi ovat arvokkaita ja niiden avulla pystyt vaikuttamaan neuvoloiden järjestämään perhevalmennukseen!
Ystävällisin terveisin,

Satu Raatikainen
Hoitotieteen opiskelija
Itä-Suomen yliopisto

Kysy lisää!
skraatik@student.uef.fi
 
Viimeksi muokattu:
Osaltani on perhevalmennus jäänyt käymättä kahdesti. Esikoiseni syntyi yllättäen viikolla 30, joten en kerennyt valmennukseen osallistua. Seuraavassa raskaudessa olisin ihan mielenkiinnostakin halunnut mennä perhevalmennukseen mukaan. Jouduin olemaan sairaalassa lepohoidossa viikolta 24 viikolle 34. Valmennus jäi näistä syistä käymättä. Hyvin olen pärjänny ilmankin, jotta lieneekö melko turha koko valmennus? Synnytyksestä en edes halunnut tietää mitään etukäteen, ei tarvinnut niin paljon etukäteen panikoida ja hoituihan tuo hyvin luonnostaankin.
 
Sama syy kuin edellisellä kirjoittajalla. Lapseni syntyi keskosena, enkä ehtinyt
valmennukseen. Olisin mennyt, jos valmennus olisi ollut aikaisemmin. Sitä mietinkin, että miksi valmennus on niin myöhään ja miksi siitä mahdollisuudesta, että lapsi syntyy ennenaikaisesti ei puhuttu muutenkaan, vaikka muista yllättävistä asioista kyllä puhuttiin.

Osasin onneksi synnyttää ilman valmennustakin:)
 
Kävimme synnytysvalmennuksessa mieheni kanssa, kun odotimme esikoista. Perhevalmennusta ei sen sijaan neuvola (Tampereella) järjestänyt. Terveydenhoitaja sanoi, että nyt on tosi vähän odottajia tällä alueella eikä valmennusta siksi järjestetä. Lisäksi terveydenhoitaja ei ehtinyt kotikäynnille lasten syntymän jälkeen, kun oli niin kiireinen, vaan meidän piti mennä neuvolaan kun olimme kotiutuneet sairaalasta... Tuo jälkimmäinen oli aika nurinkurista, jos kerran odottajia oli niin vähän.
 
Olisin halunnut osallistua perhevalmennukseen, mutta esikoinen syntyi ennen perhevalmennusta. Seuraavassa raskaudessa olisin halunnut perhevalmennukseen, mutta en päässyt koska minulla oli jo lapsi. Ehkä se olisi ollut turhaa, mutta olisi sekin kai ollut jokin kokemus.
 

Yhteistyössä