IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Hienoa @Mariah33 että punktio ei tehnyt kovin kipeää! :) Nyt kaikki peukut pystyssä sen ainokaisen solun puolesta.
Päästäisiin sitten samoihin aikoihin piinailemaan, mulla olisi pakastetun viispäiväsen alkion siirto ensi viikon pe :D Mikäli nyt selviää sulatuksesta... kunpa oisi itsekin tuoresiirtoon päässyt.

Kumma kun tuntuu kuin aika menisi nyt paljon hitaammin. Mitä lähemmäs siirtopäivä tulee, sen hitaammin aika kulkee... heh.
Minulla on samana paivana PAS kuin Sinulla, @justhope ! :)
 
Moikka kaikille! Keväästä asti täällä käynyt lueskelemassa. Itse uutena täällä ja halusin minäkin hieman kertoa itsestäni.
Kohta 2 v kirjoitellut satunnaisesti kauan plussaa odottanut -ryhmässä, mutta kirjoittelenpä kuulumiset tännekin. Itseäni lähinnä kiinnostaa hoitotulokset..niin niistä ..
Eli olen päälle 30v., mies 40 v kieppeillä. Ekaa lasta yrittetty pitkään. Pari vuotta sitten mentiin suoraa yksityisille tutkimuksiin kun vauvaa ei alkunut kuulumaan. Molemmilla oli kaikki kunnossa, mutta mulla alhainen AMH. Alkuun mentiin ihan letroilla..ja vuosi sitten oli eka inssi piikityslääkkeillä. Ei plussaa. Sitten pyydettiin lähete julkiselle puolelle kun ei vaan rahat riittäneet hoitoihin..tai ehkä lähinnä se että kun kerta mahdollisuus saada hoidot maksutta niin tottakai! Tammi-huhtkuussa tehtiin kolme inssiä ja ei plussaa. Hyvin aina tuli munarakkuloita mutta ei vaan hedelmöittynyt :( Ei muuta kun kovempiin hoitoihin. Toukokuussa tuli tieto/ kutsu julkiselle puolelle parihaastatteluu ja siitä sitten ivf jonoon. Heinäkuussa eka käynti ja siitä se sitten nopeaasti lähtikin asiat rullaamaan ja elokuussa olikin jo punktio. Lääkkeenä oli menopur 225/12pv, pregnyl ja ihan alkuun jarrupiikki(valitsin mieluummin piikin kuin sumutteen) ja terolutit ( lugejakin tarjottiin mutta terot huomattavasti mukavemmat joten otin ne). Punktiossa ( joka ei ollut todellakaan niin paha kun kuvittelin) 7 munista, 6 kypää, vain 1 hedelmöittyi! Tosi huono saalis ja kun ei saatu yhtään pakkaseen. Kolmepäiväinen siirrettiin ja eilen oli testipäivä. En testaillut yhtään etukäteen. Digiin ilmestyi pregnant 2-3 ❤ elämäni ensimmäinen plussa!! Niin onnesta sekasin että nauratti ja itketti..ihan uskomatonta.
Vklla 40 on tarkoitus mennä ekaan ultraan kunhan saan vahvistuksen ajasta. Hassua että tässä välissä ei oteta verikokeita...meinaan kyllä ensiviikolla raskaustestin vielä tehdä että uskon tämän todeksi.

Pitkähkö mutta ajallisesti ehkä kuitenkin lyhyehkö hoitojakso ( kaksi kesää oli kuitenkin taukoa hoidoista) ja ei niin hyvillä tuloksilla plussa, että niinkuin sanotaan..ei se tarvitse kun sen yhden hedelmöittyneen! En kyllä itse ollut siinä uskossa että tästä tärppää. Seuraavaksi olisi ollut icsi ( vaikkakin miehen sperma oikein hyvä onkin)

Täällä paljon plussia nyt ollut, onnea kaikille! Ja tsemppiä muille hoitoihin meneville ja piinaajille ❤
 
  • Tykkää
Reactions: daim1 ja atvk87
Täällä pp10 eikä mitään uutta tai ihmeellistä. Voi kun olisi ollut järkevää tehdä siirto omaan kiertoon niin tietäisi jo vuodon alkamisesta tai poissapysymisestä odotella jotain tiettyä testitulosta. :sneaky: Noh, keskiviikko on jo nurkan takana ja sitten varaudun joko pahimmillaan koko raskauden kestävään päivittäiseen oksenteluun joka viime raskaudessa alkoi 6+0 ja loppui sektioon 37+3 tai vaihtoehtoisesti sushiövereihin ja rieslingkrapulaan. :cautious: Miten niin olen lohtusyöjä ja käytän alkoholia tunnetilojen käsittelyyn. :LOL:

Flunssaa pukkaa, mies sairastanut jo tiistaista lähtien (ja se on aina astetta dramaattisempaa kuin kenenkään muun sairastelu) ja tytölle nousi kuume viime yönä, oma kurkku nyt aamusta karhea.
 
Heippa kaikille!

Ihanaa oli lukea näin paljon positiivia uutisia täällä :love: Paljon paljon tsemppiä ja onnea :love:

Oma vierailuni tällä palstalla päättyy tähän. :cry:Kävimme ultrassa tiistaina, jolloin lääkäri totesi yhden ainoan munarakkulan kypsyneen. Meidän toiveesta se olisi yritetty punktoida joka tapauksessa, halusimme yrittää loppuun asti. Se kasvoi hitaasti, kuten e2-arvokin, mutta kasvoi kuitenkin, joten lääkäri päätti, että menopur+synarela jatketaan ja perjantaina (eilen) uusi ultra. Alkuun saimme hyviä uutisia; e2-arvo oli noussut yli yhden! Huokaisimme helpotuksesta, mutta liian aikaisin. Lääkäri oli tulkinnut ultraa vääriin tiistaina ja katsonut kasvavaa endopesäkettä. Oikea munarakkula löytyi kohdun takaa (paikalle haettiin toinenkin lääkäri ihmettelemään poikkeavaa anatomiaa) eikä sitä voi sijainnin takia punktoida :cry:
Koska erittäin vaikea endometrioosi on tuhonnut koko vatsan alueen, niin mahdollisuutta biologiseen lapseen mulla ei ole. :cry::cry::cry: Varastomunasoluja ei ole, munasarjat ovat täysin arpeutuneet ja pesäkkeiset, vatsa täynnä kiinnikkeitä. jokainen endoleikkaus mitä kävin läpi, helpotti aina omaa oloa, mutta on samalla endon kanssa tehnyt tuhojaan.

Ainoat vaihtoehdot meillä on lahjoitetun munasolun käyttö yksityisellä tai adoptio. Kumpikaan vaihtoehto ei ollut alunperin mieleinen meille, mutta kun suruaika on ohi ja pystymme palaamaan aiheen pariin niin pohdimme mitä seuraavaksi teemme.

Kiitos kaikille tsempeistä, täällä palstalla on ihana yhteishenki ja on ollut helpottavaa kun on ollut joku paikka missä on ihmisiä, jotka tietävät mistä puhutaan ja miten tämä aihe koskettaa.:love:

Mahtavaa jatkoa kaikille! :love:
 
Isot onnittelut kaikille plussanneille! ❤

Ja tervetuloa kaikille uusille! Toivottavasti vierailut palstalla jää lyhyiksi.

Olisin kysynyt minkälaisia lääkityksiä/tukitoimia teillä on tehty, kun kohdun limakalvoa ei saada kasvamaan riittävästi?
Meillä piti olla pas lääkkeelliseen kiertoon tulossa, mutta kolmen viikon kasvatuksella ei saatu riittävää limakalvoa ja hoito keskeytettiin. Käytössä oli estradot laastarit.
Olen ollut tosi kipeenä koko tuon kolme vkoa ja kuumeessakin yli kaksi vkoa. Voiko tuo sairastaminen vaikuttaa niin paljon? Tuoresiirroissa on saatu riittävä, muttei hyvä limis.
Itsellä ollut semmonen olo, etten jaksaisi näitä hormoonikuureja enää, olen ollut todella väsynyt ja nukkumisen kanssa on suuria ongelmia. Maaliskuun alun jälkeen ei ole ollut yhtään kuukautta etten olisi ollut jollain hormoonikuurilla. Voiko kroppakin vaan väsyä tähän jatkuvaan lääkkeilläoloon, korvien väli on jo ainakin.
 
Viimeksi muokattu:
Kiva kuulla pitkästä aikaa susta @Piinailija ja hienoa, että kaikki on hyvin hankalien vaiheiden jälkeen. :) Onnea!
Niin ja olet oikeassa hoitojen rankkuudesta. Odotukset oli sellaiset, että koko ajan vaan tapahtuu jotain, kunnes tulee tulos, mutta kaikenlaiset epäonnistumiset, väärät päivät, ajat, tauot, sopimattomat lääkkeet jne, jotka vaikuttavat hoidon kestoon, ei niistä puhuta mitään. Itse ainakin olen kokenut tämän hoitovuoden kaikkein rankimmaksi elämässä henkisesti. Ja vasta alle vuosi hoitoja takana kuitenkin.

@Manteli86 ihan kohtuuttomalta kuulostaa, luin viestiäsi puhelimelta ja mies kysyi, että mitä siellä tapahtuu, kun naama venähti niin pahasti. Olen tosi pahoillani noin ikävistä uutisista. :( Ei tuohon löydy sanoja.
Voimia jatkoon! Onneksi on noita vaihtoehtoja, vaikkei ne kai kellekään ykköstoiveena ole.

Ja Onnittelut @AuliMari, oonkin sun tekstejä seuraillut kauan plussaa odottaneiden ketjussa.

Oma olo on edelleen skeptinen ja epäuskoinen. Siis tässä on varmaan joku virhe. Enkä ees testannu sillä kiinalaisella, vaan rfsun testillä. Pessimisti ei pety, mutta luulin kahden viivan tekevän onnellisen ja iloisen olon, mutta oon oikeestaan vaan hämmentynyt. Koko viime yö meni huonosti, niin kuin jo uumoilin aiemmin, etten saanut nukuttua kun mietin kaikkia mahdollisia skenaarioita mitä testitulos aiheuttaa, oli se sitten kumpi vaan. Ja myös petturifiilis tuli siitä kun manailin täällä etukäteen.
On tää mieli kyllä kumma paikka. o_O

@Ninnupinnu mullahan lääkäri yritti keskeyttää passin myös liian ohuen limakalvon takia, zumenon käytössä ja kahden viikon saldo 5,1 mm, kolmen viikon 6mm, mutta päästiin siirtoon kun vaatimalla vaadin konsultointia taysista ja niin vaan se riitti.
Paljonko sulla nyt on? Mulle vakuuttelivat että estradotilla kasvais paremmin kuin zumenonilla ja sitä ois kokeiltu seuraavaksi.
Viagraa käytetään jenkeissä paljon, ainakin turun felicitaksessakin kuulemma. Granaattiomenamehu ehkä saattais auttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ihanaa lukea, että tulee niitä onnistumisia.. ❤ On vaan niin raskasta ajatella ja toivoa, että itsekkin pääsisi joskus plussanneisiin..12v jo lapsihaavetta ja turhia odotuksia...:unsure:

Nyt ensi viikolla ti punktio ja pe sitten siirto (3päivänen), jos siirtoon päästään..tämä siis 2. Ivf.
Ekassa saattiin 9 alkioita jotka lopetti 4-5päiväisenä kehityksen... tuntuu niin turhalta siirtää 3päiväistä ja saada turhaa toivoa.. kunnallisella kun ei paljon ole vaihtoehtoja.. pitää ottaa se mitä annetaan... haluttaisi jo nakata valmiiksi hanskat tästäkin hoidosta tiskiin (n)

No tavoite toki on saada raskaus alkuun ja kestämään siihen saakka että vauvan saa syliinkin kotia, mutta toivon suuresti että saataisiin edes hyviä alkioita ja pakkaseen muutama.. rankkoja nämä hoidot fyysisestikkin ja sitten jos aina vaan uutta eikä pakkaseen mtn koskaan saa...

Onneksi teidän plussat valaa uskoa että meilläkin voi olla mahdollisuuksia (y)
 
Hei kaikille pitkästä aikaa :)
Taas täällä palstalla, uskomatonta, ekalta sivulta asti ollut mukana, vaikka vaihtui nimimerkki välillä. Eilen on otettu viimeinen minipilleri eli vuodon pitäisi alkaa nyt sitten huomenna tai maanantaina. Ja siitä sitten pistot ja meidän neljäs ja vika IVF-hoito. Vähän taas epätoivo nostanut päätään. Aiemmista hoidoista munasoluja on tullut yhteensä 75 kappaletta ja niistä 6 alkiota. Niin jotenkin tuntuu kovin pieneltä prosentilta.

Täällä on ollut paljon keskustelua ja plussia. Ihanaa. Täytyy lueskella, että pääsee taas mukaan. :):)
 
Nimi# yritys aloitettu # mones lapsi # syy # mones hoito meneillään

Annimiina89 #4/16 #2. #munanjohtimet tukossa # 1.IVF
atvk87 #7/17 #1. #siittiöt # 1.ICSI/2.PAS
Carinem #10/16 #1. #endo # 1.IVF/2.PAS
CherryPie85 # 8/2018 # 2. #selittämätön/matala AMH # 3.ICSI / 1.PAS
daim1 #7/16 #1. #selittämätön # 3. ICSI
Domi #4/12 #1. #selittämätön # 5.IVF/1.PAS
JannaJ #-10 #2. #selit./1.tuuba/hiipuvat munas. #2.IVF (ekasta tyttö)
Jantzu #-15 #1. # siittiöt # 3.ICSI/3.PAS
Katti75 #4/2018 #2. #ikä # 2. IVF (ekasta tyttö)
KuuBe #2013 #1.#selittämätön #2.IVF/1.PAS
love- # 2014 #1. #siittiöt # 3.IVF/ICSI
Manteli86 #8/18 #1. #endometrioosi # 1.IVF
Maravilla #2/15 #1. #selit # 3.IVF
Mariah33 # 05/13 #1. # selittämätön/ikä # 1.IVF
Millionnea # 2012 # 2 # siittiöt? munasolut? # 2. ICSI
Nennalii #2012 #1. #selittämätön/siittiöiden laadun vaihtelu # 2.ICSI
Ninnupinnu #6/16 #1. #selittämätön # 4.IVF/1.PAS
Nipsu_78 #9/17 #1. #ikä/muu tuntematon syy
# 2.IVF
Orapihlaja89 #-16 #2. #siittiöt # 1.IVF 1.PAS
Piikkinen #12/16 #2. #matala amh+ikä+endo+perussairaus # 4.IVF
Rusakkonen #1/2017 #1. #ikä # 5.IVF/ICSI 1.PAS
Summerblues #2/16 #1. #selittämätön # 1.IVF/ICSI
Taival #8/15 #1. #siittiöt # 2.IVF/ICSI 1.PAS
Toivo2016 #3/13 #1. #ikä, johdin poist. ym # 6.IVF
Uneksija17 #4/15 #1. #pcos/selit. # 1.IVF/2.PAS
vipe1986 #9/18 #3. #endo ja siittiöt # 2.ICSI 2.PAS tulossa

Piinailijat:
Nipsu_78 17.9. (5pvä/6.9.)
atvk87 18.9. (5pvä/4.9.)
Mandala 18.9. (5pvä/7.9.)
CherryPie85 19.9. (5.pvä/5.9.)

:love: Plussat 2017 :love:
Syys:
#hope 1.IVF (2pv)
Bridge 5.ICSI: jälk. 5pv. lahjasolu
SalamaT 3.IVF/3.PAS (5pv)
Helios 4.ICSI 7.PAS (lahjasiit.) (5pv)
Loka:
Siida 2.ICSI/1.PAS (2x3pv)
Mishala 2.IVF (5pv)
~SeaWind~ 1.IVF(5pv)
kiuski 2.ICSI/1.PAS (5pv)
maljakko 3.ICSI 2.PAS (5pv)
Marras:
marrasmai 5.ICSI (5pv)
Joulu:
Zoona 2.IVF/3.PAS (3pv)
gemmy 3.IVF/1.PAS (tm)
Domi 4.IVF/1.PAS (tm)
lullaby 7.IVF (5pv)
Daim1 1.ICSI/1.PAS (tm)

:love: Plussat 2018 :love:
Tammikuu:
Ravishing (luomu)
An1z81 1.IVF 1.PAS (tm)
Choco coco 1.IVF 1.PAS (5pv)
joskusvielä 3.IVF PAS (6pv)
Helmikuu:
Piinailija 2.IVF/ICSI (kem)
Iiris80 1.IVF (5pv)
kop kop 1.ICSI 3.PAS (5pv)
Maaliskuu:
Amagara82 2.IVF 2.PAS (6pv)
Jantzu 3.ICSI (kem)
Huhtikuu:
Ckk 1.ICSI (5pv)
Toivo2016 6.IVF (kem)
mmmoi 1.ICSI 3.PAS (5pv)
Jantzu 3.ICSI/1.PAS (ku)
kettuperhe 1.IVF (2x3pv)
An1z81 1.IVF/2.PAS (5pv)
Toukokuu:
Voyage 2.ICSI (ku)
Miitta37 1.IVF/1.PAS (5pv)
Kesäkuu:
Toiveikas81 3.ICSI (5pv)
Fainatus 1.IVF/1.PAS (4pv)
Heinäkuu:
Ismundo 1.IVF/2.PAS (5pv)
BabyMaybe (luomu)
Elokuu:
-dino- 2.IVF/2.PAS (6pv)
Syyskuu:
Ihanapa 2.ICSI/1.PAS (3pv)
rouvaNiisku 1.IVF (4pv)
Sunflower33 1.IVF/1.PAS (3pv)

Pannaanko sut @gemmy listalle? Entä pitääkö @Manteli86 ottaa pois? Vai jäätkö vielä?
Jotain muutakin puuttuu, mutta en osaa hahmottaa. Korjatkaa tai vinkatkaa, niin muokkaan!
 
Aiemmista hoidoista munasoluja on tullut yhteensä 75 kappaletta ja niistä 6 alkiota. Niin jotenkin tuntuu kovin pieneltä prosentilta.
Jep. Ja siihen kun lisätään prosentit joilla edes teoriassa alkionsiirrot onnistuu, niin pieneksi menee mahdollisuudet... Valitettavaa, mutta realismia kuitenkin etenkin 40+ porukalla. En toki halua generoida pessimismiä ryhmässä, mutta totuus on, että näihin hoitoihin ajautuneilla on varmasti jokin syy, miksi raskaus ei ns. luomuna ala. Se, että onnistumisista saa lukea täällä palstalla kantaa varmasti montaa epätoivoista eteenpäin, ja itsekin saan onnistumisista lisää "taistelutahtoa".
Minun mielestäni pääsääntöisesti asiakkaita ("potilaita") tutkitaan ja kuunnellaan kokonaisvaltaisesti liian vähän. Esim mulla ollut veriarvot aina ihan mahdottomat hbl 160+ ja suvussa veritulpparasite, josta puhuin jo ensimmäisell käynnillä, mutta vasta nyt, kun viimeinen alkio on tulossa siirtoon, on ryhdytty toimenpiteisiin veriarvojen osalta. Toinen esimerkki asiasta omalta kohdalta, edellisessä kierrossa oli tuoresiirto ja pyysin yhden kierron taukoa ennen pas koska tuntuu, ettei kroppa kestä uutta settiä heti perään. Ei käynyt tauko ei sitten millään, ja nyt ollaan siinä tilanteessa että pas varten tehty hoito keskeytettiin. Mä uskon siihen, että jos omaa kroppaa yhtään tuntee, niin tietää milloin rajat tulee vastaan. Miksei lekurit kunnioita sitä?
 
@Manteli86 kylläpä oikeasti voi elämä olla joskus epäreilu :cry: olen tosi pahoillani. Ehkäpä esim ne lahjasolut ei sitten surun hälvettyä tunnukaan niin kauhealta ajatukselta kun vähän ehtii pureskella.

@atvk87 se on tosi kumma juttu se plussa. Ennen ekaani olin aina kuvitellut purskahtavani itkuun onnesta, mutta eka ajatus oli ”ei helvetti tää testi on viallinen”. Kuten sanottu niin se todellinen piina alkaa (ainakin varmasti meillä hoitotaustaisilla) vasta siitä plussasta; siinä pienessä värillisestä viivassa on vaan niin paljon enemmän menetettävää.
Meinaatko muuten testailla lisää? :sneaky::whistle:

Tervetuloa uusille ja uusille vanhoille, toivon sydämestäni että teidän visiitit täällä jää lyhyeksi (y)
 
Hetkinen - @BabyMaybe - onko minulta jaanyt plussasi taysin huomaamatta?! Muistan, kun kirjoittelit, etta diabeteslaakitys alkaa. Siis luomuna onnistui, luen listaa?! Onnittelut!

@atvk87 - arvasin, etta plussaat, kun kirjoitit, etta 38 paivaa ilman vuotoa. Kylla minulla ainakin vuoto osasi tulla Progynovan lapi nimittain! :)

@Ninnupinnu - toivotaan yha. Kun tehdaan oikeita asioita yksi kerrallaan, niin eikohan menna lahemmaksi onnistumista. Mullakin on tunne, ettei varmaan ikina onnistu, mutta se nyt on vain tunne, joka ei sinallaan merkitse mitaan. Samanlaiselta tuntui ennen aviomiehen loytymista, ettei ehka ikina ketaan, ja aina uuden tyopaikankin etsimisen kohdalla sama tunne; se pelko. Pitaa vain yrittaa menna askel askeleelta eteenpain. Voipi olla, ettei onnistu ikina ... mutta en kuitenkaan ole valmis viela lopettamaan yrittamaan, eli omaan sitten toivoa ilmeisestikin. (Mullahan oli muuten siis niin erikoinen tilanne, etta en ikina ole luomuna yrittanyt ennen kuin marras-joulukuusta 2016; elama vain meni niin. Joten en itse voi sanoa, etta luomuna oli ehdottomasti jokin vika, kun ei ehditty ennen hoitoja kuin noin alle vuoden verran yrittamaan - moni nuorempikin kuin 44-45-vuotias joutuu vahan kauemmin yrittamaan kuin vuoden. :) )

Onnittelut myos muille plussanneille - tassahan on nyt tullut niin monta uuttakin plussaa has mukaan, etta olen nyt vahan pudonnut karryilta, missa kukin on. :)

ON - jooga ja kuntosali menivat eilen jo paremmin kuin viikko sitten! Tein jopa 30 min yhteensa aerobista harjoittelua. Kunto nousee! Aion jatkaa harjoittelua aina kun alkio ei ole sisalla/en ole raskaana.

Aloitin myos Prednisolonen. Mullahan nyt se englantilainen versio laakkeesta, jonka pakkausselosteen luin mielenkiinnolla. :) En ole viela suomalaista pakkausselostetta lukenut, onkohan samanlainen... kaikki mahdolliset kauheat sivuvaikutukset kuulemma voi tulla, mukaan lukien joko maanisuus, masentuneisuus ja aanten kuuleminen; ja taytyy ehdottomasti valttaa kaikkia, joilla voi olla vesirokko tai vyoruusu, jopa 3kk hoidon loppumisen jalkeen. Valtettavia laakkeita estrogeeni ja kaikki diabeteslaakkeet (Metforem?!). Kiva juttu! :-( Onneksi olen hedelmoityslaakarin valvovan silman alla... hurja laake.

@Katti75 - tosiaan kayn verikokeet ja ultrat englannissa ja suunnittelukaynnit joko emaililla tai puhelimitse suomalaisen laakarini kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: atvk87
@Mandala Tottakai. :X3: Mulla on kymmenen kiinalaista testiä ja kahdeksan pregcheckiä, nii enköhän testaile ne kaikki alta pois. Ostan sit seuraavaan uusia :D Testasitko itse tänään? Millon seuraavan kerran?
Joo, jotenkin myös oma reaktio on omasta mielestä surullinen, luulin että innostuisin.

@Rusakkonen mä en kyllä ois osannu arvata siitä, kun mun oma kierto on 26 päivää ja siirto tehtiin kp28. :rolleyes:
Kamala toi prednisolonin sivuvaikutuslista toivottavasti ei ihan noin kauheita tuu. Kerro sit heti, jos huomaat jotain! :D
Lisäsin omin luvin @BabyMaybe listalle, kun muualla näin raskausuutisen. Toivottavasti on ok niin!
 
  • Tykkää
Reactions: Rusakkonen
@atvk87 - jos alan kirjoittelemaan ihan pimeita (tai pimeampia juttuja kuin tavallisesti), niin nyt todistetusti tietaa, mista johtuu! :)

Hieno juttu @BabyMaybe :lla!

Mulle tulee siirto 22. paivana Progynovan aloittamisesta. :)

On a lighter note; Kavin tanaan muuten myos kampaajalla, kun kuulemma 12 ensimmaisena raskausviikkona ei saisi varjata hiuksia. :) Ehdin sitten viela pesta lakat yms. pois ennen perjantaita. Tulee muuten mielenkiintoisen nakoinen hiusraja siina tapauksessa noin kuuden viikon jalkeen... pitanee laittaa jokin levea nauha hiusrajaan, mistahan niitakin saa ostettua? :)
 
@Rusakkonen mä just mietin, että pitäis kampaajalle, mutta ei kai sitten.
Oon sitten kulahtaneena.
Yritin kans ettiä tietoa tosta, mutta en löytänyt, mihin toi 12 viikkoa perustuu?
Mä ostin viime Lontoon reissulla sports directistä joustavia pehmeitä hiuspantoja, kannattaa sieltä käydä tutkimassa kun sulla on mahdollisuuskin :)

Apua, tänään oli jo lähes yhtä vahva testi- kuin kontrolliviiva. :love:
Tekis mieli mennä verikokeeseen, miten se onnistuu? Meen yksityiseen labraan?
 
12 vk perustuu muistaakseni FB:ssa amerikkalaisten potilas-“kolkegoiden” saamiin ohjeisiin. Ajattelin noudattaa tuota itse. :) Perustuu mita ilmeisemmin noihin tutkimuksiin, joiden mukaan hajusteita ja kemikaaleja kuten parabeeneja pitaisi valttaa, koska vaikuttavat alkioihin tai hedelmallisyyteen yleisemmin (loytyy myos esim. deodoranteista, shampoista yms., jotka eivat ole erikseen hajusteettomia tms.). Hiusvareista on kylla kai puhuttu jo kauemminkin, onhan niissa myos mm. peroksidia, ja ainakin itse valttaisin myos esim. yrtteja joka tapauksessa (jos siis on kayttanyt luonnontuotteita), kun ei niita saa syodakaan.

Yksityinen labra hyva. :)

Hiuspantavinkki mainio - Kiitos!!! :)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: atvk87
Perustuu siis mita ilmeisemmin noihin tutkimuksiin, joiden mukaan hajusteita ja kemikaaleja kuten parabeeneja pitaisi valttaa, koska vaikuttavat alkioihin tai hedelmallisyyteen yleisemmin (loytyy myos esim. deodoranteista, shampoista yms., jotka eivat ole erikseen hajusteettomia tms.). Hiusvareista on kylla kai puhuttu jo kauemminkin, onhan niissa myos mm. peroksidia, ja ainakin itse valttaisin myos esim. yrtteja joka tapauksessa (jos siis on kayttanyt luonnontuotteita), kun ei niita saa syodakaan.
 

Yhteistyössä