Ivf alkionsiirto 3 vai 5 päiväisenä?

 • Viestiketjun aloittaja vierailija
 • Ensimmäinen viesti

Mistä alkiosta kasvoi vauva?

 • 3 päiväisenä istutettu alkio

  Ääniä: 0 0,0%
 • Ei tullut vauvaa, lopetettiin hoidot

  Ääniä: 0 0,0%

 • Äänestäjiä yhteensä
  4
Miksi edes siirretään 3 päivän ikäisiä alkioita, jos 5 päiväiset ovat parempia?
Uskoisin, että tähän vaikuttaa kierron päivät, siis jos 5-päiväisen siirto osuisi sunnuntaille, niin tällöin siirretään 3-päiväinen? Tämä siis vain mutuilua/arvailua, ei varmaa tietoa. Tämä siis jos/kun siirretään luonnonkiertoon, lääkittynä toki pystytään stemmaamaan päivät paremmin.
 
No mullekin siirrettiin 2-päiväinen ja on nyt reipas 4-vuotias. En ikinä edes kyseenalaistanut...
mulle sanottiin myöskin sitä, että ei voi tietää sitäkään viihtyvätkö kaikki alkiot elatusmaljalla monta päivää vai onko kohtu parempi paikka. Että joku sellainen, joka hiipuu maljalla voi selvitä kohdussa. Tai siis ei voi tietää. Vai olisiko hyytynyt joka tapauksessa, jolloin siirto oli ”turha”.
Nämä ovat hankalia kysymyksiä.
 
Mulla raskaus on alkanut sekä 3-päiväisellä että 5-päiväisellä blastolla. Blastoilla vissiin kaikenkaikkiaan paras todennäköisyys onnistua, mutta taasen jotkut kolmipäiväiset ei ehkä labrassa jatkaisi kasvuaan mutta kohdussa kyllä. Eli perusteet on molemmille :) Ehkä jos näyttää että alkioerä jatkaa huonosti kasvuaan ja pelätään että tyyliin kaikki kuukahtaa jossain neljän päivän iässä, niin halutaan antaa 3-päiväisille kohdussa mahdollisuus?
 

Yhteistyössä