Ilmoitanko vaiko en??

Tiedän perheen jossa on 2 koiraa: seefferin ja ajokoiran sekoitus + pyreneitten paimenkoira. Mietin pitäisikö tehdä ilmoitus näiden eläinten huolehtimisesta, nimittäin...

Koirat saavat oleilla sisällä ollessaan (öisin ja aamuisin) pelkästään vanhempien makuuhuoneessa, ne eivät saa liikkua sieltä ja hiljaa pitää tietenkin olla.

Aamulla isäntä vie koirat suoraan ulos (kuitenkin jos alle -15 astetta pakkasta) mutta jos koira ehtii vesikupille, niin se ei "saa" juoda niin paljon kuin tarve vaatisi, vaan isäntä käskee sen pois!

Koirat ovat kahdessa narussa ulkona. Niitä lenkitetään tosi harvoin ja piha täynnä tuoksuja tietenkin...

Koirat saavat (heidän sanojen mukaan, ja kai totta onkin) ruoka-annoksensa illalla. Tätä he "perustelivat" esim. sillä että pyreneitten koira kasvaa liian isoksi jos sitä syöttää ja lenkittää kauheasti...

Naapurit ovat soittaneet elänlääkärille joka käynyt kerran pari (ainakin) heillä ja he kovasti puolustelevat ja heittäytyvät tällöin eläimilleen lempeiksi. Tosi asiassa koiria käskytetään AINA huutamalla ja komennuksin!! Sekarotuinen pelkää selvästi isäntäänsä mutta pyreneitten paimenkoira (onneksi) luonteensa takia on päässyt helpommalla.

Perheessä on ollut monta koiraa ja myös kissoja joita kohtaa he käyttäytyvät niin hyvin kuin eläinten kasvattajat konsanaan.

Mietin tässä ovatko nämä riittäviä syitä ilmoittaa... Kyllä kai, olenhan nähnyt muutaman kk:n ajan perheen elämän "sisältä" käsin ja naapurit vain "ulkoa" käsin ja silti he ovat ilmoittanees jo...

Kommentteja?

(Toivottavasti teksti antoi jotain kuvaa tilanteesta...)
 
Jos kerran itse olet tilanteen nähnyt ja epäilet itsekin että olis aihetta ilmottaa, niin ilmota ihmeessä heti! Vaikea sitä näin ulkopuolisena on varmaksi sanoa, mutta kirjottamasi jutun perusteella kyllä tekisin ilmotuksen.
 
Mistä tiedät missä koirat yönsä viettää???
Keskustele vaikka ensin naapurin kanssa ihan ystävällisessä mielssä ja mieti sit uudestaan...
Kyllä minäkin aamulla kiiressä saatan koirille tiuskia, kun on pelkona et myöhästyn töistä...
 
koiraharrastaja
:LOL: Meistäkin lienee tekisit ilmoituksen...Meilläkin koirat ovat yöllä ja kun ei ketään ole kotona, yhdessä huoneessa. Vesikuppi ei ole koko ajan esillä, koska kaatavat sen heti, kun ovat tarpeeksi juoneet. Aikuiset koirat ruokitaan vain kerran päivässä, iltaisin. Sisällä eivät hauku ja riehu senparemmin koirat, kuin lapsetkaan, ääntäkin tulee joskus "avattua"...
Jos tilanne sua kovasti vaivaa, puhu asiasta suoraan koirien omistajan kanssa! :)
 
miisa
onko koirilla mahdollista päästä pois auringosta, kun ovat ulkona? Miten pitkään köyteen on kiinnitetty? Talvella on varmasti hyvä tuo -15... Onko sateensuojaa ja talvella lämmintä koppia ulkona?

Tokihan nuo enemmän aktiviteettia varmasti kaipaisivat...
 
yksi huone
Koiralle kyllä riittää yksikin huone. Saahan yksiössäkin pitää koiraa.
Jos eläinlääkäri on todennut koirat terveiksi ja hyvinhoidetuiksi niin silloin ei voi olla kysessä jatkuva laiminlyönti.

Ei kannata tehdä ilmoitusta.
 
hölmö
Tee kuin parhaaksi näet mutta eläinsuojeluvalvojat ja eläinlääkärit saavat PALJON turhia ilmoituksia!!
Yleensä juuri siksi etteivät ulkopuoliset oikeasti tiedä kuinka asiat ovat. Ja poikkeuksia pitäisi tehdä välillä, esim. vesikupin kaataminen.

:LOL:


En nyt tosiaan tarkoita etteikö tuo VOISI olla paha tilanne, mutta ilmeisesti heillä on jo koirista ennestään kokemusta ja koirat ovat terveitä?
Mieti vielä. Eläinlääkäreillä varsinkin on muutakin tekemistä kuin juoksennella väärien hälytysten perässä.
Toisaalta voit itsekin kysyä heiltä suoraan ja opastaa tarvittaessa, tai pyytää eläinsuojeluneuvojaa/valvojaa juttelemaan heidän kanssaan jos asia tosiaan vaivaa sinua?

Toivottavasti asia järjestyy! =)
 

Yhteistyössä