Ihottuma, milloin lääkäriin??

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mulla (aikuinen) on kohta viikon ollu jotain ihottumaa/näppylää. Eniten vatsan alueella,jonkin verran rinnoissa ja kyljissä,vähän selässä. Ei juurikaan kutia. Mitä voi olla ja millon pitäs näyttää lääkärille? En ole syönyt mitään uutta/erikoista,ei uusia aineita tai vaatteita..
 
vierailija
Selviskö? Joku sen aiheuttaa, sehän on selvä! Allergia voi kehittyä mihin tahansa, jos altistuu yhtaikaa sen tietyn ineen kanssa alumiinihydroksidille. Sen avulla saavat koe-eläimillekin allergian, että pystyvät testailemaan niitä lääkkeitä... Siis oletko saanut jossain muodossa alumiinihydroksidia?

Käytätkö rypsiöljyä? Mun ihovaivat loppuivat, kun käsitin, ettei sitä kannata syödä edes vahingossa - ei ainakaan suomalaista rypsiä, jos ei ole luomua.
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3157112/Turun+yliopiston+opiskelijoita+ja+tutkijoita+valjastetaan+Raisiokonsernin+ideanikkareiksi
 
vierailija
Se asia alumiinihydroksidista tuli yhdessä dokumenttiohelmassa eihan selvästi, eikä ole käännösvirhe:geek:

Allergia voi kehittyä mille tahansa tutulle ainekselle, mutta kuitenkaan ei ekalla kerralla vielä. Siksi ne tutut ainekset täytyy mennä nyt syyniin: tökötit levität yksitellen eri päivinä sinne, mistä et pese sitä heti pois. Nousee aika pian punainen laikku. Sitä et sitten ikinä enää voi käyttää. Löysin omani kerran Marbertin kosteusvoiteesta, mutta siinä sattui olemaan niin mieletön määrä eri aineksia, etten vieläkään voi olla varma, mikä siinä sen aiheutti. Parin viikon pesukileto tuli lääkäriltä ja sairaslomaa - ei siis mikään pieni asia. Palovammaa muistutti, ei kutittanut.

Mutta tässä siitä alumiinihydroksidista tarkemmin:

"Sitä voi muodostua torjunta-aineena käytetyn alumiinifosfidin hajotessa sekä esimerkiksi pallografiittivaluraudassa muodostuneen magnesiumfosfidin reagoidessa työstettäessä esim. leikkuunesteen kanssa (Mathew, 1961; Roaldsnes, 1982).

Viljasiilojen tuhohyönteistorjunnan aikana on mitattu kahdeksan tunnin vertailuajan pitoisuudeksi alle 0,06-1, 6 ppm, ja lyhytaikaisesti 0,1-52 ppm (keskimäärin 2,5 ppm) (Zaebst ja muut, 1988)." - ketsu -
 
Oletko vaihtanut pesuainemerkkiä tms?
Itse varmaan katsoisin pari viikkoa, jos ei kerran pahasti vaivaa. Eivät ne usein lääkärissäkään ala mitään tekemään, ennen kun pidemmän aikaa ollut ja/tai kutiaa hulluna. Käskevät laittaa kortisonivoidetta ja ottaa allergiakääkkeitä.
 
vierailija
Alumiinihydroksidi mainitaan näissä apteekkivalmisteissakin, mutta en tiedä, onko niissä sitä. Apuaineluettelossa kohdassa 6 löytyy lista, jos on.
Yhdessä valmisteessa luki aika olennainen tieto kaikille antasidien ja antibioottien käyttäjille:
"Tetrasykliinit:
Antasidien sisältämät kaksi- tai kolmevalenttiset kationit (esim. Ca++, Mg++ tai Al+++) muodostavat kelaattikomplekseja tetrasykliinien kanssa ja huonontavat siten tetrasykliinien imeytymistä. Natriumvetykarbonaatin on raportoitu estävän tetrasykliinien imeytymistä pH-muutoksen seurauksena. Nyttemmin on havaittu, että peroraalinen alumiinihydroksidi jopa pienentää i.v.:nä annettavan doksisykliinin biologista hyötyosuutta hajottamalla sen enterohepaattisen kiertokulun. Yhteiskäyttöä tulee välttää."
 
Oletko tietoinen etta olisitko atoopikko :)? Talviaika kuivattaa aika usein ihoa ja oireilu voi yllattaa... Vaikka ei kutia niin kuitenkin taitaa jollain tavalla arsyttaa, jos ei muuten niin esteettista silmaa...voisit vaikka kokeilla Locobase repair- voidetta. On riittoisa ja meidan atoopikoille todella hyvassa huudossa oleva voide.

Mutta - sinuna seurailisin viela tilannetta etta muuttuuko mihinkaan. Leviaako, muuttuuko kutiavaksi..? Jos selkea tilanteen muutos tulee, niin sitten laakariin.
 

Yhteistyössä