Hyvä jauhelihakastikkeen ohje ilman tomaattia??

  • Viestiketjun aloittaja "hmm"
  • Ensimmäinen viesti
"hmm"
Kuopuksella on tomaatti allergia en ole pitkään pitkään aikaan tehnyt jauhelikastiketta. Esikoinen sitä kovasti toivois ruuaksi. En osaa tehdä muuten kuin tomaatti pohjasena. Nyt hyvä reseptejä kehiin? :)
 
"hop"
Jauhelihaa, kermaa, pippureita, soijaa, ehkä hienoksi hakattua persiljaa tai paprikaa, mahdollisesti pekonia ja pala mustapekkajuustoa.

Tai ruskeaan kastikkeeseen jauhelihaa, sipulia ja mausteita.
 
Tolla sipulikeitolla meidän nyt 11 ja 12 vuotiaat tytöt tekee ihan heittämällä meille ruoan.

Voi tehdä myös ihan perusmättönä, sika-nautaa, ruskistaa, pistää jauhismaustetta ja lihaliemikuutiota tai fondia.
Sekaan voi heittää paistettua pekonia.

Ruokakermaa ja tarvittaessa tilkka soijaa.

Jos haluaa voi vielä laitta basilikaa.
 
hyih
Eikö teistä kukaan osaa oikeasti maustaa ruokaa? Sipulikeittoa, fondikuutiota ja lihaliemikuutiota vaan sekaan.. Ja jotain grillimausteita.. Ei ne ole kuin suolaa, suolaa, ja vielä enemmän suolaa, ja lisäaineita ihan tolkuttomasti. AIDOT maut on aivan eri asia kuin joku grillimauste ja rainbowin lihaliemikuutio..
 
"Tässä"
Ihan perus jauhoista ruskistettu kastike johon lihaliemikuutio, jotain pippuria mitä käyttää ja pari valkosipulikynttä murskaksi. Ja tietty ruskistettua sipulia. Kyllä noilla jo ihan maistuva kastike tulee. Jos pystyy syömään sinappia niin sitä voi myös laittaa nokareen ja tietysti myös hiukka sokeria 1/2-1 tl.
 
äitiminä
-ruskista jauheliha voissa/tai mitä nyt leivälle laitatte-margariinissa
-lisää mukaan vehnäjauhoja noin pari ruokalusikallista ja sekoita
-lisää vettä niin että tulee sopivan paksuista
-mausta esim suolalla ja pippurilla
 
"Vieras"
Ruskista sipuli, sitten lisäät jauhelihan ja ruskistat. Purkki kuohukermaa sekaan ja mustapippuria, valkopippuris ja muskattua rosee pippuria sekaan. Ja ripaus suolaa. Muita mausteita maun mukaan. Valkosipulin kynnen tai pari voi myös mukaan pilkkoa.
 
"Annika"
Äsken tein ihan kelvollista kastiketta, johonntuli sipuli ja jauheliha ruålskistettna, suolaa pippuria, basilikaa, paprikajauhetta. Sitten jauhoja, vettä. Sipulijauhetta, loraus soijakastiketta ja pari raastettua porkkanaa, lopuksi loraus kermaa. Perus ruskea kastike siis.
 
"vieras"
Tässäpä kastike:

Kaksi pakettia JAUHELIHAA
Kolme kananmunaa
Riisiä 3 teelusikkaa
Kurkkua oman maun mukaan
Rasvaa 2 teelusikkaa
Pippuria oman maun mukaan
Suolaa kolme teelusikkaa
Grillausmaustetta oman maun mukaan
Persiljaa
Inkivääriä
Paprikaa oman maun mukaan

1. Ruskista kastike.
2. Räjäytä kaksi kananmunaa kastikken sekaan.
3. Sekoista mausteet kastikkeeseen.
4. Kaada kolme dl vettä kastikkeeseen ja rasva.
5. Lisää loput ainekset.
6. Kiehauta.

Nauti spagetin kanssa. :)
 
"tiuhti"
En jaksanut lukea koko ketjua, joten en tiedä, onko täällä ollut jo tämä vinkki, mutta tosi hyvä soosi tulee, kun sekoittaa ruskistetun jauhelihan ja sipulin joukkoon Valion kolmen juuston kermaa (parempi kuin Arlan). sitten vaan Maizenalla suurustus ja maun tarkistus. Minusta sopii parhaiten keitettyjen perunoiden tai muussin kanssa.
 
"vieras"
Hyvä kokki ei koskaan käytä mitään valmiita sekoituksia. Jos haluaa kermaisen kastikkeen jossa on kolmea juustoa, niin sitten laitetaan kermaa ja kolmea juustoa. Sama mausteiden kanssa. Ei koskaan mitään valmissekoituksia, vaan pitää tietää mitä laittaa.
 
Siirappia
[QUOTE="Tässä";26400997]Ihan perus jauhoista ruskistettu kastike johon lihaliemikuutio, jotain pippuria mitä käyttää ja pari valkosipulikynttä murskaksi. Ja tietty ruskistettua sipulia. Kyllä noilla jo ihan maistuva kastike tulee. Jos pystyy syömään sinappia niin sitä voi myös laittaa nokareen ja tietysti myös hiukka sokeria 1/2-1 tl.[/QUOTE]

Sokerin voi korvata pikku lorauksella siirappia.
 
"nenna"
Mä en laita koskaan tavalliseen jauhelihakastikkeeseen tomaattia, ruskea kastike ja sinne sekaan mausteita + ruskitettu liha. Spagettikastikkeeseen laitan tomaattimurskaa.
 
La Paset
Ruskista jauheliha ja sipuli, ripottele päälle muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja, jatka ruskistamista, lisää
kylmää vettä hiljalleen ja sekoita. Lorauta hieman soijaa ja lisää suolaa ja valkopippuria. Lopuksi kuohukermaa.
Tulee niin hyvää, että lautanenkin nuollaan. Jos mahdollista, käytä Snellun jauhelihaa, jota ei ole pakastettu
 

Yhteistyössä