hyvä jauhelihakastike!

  • Viestiketjun aloittaja ....
  • Ensimmäinen viesti
"huhhuh"
Joku laittaa jauhelihakastikkeeseen siirappia, joku kuohukermaa, joku ananasta, yöökk. Miksi pilata yksinkertainen hyvä ruoka? Onneksi ei tarvitse tulla teille syömään :D
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28420888]Jos lapsi saa vatsavaivoja sipulista, on epäonnistunut kasvatuksessa? :LOL:[/QUOTE]

Sipulista pitäminen ja siitä vatsavaivojen saaminen ovat pari eri asiaa. Toki joku voi olla juuri sen vuoksi siitä pitämättä, että saa siitä vaivoja. Mutta tuskin kukaan saa sipulista vatsavaivoja siksi, ettei pidä sipulista.
 
? !
[QUOTE="vieras";28423915]Ei vaan toisinpäin, paitsi sen sanan hyvä voi silloin jättää pois.[/QUOTE]

Kieltämättä kirjoittamani kuulosti hassulta.

Meillä käytetään kuivattuna ja pakastettuna, varovainenhan sen kanssa pitää olla, on sen verran voimakas mauste.
 
aamukahvi harmaana
[QUOTE="huhhuh";28424013]Joku laittaa jauhelihakastikkeeseen siirappia, joku kuohukermaa, joku ananasta, yöökk. Miksi pilata yksinkertainen hyvä ruoka? Onneksi ei tarvitse tulla teille syömään :D[/QUOTE]

no hei, kyseinen ruoka on juuri siksi niin kiva, kun sitä voi tehdä niin monella er tavalla! Jokaisella on oma reseptinsä ja bravuurinsa. Laietaanhan pitsaankin ananasta ja kaalilaatikkoon siirappia.

Olkaa avarakatseisia and think outside the box ;)
 
helpoin ja herkullinen
Teen jauhelihakastikkeen perunoille tai muusille näin:
Ruskista jauheliha ja sipuli, mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla, tai pippurilla ja soijakastikkeella. Lisäksi paprikajauhetta. Sitten ripottele joukkoon vehnäjauhoja ja ruskisya hetki. Lisää vettä miin, että kastike on sopivan sakeaa. Anna hautua tovi, jotta jauhot kypsyvät ja maut tasaantuu. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Paljon palstalla parjattu lihaliemikuutio sopii just täydellisesti jauhelihakastikkeeseen, se tuo hyvää makua ja antaa kivan värin. Kermoja en tähän soosiin sotke.

Riisin kanssa tarjottavaan soosiin laitan vaaleita säilykepapuja ja tomaattimurskaa, maustan chilillä, mustapippurilla ja suolalla, yrteillä ja paprikajauheella. Pastalle teen tomaattipohjaisen, hieman makean ja ehkä valkosipulisen jauhelihakastikkeen, mausteeksi pizzamaustetta tai basilikaa, oreganoa jne, pippuria, suolaa ja ehkä puolikas lihaliemikuutio.
 
"vieras"
Mä teen niin, että ensin paistan pannulla voissa sipulia ja valkosipulia, sitten jauhelihat joukkoon ja ruskistus. Sitten jauhelihan päälle pannulle vehnäjauhoja, jotka sekoitetaan hyvin. Sitten vaan joukkoon lihaliemi ja mausteita (sinappia, ketsuppia, pippuria, suolaa, soijakastiketta) ja annetaan kiehua jonkin aikaa. Lopuksi loraus kermaa ja se on siinä.
 
? !
[QUOTE="vieras";28424070]Niin, tarkoitin, että lihaliemi kuutiolla voi korvata lipstikan, muttei se on hyvä korvike, korvike vaan.[/QUOTE]


Näin minäkin sen tarkoitin, toisaalta nykyisin 99,9% on käyttänyt lihaliemikuutiota, monet eivät ole lipstikkaa nähneetkään tai siitä kuulleet eli voisi kenties puhua lihaliemikuution korvikkeesta.
 

Yhteistyössä