hyvä jauhelihakastike!

  • Viestiketjun aloittaja ....
  • Ensimmäinen viesti
"jenni"
[QUOTE="jenni";28420197]Ei se tartte ku yhen papupurkin,yks purkki ruokakermaa,sipuli ja mausteet.Siinä perushyvä kastike![/QUOTE]

Jaa,sulla oliki 800gramman klöntti.No tuplaa kaikki mainitsemat ainekset.
 
Teen itse kahdella eri tavalla ruskean kastikkeen.

Joko niin, että ruskistan ensin voissa sipulia ja laitan sivuun. Sitten kunnon vanhan ajan tyyliin sulatan voin ja lisään jauhot ja ruskistan. Pippuria ja suolaa joukkoon, ja tietty vesi ja sipulit.

Tai niin, että paistan jauhelihan, lisään joukkoon vettä, soijaa, pippurisekoitusta ja suurustan perunajauholla. Hyvää sekin.
 
"vieras"
[QUOTE="äitix6";28420250]Paseerattua tomaattia purkki, 1 dl ruokakermaa, lihaliemikuutio ja muita mausteuta oma maun mukkaan, 1 tl sokeria. Niin ja sipulia tietenki.[/QUOTE]

Ei lapset tykkää sipulista.

Lihaliemikuutio on pahaa ja epäterveellistä.
 
"vieras"
[QUOTE="mie";28420244]Perunoiden kanssa jos tarjoaa, niin paras on ihan ruskea kastike
Pastan kanssa sitten tomaatipohjainen kastike[/QUOTE]

Onpas tämä yksinkertaistavaa niin kuin ei voisi tehdä uudella tavalla.
 
ttppii
[QUOTE="vieras";28420289]Ei lapset tykkää sipulista.
[/QUOTE]

Miten niin? Jos itse olet epäonnistunut kasvatuksessa, älä yleistä. :)
Ei meillä ole ikinä ollut ongelmaa. Ei missään vaiheessa.
 
"vieras"
Pannulle sipulia, valkosipulia, mausteita ja kohta se jauheliha. Kun liha on ruskistunut, perään 2 purkkia tomaattimurskaa. Valmis. Voi lisätä sieniä, ananasta, papuja tai muuta vastaavaa halutessaan.
 
pakko kertoa
[QUOTE="vieras";28420289]Ei lapset tykkää sipulista.

Lihaliemikuutio on pahaa ja epäterveellistä.[/QUOTE]

Olet oikeassa, mitä tulee liemikuutioihin. Lasten ruokiin lakikin kieltää laittamasta glutamaatteja, eikä turhaan:
Voit tarkistaa tietosi vieraiden aineiden vaikutuksesta ...

Mulle niistä tulee migreeni ja siksi voin väittää, että ovat hermomyrkkyjä! Todellisuudessa niillä saadaan aikaan mahahappojen lisääntymistä, joten jos joku käyttää närästyslääkkeitä, voi olla aika kamala coctail... No, hyvä liha ei kuutioita tarvitse:)

Sipulin inuliini voi tehdä joillekin mahakipuja.

Ruokakermalla pilataan moni hyvälkin ruoka, jos siinä on karrageenia E407, joka aiheuttaa koe-eläimillekin tulehdusta.

Laita Maldonsuolaa ja oikeeta kuohukermaa-)

Keitä seosta kauan, tulee hyvä maku! Lisää kerma vasta ennen tarjoilua.
 
"Vieras"
Mitä vitun sotkuja te teette? Jauhelihakastike jossa on puoli kiloa tomaattisotkua ja ananasta?

[QUOTE="vieras";28420422]Pannulle sipulia, valkosipulia, mausteita ja kohta se jauheliha. Kun liha on ruskistunut, perään 2 purkkia tomaattimurskaa. Valmis. Voi lisätä sieniä, ananasta, papuja tai muuta vastaavaa halutessaan.[/QUOTE]
 
"mie"
[QUOTE="vieras";28420292]Onpas tämä yksinkertaistavaa niin kuin ei voisi tehdä uudella tavalla.[/QUOTE]

Tottakai voi tehdä eri tavallakin. Mutta minun mielestäni PARASTA on, kun perunoiden kanssa on ihan perus ruskea kastike ja pastan kanssa tomaattipohjainen.
Olen tehnyt toisinkin, mutta PARAS tulee MINUN MIELESTÄNI näin.
Palstalla nyt kai yleensä kirjoitetaan OMIA mielipiteitä ei mitään ehdottomia totuuksia.
 
E536 yskittää
Alkuperäinen kirjoittaja Maldon meillä;28420801:
Yskittää, jos noita saa ruoassa. Tuolta ongin:

"2.1 Välittömät vaikutukset

Kaliumsyanidin reagoidessa kosteuden tai happojen kanssa vapautuu myrkyllistä syaanivetyä. Syaanivety haisee karvasmantelilta. Syanidi-ioni on erittäin vaarallinen soluhengitysmyrkky. Lievä altistuminen aiheuttaa heikkoutta, päänsärkyä, huimausta, sekavuutta, huonovointisuutta ja oksentelua. Altistuneen verenpaine on normaali, mutta sydämen syke on nopea. Lievässä myrkytyksessä hengitys on tiheä, kun taas vakavassa myrkytyksessä hidas tai haukkova. Ihon väri on heleän punainen veren suuresta oksihemoglobiinipitoisuudesta johtuen. ..


Kaliumsyanidipöly ja liuosroiskeet ärsyttävät silmiä, limakalvoja ja ihoa. Suuret syaanivetypitoisuudet voivat vahingoittaa verkkokalvoa ja näköhermoa. Väkevät kaliumsyanidiliuokset voivat iholla aiheuttaa rakkuloita ja myrkytysoireita ihon läpi imeytyessään.

Kaliumsyanidin nielemisestä on seurauksena nielun ja ruoansulatuskanavan ärsytystä ja yleismyrkytyksen oireita. Tappava annos on aikuisella noin 100 - 300 mg. Suurten annosten nielemisestä seuraa nopea tajuttomuus, rajuja kouristuksia ja hengityspysähdys. Jos annos on pienehkö, vakavat vaikutukset voivat viivästyä jopa tunteja.



2.2 Toistuvan altistumisen vaikutukset

Pitkäaikaisesta altistumisesta syanidille voi olla oireina heikkoutta, huimausta, päänsärkyä, pahoinvointia, vatsakipua, ärsytystä kurkussa, muutoksia maku- ja hajuaistissa, lihaskouristuksia, painonmenetystä ja kilpirauhasen suurenemista. Myös näköhermon vaurioita ja ihottumaa tai herkistymistä voi ilmaantua."
 

Yhteistyössä