***HUHTIHIPUT 2008 kesähöpinät***

4kk mittoja: 5965g (3720g), 63,5cm (51cm) ja pipa 41,5cm (36cm). hyvin virkeä ja ponteva poika, kasvaa niin hyvin ettei kiirettä kiinteillä. ja kovasti tuokin tapittaa seisten kun käsistä tukee - siskonsa teki ihan samaa vauvana, tosi pienenä. nää on molemmat olleet tosi jänteviä pikkuisina :heart:
 
Huomenta!

Mekin käytiin pari päivää sitten 4kk neuvolassa, josta saatiin seuraavat mitat 63cm (48cm), 6100g (3065g) ja py 41cm (33cm). Eli hyvin typykkä kasvaa. Sain ohjeeksi jakaa soseiden antamista lounaalle ja päivälliselle. Tyttö syö soseita jo tosi hyvin, suu aukeaa kuin linnunpoikasella lusikan lähestyessä, ja tarttuu mun käteen tai lusikkaan ja vie sitä suuhun. Iltavelliä ollaan myös kokeiltu mutta pienillä annoksilla. Syö nykyään ehkä yhden rinta-aterian vähemmän kuin aikaisemmin. Mitään maha- tai iho-oireita ei ole maisteluista tullut (kopkop)

Imetysongelmista: en valitettavasti osaa antaa mitään vinkkiä, silä ei vielä ole tullut eteen. Tyttö kyllä ilmoittaa tosi pontevasti, kun ei enää halua syödä. Muutenkin sen jälkeen, kun rintakumi jäi pois, niin syöntiaika on lyhentynyt huomattavasti. Saa ehkä maidon tehokkaammin ulos?

MB, meillä ei myöskään käännytä mahalleen, pelkästään kyljeltä toiselle. Näillä näkymin ei vähään aikaan käännykään, on jotenkin niin tyytyväisen oloinen selällään. Mahallaan oloa ei kestä pitkiä aikoja vieläkään.

Ihania kuvia teidän vauvoista! :heart: Vois ehkä itekin joskus kokeilla linkittää tänne kuvan.

Aurinkoista perjantaita!
KMaria ja typykkä 4kk ja 2 pvää
 
Anu-78
Tuli tossa mieleen että onko teillä ollut jo vauvat yökylässä kertaakaan?
Meillä ei oo, mut ens viikon perjantaina eli 22. päivä menee mummolle hoitoon et ite pääsen juhlimaan 30-vuotis synttäreitäni =) vähän kyllä arvelluttaa et miten Saku siellä pärjää ja jotenkin tulee semmonen olo et ei raskis vielä antaa hoitoon sitä :ashamed: mut pitäähän sitä akkujaan välillä ladata :D jaksaa sitten taas paremmin =)
 
Anu-78 MEillä Eero oli jo 6 viikkosena yökylässä mun siskolla. ja oli pärjänny hyvin, pumpattua maitoo oli mukana ja pullosta oli osannut ihan hyvn syyyä.

Hassua lueskella noita 4 kk neuvola mittoja kun suurin osa pienempiä kun toi 3 kk:n iässä.
Meillä taitaa olla iso poika :D

Essi ja Eero 3,5 kk
 
hei kaikille piitkästä aikaa B)
meillä oli kone huolllossa ja sitä ennen rikki varmaan pari kuukautta niin en oo päässyt tänne tai muuallekkaan "ulkomaailmaan"...
kauheen vähän käydään missään kun en vaan viitsi lähteä ja nyt ei ees teidä mitä kaikkea oikeen ottais mukaan kun jo maistellaan sapuskoja

4kk neuvolassa oltiin keskiviikkona 64,2(47,5) 6.130(3330) pipo on nyt 41,5 painoa on tullut liian vähän, joo tiedän että multa lähti maidot kun oli ressiä tuossa. ja tän kertanen neukkutäti käski sitten aloittaa puuron (ei kuulemma enää vellejä ravintoterapeutit suosittele) ja jaloissa oli kanssa jotain sanomista... :( hassua kun 3kk jälkeen soitin neuvolaan ja halusin alkaa antamaan porkkanaa niin oltiin niin jyrkkiä ettei ennen neljää kk mut nyt sitten käskettiin antaa jo puuroa... no eihän se pahitteeksi varmaan ole, hyvin tuntuu menevän puurokin alas. Huonoiten menee hedelmäsoseet.

Veera ja Pihla 4kk
 
Anu:
Meillä on Väinö menossa lauantaina ekaa kertaa yökylään, kummeilleen. Ovat kyllä olleet melkoisesti tekemisissä Väinön kanssa, mutta silti vähän jänskättää.. Vaikkakin heillä on kaksi omaakin lasta (8v kaksoset), eli kokemusta löytyy. Enempikin jänskättää, että saavatko pojan kunnialla nukkumaan, ja että pärjäävät muutoin hyvin. Toisaalta on ihanaa päästä vähän tuulettumaankin miehen kanssa välillä, en ole viihteellä käynytkään reilusti yli vuoteen kertaakaan =)

Just tulin kanssa ideaparkista, piti ostaa vain paita itselleni, mutta... Ostin sitten taas kasan vaatteita Väinöllekin :LOL:

Dooris ja Väinö, 4kk2pv
 
Moikka, yökyläilystä oli puhetta. Meillä esikoinen oli mummalla ekaa kertaa 1v11kk iässä viikonlopun. Sitä ennen oli mummi ja vaari kerran meillä kotona hoitamassa yön yli ku pojalla oli ikää 1vja muutama kuukausi päälle. Mä itse pidän sitä vuoden ikää hyvänä rajapyykkinä yökyläilylle.

Tänään oli sit neljäs päivä ku soseita tarjosin eikä mene alas, mutta niinku eilenki, tarjosin bataattia ja sen mausta pitää enemmän ku perunasta. Saas nähdä kauan menee että hyväksyy kiinteän ruuan. Vielä sitä ei ole tainnut edes niellä, sylkee suusta pois ja pitää suun tiukasti supussa ettei vaan työnnetä lisää.. Esikoinen oppi TOSI paljo nopeammin ja samassa 4kk:n iässä aloitettiin hänenkin kanssa. Niin ne on vaan erilaisia nää lapset.

Meillä kans vähä samaa imetysongelmaa, eli sylissä ja hälinässä ei tahdo malttaa syödä ku ihan pahimpaan nälkäänsä. Sängyssä sit hiljaisuudessa maaten jaksaa keskittyä syömiseen.. Taitaa kuulua ikään, kaikki muu kiinnostaa enemmän. Ja toki onhan se niinkin et tän ikäinen imaisee jo pienessä hetkessä tosi tehokkaasti maitoa, ei siihen imetykseen enää tarvi niin kauaa aikaa tuhrata ku ennen. Illalla sit ku imee kauemmin niin siinä on varmaan semmosta läheisyyden tankkausta samalla et jaksaa yöunille paremmin ku saa olla äidin lähellä..

Anu ja Arttu 4kk ja muutaman päivän päälle
 
Ihana tuo Väinon ruokalappu!
Mä oon kokenut molempien poikien kans parhaimmaksi semmoset kovamuoviset kaukalomalliset (babybjörn) joita vauva ei saa rutattua käsillään ja mikä parasta ne voi heittää tiskikoneen ylähyllylle pesuun.
 
Nyt olis neuvot kalliit tarpeen!

Kirjoittelinki jo tonne ihka etusivulle jo kyselyy mut laitan tännekin ku oon täällä ihan H-moilasena =(

Meillä Neiti saanut nyt kolmena päivänä maisteltavakseen perunaa ja se häntä kovin oksennuttaa.. Hän maiskuttaa ruokaa, kakovin ilmein ja ruan mennessä kurkkua kohti alkaa kauhea kakominen ja lopuski oksentaminen =( Johtuuko tämä vaan siitä että on uutta, vaiko ruoka liian karheaa (keitettyä perunaa hyvin muussattuna korvikkeen kera) vaiko eikö "osaa" syödä? vaiko eikö tykkää perunasta. Nimittäin nämä päivät iltapäiväpäikkärien jälkeen saanut sitten taas lusikallisen maistaa mangoa ja se uponnut ihan hyvin.. siitäkin kyllä tulee epäileviä ilmeitä ja hiukan yökkää mut menny alas kuitenki.
Onko muiden vauvoilla ollu havaittavissa kakomista?
Meillä on nyt viikon ajan saatu iltapullona maissi tai peruna-porkkanavelliä myös.

Nyt kaikki antamaan mulle vinkkejä mitä kannattais tehdä. neuvolaan soitin, mutta sieltä eivät vastanneet =(

Muuten täällä kaikki hienosti, tyttö on super kiltti ja nauravainen. Tänään oli aivan milleistä kiinni etteikö kääntynyt selältä mahalleen. Tavallaan kääntyki, mutku käsi jäi kokonaan mahan alle niin en hyväksynyt suoritusta ==) Täällä siis tuijotellaan päivät pitkät olympialaisia ;)

Velli ei oo tuottanut tulosta yöheräämisiin, mut kerta mä jaksan sitä nousta imettämään sen 3krt niin mitäpä tuosta vielä sitten tressiä ottamaan...

Tuli postista n. 700kpl valokuvia, pikku urakka laitettavana albumiin.
Tänneki ilmestynyt ihania kuvia lapsosista. Mä en edelleenkään osaa liittää tuota kuvaa suoraan tähän sivulle, aijaa.comin kautta kylläkin.

Nyt siis kuvien laittoon.

Mukavat viikonloput!

minä ja nella 4kk 3pv
 
Kiitos anuuu:
Ihana ja äärimmäisen kätevä;
Tähän asti kun olen Väinöä syöttänyt, on ehtinyt tunkea suuhunsa hihansa tai ainakin pyyhkimään niihin naamansa, nyt ei enää onnistu, eli säästyy vaatteidenvaihto-operatiolta :LOL:

Angel:
Harmi etten osaa neuvoa, tuo meidän ukkeli kun syö mitä vain.. Onko peruna ollut tarpeeksi mössöä ja löysää ensi alkuun, eli oletko laittanut riittävästi maitoa sekaan? 700 valokuvaa.. En karehdi urakkaasi :LOL:

Mutta nyt imuroimaan, kämppä on kun hävityksen kauhistus :whistle:

Dooris ja Väinö
 
paddington missäs päin Helsinkiä asustelet, jos vaikka asuttais lähekkäin ;) Me asutaan Hertsikassa.

Dooris ihanan ruokalapun olit ostanut! Kai se tollanen on oltava, jos ei tahdo syöttää alasti kylppärissä..

angel, oon kuullu ettei kaikki vauvat saa alas ekana ruokana omatekoista perunamössöä, se kun ei ole tarpeeksi sileää..??

Jaahas, nyt tuli kiire. Mies tuumas yllättäen, että lähdetäänkin miehen puolen mummilaan Itä-Suomeen viikonloppukylään.. en ota konetta mukaan, kun siellä pääsee vähän huonosti nettiin, joten se on sitten moro ensi viikkoon.

Hyvää viikonloppua!
MB ja reissuneiti huomenna 4kk

ps. Tarttui sitten Jumbon NameIt-lastenvaateliikkeestä yhdet kirkkaan punaiset ;) housut, 3 bodya, yksi paita ja hattu... ihania värejä niillä! Sit saan ens viikolla tutulta sen tytön vanhoja farkkuja ja syystakin. Ihanaa! Sillä on nimittäin aivan ihania vaatteita, joita se lainaa mulle (joissain ollu hintalaputkin jäljellä :D )
 
Käytiin Iidan kanssa nyt illalla kävelemässä kaupunkilla ja takas. Tuosta vaunuttelusta on tullut niin tuskaa tuon tytön kanssa, pelkästään tuon 1 1/2 tunnin aikana mitä tuolla reissulla meni niin 3 huuto kohtausta Iida sai. Ja ne huuto kohtaukset eivät siis ole mitään pieniä. En tiedä mikä tuossa vaunuttelussa nykyään niin tympii.. Onko se sitten se ettei halua nukkua ja vaunun kyydissä alkaa nukuttaan vai mikä ? Mistäs tuota tietäis.. Ärsyttää vaan kun ihmiset tuijottaa ja Iida vaan huutaa.. Ois niin kiva pystyä lenkkeillä samalla lailla kuin vielä reilu kuukausi sitten..

Aivan ihana ruokalappu Dooriksen Väinöllä.

Muutenkin kauniita kuvia jälleen.

Kiitoksia kaikille kehuista. Iidan hiukset on tosiaan tuollaiset villit ja vapaat, ei ne pysy millään "paikoillaan" vaan aina pystyssä ja sojottamassa. Ennen Iidallakin oli vielä enemmän hiuksia kuin nyt ja ne oli paljon tummemmat...

Mutta nyt alan laittamaan Iida pehkuihin..

Sofku ja Kiukkuileva Iida

 
ai niin. saatiin miehen työporukalta lahjakortti Näsinneulaan. kahdelle hengelle yhdeksän ruokalajin ateria :D :p on ne ihan hassuja, tuollaisen arvo on jotain 150 euroa... kunhan sitten joskus päästään kaksistaan syömään. porukoiltahan me saatiin häälahjaksi lahjakortti Haikon kartanon kylpylään.
 
Känkkis - ihana häälahja miehes töistä! Miksi muuten miesten työpaikoilta muistetaan aina tosi kalliilla lahjalla ja nainen, vaikka olis ollut samassa paikassa kauankin, saa jonku kälysen suullisen onnittelun - ei muuta. Meilläki meni niin sillon aikanaan et miehen työpaikka muisti 500 euron lahjakortilla Askoon ja mulla vaikka oli vakituinen työ niin onnitteluna sain tappelun kesäloman ajasta. Toivoin häämatkan takia tiettyä aikaa heinäkuussa lomaa jo maaliskuussa kun lomatoiveita kyseltiin eikä meinattu myöntää vaikka perusteluna oli häät ja häämatka.. :headwall: Niin meitä naisia palkitaan. (toivottavasti en ole oikeassa, mut oma kokemus on tämä, miehet saa aina töissä rahallisesti enemmän etuja)

Angel ainoo mitä tuli juttu mieleen et jos kokeilisit vaikka bataattia. Mäki vaihdoin perunan äkkiä siihen ku pottu ei uponnut. Huomasin samalla (en muistanut esikoisen ajalta) että bataatti menee paljon hienommaksi ku peruna muussatessa. Ja sit yksi mikä on niin sanotaan että lapsella menee 10-15 kertaa tottua makuun, eli vähintään noin usein kannattaa maistattaa ennen kuin voi sanoa ettei lapsi jostain pidä. Malttia malttia.. Kyllä ne kaikki oppii syömään ennemmin tai myöhemmin.
 
Pikasesti lueskelin.
Meillä syötiin viime yönä kolme kertaa ja tänään jatkui tuo tunnin välein syöminen. Ei siinä päivän tiheässä syömisessä muuten mitään olisi, mutta tuo esikoinen jää vähälle huomiolle ja se kostautuu. Repii oikein kaksin käsin hiuksista ja vaatteista kun imetän, tai yrittää kiivetä syliin. Pitää varmaan ruveta antamaan vähän enemmän sosetta kuin vain kerran päivässä pieni makuannos.
Meillä annettiin tänään pojalle perunamaissia ja maissi ei ollut kovin sileää, hyvin meni vaikka oli karheampaa.
Yöhoidosta: Meillä esikoinen meni vuoropäiväkotiin kun oli 1v 1 kk ja silloin oli vasta ensi kertaa yön hoidossa. Vielä en olisi valmis antamaan poikaa hoitoon yön yli. Ehkä vuoden kieppeillä voisi jättää.
Mutta kohta mentävä nukkumaan.
 
Terveisiä vauvauinnista! Mattimyöhäisinä aloiteltiin tänään vauvauinti. Ryhmä oli kokoontunut jo useaan kertaan, mutta onneksi tällaiset myöhästelijätkin otetaan mukaan. Ihanaa oli viettää aikaa vauvan kanssa jossain erilaisessa ympäristössä ja nähdä, miten toinen tykkää; poika tajusi ilmeisesti olevansa omiensa joukossa, sillä monet vauvat saivat hymyjä:) Vasta lopussa alkoi tulla itku silmään, kun kesken jääneet unet alkoi painaa päälle. Viikon päästä uudestaan!

Mavi ja poika n. 4,5 kk:tta
 
Mavi, me aloitetaan vauva uinti vasta 3vkon päästä, eli nella on silloin pian jo 5kk =(
Täällä tyhmässä Turussa ei oo kesän aikana pyörinyt mitään ryhmiä ja päästiin nyt kylpylä Caribian ryhmään, info siitä tiistaina niin tietää tarkan alkamis ajankohdan.
sitä vaan et ette te oo mattimyöhäisiä, jos ei mekään =)

Mites muiden vauvauinnit
, ootteko käyneet, aloitatteko? Entäs jotain muita juttuja vauvan kans. Mä aattelin ilmoittautua myös perjantai iltapäivän äiti-vauva jumppaan =)

Sitten callup turvaistuimesta? ootteko te vielä yhtään miettineet mihin turvaistuimeen siirrytte kaukalovaiheesta? Meidän ystävä pariskunta on lähdössä 2vkon päästä saksaan ja toisivat sieltä turvaistuimen meille todella edullisesti (samoin matkarattaat) olisko jollain ehdotuksii, suosituksii mitkä kannattais ostaa? saksasta ku saa melkein minkä merkkisiä vaan.
 
Me mennään varmaan sisarusmuskariin jos vain mahdutaan, ilmoittautuminen alkaa vasta maanantaina klo 16. Saa nähdä mitä siitä tulee kahden lapsen kanssa kn tuo esikoinen ei kovinkaan rauhallinen. Sitten käydään tuossa avoimessa päiväkodissa.

Turvaistuimista en osaa oikein sanoa kun ei vielä katseltu. Esikoisella britaxin two way elite. Mietitään nyt hankitaanko toinen turvaistuin aikanaan vai esikoiselle turvavyöistuin.
 
angelin turvaistuingalluppiin.. meillä oli joku viikko kaksi sitten paljonkin juttua istuimista tässä pinossa, kahlaahan sivuja taaksepäin.. ja itse mietin Artulle HTS:n sitä molemmin päin asennettavaa (aiotaan ostaa aika pian jos vaan sopii meidän autoon toi istuin kivasti). Esikoisella, joka istui pidempään kaukalossa on Maxi-Cosin Tobi joka on ihana istuin. En vaihtais pois.

Ja meillä kans alkoi tänään "vauvauinti" eli esikoisen taaperoryhmä vauvauinnissa käyneille. Oli kivaa, niinku aina. Ja ei se mitää mattimyöhäistä ole mennä uintiin vaikka olis 5kk ikää, 6kk:n jälkeen vasta alkaa sukellusrefleksi heiketä eikä se haittaa vaikka vauvauinnissa ei sukeltais ikinä - eihän se ole sen harrastuksen tarkoitus vaan kiva yhdessäolo perheen kesken.

.....meillä sataa. Tylsää.
 
Käyn aina kattelee täällä teijän juttuja, mutta harvemmin tulee kirjoiteltua. Laitanpa kuitenkin kuulumisia ja kuvaa meijän pikkuisesta.

Elikäs 4kk neuvolassa oltiin 7555g ja 64,8cm muistaakseni. Nyt ikää 4,5 kk ja seuraavaan neuvolaan pari viikkoa. Meillä leikitään kovasti leluilla velipoikien kanssa, möngitään suotuisissa olosuhteissa eteenpäin, käännytään joka puolelle mahalleen ja selälleen ja ympyrääkin poika menee tuurilla. Omat jalat tuntuu poikaa ihan hirmusesti kiinnostavan ja niissä roikutaankin usein, isoveljet ei miun mielestä oo tämmösiä jaloistaan kiinnipitäjiä olleetkaan.. Meijän Irvin nousee myös istumaan itse ja istuu pieniä aikoja, siis puoli-istuvasta asennosta/sitterissä jne nousee, ei selältään käsin.



Kiinteitä meillä ei olla suunniteltu aloittavan vielä pitkään aikaan. Syyskuussa mennään maitoaltistuksiin, joissa saadaan varmuus maitoallergiasta, joka nyt on jo melkovarma. Olen siis itse ollut imetysdieetillä ihan muutaman vkon ikäisestä asti.. Siis kun vauva oli muutaman viikon.. Allergiajutut tuttuja entuudestaan edelliseltä lapsukaiselta ja niiden kanssa ollaan päivittäin tekemisessä sen takia.

Kuukautisia ei näy eikä kuulu, ehkä ne joskus sitten tulevat. Seuraavaa vauvaa kuumeilen jo kovasti. Arki kolmen tenavan kanssa on ollut yllättävän kivaa, mutta rankkaa. Kyllä se täyttä omistautumista vaatii koko ajan. Rakkaitahan nämä ovat ja mitä sitä ei näiden hyväksi tekisi.
:heart:

Turvaistuimesta; Se Britaxin uus juttu on mielessä ollut. Mie kaivelen siihen linkin kohta. Meillä edellisellä, 2v:llä on Britaxin two way elite ja samanlainen oli esikoisellakin. Olen tykännyt aina Britaxin istuimista ja toivon, että tuo on parempi vielä kun two way elite..

http://www.britax.fi/multitech08.htm Tuossa se istuin onkin.



 
Iltoja!

Onpas kaikilla ollu ihania kuvia täällä! Pitääpä koittaa josko saisin minäki laitettua jonku kuvan tänne. Tai siis näytän miehelle kuvan ja hän sen kiltisti laittaa! :whistle:

Itkuhälyttimen patteri-pähkäilyyn vastattiin Philipsiltä, "suosittelemme lapsen yksikköön käytettäväksi ainoastaan 1,5voltin R6 AA-paristoja." Kukin tulkitsee niin ku haluaa. Kenenkäs mies antoi mun mielestä tosi kattavan selostuksen noista ladattavista pattereista, et kai nekin on ihan turvallisia käyttää.

Poika vierasti ekaa kertaa ku oltiin hänelle vieraassa paikassa, melkein tuli kyyneleet silmiin! 4kk neuvola on vasta 27pvä, ens viikolla mennään fysioterapiaan kontrolliin. En oo kyl enää huomannu sitä toispuoleisuutta.

Turvaistuimista taas kerran... Katsastin Britaxin vaihtoehdot enkä oikein vakuuttunu niistä. Jotenki kauhean väljiä noin pienelle ja tosi leveitä. Meillä on oikeestaan kaksi vaihtoehtoa: siirretään 2v. istumaan kasvot menosuuntaan Römer King ts istuimeen ja poika (sit aikanaan, ei nyt) tohon Gracon Duoflex xtp:hen TAI annetaan 2veen (aika pienikokoinen) olla vielä selkä menosuuntaan (viihtyy hyvin) ja ostetaan pojalle Gracon Cosmic istuin (jota on toki haukuttu mut se on ainut molemminpäin asennettava istuin joka mahtuu). En oikein osaa päättää... Jos 2vee olis vähän vankempi, siirtäisin suosiolla tohon Römeriin joka on ihan huippu istuin.

Osaako joku muuten sanoa paljonko oli aikanaan ovh Lindexillä myytävissä fleece-haalareissa? Kuoseina oli ainaki pilviä ja tähtiä. En tiedä paljonko maksaisin käytetystä ku en tiedä ovh:ta.

Taitaa jopa kaikki lapset nukkua! :eek: Äkkiä sohvalle! :D

RouvaP ja Poika 3,5kk
 

Yhteistyössä