Mä hieman tarkentaisin.
Veikkaisin, että noilla ulosteperäisillä bakteereilla tarkoitetaan E. coli -bakteereita. Ne ovat hyvin yleisiä ulosteessa. Vaarallisimpia E. coli -bakteereita ovat ns. EHEC-bakteerit, joita myös mahdollisesti kebabeista on voinut löytyä (en tiedä tutkimuksesta tarkemmin, mutta tämä on omaa veikkailuani).
Eviran tekemän suomalaisen tutkimusen mukaan suomalaisten teurasnautojen pintasivelynäytteistä (=lihasta) löydettiin EHEC-bakteereita 11% näytteistä. Pelkkien E. colien osuus on varmasti huomattavasti suurempi, veikkaisin itse että se on lähes 100% luokkaa.
Eli siis ei tuosta kebabtutkimuksesta kannata olla huolissaan, koska jo pelkästää teurastamon lihasta löytyy noita mahdollisesti patogeenejä EHEC-bakteereita jopa 11%:sta, ja ylipäätään E. coleja (yksi yleisimmistä suolistobakteereista) huomattavasti enemmän.
Joten turha tässä on syytellä kebabeja, koska ihan normi lihassakin näitä on yhtä paljon.
Joo ja noi bakteerit kuolee kuumennettaessa.