Horoskoopit kirkon katossa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En mäkään nähnyt siellä eläinradan hahmoja: risti, lammas/pässi oli tms.

Mutta joskus törmää tulkintaan että Jeesus=aurinko, ja 12 opetuslasta=tähtikuviot.
Siteeraan leuhkasti vanhoja kirjoituksiani jostain ketjusta...:D

Jotkut pitävät Raamattua hyvin astrologisena opuksena, ja että kristinusko olisi rakentunut astrologiselle kartalle: 12 eläinradan hahmoa olisi 12 opetuslasta, idän viisaat tietäjät katsoivat tähdistöstä milloin ja missä Jeesus syntyi jne.

Jumala mainitsee kyllä eläinradan kerran, Jobin kirjassa, sekä muita tähtikuvioita. Mutta niistä ennustaminen on Raamatussa kielletty.
Jonkun Otavan hiffaaminen taivaalta ei tee kenestäkään vielä ennustelijaa.

"Osaatko sinä solmia yhteen Seulasten tähdet tai avata Orionin siteet? Osaatko tuoda ajallaan esiin eläinradan tähdet, sinäkö talutat Leijonaa ja sen pentuja? Sinäkö tunnet taivaan säännöt, määräätkö sinä miten ne vaikuttavat maan päällä? Kantaako äänesi pilviin asti, kutsutko rankkasateen virtaamaan ylitsesi? Sinkoatko sinä salamoita..." Job.38:31-35

Tuota että eläinradan jälkeen tulee lause taivaan säännöistä kuinka ne vaikuttavat maahan, on tulkittu väärin, eli että tähdet vaikuttaisivat että löytääkö vesimies-Pentti uuden muijan ensi viikolla vai ei.
Olisiko kuitenkin niin että "taivaan säännöillä" viitattaisiin seuraavaan lauseeseen eli sateen muodostumiseen?Jos tähdistä ennustaminen olisi ollut sallittua, niin tottahan Raamatussa olisi ollut monta sivua siitä miten horoskooppeja kannattaa käyttää, eikä yhtäkään kieltoa.

Jeesuksen luo tulleet itämaiset tietäjät ovat myös joillekin todiste Raamatun astrologisuudesta ja siitä että Jeesus oli auringonjumala:kulta, mirha ja suitsuke oli aurinkojumalan tunnuksia. Juu, paitsi että kulta ja suitsukkeet oli myös juutalaisten pappien käytössä, mutta Jumala/Jahve kielsi auringon palvomisen.

Ja oliko Beetlehemin tähti oikeasti tähti, vai pienempi valopallo/enkeli? Koitapa etsiä talo jossa tiedät jonkun syntyneen, pelkän tähden perusteella. Jos kuljet vaikka Pohjantähden alla niin sen alapuolelle jää semmoinen muutama miljoonaa kotia. Vaikka se tähti kuinka liikkuisi ja pysähtyisi kuten Beetlehemin tähti, niin se ei voi olla kovin korkealla.
Ne enkelit työntävät Kuuta vanhassa kirkkohistorian kirjan kuvassa taivaankannen laelle oikealta ylämäkeen ja keskellä on reikä, jonne se joskus sattuu (auringonpimennys) katoamaan ja taas enkelit saattavat sen alas taivaankantta. Se on ennen Kopernicusta helppo käsittää noin, kun on sentään tiedetty lintujenkin pysyvän ilmassa siipien avulla
 

Yhteistyössä