HOITOVIRHE

  • Viestiketjun aloittaja tupla
  • Ensimmäinen viesti
tupla
Onko kenelläkään tietoa siitä mitä seuraamuksia hoitovirheen aiheuttamisesta tulee lääkärille?
Ainakaan ei pois viralta joudu, saako edes mitään huomautuksia?
Tai joutuuko maksamaan korvauksia?
 
Ei oikeastaan saa mitään, mikäli virhe ei ole törkeä. Lääkäri saattaa joutua kuultavaksi, mutta huomautusta tuskin saa tai varoitusta.
Jos lääkäri joutuu kuultavaksi, niin yleensä jokin virhe (esim sanelu virhe, aikoijen sotkeminen, törkeä käytös, hoitoon määrääminen...) laitetaan hänen työnsä piikkiin, eli käräjäoikeus tai poliisi miettii minkälaiset seuraamukset potilaalle tuli hoitovirheestä ja sen mukaan antaa päätöksensä. Lääkärin työlaki on aika joustava- lääkäri ei mahda kiireelle mitään ym. ja jtoku asita ovat potilaan vastuulla (hoitoon suostuminen, niitä vaatiminen..)
 
tupla
Siksi kyselen kun mulle sattui sektiossa hoitovirhe, se on hyväksytty korvattavaksi, luokitus; lievää vaikeampi vamma.
Siitä on jo kaksi vuotta mutta korjausleikkausia on jo monia takana ja lopullinen lausunto vamman pysyvästä haitasta tulee vasta ehkä ens kesänä.
Otti vaan niin pattiin kun käytin vanhempaa poikaani äskettäin lastenkirurgin vastaanotolla ja siellä sattuikin olemaan tämä samainen töpeksinyt kandi harjoittelemassa. Eli hänellä ainakin homma pyörii edelleen, mitään pahoitteluja asiasta hänen taholtaan ei ole kuulunut.
 
Minkälainen vamma sinulle jäi? Itselläni repesi kätilön mokan takia virtsaputki synnytyksessä ja lääkärin myönsi sen, mutta lopullinen päätös oli kuitenkin ettei hoitovirhettä tapahtunut. Niin ja sen seurauksena käytän tenoja lopun ikääni. :(
 
Eivät lääkärit ja hoitajat joudu vastaamaan virheistään.
Sen takia aina huvittaa kun esim.hoitajat kertovat tekevänsä
" vastuullista " työtä.???
Mitä vastuullista se on jos ei joudu vastuuseen siitä???
 
tupla
Sektiota oli tekemässä kaksi lääkäriä. Toinen oli jo pitkään gynekologina toiminut ja hän oli valvojana tälle erikoistuvalle lääkärille.
Sektio oli suunniteltu joten mistään kiireestä se moka ei johtunut.
Vauvat syntyivät, haava kiinni ja minut vietiin heräämöön. n. tunnin päästä hoitaja kävi vaihtamassa mulle "vaippoja" alle ja kun liikahdin, tunsin kovaa kipua joka ei sitten enää oikein hellittänytkään.
Minut vietiin vauvojen kanssa osastolle mutta kipuilu vain jatkui.
Seuraavana päivänä piti nousta ylös mutta tarvitsin kaksi hoitajaa avuksi, maha oli valtava pömppö ja ihan kivikova.
Mulla on takana aiempiakin synnytyksiä ja tunsin kyllä ettei se ole normaalia kipua ja pömpötystä.
Hoitajat vain hoki että ilmaa siellä vatsassa on , se on niin tavallista leikkauksen jälkeen.
Viikonloppuna lääkärit oli mitä sattuu päivystäjiä, kukaan ei ottanut mitään kantaa. Mulla oli kokoajan katetri kun en päässyt sängystä ylös. Maanantaina (synnytys perjantaina) maha oli jo ihan sinisen kirjava ja tulehdusarvot huiteli satasissa, pissaa ei enää tullut ja tajuntakin oli jossain, ties missä välillä.
Onneksi miehellä oli mahdollisuus olla kokoajan meidän kanssa siellä, muuten en olis nähny vauvoja ollenkaan. Imetystä ei voinyt ajatellakaan kun kivun vuoksi ei pystynyt vaihtamaan asentoa.
Onneksi sitte maanantaina oli fiksu lääkäri joka haki teholta kirurgin katsomaan ja hän totesi heti että kyllä sinut viedään saliin heti kun tulee tilaa, aukaistaan uudelleen.
Seuraavan kerran heräsin sitte joskus neljän viiden päivän päästä teholla...
Olivat leikanneet multa siinä sektiossa ohutsuoleen reijän joka oli vuotanut sisältöään vatsaonteloon. Se ohutsuolen sisältö on todella syövyttävää ainetta ja olikin saanut jo paljon tuhoja aikaan. Suolesta oli leikattu osa pois ja oli tehty avanne, lihaksessa oli kuolio, samoin ihossa. Märkäpesäkkeitä löytyi päivittäin lisää. Kaksi viikkoa olin teholla ja leikkauskertomuksen mukaan kävin salissa 6 kertaa.
Osastolla meni vielä 4 viikkoa. Siellä ollessakin tehtiin vielä kaksi leikkausta; ihonsiirto jalasta vatsaan ja avanteen sulku. Päivittäin myös nukutettiin ekan viikon aikana, kun puhdistettiin haavaa, joka oli kahden kämmenen kokoinen reikä keskellä vatsaa.
Vauvat oli tietenkin päässeet kotiin jo ajat sitten.
Silloin kun sitä oli itse niin kipeä, jäi muut tunteet taka-alalle mutta jälkeenpäin on tullut suru siitä menetetystä vastasyntyneen vauvan kanssa, se on niin herkkää ja erilaista aikaa.
Tulipa pitkä sepustus mutta tässä nyt pääpiirteittäin.
 
niin, miten se vastuunotto näkyy? Miten lääkäreillä on vastuullinen työ? kyllä ymmärrän että jos otan jostain asiasta vastuun ja tyrin sen niin joudun korvaamaan, esim rahallisesti tai luopumalla tehtävästä.
 
äidilläni lääkäri katkaisi hermon jalasta suonikohju leikkauksessa, tuloksena se että jalka ei tunne kunnolla ja jatkuva raastava hermosärky johon ei ole löydetty lääkettä. äiti teki valituksen.. 3 ekaa valituskertaa päättyi näin: ei haittaa, ei korvausta. sitten korkeinoikeus tai mikä nyt sit olikaan mut.. nyt päättivät ettäå lievä haitta ja korvasivat vaan lääkärissä käynneistä aiheutineet kulut! tapahtuneesta nyt 2 vuotta ja edelleen jatkuvaaa hermosärkyä ja lääkekokeulu kierre! annettu jopa mielenterveyslääkkeitä ja huumaavialääkkeitä jotta kipua ei muka tajuaisi!
 

Yhteistyössä