hoitotukea atoppiseen ihoon allergiselle?

Moi!
Olen ymmärtänyt ettei hoitotukea saisi pelkkään atoopiseen ihoon, mutta jos on useita allergioita kaverina? Pahin maito, peruna, mansikka, muna, porkkana ja sulkaa. Nämä on ainakin todettuja. Onko kukaan saanut tämmöisissä tapauksissa sairaan lapsen hoitotukea?
Vauva on meillä vasta 8 kk. Reagoi ihollaan ja usein jopa märkii.
 
Prinsessan aarre
Atopian täytyy olla silloin vaikeahoitoista, käytännössä siis osastohoitoja tai valohoitoja takana tai muuten lääkärin toimesta vaikeahoitoiseksi todettu. Ja muistaakseni siinä vaatimuksissa on jotain puolen vuoden kestostakin.

Meidän poika alkoi saada hoitotukea pelkän atopian perusteella juuri 8-kuisena. Poika olisi joutunut osastolle hoidettavaksi ihottuman vuoksi, mutten saanut esikoisen hoitoa järjestettyä. Meillä myös iho märki, joskin allergioiden (maito, muna, vehnä, soija ja pähkinä) löytyminen rauhoitti tuon märkimisen pois. Viime talvena poika kävi lisäksi valohoitojakson läpi. Poika sai hoitotukea vuoden verran eli tähän kesään asti, sen jälkeen ihottuma oli rauhoittunut sen verran, ettei Kela katsonut atopian olevan enää vaikeahoitoista.

Suosittelen käyntiä ihotauteihin erikoistuneen lääkärin vastaanotolla.
 
saimme hoitotukea atooppiseen ihottumaan ja kotimaisen vilja-allergian vuoksi. Myöhemmin saimme korotettua hoitotukea astman ja laajaalaisen allergian takia. Hoitotukeen riitti lastenlääkärin lausunto. Huomenna menemme ihotautulääkärin vastaanotolle valohoidon ja protopic hoidon arviointiin. Kesällä iho on ollut hyvässä kunnossa kun on juossut ulkona sortsit jalassa. Nyt on jo alkanut kynsimään ihoa kovasti...
 

Yhteistyössä