Hintojen nousulle ei näy loppua – Viro kipuaa Euroopan viiden kalleimman maan joukkoon: Ruokakori maksaa jo yhtä paljon kuin Suomessa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Hintojen nousulle ei näy loppua – Viro kipuaa Euroopan viiden kalleimman maan joukkoon
Ruokakori maksaa tilastojen mukaan jo yhtä paljon kuin Suomessa.

"Viron taloustutkimuksen instituutin johtaja Peeter Raudsepp kertoo yleisradio ERR:lle, että ruoan hintataso on Virossa 9 prosenttia ja Suomessa 10 prosenttia yli EU:n keskiarvon.

Ruotsissa ruoka maksaa hieman vähemmän kuin Virossa ja Suomessa.

– Olemme siis käytännössä samalla tasolla Suomen kanssa ja kuulumme Euroopan top10-maiden joukkoon, hän viittaa ruoan kalleuteen.

Hintojen nousulle ei myöskään näy loppua, koska Viron hallitus on päättänyt nostaa arvonlisäveroa kahdella prosenttiyksiköllä 24:ään.

– Minne olemme menossa? Olemme menossa Euroopan viiden kalleimman maan joukkoon, Raudsepp toteaa."


Suomen yrittäjien ihmemaa Viro on saavuttanut yritysten ahneusinflaation ihmemaan Suomen moraalittoman ahneuden tason. Myös Suomen oikeistohallitus nostaa yleisen arvonlisäverokannan syyskuussa tappiin 25,5%:iin.
 
vierailija
Tavalliset kansalaiset mm. työläiset Virossa kusessa. Keskipalkat yli puolet Suomea matalampia ja hintataso Suomen tasoa. Ilman EU:n antamaa massiivista sossutukemista, jossa erityisesti veronkantonsa kunnolla hoitavat maat kuten Suomi ja muut Pohjoismaat ovat nettomaksajia, Viro olisi todella nesteessä veronkiertotalouksineen.
 
vierailija
Ukrainan sota on tekosyy nostaa hinnat pilviin, kuten oli myös energiakriisi. Todellinen syy toverikapitalistien moraaliton ja yhteiskuntavastuuton ääriahneus, nyt on tilaisuus varastaa kansa putipuhtaaksi. Sanna Marin kyseli yritysten yhteiskuntavastuun perään jo 2020. EK, SY, KKK ja kokoomus murahtivat, mutta oikeassahan Marin oli kuten olemme ahneusinflaatiosta nähneet.
 
vierailija
Suomi ei ole ollut aikoihin pohjoismaisessa viitekehyksessä, muuten kuin demarien järjestämän korkean verotuksen ansiosta.
Ja kenenköhän takia? Oikeistojohtoisten hallitusten hyvinvointipalvelujen mm. terveydenhuollon ja koulutuksen resurssileikkausten takia. Myös ankeuttava ja näivettävä leikkauspolitiikka 2008 - 2019 aiheutti 2010-luvun "menetetyn vuosikymmenen" äärimaltillisilla palkkakierroksilla ja ostovoiman minimikasvulla sekä kotimaan kysynnän jumilla, minimaalisella 4%:n BKT:n kasvulla, 500 000 hengen jättityöttömyydellä, 500 000 ilmaistyöläisellä, 106,4 mrd euron velanotolla sekä tuloveropohjan rapauttamisella. OrpoPurralla taas samat lääkkeet käytössä, tosin tupla-annoksella.
 
vierailija
Hintojen nousulle ei näy loppua – Viro kipuaa Euroopan viiden kalleimman maan joukkoon: Ruokakori maksaa jo yhtä paljon kuin Suomessa

Sveitsi, Norja, Tanska ..Suomi ja Viro hyvässä seurassa, tosin noissa maissa on palkat ja ostovoima jotain ihan muuta kuin Suomessa saati Virossa, hinnat taas vain hieman kalliimpia.
 
vierailija
Viron tasavero jakaa kansaa kahtia. Hyvin toimeentuleva osallistuvat samalla laskennallisella osalla valtion ylläpitoon kuin köyhät.
Tämä on seurausta amerikkalaisen Milton Friedmanin talouspolitiikasta aiemmin. Hän oli luomassa Viron valtion taloutta.
Viron talous on heikoissa kantimissa, vaikka sitä on hehkutettu Suomessakin esimerkilliseksi.
 

Yhteistyössä