Helsingin ja lähiseudun mammalomalaiset (ent. tulevat mammalomalaiset helsingistä)

Onnittelut Jerikalle :)

Maarit: meidän pikku herra oli viikkoihinsa nähden ihan hyvän kokoinen eli 49cm ja 2785g, mutta tuo ennenaikaisuus aiheutti keuhkojen kanssa ongelmaa eli hengitti kyllä itse, mutta huonolla teholla eli kerrytti itseensä hiilidioksidia ja se ei siis poistunut kunnolla. Joutui ylipainehoitoon, joka tuulettaa keuhkoja, mutta lisähappea ei onneksi tarvinnut. Ylipainehoidosta taas ilmeisesti aiheutui se ettei ruoka pysynyt sisällä ja joutui nesteytykseen, nyt siis kuitenkin kaikki hyvin ja päästään tänään tavalliselle lapsivuodeosastolle opettelemaan hoitorutiineja. Sitten pitäisi päästä kotiin muutamien päivien päästä, jos kaikki hyvin sujuu :)
 
Moikka, vieläkö sopii mukaan tänne? Vauva kasvaa ja pikkuhiljaa jaksaa taas ihmisten ilmoille enemmän (siis minä) :) Uudet ystävät tervetulleita :) Mikä systeemi teillä ollut? Oletteko tavanneet niin, että isommatkin lapset mukana? Meillä 6v ja vauva.
 
Marie_ mukaan vaan!! Laitatko tietojasi niin lisäilen tuonne etusivun listalle...
Tähän asti tapaamiset ollett mahakkaina, nyt kun vauvoja on enemmän syntynyt ei vielä olla nähty. Osalla ollut isommat mukana, osalla hoidossa. Kukin tavallaan ;)
 
Hei ja onnittelut vauvaantuneille <3 Yksi meistä on kanssa juuri vaavia työstämässä,joten peukkuja pitämään siis koko porukka ;)

Meillä ikää on saavutettu jo kaksi ja puoli viikkoa ja elämä vähän tasaantunut alkupaniikista :) Rytmiä ei tietenkään sen kummemmin vielä ole-syödään,nukutaan ja kakitaan milloin mitenkin :) Alun todella suuri itkuisuus,johon ei auttanut niin mikään loppui kuin seinään viisaan ja ihanan Kättärin kätilön ansiosta,jonka puoleen käännyin kun luulin jo,että jotain suurempaakin on vialla kun vauva huusi niin tuskaisena. Hän äkkäsi vaavilla olevan vain NÄLKÄ. Oma maitoni ei siis vielä riitä,vaan tissin lisäksi korviketta menee x-määrä kolme kertaa päivässä. Vaavi on kyllä muuten todellinen tissimaakari-tissillä roikutaan kokoajan. Tutin hyväksymistä täällä siis odotellen... :) Muutenkin kun nälkä iskee,alkaa karjuminen salamana tyhjästä,ja hiljaiseksi ei mennä ennen kuin tissi on suussa...huoh.. Näin myös maanantaina neuvolassa; onneksi oltiin jo loppusuoralla kun huuto alkoi,mutta sitten ei enää kenelläkään ollut kivaa-omaa ääntänsä kun ei saanut neuvolatäti raukkakaan enää kuuluville :ashamed: Neidillä kun on sellainen ääni,että se TODELLA kuuluu... Pienellä paineella menee siis vaunulenkitkin vielä. Kahvittelemaan emme vielä siis uskaltaudu,mutta pian toivottavasti kyllä :)

Oliivimaria+Neiti Pullaposki 2vkoa3pvää
 
  • Tykkää
Reactions: HeMmiN ja Santtu81
Oliivimaria tuskin minua tarkoitti, mutta olin myös torstaina pukkaamassa uutta ihmettä maailmaan. ;) Eli meille syntyi "pieni" poika 15.9 klo 20 jotain. Mitat olivat 4,1kg ja 53cm eli ei ihan niin pieni kuin oletin (en muuten koskaan saanut mitään kokoarviota vauvasta). Pienimmät vaatteet eivät sovi lainkaan päälle... Tänään kotiuduttiin ja kaikki on oikein hyvin. Poika nukkuu tosi paljon, mutta syö reippaasti sitten kun syö.

Kurpitsainen ja jätkä 2vrk
 
Kiitokset onnitteluista! Poika tosiaan tuli, Santulle kiitokset tarkennuksesta. Nyt jo vuorokausi ollaan oltu kotosalla ja oikein hyvin sujuu. Sektiohaava alkaa olla koko ajan vähemmän kipeä (kun syö isot määrät särkylääkettä), pahimmat univelat on nukuttu ja poika vaan nukkuu, syö ja kakkaa ja taas uudelleen nukkuu, syö ja kakkaa! :) On se ihana!! :heart:

Tsempit vielä loppumetreille niille, kenellä vauva vielä mahassa!

Marsa ja poitsu 4vrk
 
Hemminin kuulumisia innolla odotellaan... Harmittaa, kun en päässyt eilen toivottamaan tsemppiä reissuun, mutta eiköhän se ole jo onnellisesti ohitse :)

Miirikki miten teillä sujuu?

Tahtoo kanssa jo vaavin syliin... ;)

Maarit ja Niksu 37+
 
Hemminille perheineen vaaleanpunaiset onnittelut

"Miten on pienet vauvat tehty?

Ruusunnuppuja, hunajaa sopivasti kun sekoittaa,

vielä paljon rakkautta sekä Luojan laupeutta.

Siten on pienet vauvat tehty."


Maarit ja Niksu (joka saisi jo tulla ulos leikkimään ;) ) 37+
 
  • Tykkää
Reactions: HeMmiN
Paljon onnea HeMmiN tytöntylleröstä :heart:

Voimia Santtu81 päivä kerrallaan, eilen oli varmasti yksi niistä rankimmista :hug:

Maarit Kiitos kysymästä, meillä menee oikein kivasti! Vauva on edelleen hirmu rauhallinen ja nukkuu hyvin ja paljon, oikea pieni kainalopoika eli iholla pitäis olla kokoajan :heart: Minä siis joko istun sohvalla poika rinnalla tai teen kotitöitä poika kantopussissa :D Hän vain ulkoisti itsensä, mutta edelleen saan kantaa mötikkää!

miirikki ja pööpö 16vrk
 
Kurpitsainen, marsa ja HeMmiN, paljon onnea itse kullekin perheineen kääröistä! Ja Santtu, jaksamista teidän perheellenne. Eilinen on varmasti ollut kovin raskas.

Täällä on perheen pienin jo melkein kaksiviikkoinen, rauhallinen kaveri tuntuu olevan. Lähinnä nukkuu sitterissä päivisin tai sitten syö. Isoveli tykkää pikkuista halailla, mustasukkaisuutta ei onneksi ole havaittavissa. Hauska on ollut kyllä huomata, miten paljon rennommin osaa itse olla vauvan kanssa nyt kun ei ole enää esikoinen kyseessä! Täällä on kaikki siis vallan mainiosti, mitä nyt tuon uhmaikäisen esikoisen kanssa on välillä hieman työlästä. :)

-Jerika
 
Hei tänne myös minulta ja iiisot onnittelut uusista nyyteistä:flower:
Santullehalaus. Olet usein mielessä.

Meillä tulee jo kohta kuukausi täyteen- hurjaa kuinka aika meneekin nopeasti! Neiti alkanut jo ihan kivasti seurustelemaankin ja niiden neuvolasta saatujen leppäkerttu ja nallekuvien kanssa hän voisi viettä ikuisuuden niitä katsellen :) Masuvaivoja edelleen kyllä tuskailee,ähkii ja vetää itseään kippuralle :( Hulluksi meinaa itse tulla kun epäilee jokaisen oman suupalan tuovan aina vaivoja. Oma painokin on jo pudonnut lähtöpainoa alemmaksi,kun ei mitään herkkujakaan uskalla napsia :| Ei kiva.

Neiti on kanssa todellinen takiainen-tiedän siis täysin mistä miirikki puhuu :) Meillä kanssa ollaan kokoajan sylissä tai tissillä, jos ei muuten meina neitiä hereille saada-niinkun juuri nyt kun haluttaisiin lähteä syötön jälkeen ulkoilemaan,niin heti kun mies vei neidin omaan sänkyynsä sylistä,niin johan alkoi puhina ja tuhina kuulumaan :D Eli nyt siis ruokailemaan ja sitten suunta kohti Lauttasaarta katsastamaan tiistaisen vauvahieronta-kurssin sijainti :)

Oliivimaria ja Neiti Pullaposki 3vkoa+5pvää
 
Santulle rutistus. Toivottavasti suru rupeaa pikkuhiljaa väistymään hetkeksi kerrallaan.

Miirikki Kiva kuulla:) Kateeksi käy. Ottaisin mielelläni minäkin jo sylivauvan!

Oliivimaria meillä massuvaivoihin auttoi vauvan laittaminen selälleen ja jalkojen pyörittäminen kuin pyöräillessä. Sai ilmat tulemaan ulos sekä usein kakkan kanssa. Iltaisin kylpy rauhoitti myös massuvaivoja (pahimmat ajoittuivat juuri iltaan ja alkuyöhön). Pientä hierontaa massulle kylvyssä (sivelyä vaan) teki kanssa hyvää.
Ja sitten se paras keino, mutta "paheksutuin" eli mahallaan nukuttaminen. Lastenlääkäri sanoi Naikkarilla jo lähtötarkastuksessa, kun kyselin kolmannen kanssa asiaa (muut oltiin nukutettu parin vk iästä massulteen, kun mahaongelmat hävisivät sillai), että hänkin on omansa mahalteen nukuttanut parin vk iästä alkaen, kun on ollut jäntevät vauvat. Tästä asiasta kannattaa ehkä kysyä neuvolasta, mutta varmaan sanotaan ettei suositella. Sen sijaan voit nukuttaa vauvan sylissäsi mahallaan eli pystyasentoon ja se auttaa kanssa ongelmaan.

Maarit ja Niksu 37+1
 

Yhteistyössä