Helppoja ruokaohjeita saisko?

Tämä oli muistaakseni joskus 2+ lehdessä... Melko helppo tehdä ja tulee aivan sairaan hyvää nimenomaan kookosmaidon vuoksi! :p

Bongo-pandan banaanibroileri

N. 300g broilerinsuikaleita (esim. hunajamarinoitu)
2 porkkanaa raastettuna
Tölkki kookosmaitoa (tai 3rkl kookoshiutaleita)
1 banaani kuutioina
0,5-1 tlk ananasmurskaa
N. 2dl ruokakermaa

Mausteita mieltymyksen mukaan, esim. broilerimaustetta tai kanaliemikuutio, ripaus suolaa ja ehkä currya. Aikuiseen makuun käy myös Sweet chili sauce yms.

Valmistus:
Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Lisää raastetut porkkanat, 1dl vettä ja kookosmaito/hiutaleet. Anna kypsyä 5-10 min.
Lisää kaikki loput ainekset ja mausta.
Suurusta halutessasi (2rkl vehnäjauhoja + 1dl vettä) ja anna kiehahtaa vielä hetki. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.
 
anli
Bongo-Pandan banaanibroilerista...
Tein sitä kun ohje oli lehdessä. Tyttö oli silloin 2v. Kolmannen lusikallisen jälkeen tyttö itki ja sanoi: Äiti antaa pahaa ruokaa. En ole sen jälkeen tehnyt.

Makuasiat on makuasioita!

 
Kookomaitokastiketta ja katkarapuja

1 sipuli - kuulota pannulla
Lisää joukkoon 1rkl tomaatipyrettä ja 1tl(maun mukaan) vihreää currytahnaa.
Kaada päälle purkillinen kookosmaitoa ja heitä sekaan pussillinen pakaste katkarapuja. Tarjoile riisin kanssa esim. jasminriisi sopii loistavasti.
 
Perunavelli; eli kuorittuja perunoita pieneksi pilkottuna keitetään kypsäksi, survotaan ja lämmitettyä maitoa; suolaa viimeiseksi.

Käytännössä teemme perunamuusin lopusta tuon perunavellin.

Ja tuon makaronivellin teen: keitän makaronit lähes valmiiksi, lisään lämmitetyn maidon ja keitän hiukan aikaa, lisään suolan lopuksi ja hiukan voita/marg. estämään maitokuorta.

Lasten ja isännän lempparia molemmat vellit.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.01.2006 klo 21:07 Hansu kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2005 klo 09:50 sopusuhtainen kirjoitti:
aika oksettavia ruokia kaikki... lisäaine-, rasva- ja hiilaripommeja!
eikö kukaan syö enää terveellisesti?

Jos sua normaali kotiruoka oksettaa, niin mene hoitoon :kieh: :kieh:

Kyllä lisäaineruoat on vähän eri asia kuin nämä mitä tässä on esitelty :)
En oksettaviksi sanoisi, mutta kyllä olen yllättynyt kuinka vähän kasviksia raaka-ainelistoista löytyy. Myös runsaita kerma/juustomääriä ihmettelen. Ehkä nämä "pikaruoat" jäävät helposti vaille kasviksia, mutta silti ihmetyttää....

 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.01.2006 klo 20:32 Pikkupimu kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 01.01.2006 klo 21:07 Hansu kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2005 klo 09:50 sopusuhtainen kirjoitti:
aika oksettavia ruokia kaikki... lisäaine-, rasva- ja hiilaripommeja!
eikö kukaan syö enää terveellisesti?

Jos sua normaali kotiruoka oksettaa, niin mene hoitoon :kieh: :kieh:

Kyllä lisäaineruoat on vähän eri asia kuin nämä mitä tässä on esitelty :)
En oksettaviksi sanoisi, mutta kyllä olen yllättynyt kuinka vähän kasviksia raaka-ainelistoista löytyy. Myös runsaita kerma/juustomääriä ihmettelen. Ehkä nämä "pikaruoat" jäävät helposti vaille kasviksia, mutta silti ihmetyttää....
Itse ajattelen niin näistä ohjeista, että koska pika/helppoja ohjeita, jää vihannekset hiukan pimentoon; etenkin kun monet niistä tarvitsevat kypsymiseen pidemmän ajan. Salaatit ym. lisäkkeet sitten erikseen.

Ja kun on aikaa, niin mikäs olisi laittaissa mitä tahansa ruokaa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2005 klo 09:50 sopusuhtainen kirjoitti:
aika oksettavia ruokia kaikki... lisäaine-, rasva- ja hiilaripommeja!
eikö kukaan syö enää terveellisesti?
En oksettaviksi sanoisi, mutta kyllä olen yllättynyt kuinka vähän kasviksia raaka-ainelistoista löytyy. Myös runsaita kerma/juustomääriä ihmettelen. Ehkä nämä "pikaruoat" jäävät helposti vaille kasviksia, mutta silti ihmetyttää....



[/quote]

Jospa olisitte sitten esimerkkejä ja kirjoittaisitte meille hyviä TERVEELLISIÄ ohjeita tänne palstalle, ettekö pelkästään arvosteleisi muita. Kiitti!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.01.2006 klo 09:50 vieras kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2005 klo 09:50 sopusuhtainen kirjoitti:
aika oksettavia ruokia kaikki... lisäaine-, rasva- ja hiilaripommeja!
eikö kukaan syö enää terveellisesti?
En oksettaviksi sanoisi, mutta kyllä olen yllättynyt kuinka vähän kasviksia raaka-ainelistoista löytyy. Myös runsaita kerma/juustomääriä ihmettelen. Ehkä nämä "pikaruoat" jäävät helposti vaille kasviksia, mutta silti ihmetyttää....
Jospa olisitte sitten esimerkkejä ja kirjoittaisitte meille hyviä TERVEELLISIÄ ohjeita tänne palstalle, ettekö pelkästään arvosteleisi muita. Kiitti!

[/quote]

Ei ollut tarkoitus arvostella. Ihmettelin vain.
Tässä meidän perheen suosikkiruokia, myös niitä paljon kysyttyjä jauheliharuokia....


SPAGHETTIKASTIKE

400-500 g naudan paistijauhelihaa
1 kesäkurpitsa pieninä kuutioina tai reiluna raasteena
1 vihreä paprika kuutioina
1 sipuli
2 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipureetä
1 lihaliemikuutio
4 dl vettä
2 tl valkosipulimurskaa
½ tl chilimurskaa
3 tl basilikaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
3 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen


Ruskista pannussa liha ja sipuli. Lisää kasvikset. Lisää mausteet. Lisää tomaattimurska,-puree,liemikuutio ja vesi. Anna kiehahtaa n.10-15 min (miedolla lämmöllä). Tee vehnäjauhoista ja tilkasta vettä suuruste. Suurusta kastike. Anna hautua vielä muutama minuutti.


KASVISLIHAPULLAT

400-500g pastijauhelihaa
1 kesäkurpitsa raasteena
2 porkkanaa raasteena
1prk kevyt kermaviiliä 3,5%
2 pss ranskalaista sipulikeittoaineksia
2 dl korppujauhoja
ruohosipulia
mustaa pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. (lihan on hyvä olla hieman lämmennyttä) Pyörittele pieniä pullia paperoidulle uunipellille. Paista uunissa 225 astetta n.15-20 min.


KANAKASVISNUUDELIWOKKI

n.300g kananrintafilettä /suikaleita
2 pss nuudeleita
2 porkkanaa
1 paprika
10 cm purjoa
1 sipuli
1 prk ananasta
1 rkl soijaa
2 rkl sweetchili-kastiketta
1 tl inkivääriä
1 tl aromisuolaa


Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Ruskista kanat öljytilkassa wokissa. Mausta aromisuolalla ja inkiväärillä. Lisää kasvikset, kovat ensin:porkkana,sipuli. Kuullota muutama minuutti.
Lisää loput kasvikset. Kuullota muutama minuutti.
Lisää murskattuna keitetyt nuudelit.Lisää ananaspalat.
Mausta soijalla ja chilikastikkeella.

TONNIKALAKASVISLASAGNE

Tonnikalakastike:
1 prk tonnikalaa
1 prk tomaattimurskaa
2 eriväristä paprikaa kuutioina
2 isoa porkkanaa reiluna raasteena tai pienenä kuutiona
15cm pätkä purjoa
1 sipuli pieninä kuutioina
½ kesäkurpitsa reiluna raasteena tai pienenä kuutiona
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
1 tl valkosipulimurskaa
½ tl chilimurskaa/jauhetta
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen

Juustokastike:
6 dl maitoa
2-3 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen

12 kpl lasagnelevyjä

Tee ensin tonnikalakastike Kuullota vihannekset öljyssä. Lisää tomaatti, tonnikala,liemikuutio ja vesi.Lisää mausteet. Anna kiehahtaa n.5-10min. Tee vehnäjauhoista ja tilkasta vettä suuruste. Suurusta kastike.

Juustokastike: kuumenna maito ja sulata juusto siihen koko ajan sekoittaen . Lisää mausteet ja suurusta.

Lado lasagnevuokaan:
-1/3 kalakastiketta
-4 pastalevyä
-1/3 kalakastiketta
-1/3 juustokastiketta
-4 pastalevyä
-loput kalakastikkeesta
-4 pastalevyä
-loput (2/3) juustokastikkeesta

Paista 225 asteessa n. 45 min.


LIHAPERUNALAATIKKO


2 pss peruna-sipulisekoitusta (a`500g)
(tai 1 kg perunoita viipaloituna ja 2 kpl sipulia hienonnettuna)
400g naudanjauhelihaa
1 kesäkurpitsa
6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl maitoa
1 prk ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
1,5 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
1 tl valkosipulimurskaa
1 rkl kuivattua basilikaa / tai nippu tuoretta/ tai 1 rkl pestoa


Ruskista jauheliha ja mausta se pippurilla,suolalla ja valkosipulilla. Lisää joukkoon pieniksi suikaloitu kesäkurpitsa.
Kiehauta perunasipulisekoitukset maidossa muutaman minuutin ajan.
Sekoita joukkoon jauheliha+kurpitsa, hienonnetut tomaatit, basilika/pesto ja juustoraaste. Kaada seos uunivuokaan. Lisää päälle ruokakerma.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45-50 min..
(jos teet perunaviipaleista, kypsennä 1,5h)


 
Tämä vielä:


KANAN RINTALEIKKEET JA KASVISUUNIRIISI


3 dl tummaa riisiä
5 dl vettä
2 pss pakastevihannessuikaleita (a´250g)
tai tuoretta porkkanaa,kesäkurpitsaa,purjoa,paprikaa ym.ym.
4 kpl kanan rintaleikkeitä tai-fileitä
1 kpl kasvisliemikuutio
½ tl currya
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl aromisuolaa
½ tl kurkumaa
½ tl chiliä
½ prk ruokakermaa (7% rasvaa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Keitä vesi kiehuvaksi esim. vedenkeittimessä. Lisää uunivuokaan vihannekset, riisit, murustettu liemikuutio, kiehuva vesi ja mausteet. Sekoita hieman.
Päälimmäiseksi kanan rintafileet/leikkeet. Paista uunissa n. 1 tunti. Ota hetkeksi uunista, nosta kanat sivuun ja lisää ruokakerma riisin joukkoon, sekoita. Lado kanat takaisin ja laita vielä uuniin n.15-30 minuutiksi. (riippuen rintaleikkeiden koosta).

Saman ruoan nopeampana saa kun käyttää rintafileitä ja jasmin-/basmatiriisiä. Kypsyy n.40minuutissa. Mutta tumma riisi tietysti terveellisempää.


 
Tuli tuosta terveellisyys keskustelusta mieleen että kaikki juustot ja kermatkin saa nykyisin melko kevyinä. Onneksi. En usko että kovin moni edes enää käyttää mitään oikeaa kermaa.
Minun ohjeissa taitaa pika tarkoittaa pakastekasviksia. :) Joita on todella helppo lisätä joka ruokaan. Kaapista löytyy myös aina salaattia, kurkkua tomaattia ym. tuoretta ja niitä lisätään jokaisella aterialla lautaselle.
 
Hepsula
Vaalea tonnikalakastike

Valmista valkokastike ja lisää joukkoon purkillinen tonnikalaa. Mausteeksi ripaus valkopippuria.



Paistetut seitipalat ja kananmunakastike

Leikkaa osittain sulanut seiti viipaleiksi.
Pyörittele vehnäjauhoissa sen jälkeen rikotussa kanamunassa ja lopuksi sitruunapippurilla ja suolalla maustetussa korppujauhossa.
Paista pannulla miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.

Valmista valkokastike ja lisää sekaan keitetyt, hienonnetut kananmunat.



Molempien ruokien kanssa sopii keitetyt perunat.

Ja jos vihanneksia haluaa, niin pakastesekavihannekset kuumentaa mikrossa tai pienessä tilkassa vettä kattilassa.
 
marre

En oksettaviksi sanoisi, mutta kyllä olen yllättynyt kuinka vähän kasviksia raaka-ainelistoista löytyy.


Meidän lapsille ei ikinä kannattaisi tehdä näitä sinun ruokiasi. Etenkin nuorin on niiin nirso, että saisin vain harmaita hiuksia, ei suostuisi pistämään suuhunsa noita.
Meillä laitetaan vihannekset tuoreina tarjolle, ei missään nimessä ruoan sekaan.
No, aikaansa kutakin.

p.s. ja niin, ollaan todellakin tarjottu pienestä pitäen paljon kasviksia ruoassa ja salaattina, joten yritetty ollaan ;)
 
Marcon äiti
20.07.2005 klo 20:45 sarijoh kirjoitti
jauheliharisotto...elikkä 400g jauhelihaa ruskistetaan kattilassa, lisätään 1 sipuli ja pari viipaloitua porkkanaa. kuullotetaan hetki. Lisätään 2dl riisiä, tomaattimurska purkki, lihaliemikuutio ja mausteita. 5dl vettä ja kannen alla hiljalleen kiahautetaan noin 20-25min. saman voi tehdä vaikka nakeista, lenkkimakkarasta, tonnikalasta jne...

Joo ! Kiitos, kokeilin ! Oli TOSI hyvää risottoa !! Mukava ja helppo ohje!! :flower:
 

Yhteistyössä