\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.01.2006 klo 09:50 vieras kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2005 klo 09:50 sopusuhtainen kirjoitti:
aika oksettavia ruokia kaikki... lisäaine-, rasva- ja hiilaripommeja!
eikö kukaan syö enää terveellisesti?
En oksettaviksi sanoisi, mutta kyllä olen yllättynyt kuinka vähän kasviksia raaka-ainelistoista löytyy. Myös runsaita kerma/juustomääriä ihmettelen. Ehkä nämä "pikaruoat" jäävät helposti vaille kasviksia, mutta silti ihmetyttää....
Jospa olisitte sitten esimerkkejä ja kirjoittaisitte meille hyviä TERVEELLISIÄ ohjeita tänne palstalle, ettekö pelkästään arvosteleisi muita. Kiitti!
[/quote]
Ei ollut tarkoitus arvostella. Ihmettelin vain.
Tässä meidän perheen suosikkiruokia, myös niitä paljon kysyttyjä jauheliharuokia....
SPAGHETTIKASTIKE
400-500 g naudan paistijauhelihaa
1 kesäkurpitsa pieninä kuutioina tai reiluna raasteena
1 vihreä paprika kuutioina
1 sipuli
2 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipureetä
1 lihaliemikuutio
4 dl vettä
2 tl valkosipulimurskaa
½ tl chilimurskaa
3 tl basilikaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
3 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
Ruskista pannussa liha ja sipuli. Lisää kasvikset. Lisää mausteet. Lisää tomaattimurska,-puree,liemikuutio ja vesi. Anna kiehahtaa n.10-15 min (miedolla lämmöllä). Tee vehnäjauhoista ja tilkasta vettä suuruste. Suurusta kastike. Anna hautua vielä muutama minuutti.
KASVISLIHAPULLAT
400-500g pastijauhelihaa
1 kesäkurpitsa raasteena
2 porkkanaa raasteena
1prk kevyt kermaviiliä 3,5%
2 pss ranskalaista sipulikeittoaineksia
2 dl korppujauhoja
ruohosipulia
mustaa pippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään. (lihan on hyvä olla hieman lämmennyttä) Pyörittele pieniä pullia paperoidulle uunipellille. Paista uunissa 225 astetta n.15-20 min.
KANAKASVISNUUDELIWOKKI
n.300g kananrintafilettä /suikaleita
2 pss nuudeleita
2 porkkanaa
1 paprika
10 cm purjoa
1 sipuli
1 prk ananasta
1 rkl soijaa
2 rkl sweetchili-kastiketta
1 tl inkivääriä
1 tl aromisuolaa
Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Ruskista kanat öljytilkassa wokissa. Mausta aromisuolalla ja inkiväärillä. Lisää kasvikset, kovat ensin
orkkana,sipuli. Kuullota muutama minuutti.
Lisää loput kasvikset. Kuullota muutama minuutti.
Lisää murskattuna keitetyt nuudelit.Lisää ananaspalat.
Mausta soijalla ja chilikastikkeella.
TONNIKALAKASVISLASAGNE
Tonnikalakastike:
1 prk tonnikalaa
1 prk tomaattimurskaa
2 eriväristä paprikaa kuutioina
2 isoa porkkanaa reiluna raasteena tai pienenä kuutiona
15cm pätkä purjoa
1 sipuli pieninä kuutioina
½ kesäkurpitsa reiluna raasteena tai pienenä kuutiona
1 kasvisliemikuutio
2 dl vettä
1 tl valkosipulimurskaa
½ tl chilimurskaa/jauhetta
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
Juustokastike:
6 dl maitoa
2-3 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
12 kpl lasagnelevyjä
Tee ensin tonnikalakastike Kuullota vihannekset öljyssä. Lisää tomaatti, tonnikala,liemikuutio ja vesi.Lisää mausteet. Anna kiehahtaa n.5-10min. Tee vehnäjauhoista ja tilkasta vettä suuruste. Suurusta kastike.
Juustokastike: kuumenna maito ja sulata juusto siihen koko ajan sekoittaen . Lisää mausteet ja suurusta.
Lado lasagnevuokaan:
-1/3 kalakastiketta
-4 pastalevyä
-1/3 kalakastiketta
-1/3 juustokastiketta
-4 pastalevyä
-loput kalakastikkeesta
-4 pastalevyä
-loput (2/3) juustokastikkeesta
Paista 225 asteessa n. 45 min.
LIHAPERUNALAATIKKO
2 pss peruna-sipulisekoitusta (a`500g)
(tai 1 kg perunoita viipaloituna ja 2 kpl sipulia hienonnettuna)
400g naudanjauhelihaa
1 kesäkurpitsa
6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl maitoa
1 prk ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
1,5 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
1 tl valkosipulimurskaa
1 rkl kuivattua basilikaa / tai nippu tuoretta/ tai 1 rkl pestoa
Ruskista jauheliha ja mausta se pippurilla,suolalla ja valkosipulilla. Lisää joukkoon pieniksi suikaloitu kesäkurpitsa.
Kiehauta perunasipulisekoitukset maidossa muutaman minuutin ajan.
Sekoita joukkoon jauheliha+kurpitsa, hienonnetut tomaatit, basilika/pesto ja juustoraaste. Kaada seos uunivuokaan. Lisää päälle ruokakerma.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45-50 min..
(jos teet perunaviipaleista, kypsennä 1,5h)