Helppoja ruokaohjeita saisko?

\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.09.2005 klo 22:45 hönöeinari kirjoitti:
Ihanan herkulliset lohkoperunat:

Kuori ja lohko perunat.
Keitä lohkoja 4 min.
Kaada vesi pois ja lorauta öljyä perunoille ja sekoita.
Kaada lohkot öljytylle uunipellille ja paista 225 asteessa 25 min.

Mausta perunamausteella tai pelkästään suolalla. Hyviä ilman suolaakin. Meidän 1-vuotias tykkää syödä näitä lohkoja sormin.
Näin ne onnistu tosi hyvin!!Kiitos hönöeinari! :headwall:
mulla ei ollu mausteex ku jauhelihamaustetta ja suolaakin vähä ripotin..namia oli!
 
Broilerkeitto

broilerinsuikaleita
sipuli
pikariisiä
wokkivihanneksia
tomaattimurskaa esim. yrteillä maustettua (ja pyrettä)
halutessasi juoksevaa fraishea

Paista kanasuikaleet kattilanpohjalla sipulin kanssa. Lisää reilusti mausteita( ja vähän tomaattipyrettä) ja riisiä, kääntele hetki.
Kaada päälle vettä ja anna kiehua niin että riisit on kypsiä. Lisää joukkoon wokkivihannekset ja kiehauta vielä hetki. Lisää fraishe. Sekaan voi heittää makua antamaan myös aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleina.
 
keitä värillisiä makaroneja. laita astiaankalkkuna kuutioita(niitä mit yl. pizzan päälle)
kiehauta hernemaissipaprika pussi. sekoita kaikki keskenään ja ketsuppia päälle. maistuu muutes kylmänäkin lapsille.
 
maukunen

MEILLÄ KOLME NIRSOA POIKAA...

MUTTA, TÄMÄ MENEE:

Iso vuoka, voitele. Laita perunasipulisekoitusta, ja vuoroin jauhelihaa ja aina väliin OREGANOA, laita jauheliha siis raakana ja lopuksi joko kermaa, tai maito-kermaa... ja sinne väliin tietty vähän suolaa...
On muuten hyvää ja edullista.

Toimii, ja jos haluu niin loppuvaiheessa juustoraaste päälle...
Uunissa n.60min.... :flower: :flower: :flower:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.11.2005 klo 22:19 maukunen kirjoitti:
MEILLÄ KOLME NIRSOA POIKAA...

MUTTA, TÄMÄ MENEE:

Iso vuoka, voitele. Laita perunasipulisekoitusta, ja vuoroin jauhelihaa ja aina väliin OREGANOA, laita jauheliha siis raakana ja lopuksi joko kermaa, tai maito-kermaa... ja sinne väliin tietty vähän suolaa...
On muuten hyvää ja edullista.

Toimii, ja jos haluu niin loppuvaiheessa juustoraaste päälle...
Uunissa n.60min.... :flower: :flower: :flower:
Onkohan tuo ihan terveellistä pistää raakaa lihaa kosketuksiin kasvisten kanssa? :eek:
 
Peruna sipulisekoitus pussi ja kinkkusuikale pussi ja suolaa ja pippuria sitten kermaa päälle 1 purkki. Uuniin reilu pual tuntia 175 asteessa.

toinen:
sipulikeittopussi, kermaviili 400 tai 600g jauhelihaa kaikki sekaisin ja vuokaan. 175 asteessa n 45min. Tästä tulee vähän nestettä jonka suurustamalla saa hyvän kastikkeen.

 
n20
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.11.2005 klo 22:09 vieras kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.11.2005 klo 22:19 maukunen kirjoitti:
MEILLÄ KOLME NIRSOA POIKAA...

MUTTA, TÄMÄ MENEE:

Iso vuoka, voitele. Laita perunasipulisekoitusta, ja vuoroin jauhelihaa ja aina väliin OREGANOA, laita jauheliha siis raakana ja lopuksi joko kermaa, tai maito-kermaa... ja sinne väliin tietty vähän suolaa...
On muuten hyvää ja edullista.

Toimii, ja jos haluu niin loppuvaiheessa juustoraaste päälle...
Uunissa n.60min.... :flower: :flower: :flower:
Onkohan tuo ihan terveellistä pistää raakaa lihaa kosketuksiin kasvisten kanssa? :eek:
No eiköhän kun se vielä paistetaan kuitenki!! :headwall:
 
Moira harmaana
Wanha tuttu: Ruskea jauhelihakastike ja keitetyt perunat.
Kuori ja pieni sipuli hyvin pieneksi silpuksi, ruskista pannulla pienessä määrässä voita-ruskista myös 400g jauhelihaa. Teen nämä erikseen ettei sipuli pala. Olen maustanut jauhelihan pienellä määrällä soija kastiketta (huom. myös se sisältää suolaa), voi kayttää myös ripauksen valkosipulijauhetta. Kastike tehdään puhtaalle pannulle-ei hirveän kuuma lämpötila! Tilkka öljyä tai voita (helpompi tehdä voihin, itse tunnen vehnäjauhon pähkinäisen tuoksun silloin paremmin) ja ruskistetaan pari ruokalusikallista vehnäjauhoja, kunnesne ovat kauniin ruskeita ja tuoksuvat hyvälle (pähkinäinen), lisätään aika kuumaa yrttilientä/vettä ja sekoitetaan paakut pois. Joskus olen kuullut, että pitää laittaa kylmää vettä -mutta taitaa olla makuasia. Lisään sipulit ja jauhelihan ja kiehauta pannulla. Tarkastan kastikkeen maun ja maustan tarvittaessa mm. mustapippurilla. Tarjoan keitettyjen kuoriperunoiden (joissa vitamiinit) kanssa, sekä myös salaatin kera -ota lapset tekemään salaattia, niin myös syövätkin sitä...Kastiketta oli lapsuudessani melkein joka päivä, suolaa, voita ja punaista maitoa! Mutta se oli ennen Pohjois-Karjalaprojektia...saahan sitä tietysti jokupäivä näinkin syödä...kunnon kotiruokaa...Muistaako kukaan MURURESSUA? Siihenkin tarvitaan voita ja pannu...
 
sanompa minäki
peruna-jauhelihavuoka
Jauhelihaa ja sipulia ruskistetaan, tomaattimurskaa purkki, mausteita.
Perunat viipaleiksi, Kerroksittain vuokaan, juustokastike päälle(samanlainen kun lasangessa), 200C
 
Makkarasta:

Kasari kuumenemaan ja sinne öljyä. Sitten pilkottu sipuli ja kuullotetaan vähän aikaan. Sen jälkeen kuutioitu makkara ja annetaan vähän aikaan sipuleiden kanssa ruskistua. Tämän jälkeen tomaattimurskapurkki sekaan ja suolaa maun mukaan, rouhittua mustapippuria ja ripaus sokeria.
Sitten rakettispagetti tarpeen mukaan kasariin mukaan ja purkillinen(tomaattimurska) vettä perään ja annetaan hautua välillä sekoittaen kunnes spagethit on kypsiä.

Helppo makkara pata joka tulee yhdessä kasarissa noin 20min.

Sekaan voi laittaa mm. valkosipulia, yrttejä ja miksei ruokakermaakin makua pehmentämään! :)
 
Kipsu ja flunssaset
Se makaroonivelli mitä joku kyseli:

Makaroonit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja melkeen heti siihen päälle maitoon sekoitetut vehnäjauhot, annetaan kiehahtaa ja sitten kansi päälle ja hautumaan toiselle levylle. n10 min. ja valmista + syöntilämpöistä. Ai nii, sokeria joukkoon tietty.

Meillä on myös tehty tällasta:

Kanaa tai lohta uunipussiin alle porkkanaa ja sipulia lohkoina.
Toiseen uunipussiin perunaa lohkoina tai viipaleina ja joukkoon valkosipulia suolaa ja kermaa. Pussit kiinni ja uuniin alle 200 astetta (pussit ei kestä enempää) n 1 tunti. Hyvää on.
 
Kipsu ja flunssaset
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.11.2005 klo 16:50 Moira harmaana kirjoitti:
Wanha tuttu: Ruskea jauhelihakastike ja keitetyt perunat.
Kuori ja pieni sipuli hyvin pieneksi silpuksi, ruskista pannulla pienessä määrässä voita-ruskista myös 400g jauhelihaa. Teen nämä erikseen ettei sipuli pala. Olen maustanut jauhelihan pienellä määrällä soija kastiketta (huom. myös se sisältää suolaa), voi kayttää myös ripauksen valkosipulijauhetta. Kastike tehdään puhtaalle pannulle-ei hirveän kuuma lämpötila! Tilkka öljyä tai voita (helpompi tehdä voihin, itse tunnen vehnäjauhon pähkinäisen tuoksun silloin paremmin) ja ruskistetaan pari ruokalusikallista vehnäjauhoja, kunnesne ovat kauniin ruskeita ja tuoksuvat hyvälle (pähkinäinen), lisätään aika kuumaa yrttilientä/vettä ja sekoitetaan paakut pois. Joskus olen kuullut, että pitää laittaa kylmää vettä -mutta taitaa olla makuasia. Lisään sipulit ja jauhelihan ja kiehauta pannulla. Tarkastan kastikkeen maun ja maustan tarvittaessa mm. mustapippurilla. Tarjoan keitettyjen kuoriperunoiden (joissa vitamiinit) kanssa, sekä myös salaatin kera -ota lapset tekemään salaattia, niin myös syövätkin sitä...Kastiketta oli lapsuudessani melkein joka päivä, suolaa, voita ja punaista maitoa! Mutta se oli ennen Pohjois-Karjalaprojektia...saahan sitä tietysti jokupäivä näinkin syödä...kunnon kotiruokaa...Muistaako kukaan MURURESSUA? Siihenkin tarvitaan voita ja pannu...
Kertokaa meille uteeliaille tästä :)
 
Helppo ja halpa ruoka syntyy uunissa (vaikka ulkoilun aikana) riisistä, peruna- ja porkkanalohkoista sekä broilerinkoivista. Riisit pohjalle ja vettä päälle hieman vähemmän kuin keitto-ohjeessa, perunalohkot ja porkkanat päälle ja sitten kanankoivet (lisämaustan niitä yleensä hieman lisää niin maistuu aikuisellekin ;) ).. Sitten vaan uun iin 170C* ja 1-1,5tuntia, eli kunnes potut pehmeitä ja kanat kypsiä. Tästä minun tyttäreni pitävät kovasti :p

On muuten mukava ketju tämä... kiits kaikille :wave:
 
Meillä muksut tykkää kovasti "lihaperunalaatikosta" tai miksi sitä haluaa kutsuakkin, eli peruna-sipuli-sekoitusta ja ruskistettua jauhelihaa, suolaa ja pippuria ja ruokakermaa päälle .. uuniin 175 pariksi tunniksi, tai siksi aikaa kun ulkoilee tms.. ja tosi hyvää siitä tulee jos laittaa kerman tilalle kasvisliemen ja valkosipuli tuorejuusto paketin. Kinkkukiusaus ei meillä uppoa, mutta tämä kyllä..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.09.2005 klo 13:14 äippä79 kirjoitti:
makkarasta ei oo kukaan laittanu mitään... mun kotona tehtiin tällästa pikaruokaa...

Keitettyä makaronia
paloittele esim HK sinistä muutkin käy vaiks meetvursti
raasta juustoa
paprikajauhetta
kaikkia näitä oman maun mukaan perheen/vuuan koon mukaan...
sekoita makaronit ja makkarat juustoraastetta päälle ja si ripottelet paprikajauhetta ja sit uuniin sitten kun juusto on sulanut tää on valmista
Tähän ruokaan ei tule siis mitään nestettä kun se laitetaan uuniin?
Ihan vain "kuiviltaan"?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2005 klo 09:50 sopusuhtainen kirjoitti:
aika oksettavia ruokia kaikki... lisäaine-, rasva- ja hiilaripommeja!
eikö kukaan syö enää terveellisesti?

Jos sua normaali kotiruoka oksettaa, niin mene hoitoon :kieh: :kieh:

Kyllä lisäaineruoat on vähän eri asia kuin nämä mitä tässä on esitelty :)
 
AURAJUUSTOPERUNAT

Peruna-sipulisekoitus 1PSS
Jauhelihaa n. 500g
1 iso sipuli
sinihomejuustoa (maun mukaan)
ruokakermaa 2dl+n2dl maitoa tai vettä
mausteiksi hieman suolaa, jauheliham. ym

Paista jauheliha ja sipuli lisää pannuun aurajuustoa, niin että se sulaa. Se koita jäiset perunat+jauheliha /aurajuustoseos. Lisää kermamaito. Huom älä laita paljoa suolaa, koska aurajuusto on suolaista!
 
Hepsula harmaana
Tässä helppo uunibroilerin ohje:

2dl pitkäjyväistä riisiä
3dl kuumaa kanalientä
2pss herne-maissi-paprikaa tai sekavihanneksia
3-4kpl marinoituja broilerin rintaleikkeitä tai koipireisiä
(mausteita jos haluaa, esim. currya)

Laita riisi uunivuokaan,päälle kuuma kanaliemi (ja mausteet) sekä vihannekset. Päällimmäiseksi kanat ja uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.01.2006 klo 18:33 syysvauva05 kirjoitti:
AURAJUUSTOPERUNAT

Peruna-sipulisekoitus 1PSS
Jauhelihaa n. 500g
1 iso sipuli
sinihomejuustoa (maun mukaan)
ruokakermaa 2dl+n2dl maitoa tai vettä
mausteiksi hieman suolaa, jauheliham. ym

Paista jauheliha ja sipuli lisää pannuun aurajuustoa, niin että se sulaa joukkoon. Sekoita jäiset perunat+jauheliha/aurajuustoseos. Lisää kermamaito. Huom älä laita paljoa suolaa, koska aurajuusto on suolaista!
Sekoita vuoassa. paista uunissa 175-200 asteessa n.1h
 

Yhteistyössä