Wanha tuttu: Ruskea jauhelihakastike ja keitetyt perunat.
Kuori ja pieni sipuli hyvin pieneksi silpuksi, ruskista pannulla pienessä määrässä voita-ruskista myös 400g jauhelihaa. Teen nämä erikseen ettei sipuli pala. Olen maustanut jauhelihan pienellä määrällä soija kastiketta (huom. myös se sisältää suolaa), voi kayttää myös ripauksen valkosipulijauhetta. Kastike tehdään puhtaalle pannulle-ei hirveän kuuma lämpötila! Tilkka öljyä tai voita (helpompi tehdä voihin, itse tunnen vehnäjauhon pähkinäisen tuoksun silloin paremmin) ja ruskistetaan pari ruokalusikallista vehnäjauhoja, kunnesne ovat kauniin ruskeita ja tuoksuvat hyvälle (pähkinäinen), lisätään aika kuumaa yrttilientä/vettä ja sekoitetaan paakut pois. Joskus olen kuullut, että pitää laittaa kylmää vettä -mutta taitaa olla makuasia. Lisään sipulit ja jauhelihan ja kiehauta pannulla. Tarkastan kastikkeen maun ja maustan tarvittaessa mm. mustapippurilla. Tarjoan keitettyjen kuoriperunoiden (joissa vitamiinit) kanssa, sekä myös salaatin kera -ota lapset tekemään salaattia, niin myös syövätkin sitä...Kastiketta oli lapsuudessani melkein joka päivä, suolaa, voita ja punaista maitoa! Mutta se oli ennen Pohjois-Karjalaprojektia...saahan sitä tietysti jokupäivä näinkin syödä...kunnon kotiruokaa...Muistaako kukaan MURURESSUA? Siihenkin tarvitaan voita ja pannu...