TOFFEET
1 rkl voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1½ dl maitoa tai kuohukermaa
1. Sulata rasva puhtaassa paistinpannussa. (Jos valurautainen paistinpannu tuoksuu esimerkiksi sipulille, sen saa puhtaaksi suolalla ja vedellä.)
2. Lisää sokeri puuhaarukalla sekoittaen sekä maito tai kerma.
3. Sekoita koko ajan.
4. Keitä seosta niin kauan, että se on vaalean ruskeaa.
5. Kaada seos leivinpaperille ja leikkaa se veitsellä tai kuviomuotilla toffeepaloiksi.
TOFFEEKARKIT
100 g voita
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
2 ½ dl sokeria
1. Sulata voi.
2. Lisää muut aineet.
3. Keitä 40 minuuttia.
TOFFEE 3
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl siirappia
1 rkl voita
1 tl vaniljasokeria
1. Laita ainekset kulhoon ja kuumenna mikrossa n.30 sekuntia täydellä teholle.
2. Sekoita ja anna jäähtyä. Jollet halua syödä suoraan kulhosta, voitele hieman leivinpaperia ja levitä toffee sen päälle.
3. Jäähdyttyä leikkaa esim. neliöiksi.
4. Tällöin sinun kannattaa valmistaa annosta kaksinkertainen määrä.