Helmimasut 2009 ~Heinäkuussa~

Kvart över Tiedän tästä mun kaverista etteivät halua toista lasta. Itseasiassa tässä on sellainenkin juttu vielä takana, että kun aloimme yrittämään niin heillä tärppäsi heti. Tosin he saivat sitten keskenmenon alkuraskaudesta. Tuolloin hän huusi minulle puhelimessa että olen varmasti iloinen siitä, koska itsellä ei ole onnistunut! Tuolloin suutuin enkä ottanut mitään yhteyttä häneen hetkeen. Hän otti sitten itse yhteyttä kun odottivat taas. Heillä onnistui uusi raskaus heti seuraavasta kierrosta. Unohdin sitten tuon kommentin pitkäksi aikaa mutta nyt se on noussut taas mieleen. Mietin, että ajatteleeko joku oikeasti noin ja onko toisen onni oikeasti joiltakin pois!? Itse ostin hänelle alusta saakka aina tuliaisiksi vauvanvaatteita yms. pientä kun näimme. Musta oli ihana saada ostaa vauvalle kaikkea ja ei tullut ikinä sellainen ajatus mieleen et TUO ON MULTA POIS!!!
No se siitä kun asiaa voisin riipustaa tuosta tuhottomasti :whistle:

Hei mä olen kanssa miettinyt tuota doppleria kotiin! Mistä kannattaa katsella ja mistä viikosta sillä alkaa sydänäänet kuulumaan?! Se olisi tälläiselle vainoharhaiselle hyvä kun voisi välillä kuunnella et ollaanko siellä vielä ja kuulostaako kaikki normaalilta =)
 
Caro, no jopas on katkera tyyppi. Kannattaa varmaan jättää sen kommentit ihan omaan arvoonsa. Tai ehkä se itse jossain vaiheessa tajuaa miten typerästi käyttäytyy...

Noita dopplereita voi tilata sellaiselta sivulta kun kuuntelevauvaa.com. Me löydettiin käytetty vähän halvemmalla, en tiedä mikä sivu se oli kun mies tilasi. Varmaan jos laittaa hakusanaksi AngelSounds (sen dopplerin nimi) niin löytyy.

Jotkut on saaneet äänet kuulumaan jo viikolla 9+, mutta yleensä kai kuuluvat vasta joskus 11 tai 12 viikolla. Riippuu varmaan kohdun asennosta sekä vatsanpeitteen paksuudesta.

Tulisi jo! :D
 
Jes,sain tänään syötyä suht kunnollisen aamupalan!! =) Taitaa oikeesti hiukan ruveta helppaamaan!
Kovasti ollaan koko aamupäivän pakattu..lähetään tänään anoppilaan ja sieltä sitten kesälomamatkalle Kouvolaan!Mennään kattomaan mun mummoa,96v! :heart:

:wave:
 
Tittan Voi pahoitteluni taas :'( :hug:

Maya82 :LOL: ..juu ei perhosia viittis niin kauaa odottaa.

jennuli 4 tuntia piti olla. Laitoin kellon soittaa aamu 6, et likistin vikat pissit. Aika ku oli 10.

Näistä kommentoijista...Mun yks likkakaveri joka on itse lopettanut pillerit jo ennen mua, muttei ole tärpännyt vieläkään, niin kuultuaan, että olen käynyt 'JO' alle puolen vuoden yrityksen jälkeen, lapsettomuus polilla tokaisi että "mikäs paniikki teillä on?". Sanoin ettei ole mitään 'paniikkia' vaan kaikki lähti hyvästä gynestä joka oli sitä mieltä ettei kannata aikaa hassata, tutkitaan samantein pois päiväjärjestyksetä, mikäli olisi jotakin häikkää. Myöhemin sukset on mennyt ystävättäreni kanssa niin pahasti ristiin, monista asioista, ettemme pidä enää mitään yhtettä( viimeinen riita oli marraskuussa07). Mieheni sanoi että "miten sä jaksat pitää yhteyttä tollaseen".
Syyskuussa okin tulossa yhdet juhlat, minne olemme molemmat kutsuttuja, voin tuntea jo hänen arvostelevan katseensa mahassani. Omaan arvoonsa. Olen luopunut toivosta yrittää olla hänen kanssaan ystävää. Olemme tunteneet seiskaluokalta, olleet kuin paita ja persus, mutta tällä iällä on ystävyytemme ollut vain hampaitten kiristelyä viimeiset viisi vuotta. Joskus harmittaa, mutta olen yrittänyt minkä pystyn. Ilmeisesti joskus ihmiset vaan sitten ns. kasvaa erilleen.
caro79 Tuo keskenmeno kommentti ystävättäreltäsi toi mieleeni tämän ex ystäväni.. Kuinka joku voi ajatella että toinen haluaisi ystävälleen noin paskaa tapahtuvan |O |O

Nukuin taas kellon ympäri ja kävin lenkillä raskaana olevan ystäväni kanssa ja mua huvitti kun me ei voitu mennä mettälenkkiä koska kaiffari sanoi "hyi siellä haisee ne kukat..." Hänellä on siis tosi heikko happi, ei oksua mutta syöminen heikkoa ja olotila. Voi vitsi! Olen onnekas että olen välttynyt toistaiseksi moisilta. Jaksuja kaikille huonovointisille :)

haavemamma73 RV 10+5
 
=) Moi kaikille.Jospa uskaltaisin nyt tännekkin alkaa kirjoittelemaan,kun tuolla hermoilijoissa olen ollut ja siellä varmaan pysynkin hamaan loppuun asti ,jos sellainen tässä raskaudessa joskus koittaa.
Tänään olin ultrassa ja kaikki oli ok.Turvotus oli 0.8.Laskettuaika olisi siis nyt 4.2 ja synnytys paikka OYS.
Huomenna pitäisi takaisn töihin mennä.Saas nähä miten supisteluiden ja verenpaineen käy :/ .
Jarrusukkia kaikille matkaan.
 
Moi!!

Tittanille kovasti lohduttavia ajatuksia ja voikaa hyvin :hug:

Voi, kuinka monella muullakin on kivoja kamuja..
haavemamma73 kertoi kommentista niin nopeasti tutkimuksiin, mutta ikä on myös yksi tekijä miksi gynet vauhdittaa ettei tarvi vuotta "tehtailla" ja sitten hakeutua hoitoon.Ja hyvähän se on että selvitetään. Meillä ei kaikki ymmärtänyt noita hoitoja ja km kun oli niin kommentit että onhan teillä jo lapsia.. :headwall: :/ Äitiys ja lapsen saaminen on joillekkin ihan kynnys kysymys.Kuinka paljon on kateutta ja muka onnen viemistä muilta ym. suoraan sanottuna pas..aa.
Vaikka meillä on ollut omat kommervenkkimme ja vaikeutemme ja murheemme, en ikinä ole voinut katkeroitua sillä se ei kuulu meille.se ei ole meidän elämä.Olen voinut iloita aina muiden vauvoista ja onnitella.
Muistanpa aikoinaan kun olin km;n saanut menin isoon naisporukkaan jossa puhuttiin vauvoista ja odotuksesta hehkuvin poskin ja kun tulin paikalle, tuli vaivaantunut hiljaisuus ja katseet luotiin lattiaan.Silloin musta tuntui todella pahalta. Enkä pystynyt olemaan sanomatta että vaikka menetin vauvan neljännen kuun lopulla, osaan vielä iloita muiden odotuksesta ja haluan olla läsnä niistä jatkossakin iloitsemassa ja toinen juttu että luotan että joskus vielä mekin onnistumme. Silloin onneksi suoralla puheella ilma seestyi ja kaikki jatkoi puheensorinaa.En kaivannut paijausta vaan normaalia elämää iloineen ja suruineen ympärilleni.

Mäkin kävin lenkillä mutta kyllä veri kohisi ja jalat painoi tonnin.. :/ Eipä uskoisi että olen se sama mamma kolme kuukautta sitten..Mutta olo kevenee piakkoin, tai ainakin ennen käynyt niin että lenkkeily helpottaa.

Kaupungin kirjastossa silmät kiiluen lueskelin vauvalehtiä, kunnes tajusin että tuttuja ihan lähietäisyydellä, jos olisivat näheet luku aiheeni, olisivat arvanneet asian tilan.. :p No onneksi sain sujautettua hesarin alle lehtiset, olin kuin teinari pornolehtien kimpussa, niin salaista ja jännää ja varottava ettei käry käy :kieh: :LOL:

Niin, tänään oli se mun soittoaika niista turvotuksista. ikä riski oli 1:540 ja down riski 1:740 hormoonikokeet olikin sitten normaalit. Niskan nt- turvotus oli 0,0 mutta laskennallisesti merkattiin 0,1mm, eli ei hätää sillä saralla, jos seuloihin uskoo.

Mutta siivouksen pariin, arvatkaapa nappaako??? :D

sini 10+1
 
Laa
Moi!

Saako liittyä mukaan? :)
Uskaltaudun liittyä mukaan kun oli tänään np-ultra ja sikiö vastasi viikkoja 10+1 ja kahden viikon päästä uusi ultra kun ei saatu mitattua niskaturvotusta jne...Eli kaikki oli hyvin ja pikkuinen aamu-uninen "Valentine" laiskasti potkiskeli siellä kohdussa, mutta sydän jumputti lujaa :) Meille tämä on toinen lapsi, esikoinen syntynyt 08/07, ehtii täyttää 1,5v kun sisarus syntyy! :D Ihanaa kun lapsille tulee pieni ikäero.

Me kun kysyttiin esikoisesta sukupuoli, joten tämän kohdalla jätetään se väliin ja jänskätään kumpi tulee
:xmas:
Laskettu aika on siis 9.2 ja tää mamma on 22vee. Synnyttämään ollaan menossa KOKSiin.

Ihanaa odotusta kaikille! :heart:
 
Heippa zelda ja Laa. Tervetuloa ja onnea odotukseen :flower:

siniraita Niinpä, ikää kun on jo 34v. niin fiksu gyne ei suotta odottele. JOS me oltaisiin yritetty se perinteinen vuosi ja sitten vasta ruvettu tutkimaan, niin en olisi raskaana vieläkään. 11kk meillä meni pillereiden lopettamisesta. Apuna oli tosiaan Terolut ja sitten Clomifen, jolla 3. kierto tärppäsi .

Kävin vielä jumpassakin, koska huomenna taas mökkeileen niin jää kuntoilut väliin. Mäkin olen huomannut että kuntoillessa raajat on jotenkin pirun raskaat!! On kuin olis painot nilkoissa. Tuntuu myös että on läkähtymäisillään, mutta sykemittari näyttää alhaisia sykkeitä tuntemuksiin nähden.

Ai niin siniraidan 'kiinni jäämisen pelosta' tulee mieleeni :LOL: , meidän timpuri kysäisi viime viikolla " onkos teille tulossa perheen lisäystä?" ..mä menin ihan puihin ja aivot raksutti jotain nasevaa vastausta, mutta eikun tyhjää vaan löi, tokaisin"joo, mitennii? ..ai kun mun naama on tän näkönen" HAH, ihanku joku mies osaisi heti yhdistää huonon ihon raskauteen. No se oli vaan raksan varrella ynnäillyt asioita, vaikken ole valittanut. Hassu tilanne :whistle:

Jeah, hyvää yötä ja voidaas taas paksusti, meikä hilpasee huomenna taas möksäilee. ( apua, loman loppu häämöttää, ens ma töihin..)

haavemamma 10+5
 
Sinituuli: Täällä hämeenlinnassa np-ultra tehdään n rv 12:lla. Mut se vaihtelee paikkakunnittain, mutta niillä main jossain.

Mä tossa lueskelin mun vanhoja raskauspäiväkirjoja ja jotenkin on ihan eri fiilis kun silloin kun noita kolmea aiempaa odotti. Tämän väsymyksen ja huonon olon keskellä (lisättynä 3 pientä lasta) en ole ajatellut vauvaa yhtään... En sitä minkä kokoinen se on, enkä sitä mitä milloinkin kehittyy. Tänään luin ekaa kertaa. Mulla on 3 raskauskiekkoakin ja niitäkään en tuijottele samaa tahtia kun ennen. Jotenkin on sellainen epäuskoinen olo koko raskauteen... :/ No ehkä tää tästä, huomenna olis se eka neuvola....

-kyrsä ajatuksissaan ja nappula 8+3
 
Ja uusille TERVETULOA! =)

Salailusta: Mun äiti tulee huomenn hoitamaan lapsia kun menen neuvolaan. Äiti luulee, että mulla on kaupungissa asioita, eli mun pitää kiertää neuvolaan tosiaan lenkin kautta. Tänään on ollut pakko puunata koko koti kun hän on tottunut siihen, et meillä on "aina niin puhdasta ja siistiä" ja jos se tulis tänne kun täällä on sekaista niin VARMASTI tietäis, et olen joko kipeä tai raskaana. Se tuntee mut liian hyvin.... :whistle:
 
Kävin sitten äsken nt-ultrassa.
Ei hyviä uutisia..ja mies käski jo heti tekemään abortin..itken täällä silmät päästäni.
Vauva voi hyvin, vilkutteli ja pomppi, mutta niskaturvotus oli 3.2, josta sain lähetteen äitipolille, jatkotutkimuksiin. Itse en ole niin huolissani..mutta tuo miehen kommentti sai kyllä tunteet hillumaan. Nyt se mököttää tuossa leikkauksen jäljiltä sänkypotilaana..eikä puhu mulle mitään! Ihan kun tää olis mun vika. Kyllä elämä on perseestä!

jaaana ja masu rv 11+0
 
jaana25, eiköhän se mieskin siitä asetu. Jaksamista teille molemmille, pidetään peukkuja, että asiat on kunnossa :hug:

Mie oon tässä eilisen ja tämän päivän saikkuillut. Iltasella lähden viettämään siskon synttäreitä ja sitten mennään mumminkin luo, ei ole tullut käytyäkään aikoihin.

annis rv 11+0
 
sleeping
Ikäviä uutisia saaneille iso :hug:

jennuli Mä en voinut olla neljä tuntia pissaamatta ennen neuvolaan menoa, ehkä hädin tuskin kaksi tuntia eikä se neuvolatäti sanonut siitä mitään.

Mä olen päättänyt, että tällä kertaa en kysy vauvan sukupuolta etukäteen. Edellisissä raskauksissa olen kysynyt. Jotenkin automaattisesti odotan taas mielessäni poikaa, joten eihän sitä tartte edes kysyä ;) Jos sitten tyttö tuleekin, niin se on vain tosi iloinen yllätys. Sitä vaan pelkään, että lääkäri vahingossa joku kerta sen mulle paljastaa, kun niitä ultria tulee loppua kohden yhä useammin diabeteksen takia. Mutta eihän sekään haittaa loppujenlopuksi. Ja saattaa mieli tästä muuttuakin.

Mulla on ruokahalu hiukan kasvanut, eikä huonoa oloa ole kuin harvoin. Väsymys on joskus poissa, mutta kuten tänään on taas TOSI heikko olo eikä jaksa tehdä MITÄÄN! Nyt on siis mentävä päiväunille kun kuopuskin jo nukkuu.
 
Abu
Huomenta!

Jaana25; Eihän se niskaturvotus välttämättä meinaa mitään, jatkotutkimuksissa ne asiat sitten selviää. Ehkä sun mies säikähti eikä oikein osannut reagoida.. Koittakaa olla toistenne tukena, :hug:

Sinituuli; Mulla oli viimeeksi nt-ultra rv 12+5, toivottavasti saan tällä kertaa ikaisemmin!

Yääh.. mulla on viikonloppuna kaverin polttarit (ja vielä yön yli..) Toivottavasti saan pidettyä itseni kasassa enkä voi kamalan pahoin tai haukottele koko päivää!! Pitää vissiin varata itselle kassiin pikkuevästä :p . Ihanaa kun on sadepäivä niin saa hyvällä omatunnolla vaan maata!
 
haaavemamma; tiedän kuule muutamia miehiä jotka osaavat katsoa naisen silmistä raskauden nimim; itse kerran näin paljastunut eräälle ei niin tutulle miehelle.

jaana25; älä vielä panikoi, käyppä lukemassa nt seulasta kiinni jääneiden piiiitkä ketju, niin moni on selviytynyt säikähdyksellä.98% on ns.turhia hälyytyksiä.Ymmärrän murheesi ja miehet reagoi välillä aika oma napaisesti. Toivotaan parasta :hug:

Kyrsä; kirjoitit ettet seuraa raskautta niin kuin edellisiä, en mäkään ja huomasitteko edell.viestissä niin olin viikon jäljessä, eli viikot huiskii kovasti eteenpäin.. :LOL:

Mun masussa tuntui eilen ihan kuin siellä olisi liikuttu..Voisko jo olla, on kyllä monen raskauden kokemus ja istukka funduksessa ja olen laiheliini?? No kuulostellaan..Tuntuu kun olen selällään, illalla havahduin kun luin kirja, ennen sitä olin herkutellut suklaalla.. :whistle:

voikaa paksusti sini ja oikeesti 11+2 eikä 10+2.. :LOL:
 
Tervetuloa zelda ja Laa sekä muille uusille, joita en ole ehtinyt toivottaa tervetulleeksi! :D

Jaana25: Voi kuinka kurjaa! Toivottavasti jatkotutkimuksissa saatte sitten parempia uutisia :hug:

Mä jouduin sitten nöyrtymään ja jäämään saikulle tän pahoinvoinnin ja väsymyksen takia. Alkuun nyt sain viikon sairaslomaa, mutta voi olla et meen töihin aiemmin, kun olis niin paljon töitä tekemättä ennen kesälomaa... Toisaalta musta ei ole ollut hirveästi apua siellä kun olen ollut puolet päivästä pää pontössä :LOL: :LOL: Lääkäri kyl varoitteli, et jos jatkuu tällaisena, niin sairasloma jatkuu ja pitää alkaa ottaa kaikkia veriarvoja. Toivottavasti ei niin pitkälle joudu. Täytyy kyl myöntää et kotona on ollut tänään lepäillessä ihan ok olo ja kertaakaan ei ole tullut ylös :snotty: Varmuuden vuoksi kuitenkin puunasin pöntön oikein puhtaaksi, niin on helpompi olla :LOL:

Niisku ja toukka 9+4
 
Glow
ikäviä uutisia saaneille :hug: toivotaan parempaa onnea jatkossa.

mua jännittää aivan hirveesti se, onko se nyt sitten np-ultra? jonkun lapun neuvolasta sain mitä kaikkea siinä tehdään. mulla on se kahden viikon päästä. kauanko se kestää? ja mitä siinä lyhyesti kerrottuna tehdään?
mun piti käydä ultrassa jo viikolla 8 vai 9, kaikki olikin säikähdyksestä huolimatta hyvin ja sydänäänet kuului. Ekaa odottaessani ei ollut kuin yksi ultra puolivälissä.
Järjetön väsymys on nyt pysytellyt pari päivää poissa. Sain toki lomaillessa levätä ja nukkua aika paljon. Aamuyöllä saa joskus herätä tosi huonoon oloon, sekä vessaan monta kertaa. Ja kylkeä kääntäessä vähän joskus vihlaisee mahassa, se ei liene vaarallista?

mymmeliina 10+2
 
Heips! Eka neuvolakäynti on nyt takana. Selvisi sitten tuo np-ultrakin. Meillä päin se tehdään n 12rv:lla. Mutta että sen saa vielä 3d:n tuli yllätyksenä. (oma dvd mukaan niin saa senkin). Olin luullut että 3d: saa vaan yksityisellä. Mutta tietysti hyvä näin.

Väsymys on älytön, mutta joten kuten jaksaa vielä töitä tehdä. Tietty tilannetta helpottaa sekin etten kärsi minkäänlaisista pahoinvoinneista.

 
Laa
mymmeliina: mulle ne KOKSissa teki alakautta ultrauksen ja kesti noin 10 min...siinä saa pari kuvaa mukaan ja sitten yläkertaan labraan ottamaan verikokeita.. ei siin mun mielest mitään muuta tehdä :)
 
Heipsis!

Huh, häät on ohi. Luulenpa etten ala enää koskaan kaasoksi. Aikamoista. Viime viikko meni univeloissa hääohjelmaa valmistellessa ja hääyönä en ehtinyt nukkua sekuntiakaan. Piti hoitaa toisen kaason pientä vauvaa jatkoilla kun molemmat vanhemmat olivat niin tillintallin etteivät pystyssä pysyneet. Jestas mitä porukkaa. Oli ehkä elämäni kamalin yö. Jouduin ottamaan vauvan monta kertaa väkisin siltä äidiltä pois kun se vaan sammuili, oksenteli ja meinasi kaatuilla se pieni suloinen tyttö sylissä. Eikä meinannut antaa sitä minulle. Hoki vaan, että tämä on minun vauva. Alkaa taas itkettää kun kirjoitan tästä...Sunnuntain itkin ja mietin mitä sille pienelle suloiselle vauvalle olisi käynyt siellä kaatuilevien humalaisten joukossa jos en olisi ollut paikalla. Välttämättä olisi edes hengissä pysynyt. :'( Nyt tuntuu siltä, että vuoden hyvä työ on tehty. Muut häävieraat taputtelivat mua sunnuntain selkään ja päivittelivät että luojalle kiitos kun olin vielä hereillä seiskalta. Äiti sammui silloin vaunuja vasten nälkäinen itkevä vauva vieressä.

Tää univelka painaa varmaan viisinkertaisena alkuraskaudessa. Oon vieläkin ihan koomassa, vaikka tuntuu siltä että oon alkuviikon vaan nukkunut... ZZZZZ... Mutta oli ihana vauva! Leikin sen kanssa aamun ja vaan nuuhkin ja pussailin sitä kun oli niin suloinen! :heart:

Mutta mukavempaa asiaa: maha on alkanut pömpöttää ja olo on ihan jees. Tuntuu siltä, että pahin alkuraskauspahoinvointi alkaa olla ohi ja elämä voittaa taas vähitellen.

Olin muuten ekassa neuvolassa ja LA olis sen mukaan 18.2, alkuraskauden ultraajan mukaan 20.2. Mut mun puolesta sitä ei tarvii vaihtaa viellä. Sehän vaihtuu sit taas seuraavassa ultrassa kuiteski.

Pixie ja pallo 9+1
 
Ihan pikaisesti pyörähdän.
jaana25 :hug: toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin. kyllä tuo silti varmasti säikäyttää hirveästi ja laittaa ajttelemaan vaikka mitä. teille on nyt sattunut ja tapahtunut lyhyen ajan sisään vaikka mitä kurjaa! ei ole reilua.

pixie :eek: |O :'( jopas oli sulla kaaso kaveri... huhhuijaa. onneksi olit paikalla pienen vauvan turvana! :hug:

Pahoittelut pudonneille ja tervetuloa uusille! :hug:

argh mähän olen kateudesta vihree te jotka oott liikkeitä tunteneet!!! :eek: voi mäkin tahdon jo tuntea pikkusia mönkimisiä!!

nyt jatkan vieraan viihdyttämistä.

labello 11+1
 

Yhteistyössä