Helmikuun helmet 2014

Parisuhde voi meillä aika hyvin, mies auttaa pyytämättäkin vauvanhoidossa ja kotitöitä tekee jopa enemmän ku minä ! Seksiä ei ole ollut, hellyyttä ja läheisyyttä kuitenkin. Seksiä on yritetty, mutta kiristää ihan hirveästi eli se jää alkutekijöihin.. Jälkitarkastuksessa otin asian esille, lääkäri ensin sanoi, että kyllä se kaikilla kiristää aluksi jos on tikit ollu. Tutkiessaan joutu sit myöntämään että tosi tiukaksi on ompeleet laitettu... Että jos 3kk päästä ei vielä pystytä seksiin niin leikataan mahollisesti uudestaan auki !! Toiv. siihen ei päädytä. Nyt kun sain pillerit takaisin ja tiedän et tikkejä ei ainakaan oo, nii ainakin psykologiset tekijät on poissa, niiltä osin ei jännitä sitä hommaa, joten jospa se nyt onnistuis ;) kondomia kun ei meillä oo käytetty juuri ikinä niin tuntuu vieraalle puuhastella sen kans. No tulipas kunnon avautuminen tähän....
Yhteistä aikaa meillä on silleen, et jos mummi tai joku on kylässä niin saatetaan käydä sit kahelleen kaupassa :D ja tietty ku lapsi nukkuu, iltaisin mies kyllä nukahtaa ennen mua. Käytiin tossa pari viikkoa sitten juhlimassa mun kakskymppisiä, mummu oli vauvan vahtina meillä. Vaikea oli lähteä, mut mukava oli vähän irrotella.

Onko muut onnistuneet "telomaan" lapsiaan ? Kuulostaa kamalalta, mut esim. eilen mulle kävi sillee, et syötin lasta ja rupesin laittaa sit pulloa pois syönnin jälkeen niin kops vaan, lipesi käsistä ja kopsahti vauvan päähän. Tai hipasi, en osaa sanoa. 1-2 min sitä itki. Yhen kerran kopsautin kans pyllynpesulla avonaisen peilikaapin kulmaan, mut se oli sellanen hipasu kans että en muista ees tuliko itkua. Apua, oon varmaa maailmankaikkeuden huonoin äiti :(

Meillä on varmaan 8-10 tuttia neitille, joten ei steriloida kyllä ainakaan päivittäin niiku vissii pitäs... 1-2 kertaa viikossa on aika realistinen, sillä tutit vaihtuu aika paljon. Pinnasängyssä, sitterissä ja turvakaukalossa on yleensä aina omansa, jossai tilanteessa jos ei oo mistä ottaa nii haetaan astiasta missä steriloituja tutteja säilytetään.. Joten en oo nähny tarpeelliseks steriloida useammin. Oikeestaa menee sillee, et ku meillä on 4 tuttipulloa, käytetää aina yhtä vrk (tietysti syöttöjen jälkeen huuhdellaan ja tällee) ja kun kaikki 4 on käytetty nii pestään ihan kunnolla ja steriloidaan samalla, sillo tulee tutitki steriloitua.
 
CaDi
Steriloidaan n. 2-3 kertaa viikossa kaikki tutit. Meillä tutteja yleensä löytyy pitkin huushollia.. Yksi sängyssä, yksi leikkimatolla, yksi roikkuu tuttinarussa haalarissa kiinni.. niitä löytyy sieltä ja täältä :D

Kyllä täällä ainaki vahingossa "telotaan" vauvaa. Esim. imetyksen aikana (kun sängyssä maaten syötän) niin on pari kertaa tipahtanut puhelin käsistä suoraan vauvan päähän. Ja kerran kun yritin avata vessan ovea niin jotenki avasin sen liian vähän niin neidin pää kopsahti oveen. Ei taida olla mikään herkkä kaveri kun itkua ei oo vielä tullut vaikka vähän pää kopiseekin. Mut vahinkoja sattuu.. :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tutteja enää harvemmin keittelen. Huuhtasen ne hanan alla jos on pyöriny lattialla, mut jos tipahtaa lattialle ja sen heti nostaa, ni en huuhtele. Vastustuskykyä, vastustuskykyä ;) ja mun mielestä Suomessa on kumminkin niin puhdasta toi hanavesi, että harvemmin siitä varmaan mitään tulee :)
Tuttipullot huuhtelen joka syöttökerran jälkeen vedenkeittimessä keitetyllä kuumalla vedellä ja sit välillä otan ihan tehtäväkseni pestä kaikki saippualla ja kiehauttaa kattilassa.

Hyvää Äitienpäivää Äidit :) :heart: :flower:
 
  • Tykkää
Reactions: Hortensia MacAnkka
Hyvää äitienpäivää! :heart:

Keittelen tutteja äärimmäisen harvoin, poika kun ei tuttia syö ollenkaan. Sama homma tuttipullojen kanssa, viimeksi poika on juonut tuttipullosta kuukausi sitten joten harvemmin tulee steriloitua, yleensä aina pesen ja keitän heti käytön jälkeen. Tai sitten vain pesen ja keittämisen jätän seuraavaan käyttökertaan.

Kolhuja on käynyt täälläkin. Kerran miehen pestessä vessan hanan alla vauvan pyllyä, onnistui vauva huitaisemaan toisen pottuvarpaansa lavuaarin reikään ja sai pienen haavan varpaaseen. Pienen hetken huusi, mutta ei sen kummempaa. Putsasin haavan ja parani nopeasti.
Pari kertaa on puhelin lipsahtanut kädestä yöllä sängyssä imettäessä, ei vauvan päähän kylläkään, mutta mahan/kyljen päälle. Noita kolhuja poika ei edes tuntunut huomaavan.
Kerran imettäessä pyyhkäisin harsolla pojan suunpieltä ja poika sitten samaan aikaan keikautti päätään sivulle, sen seurauksena mun kynsi sitten kolahti pojan huuleen sekä ikeneen ja huutohan siitä tuli. Mitään jälkeä tuosta ei tullut kyllä onneksi.
Ei noilta lommoilta oikein voi säästyä, varmasti kaikille käy jotain pieniä kolhuja ja telomisia. Ne on vaan elämää. :)
 
Viimeksi muokattu:
miss_piggy
Mukavaa äitienpäivää! :)

Täällä poika muisti minua aamulla äitienpäivän kunniaksi kunnon mega-köntsällä, ä-pakkauksen sukkikset oli paskassa samoin kuin päällä olevat college-lappuhaalarit ja body puoleen selkään, ja köntsää oli valunut vaipan toisesta lahkeensuusta ulos. Myös koko poika oli paskassa niskaa myöten, oli siinä vähän pesemistä ja just eilen kylvetettiin illalla kaveri kunnolla :LOL:
Mies tuumasi vain että "hyvää äitienpäivää".
Ja jännää tuo vauvan kakka, se shaisse ei lähtenyt kokonaan pois edes vaikka pesin heti vaatteet 60 asteessa, vaan keltaista näkyy edelleen! Kauheaa myrkkyä :p
 
  • Tykkää
Reactions: EMY06
Mukavaa äitienpäivä iltaa!

Meilläkin kakka niin vahvaa että jos ei heti liota ja laita koneeseen ni jää jälki. Useamman kerran joutuu toisinaan pesemään... Onneksi nykyään harvoin tulee tuutin täydeltä, yleensä pysyy vaipassa.

Mies oli ostanut mulle uuden muumi mukin <3

Meillä nyt ollut useita rintaraivareita, saa nähdä miten pitkään jaksan ponnistella.
 
  • Tykkää
Reactions: miss_piggy
Heippulis!

Tässäpä vierähti piiitkästi ennenkuin jaksoin tulla katsomaan mitä teille kuuluu :)

Meillähän poitsu syntyi 5.2.
-> 22.2. muutettiin oma kotitaloon (elämäni helpoin muutto kun istuskelin vain sohvalla vaavi kainalossa :D)

-> 20.3. Äkkänästä tuli Kouta Aukusti Aleksius, vietimme ristiäisiä mummolassa, minun kotonani. Kastepappina sama joka on kastanut minut ja miehenikin aikanaan. Oli mukava että eläkeläisellä oli "aikaa" ;D <3

-> Nyt meillä on terve pikkuinen poika joka alun hankaluuksista selvittyään on melko hyvä kopio isoveljestään, omilla pikku lisäyksillä ;) Mutta silti nuo on ku yö ja päivä :D Isoveljestä on kehkeytynyt viimeisen kuuden viikon aikana mahtava pakkaus <3 Tänään äitillä oli kauhee kiukkupäivä ja isovelikin hermostui ettei hänestä ole isoveljeksi (ei löytänyt sukkia vauvan sukkalaatikosta). Saimme kuitenkin juteltua ettei äitin kiukku johtunut pojista vaan isistä joka vähän törttöili... Olen yrittäny epätoivosesti keksiä ittelleni kaikkia tekemistä etten aivan mätäne tänne kotia, jonkun verran jo siinä olen onnistunutkin :)

EMY06, nasu06+äkkänä14
 
Hyvää äitienpäivää näin jälkikäteen :)

Täällä sujuu hyvin. Yöt nukutaan edelleen hyvin. Huh ;) Poika on kova raatailemaan ja seurailemaan :) Kovasti leikkii jo sitteriin kiinnitetyillä puuleluilla ja juttelee niille. Leikkimatollakin viihtyy hyvin ja mahalleen pidempiä aikoja :) Kääntyile ei vielä, mutta eipä se vielä kiire ole :D

Tänään 2kk neuvola. Pituus 60.5cm paino 5.7kg ja pipo olikohan 41.7cm. En jaksa kaivaa neuvolakorttia ;) Mutta hyvin kasvanut kuitenkin. Saa nähdä vaikuttaako rota rokote mitenkään haitallisesti. Toivottavasti ei :)
 
Ja steriloidaan pullot jokaisen syötön jälkeen. Ensin tiskaan ja sitten mikroon. Käytetään noita Ainu Mam koliikkipulloja ja ne voi kätevästi steriloida mikrossa. Samoin tutuit mikroon aina ku muistaa ;) Meillä tutit on aina hukassa :D Ostettu ainaki 6tuttia ja tallessa 2. Missä lie...
 
miss_piggy
Täällä ei oo edelleenkään tullu mitään noista rokotteista, poika on oma villi itsensä :D Annettiin varuiksi tuota nestemäistä buranaa ja annan vielä toisen kerran illalla nukkumaan mennessä. Saattaahan olla, että reidet kipeytyy pistoskohdista viimeistään huomenna..
 
Nopeasti tulin vain sanomaan margaretalle paljon tsemppiä ja kärsivällisyyttä rintaraivareiden kanssa! Mä niin tiedän sun tunteen. Mietin itekin niiden aikaan, et kuin kauan jaksan tämmöistä. Mutta meillä se oli joku vaihe, joka sitte hiljalleen meni ohi, toivottavasti teilläkin. Älä luovuta vielä!
 
  • Tykkää
Reactions: margareta91
miss_piggy
Viime yö rokotteiden jälkeen oli täällä aika rauhaton. Poika heräili vähän väliä ja nukkui pienissä pätkissä, välillä tuli vähän itkuakin ja kauheita pieruja. Otsa oli välillä lämmin joten taisi olla vähän lämpöäkin. Koitin sitten yöllä antaa tuota juotavaa buranaa, niin oksensi sen kaaressa ulos, ja sitten oli oksussa pojan petivaatteet ja mun lakana.. Samoin eilen työnsi tuon juotavan buranan heti ulos suustaan, joten meillä ainakaan poika ei siitä tykännyt yhtään.
Nyt aamulla laitoinkin sitten peppuun 2 suppoa, ja niiden laittaminen onnistuu todella helposti, eikä tullut kakkaa laiton jälkeen. Suosittelen muitakin hommaamaan varuiksi noita suppojakin jos tuo juotava ei uppoa.

Eiköhän poika kuitenkin jo huomenna ole oma itsensä toivottavasti :)
 
Täällä myös hieman levottomampi yö tuon rota-rokotteen jäljiltä tai sitten ei. Kuitenkin heräs useammin ja oli aika levoton. Pieruja päästeli kovasti. Nyt kuitenkin nukkuu normaalisti pitkiä unia takapihalla vaunuissa :) Toivottavasti tänään ei ole enää kovasti noita ilmavaivoja :)

Meinaa väsyttää ittiä levottoman yön jälkeen. Täällä koko porukka vähän mahataudissa :D Jopa koirakin ja itsellä oli toissa iltana joku pöpö mahassa ja vieläkin on hieman kuvottava olo. Tekis mieli nukkua vaan koko päivä vaan eipä sitä semmosia ihanuuksia ;) Ristiäisten jälkeen olisi tarkoitus lähteä vähän juhlistamaan kaveriporukalla ja mun sisko tulee poikaa tänne illaksi ja yöksi hoitamaan. Ihana päästä vähän tuulettumaan ukon ja kavereiden kanssa. 100% voin siskooni luottaa ja poika kuitenkaan ei siskoa vielä vierasta joten hyvillä mielin voin hoitoon jättää.
 
miss_piggy
Muakin väsyttää armottomasti.. Meillehän tosiaan eilen annettiin se II-rota ja kumpaankin reiteen pistettiin piikit.
Poika vaan ei suostu nukkumaan oikein päikkäreitä, joten taitaa itelläkin jäädä nuo nukkumiset ensi yöhön |O
 
Auts, piggy! Toivottavasti ensi yö menee teillä paremmin.

Meillä on elelty sunnuntai-illasta melko rauhatonta eloa, kun mies lähti kahdeksi viikoksi työkomennukselle toiselle puolen Suomea. Jostain syystä poika on nyt joka ilta ollut klo 17 lähtien nukahtamiseensa asti (n. klo 22) todella kiukkuinen. Käy ylikierroksilla eikä millään suostu nukahtamaan millään keinolla. Mikään vaan ei ole hyvä.
En usko, että maha vaivaa. Kuumettakaan ei ole ollut eikä edes vaikuta mitenkään kipeältä. Ehkä tuo isänsä poissaolo vaikuttaa pikkuiseen herraan tuollaisena tyytymättömyytenä.
Onneksi yöt nukkuu ihan ok, vaikka silloinkin tavallista levottomampi.

Tänään toivottavasti ei ole edessä 5 tunnin kiukkurumbaa ja tissiraivareita, niitä on nyt ollut parina iltana enemmän kuin tarpeeksi (rintaraivareita siis).
Josko parin tunnin päiväunet ulkona vaunuissa vaikuttaisi iltaan positiivisesti. Eilen tehtiin kaksi tunnin vaunulenkkiä (toinen lähikauppaan ja toinen koiran lenkitystä), eikä jäbä sitten muuten oikein suostunutkaan päivän aikana nukkumaan.

Itkuhälytin on ollut nyt kultaakin kalliimpi kapistus, kun on pojan kanssa kahdestaan 24/7. Ilman sitä suihkussakäynti ja pyykinpesu olisi todellinen ongelma, khh ja saunatilat kun ovat alakerrassa eikä sinne vauvanitku kovin helposti kuulu. Samaten lykkään itkuhälyttimen myös vaunuihin kun poika nukkuu päikkäreitä ulkona.

Parisuhteista oli juttua ja meillä mies on osallistunut alusta lähtien pojan hoitamiseen ahkerasti. Välillä ihan silmät kostuu kun seuraan isän ja pojan keskinäisiä puuhia, toisilla kun on niin hauskaa yhdessä. :heart:
Mies myös tekee kotitöitä ihan pyytämättä, on tehnyt melko pitkälti kaiken nyt pojan synnyttyä, kun meikäläinen ei vaan ole ehtinyt pojan tiheän imun kausilta jne.. Toki aina silloin koitan parhaani mukaan auttaa kotihommissa kun poitsu nukkuu tai muuten viihtyy hetken omassa seurassaan.
Meillä suhde toimii ja voi hyvin vaikka kahdenkeskistä aikaa on todella vähän. Monta yhteistä vuotta takana ja kommunikaatio toimii. Ollaan läheisiä ja tunnetaan toisemme sen verran hyvin, ettei ihan pienestä saada riitoja aikaan. Lisäksi molemmat on täysin omistautuneita uuteen elämäntilanteeseen, niin vastuu ei jää kummankaan harteille yksin. :)
 
miss_piggy
Täällä koitin pojalle vielä illalla laittaa suppoa persaukseen, niin ei onnistunut. 2 suppoa lensi roskikseen, sisälle kun laitoin niin saman tien pompsahti ulos vaikka puristin pakaroitakin yhteen :p tiedä sitten tekikö poika pyllyllään jotain erikoista suipistelua kun ei pysynyt... Ja kun sitä nestemäistä buranaa sitten koitin antaa niin sama juttu, irvisteli, yökki ja kakoi ja pullautti kaiken pihalle.
Meidän jätkää onkin vähän hankalampi lääkitä.
 
Tänään oli se 3kk neuvola. Mitat: 6180g ja 61 cm, pipo 39.8 ! Tasaisesti omilla käyrillään kasvaa. Rokotteetkin siis saatiin, toistaiseksi ei oo mitään tullu, illalla pari kertaa pärähti yllättäen itkemään, mut asennon vaihdolla korjaantui, aristaa ja kiristää varmaan pistokohdat tietyssä asennossa. Annettiin rokotteiden jälkeen nestemäistä buranaa, päivällä meni hyvin alas koko satsi, nyt työnsi suunnilleen kaiken ulos. Annoin sit n. millin vielä ihan hissukseen, se meni LÄHES kokonaan alas. Eli varmaan nyt 1,5ml sai nieltyä. Jänskättää vähän, että miten yö sujuu.
 
miss_piggy
Täällä meni viime yö jo tosi mukavasti, syötiin klo 02 ja 04:30 ja sitten vielä joskus 6 maissa. Ylös noustiin lähemmäs puoli 8. Viime yönä ei enää lämpöä ollut.
 
Täälläki meni yö hyvin, ei rokote vaivannut neitiä, 23.30-09.40 nukku, herätin ihan ku rupes huolettaa jos toisella on lämpöä ku niin siki nukkuu. No ei ollu, joko rokote pisti väsyttää tai muuten vaa oli pitkien unien aika :D
 
Heipä vaan pitkästä aikaa! Jotain, jotain piti sanoa, en vaan enää muista, että mitä.

Täälläkin vauvaa on kolhittu. Ihan vastasyntyneenä raapaisin häntä vahingossa niin, että verta tuli. Kauhean paha mieli siitä tuli ja leikkasin kaikki kynteni pois. Eilen kopautin etuhampaani pojan otsaan. Kaikkea sattuu, toivottavasti ei tipu sylistä.

Nukahtaminen iltaisin on edelleen haaste. Poika kukkuu joka ilta puolille öin ja nukkuu sitten aamupäivällä. Tähän pitäisi saada muutos, mutta olen levoton nukuttaja.
 

Yhteistyössä