HEINÄMAMMAT 2008 ~loppusuoralla~

  • Viestiketjun aloittaja RouvaSumppisuu
  • Ensimmäinen viesti
http://groups.msn.com/heinamammat2008/_homepage.msnw?&pps=k

Onnea taas kaikille vauvaantuneille :heart:

Täällä nukutaan nätisti taas kerran, johan neiti tuossa ehtikin 2,5tuntia hereillä kukkumaan. Meillä olis keskiviikkona neuvolatädin kotikäynti ja sitten torstaina lähetäänkin ajamaan tuonne itärajalle, matkaa n.400km isoisovanhemmille kyläilemään. Saas nähdä mitä tyttö tykkää.

Meillä on ollut nyt paripäivää melkoista meteliä sinä aikana kun tyttö on hereillä kun tuo maidon tuotanto tursuaa enemmän kuin tarpeeksi (eilen 3dl meni pakkaseen) ja kun tyttö saa vihdoin otteen tissistä sitä maitoa välillä suihkuaa niin paljon että alkaa henkeä haukkomaan ressukka. Ilma kiertää tytön mahassa (cuplaton -tipat lähtee kohta testiin) ja mulla taas on maha niin kovana että itku tulee kun yrittää turhaan tikistää pihalle ja repeämään tekee niin kipeää ettei uskalla väkisin änkeäkkään (kumma kuinka heti synnytyksen jälkeen maha meni tälläiseksi, nyt toista päivää levolac kuurilla josko helpottais). Ehkäpä tämä tästä, onneksi nukkuu yöllä 3-5 tunnin pätkiä niin saan itsekkin nukkua, tosin eilen nukahdin tyttö kainalossa sohvalle kun piti vieraita odotella ja kahvia laittaa valumaan.

Taidan näköjään minäkin roikkua tälläkin puolella niin pitkään että kaikki on pamahtanu :LOL:
 
Huomenta!
Nyt on nukuttu edellisen yön valvomiset takaisin. Muutamaan supistukseen heräsin yöllä, mutta muuten supparit loppuneet ja sain nukkua rauhassa. Nyt on kamalan energinen olo :)

Eli ei taida tämä poju syntyä ihan lähiaikoina, eikä varmaan kovin helpolla. Mutta tulee sitten kun on valmis :heart:
 
Bee
Onnea kovasti kaikille uusille vauvautuneille! :flower: :flower:

ON: Eilen supisteli kivuttomasti koko päivän ja illalla vihloikin kohdunsuuta aika mehukkaasti.. Noh, yön nukuin hyvin eikä tänään ole ollut mitään oloja. Vauveli vaan on ollut kovin hiljainen tänään, täytyi oikein käydä häntä hieman tönimässä.. Niukasti sen 10 liikettä tunnissa on nyt tullut. :eek: Kuuntelin kyllä omalla dopplerilla :heart:äänet ja hyvinhän ne kuului!

Katsellaan ja odotellaan..

Bee 39+2
 
Bubona, ihan kiva että viittitte täällä pitää meille viimeisille seuraa, vaikka itsellänne jo vauvat on kainalossa.

Mulla eilen illalla muutaman tunnin supisteli n. 10 min välein, sitten oon nukahtanut. nyt on tässä jokunen supistus tullut, kellosta en ole katsonut, kun tuntuu aika mitättömiltä kuitenkin. Äippäpolille soitin äsken, kun mulla on keskiviikkona aika, että oisko lääkäri mitään merkintää laittanut joko sitten käynnistettäis. mutta kuten arvelinkin, niin tilanteen mukaan katsovat sitten. on vaan vähän kinkkinen pulma täällä, niin ois ollut kiva tietää etukäteen.

Pörrölle ja Pavelille paljon, paljon onnea!

t-06 41+2
 
:flower: :hug: :heart: Onnea Paveli ja Pörrö!

neuvolakuulumiset: pissasn proteiinit 1+, mutta verenpaineet matalalla (jotain 110/60), joten ei aiheuta huolta. Protskut ilm. koholla, koska epäilen taas alkavaa hiivaa, varmaan sadas kerta tässä raskaudessa :headwall: .Yritän saada sen nyt aisoihin tolla Canesten-voiteella. Ekaa odottaessa semmonen kokenu terkka sano, että protskut saattaa enteillä synnytystä...ja mulla ollu viimesillä kerroilla koholla :) En sitten jaksanu tingata mitään äitipkl-aikaa, kun nyt suht hyvä tsemppi taas päällä :)

Jaksuja muillekin :hug:

Maggie ja Eppuliina 39+3
 
Onnea passepartout, paveli ja pörrö! :heart: :flower:

Lumi-Marjalle kovasti :hug: ja jaksamista! Kiitos kauniista sanoista.

Bee Täälläkin vauva on hiljentynyt ja välillä huolestuttaa. Liikelaskentaa kehottivat neuvolasta harjoittamaan.

Jemima 39+1

*muoks* Maggie mullakin viime neuvolassa proteiinit +1 ja käskyn sain seurata verenpaineita. Mulla kyllä korkeammat (127/79) kuin sulla. Mutta ymmärsinkö oikein, että jos tuo raskausmyrkytys tulisi niin paineet olisi myös levossa koholla? :ashamed:

*muoks2* Mörötys yhdellä tuttavalla käynnistettiin synnytys, kun vettä havaittiin olevan liian vähän. Istukka ei enää tuottanut hänellä vettä (?) ja puhuivat mahdollisesta infektioriskistä. Joten hyvä, että seuraavat sun tilannetta. Muistelen, että joku aikaisemmin kertoi oman tarinansa tässäkin pinossa. En muista millään kuka...
 
Eräpäivä Täytynee lähteä mäkeä kiipeämään ylös-alas, että sais tän vauvan ulos. Salilla olen ahertanut pumpissa ym. niin paljon, että pe päätin, että se oli nyt viimeinen kerta, kun sinne isomahaisena menin peilit peittämään... (Huomenna tietysti pyörrän päätökseni, alistun kohtalooni ja suuntaan sinne aamutunnille häntä koipien välissä) Limat tuli eilen, joten kai tässä toivoa on ennen syyskuuta synnyttää... La-Su -yönä supistelikin jo ja oli tosi paha olo, mutta nyt olen taas kuin en olisi edes raskaana.

Kiva, että vauvautuneetkin jaksavat notkua täällä odotuspuolella ja odottaa meitä hitaimpia. Itse siirryn sit tuonne vauvapuolelle , kun se aika on... Olen ehkä vähän turhautunut...

Onnea uusille äideille ja vauvoille ja iseillekin!

Suuri halaus myös ihanasti kirjoittaneelle Lumi-Marjalle . Toivon niin kovasti, että sinuakin vielä onnistaisi ja saisit pienen vauvan kainaloon. Omatkin itkuni ennen raskautumista muistuvat nyt taas mieleeni, kun tuntui, ettei millään tärppää. Km:t on tietysti vielä ikävämpi juttu.

Mukavaa tätä vkoa meille paksukaisille sekä jo jakautuneille!

T. Virtanen, tasan 40
 
minäkin olen yhä kasassa :headwall:
meni se käynnistys yritys (14.7)metsään, ei tehny muuta ku kauhiat lääkesupistukset 1min. välein ja avautumista ei tapahtunut, supistukset estettiin kahteen kertaan ja siitäpä ne sitten asettu. nyt vaan odotellaan luonnollista käynnistymistä ja ens viikon keskiviikkona on sit äitipoli ja uudet suunnitelmat.
eilen piti kyssillä vierailla ku sektio arven alue ni kauhian kipee mutta eipä mitään hälyttävää näkyny, paineet oli alhaset, pissa ok ja vauva voi hyvin painoarvio 3300g. niin ja kohdunsuun tilanne aika epäkypsä kaulaa 3cm jälellä ja sisäsuulle ei lääkäri edes yltäny. no vauva syntyy ens juhannuksena sitten
kyllä mie jo voisin luopua tästä mahasta...

no mutta hiljaa hyvä tulee :eek: (kuka tuohon haluu enää edes viimesillään uskoo)

nyt tästä ois venyttävä maalaamaan makkarin seiniä..

mari 39vko :)
 
Hei! Täällä ollaan, huomenna päästään kotiin. Tyttö syntyi sektiolla viime torstaina. Kiitos Vio-la informaatiosta!
48cm ja 3790kg. Ihana pakkaus, syö ja nukkuu paljon.

Huomenna lisää, kotoa käsin ja tiety msn:n puolella.
 
Aamuyöllä alko supisteleen ja nyt tullu kivuliaita 8:stä saakka 4-10 min välein. Käytiin jo näytillä pari tuntia sitte ja käyrä näytti 7-8 min välein mut eivät olleet vielä avanneet sisäsuuta!? Olisivat ottaneet mut kuitenki sisälle ja tarjosivat peräruisketta "nopeuttamiseksi" mut sanoin et meen ootteleen vielä että nää tihenee.. Tässä nyt ootellaan..hitto kyllä tuntuu että apua mitä nämä vielä tulee olemaan ku nyt jo niin sattuu!!! Ja samalla pelottaa jos nämä loppuuki eikä pääsekkään tositoimiin..

Onnea Passepartout, Paveli ja Pörrö vaaveista! :flower: :flower: Olinki miettiny Pörrö et miten sun tilanne..innolla odotan synnytyskertomusta!

MAR-Ille jaksamista luonnollisen käynnistymisen odotteluun!

Pitäkää peukkuja et mullaki ois vauva tänäyönä kainalossa!

Qnsilta 40+2
 
Hurjan paljon onnea kaikille vauvan saaneille!! :heart: :heart: :flower:

Täällä myös edelleen yhtenä kappaleena..

Lumi-Marja: :hug: :hug: Ihanasti kirjotit, ihan tuli kyyneleet silmiin. Toivon sydämestäni että teillekin vielä pian suotaisiin oma pikkuinen tuhisija :heart:

 
Jemima: sitä raskausmyrkytystähän ne siinä pelkää. Tosin sanoi neuvolassa, että paineet pitäis olla myös selvästi koholla ja turvotusta myös. Mulla ei oo koskaan paineet kohonnu raskausaikana, pikemminkin laskenu eikä myöskään koskaan edes helteillä ollu turvotusta.



Puolen tunnin sisällä oon vastannu kahteen jokojoko-puheluun :kieh: Alkaa muutenkin iltaa kohti käyrä nousta, kun vettä tulee kuin Esterin p:stä ja mies iltavuorossa ja tietty lapset ylikierroksilla.

MAR-I:lle ja Qnsillalle kovasti tsemppiä :hug:

Maggie taas
 
RouvaSumppisuu
Onnea kaikille lukuisille vauvaantuneille :flower: ! Kaikki tekstit luen kyllä ajatuksella läpi, mutta eipä tässä ehdi kommentoida, vaikka haluiskin...

Lumi-Marjalle kuitenkin haluan toivottaa voimia ja tsemppiä, toivottavasti tämä aika useine raskaine pettymyksineen tuottaisi kuitenkin toivotun tuloksen ennemmin tai myöhemmin ja saisitte syliin pienen oman tuhisevan nyytin :hug: :heart: !

Sumppis ja B 15vrk
 
Oikein suuret onnittelut vauvansa saaneille!

Huomenna on pitkästä aikaan neuvola, eli seitsemään viikkoon en ole käynyt siellä, joka on myös viimeiseni. Taisin käydä koko raskauden aikana jopa neuvolassa seitsemän/kahdeksan kertaa, vähällä pääsin.
Loppuraskaus on mennyt liiankin hyvin, kun pian koittaakin meidän h hetki. Taidetaan olla aika viimeisiä raskaana olevia täällä!!
Taitaa olla kilojakin tullut paljon kun koko ajan vain syön. Eilenkin juhlissa kaksi täyttä lautasellista ruokaa, samoin kakkua. Nyt vain on aika, kun ruoka maistuu niin.
Avopuolisoni vanhemmat, veljet, j amuu suku ei tiedä koska la aikamme on. Vieläkin on pysynyt salassa. Meidän isä, siskoni, ja muutamat kaverini tietävät sen.
huomenna kuulumiset neuvolasta!!

Onnea kaikille
 
myös neuvola huomenna, nyt rv 40+1.
Millään malttaisi odottaa, mutta kyllä se sieltä ulos tulee, ennemmin tai myöhemmin.

Potuttaa, kun on vieläkin kylkikipuja vaikka vaavi on alhaalla ja masu ei enää paina kylkeä niin paljoa.
 
Täällä taas..

maggie mulla merkittiin viimeksi turvotus + tuohon neuvolakorttiin. Huolestuttaa vaan se, että kärsin migreeneistä, jolloin on hieman hankala erottaa mitkä sahalaidat johtuu migreenistä ja mitkä ei. Mutta siis ymmärsin kanssa, että verenpaine liittyy siihen myrkytykseen oleellisesti? Täytyy varmaan huomenna soitella neuvolaan vielä ja varmistella.

Qnsilta taitaa olla siellä lähtökuopissa.
 
Meille syntyi sitten pikkuinen prinsessa 19.7, rv 41+2, klo 8.02. Strategiset mitat meidän pikkuneidillä olivat 51cm ja 4280g. Pään ympärys 36,5cm. Eli eipä ollutkaan niin pikkuruinen, mitä meille luvattiin.. :whistle:

Synnytys oli kokonaisuudessaan ohi kuudessa tunnissa, sairaalassa ehdittiin olla 2,5h ennen kuin tyttö oli maailmassa. Sairaalaan mennessä olin vain kahdelle sormelle auki, mutta paria tuntia myöhemmin jo 9cm ja kalvojen puhkaisun jälkeen saikin ponnistaa. Pelkällä ilokaasulla mentiin, ja vaikka kaikki meni tosii hyvin, ponnistusvaiheen ollessa alle 5min eikä edes tikkejä laitettu, niin jos tuossa tilanteessa vielä joskus olen, niin ehdottomasti sen epiduraalin haluaisin saada..

Tänään kotiuduttiin ja maito alkaa pikkuhiljaa riittää jo. Oli ihanaa päästä kotiin..

Mutta luen myöhemmin kuulumisia ja kirjoittelen kunnon synnytyskertomusta sinne suljetun puolelle.. Nyt tissittelyyn..

Pinuski ja Minttu 2,5vrk :heart: :heart: :heart: :heart:
 
Onnittelut minultakin kaikille vauvan saaneille. Kateeksi kyllä käy, pakko myöntää!

Viime viikko oltiin lomailemassa kotipaikkakunnalla ja la käytiin tanssimassa kaverin häät. LA oli ja meni... supistuksia tuli laamuna monen tunnin ajan (ei mitään kipeitä, mutta jotain kuitenkin) mutta muuten kohtalaisen hyvin voidaan täälläkin. Tahtoo myös jotain kongreettista tapahtuvan!! NYt on vaan kamalan hiostava ilma, että meinaa olla vaikeeta. VArsinkin kun tuntuu että maha on kivi kova koko ajan ja vauvan jalat alkaa tulemaan suusta ulos....Neuvolassa meinasin pökertyä kun painoa oli tullut niin paljon lisää ... :LOL: jalat saattaa lakata kantamasta...Muuten kaikki oli ok. Tälle viikolle varattiin vielä toinen neuvola jossa varataan aika yliaikais kontrolliin Oys:ssiin ens viikoksi. Toivotaan nyt ettei sitä tarvittaisi... Tänään käytiin viimein ostamassa turvakaukalo, joten kaikki hankinnat pitäisi olla valmiina (en ookkaan turhaa kiirusta pitänyt niitten kanssa :))

Huippua lukea noita synnytys kertomuksia! Saiskin valita itselleen niistä sopivan synnytyksen...;) Nyt taijan lähteä iltalenkille supistuksia metsästämään :wave:


Adrian & Kuuno 40+ 3
 
aik
hei taas,

Kaiken kärvistelyn jälkeen menin tänään käymään synnärillä, kun päätäni on särkenyt useamman päivän ajan ja sitten alkoi vielä sormien ja jalkapohjien tikustelu ja kutina. Olo on todella hankala. Ajattelin kyllä, että mitenkähän suhtautuvat, kun ei supistuksia tms. ole. KYS:ssä oli kyllä ihanat kätilöt ja asiantuntevan oloinen lääkäri. Oloni helpottui kaikin puolin. Hieman oli valkuaista pissassa, mutta labrakokeessa sitä ei havaittu enää. Vauva liikkui ensin todella hitaasti ja sykkeet olivat puolisen tuntia matalalla, mutta virkistyi sitten. Minullakin tuli säännöllisiä supistuksia koko ajan, joita en pahemmin tuntenut. En siis tunne kipua. :LOL: PLOP-synnytystä odotellessa tässä...(toivossa on hyvä elää ) . Lääkäri kokeili kohdunsuun tilanteen ihan kunnolla ja olin auki jo 2-3 cm?! No, nyt sitten vain odotellaan. Torstaina sitten uudestaan synnärille kontrolliin (41+5), jos kaikki hyvin, niin sitten uudestaan rv 42+1, jolloin otetaan osastolle ja kokeillaan mahdollisesti käynnistystä. Neuvolassa on annettu hieman virheellinen kuva käynnistysajankohdasta. Olenkin ihan hapan täällä neuvolan toimintaan.

Onneksi vauva voi hyvin ja mitään ylisuurta vauvaa tuskin tulee, alle nelikiloinen siis...ja ehkä jo tällä viikolla!

Onnea Pörrölle ja monille muille :heart:

Harmi juttu MAR-I, ettei käynnistys lähtenyt käyntiin! stemppiä! :hug:

Jaksuja myös t-06:lle!

aik 41+2 (kohta 41+3!)
 
Onnea Pinuski! :heart: :flower:

Täällä herätty menkkamaisiin kipuihin, mutta kun lähdin kävelemään ne rauhottuivat.

Jemima 39+2

Tänään näköjään synnyttävät saavat sitten rapu-vauvat ja huomisesta lähtien synnyttävät leijona-vauvat. ;)
 
ONNEA VAUVAANTUNEILLE :flower:
TSEMPPIÄ JA HERMOJA KÄRVISTELEVILLE... :hug:

Viikkoon en olekaan ehtinyt käydä kurkkaamassa kuulumisia vaikka mielessä olette olleet kyllä, ihan tosi!

meillä kävi neuvolatäti kotikäynnillä viime torstaina. Meidän pampula oli tuolloin 9pvä:n ikäinen.
Hämmästyksekseni vauvan paino oli noussut tosi paljon, lähes puoli kiloa! :eek:
Itsekesi olinkinjo vauvan napaa katsonut ja mielessäni ajatellut ihan samaa minkä terveydenhoitaja sitten ääneen sanoi: vauvalla on napatyrä. Toivotaan että asettuisi itsekseen mutta... muutoin leikataan :|
Onneksi tuosta ei ole pikkuiselle mitään vaivaa :)

meillä on alkanut vatsanväänteitä ilmaantua ihan uudessa mittakaavassa, tulee keskimmäisen koliikkiajat pelottavasti mieleen. Toivotaan parasta kuitenkin. Ja perin sylivauva tämä on (odotan jo että tulis huutiksen kantoliina pikasesti...!! )

Jaksakaahan vielä odottajat :hug: nyt tartteekin tissitellä taas (mitä pampula urakalla harrastaakin... eilen illallakin oli rinnoissa kiinni 2 tuntia :eek: ihmekös tuo että paino nouseekin )

SmileX ja "Lilli" 14 vrk
 
Huomenta!

Täällä ollut tosi huono olo koko aamun. Päätä särkee ja oksettaa, alapää juilii. Lähdetään tunnin päästä K-SKS:ssään viemään esikoista aivofilmiin ja aion nyt todellakin marssia samalla reissulla synnärille ja pyytää katsomaan tuon alapään tilanteen. Mulla vaan on semmonen tunne, että taas on paikat pitkälti auki ja supparit alkaa sitten vasta vesien mentyä pari tuntia ennen h-hetkeä. Matkaa meiltä synnärilkle on kuiteskin tunnin verran. Helpottais kummasti oloa edes tietää missä mennään. Todnäk pistävät vielä kotiin, mutta varulta otan kyllä kassit matkaan ;)

Maggie ja Eppuliina 39+4
 
Täällä alkaa olemaan jo tosi hiljaista... me muutamat loppupään ruikuttajat enää ;)

Oma olo on totaalisen kypsä... olin jo ihan varma että perjantaina olis tullut lähtö, mutta täällä sitä vielä keikutaan. Kaikista ärsyttävintä on kun ei tiedä onko supistukset tehneet mitään vai turhaanko tässä joka päivä kärvistellään... no se oli vitsi ;)
En ollut esikoista odottaessa yhtään näin kärsimätön :kieh: mutta nyt tahtois jo vauvaa hoitelemaan... mitään ei jaksa enää tehdä ja mieskin yrittää kahlita mut neljän seinän sisään... ja kaikista mahtavinta että loppuviikoksi on luvattu hellettä :x
Esikoinen syntyi 39+4 joten toivotaan että samoille mennään nytkin... en tiedä mitä teen läheisille jos yliaikaiseksi vielä menee ;)
Supistelee ja tosi kipeesti, mutta ei säännöllisyydestä tietoakaan vielä. Yöt menee vatsaa juiliessa ja lonkkia särkiessä.. ja pissalla ravaaminen on ihan tuskaa.

Tulikohan nyt tarpeeksi valitettua.... tiedän että se on nyt vaan odotettava, mutta kun tässä vaiheessa se odotavan aika on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin pitkä..

Kyselläänpäs ajan kuluksi jo synnyttäneiltä että kun pakkasitte sitä sairaalakassia niin mitkä osoittautuivat tärkeimmiksi ja mitä ette olisi tarvinneet mukaan ollenkaan?

Tässä kun on ehtinyt sinne heittää aikansa kuluksi vaikka mitä ja tuntuu että puolet on turhaa ;)

Niin ja onnea kaikille taas vauvan saaneille :flower: :flower:

Lumi-Marjalle myös kovasti tsemppiä ja onnea tulevaan. Vaikket ole täällä palstaillutkaan aikoihin niin mielessä olet kyllä ollut :)

Kärsimätön Vilma-Annika 39+1
 

Yhteistyössä