Heinäkuun Hurmaajat Kesäkuussa (1. Hurmaaja syntynyt)

Kiitos kaikille käynnistys asiaan vastanneille:)
Ja tsemppiä kaikille vauvan hakijoille:D Pian kertoon sitten vauva uutisia:)

Täällä herättiin vaihteeks jo 7.30 ku mies lähti töihin:( Masuun alko vaan sattuun niin vietävästi että oli pakko nousta. Käveleminen oli ihan tuskaa ja on viekin. Nivuset ja häpyliitos ihan jumalattoman kipeet. Kuuden aikaan aamulla ku kävin pissalla niin en meinannut eteenpäin päästä. Melkein herätin miehen viemään mut vessaan ennenkun lasken alleni :ashamed: Mut en sit raaskinut toista herättää ja menin pienillä askelilla eteenpäin.
Sanokaa pliis että nää kivut on merkkejä lähestyvästä synnytyksestä? Tahtoo niin jo pästä synnyttään.. Kardemummman sanoja lainatakseni: "Haluisin jo päästä kokemaan sen! Saatika kaiken sitä seuraavan.. "

Tää lähtee ikeaan hakeen parvekekalusteita ja synnytän sit vaikka sinne :LOL: :LOL:

Malttamaton Chili ja neiti 38+5 :heart:
 
Jennii88 Hyvä juttu että jotain oli sentäs tapahtunut:) Ja onneks vältyit "takaperin" kätilöltä :LOL: Se on sit varmaan mua vastassa siellä ku sinne joskus pääsen :LOL:
Tahtois kans tietää alakerran tilanteen ja saada ronskimman tutkimuksen (kuulostipa pervolta :LOL: :LOL: ) että jotain alkais tapahtuun!
Toivotaan että sä pääset pian tosi toimiin:D Ja vältyt jatkossakin "takaperin" kätilöltä :LOL:
 
Hepuli79 ym. Pitääkin joskus vilkaista tuota kirjaa. Joitain muita aihetta käsitteleviä oon joskus selaillutkin. Meillä kyseessä on esikoinen, joten ei oo isompia sisaruksia, joille asiaa pitäisi selittää, mutta koulussa joutuu aika ajoin tilanteisiin, joihin on hyvä varautua jo ennalta :) Kävin keväällä sijaistamassa, kun masu oli jo ihan näkyvä ja jännittelin tuolloin, mitä eka luokkalaiset mahtaa tuumia. Eivät ne sitten onneksi suoraan kysyneet mitään, niin ei tarvinnut asiaa alkaa sen kummemmin puimaan. Tosin hauskoja kommentteja tuli silti. Yksi tyttö kertoi, että röngtenissä oli katsottu, että heidän perheen uusi tulokas oli poika :D Toinen, "jo" kakkosluokkalainen, oli huolissaan, ettei mun vauvalla vaan oo flunssaa, kun se syntyy tai ettei käy niin, että tyttö muuttuukin pojaksi sen jälkeen, kun se on syntynyt :LOL: Suloisin oli poika, joka tunnin alussa kysyi silmät pyöreinä "Synnytätkö sie?!". Ihania naperoita :D

Virpi1980 Sulla on ollut siis samat iltapuhteet kun mullakin :) Ja mulla kävi tosiaan myös noin, että kun lääkäri ultras, pikkuinen möyrys aivan hurjana, niin et vatsa pomppi! Ja koko illan oli ollut sitä ennen hissukseen... Ja tosiaan tuo alapään karvoitusongelma on havaittu täälläkin :LOL: Oon yrittänyt siistiä vähän sinne päin, ettei ihan amazonina tartteis olla :D

KellokanervaLupaavalta kuulostaa jo merkit siellä suunnalla! Pitäs itsekin pestä kylppärin seinät. En tosin usko, että mikään siivous auttaa täällä mihinkään: paikat on kiinni ja pysyy ja olokin on sellainen, ettei hetkittäin muista raskaana olevansakaan, kun vointi on niin hyvä. Toki oon ihan ÄÄRETTÖMÄN kiitollinen siitä, että raskaus on sujunut hyvin ja kivuitta ja oon pystynyt liikkumaan koko ajan. Mut pikkuhiljaa alkais toivoa, et jotain merkkejä tulis siitä, että synnytys ois lähenemässä...

Nyt siivoilua ja ruoanlaittoa. Vähän koputtelee gradukin takaraivossa...Josko sitä vaan vilkasis.

A + Myttynen 38+2
 
Meinasin kirjoitella tähän "huomenta", mutta sitten tajusin, että kello on jo kohta 12. ;) Eli hyvät yöunet takana - nukuin 11 tuntia ainoastaan kolmella vessakäynnillä. Ihanaa! Yhdet yöunet kun jättää välistä, niin johan maittaa uni... Migreeni on enää vaan paha muisto ja olo niin energinen! Tekis mieli lähtee vaikka shoppaileen, mutta mies pirulainen vei auton.

Ihana kuulla, että Tridianilla oli mukava hoitohenkilöstö synnytysosastokäynnillä ja vauvalla oli kaikki mainiosti. :)

Chili25 Kurjaa kun olet niin kipee, ettei liikkuminen meinaa onnistua. :| Täällä päästään kyllä liikkeelle, mutta vessassa käynnit on ihan tuskaa. Vauva painaa niin kovasti, että oikeesti pelkään välillä, että jokin paikka halkee kun istun pytylle. Sitä on ihan alkanut pelkään vessakäyntejä (mikä on mahtavaa, koska raskaana ollessahan tuolla wc:ssä tulee rampattua toooosi vähän). :D

virpi1980 tais valitella bikinirajan rehottamisesta. Todellakin sama ongelma! Just sanoin miehelle, että haikeana muistelen aikoja, kun saatoin vaivattomasti siistiä bikinirajan (ja epäilemättä mieskin muistelee samaa vähintäänkin yhtä haikeena :LOL: ) En ole koskaan käynyt bikininrajavahauksessa kosmetologilla, mutta nyt kyllä ois paikallaan.

Taisi muuten NeLa päästä viime viikolla tositoimiin kun ei ole kuulut mitään moneen päivään? Samoin Liplatuksen vauvat taitaa olla jo maailmassa. Enää muutama päivä ja sitten onkin meidän kuu. :)

Nyt lenkille ja sitten taidan ottaa pitkästä aikaa vähän aurinkoa. Ilma on ihana!

 

Virpi1980 Sulla on ollut siis samat iltapuhteet kun mullakin :) Ja mulla kävi tosiaan myös noin, että kun lääkäri ultras, pikkuinen möyrys aivan hurjana, niin et vatsa pomppi! Ja koko illan oli ollut sitä ennen hissukseen... Ja tosiaan tuo alapään karvoitusongelma on havaittu täälläkin :LOL: Oon yrittänyt siistiä vähän sinne päin, ettei ihan amazonina tartteis olla :D

:LOL: :LOL: :LOL: amazon se kasvaa täälläkin,ihan tosiaan kauhistuin kun näin itseni peilistä pitkiin aikoihin,siis seisoin siinä peilin eessä ihan alasti,karmee näky oli kyl.jeps,samat on ollu sitte iltatoimet meillä.ja vielä samallalailla käyny et alkanu heti siellä möyryään,sano se kätilö että niin siinä yleensä käy että kun sinne pääsee näytille niin vaavi alkaa liikkuun kunnolla,jännitys vissiin aiheuttaa sen tms....ihanaa että kaikki oli molemmilla kunnossa :hug: :heart:
 
Juu siis yölliset vessareissut on ihan tuskaa jos ei herää tarpeeks ajoissa. Alkaa olemaan vissiin senverran ahdasta ettei oikein täydemmälle rakolle tahdo löytyä tilaa.

Miten tää päivä nyt ei yhtään lähde käyntiin ? Meikäläinen täällä edelleen yöpaidassa haaveilee jostain jäätelöstä tuolta lähikaupasta.
 
Moikka mamskut!

Voimia kaikille synnärillä pakertaville!!!

Tämä aamu ei ole alkanut mallikkaasti. Mä yritän kävellä kahdella ranskanleivänmuotoisella jalalla :| . Suorastaan upeat jalat!

Karvarehotusta on täälläkin. Tarvittaessa nakitan vaikka miehen "ruohonajeluun", kun sillä on vuosien kokemus hommasta oman naaman osalta :LOL: B)
Ja voihan tilanne johtaa aina toiseen tilanteeseen :kieh:

Meillä kerrottiin lapsille juuri silloin kun olivat pieniä kirjastosta lainattujen kirjojen avulla, mistä vauvat tulevat. Valinnanvaraa oli kyllä ihan laidasta laitaan. Erityisen hyvänä pidin Lennart Nilssonin ( http://www.google.fi/images?hl=fi&q=lennart+nilsson&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=cmgoTJazBs34OcrA3LsC&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CD4QsAQwAw ) valokuvakirjaa "Perheeseen tulee vauva", jossa kuvattiin ihan tavallisen perheen arkea ja äidin odotusta. Tuossa linkissä siis joitakin kiehtovia ufomaisia Lennartin räpsimiä kuvia. Kirjassa oli liikuttavia kuvia sikiöstä vatsassa, jotka saivat minutkin itkemään moneen moneen kertaan :) . Muutenkin kirja oli siisti ja asiallinen. Ainakaan meidän tenavat eivät sen jälkeen kyselleet.

Mutta nyt tää mamsku yrittä kieriä pihamaalle kitkemään. Saas nähdä onnistuukohan kyykkiminen kasvimaalla :)

T:vatsakasilmanvauvaa ja rakkauslapsi 36+1





 
Viime yönä kotiuduttiin reissun päältä tuolla puol 3 aikaaan yöllä.... Heräsin tuossa vähän ennen yhtätoista..kyllä omassa sängyssä nukutti hyvin :D

Olo on resuinen, vauva edelleen todella vähän liikkunut, liikelaskennassa ei tullut tarvittavia 10 liikettä...myöhemmin autossa sitten mylläs enenmmän, mutta ei sielläkään hirveesti.. Tänään jotain liikkeitä tuntunut. Pitää tänään kokeilla vielä sitä laskentaa ja jos ei tunnut ni sit iltasella miehen tultua töistä pitää varmaan KYS:ssä lähteä käymään

Sais miun puolesta vaikka ens viikolla tämä vaavi syntyä... Taitaa verensokeritkin elää ihan omaa elämäänsä ni olis ihan kiva, että ne sitten normaalisoituis (toivottavasti) synnytksen jälkeen ja haluun jo hoitamaan omaa vauvaa!!!!!

Omanapainen kirjotus, mutta ei nyt aivot toimi... Outo olo...

Rae ja Nyytti 36+4
 
Päivää mammat!:)

No niin nyt on sen verran nukuttu että jaksaa alkaa runoilemaan romaania kaikesta tuosta ajasta mitä on tapahtunut viime torstai aamun jälkeen..:D

neuvola kuulumiset torstailta, edelliset suluissa:
rv: 35+0 ( 33+0)
paino: +800g/vko ( +1120g/vko )
turvotus: + ( + )
RR: 106/69 ( 107/72 )
pissa : puhdas ( sokerit ++ )
hb: 114 rautaa pitää alkaa syömään näinkin lopulla :headwall: ( 128 oli viel rv: 30+6 )
sf: 31 ( 29 )
lapsiveden määrä: N ( N )
tarjonta: Rt ( Rt )
syke: 145 ( 130-150 )
Liikkeet: ++ ( ++ )

Oli oma neuvola th kesälomalla mutta tilalle laitettu th oli todella mukava!:)
7.7 onkin sitten aika lääkärille toisen kerran tän raskauden aikana,katsotaan onkos siellä kohdunsuulla tapahtunut vielläkään mitään..:D
Eli neuvolassa kaikki ok,painon nousun on pakko johtua suuresti turvotuksesta koska rv 33+0 olleen neuvola kerran jälkeen en ole syönyt mitään makeaa/ herkkuja. Paastoarvo testin jälkeen söin tiistaina yhedn jäätelön koska arvot oli niin hyvät että kivi vierähti sydämeltä..:D Ja kun nyt oli pissat taas puhtaat ne edellisillä kerroilla olleet ++:sat sokerista pissasta johtui täysin siitä että olen silloin syönyt NIIN paljon herkkuja,jäätelöä,suklaata ja kaikkea muuta hyvää.. :ashamed: Nyt on ollut tiukempi kuri ja aion pitää sen myös loppu odotusajankin,sillä mitä enemmän annan painon nousta viellä tästä pelkästää herkkutelemalla on se vaikeampaa saada pois sitten kun on synnytys ohi. :x

Koiruudesta sen verran että torstaina oli tosiaan uudelleen kuvaus jalasta miten lähtenyt luutumaan. Aluksi puhuivat siellä että kevyt rauhoitus tehdään koiralle kuvauksen ajaksi joten paasto 12h ennen kuvauksia. Paasto pidettiin ja koira sitten oltiin nukutettu kokonaan?! :eek: No ei se mitään,se joutui sitten siellä olemaan aika paljon pidempään kuin mitä odotettiin,pääsi vasta 12 jälkeen pois sieltä ( aika oli aamulla 8.30 ) .
Kuvat kertoi että levy ja ruuvit ovat pysyneet hyvin kiinni,ja parantuminen on edistynyt hyvin.Sisäpuolelle luuta on tullut jo oikeen massiivinen uudisluu kertymä mutta koska jalka on viellä toipilas luutumisen suhteen,on liikunta edelleen rajoitettua. Nyt saa alkaa jo tekemään pidempiä lenkkejä ja kävellä enemmän kuin aiemmin oli määräys liikkua vaan tarpeiden ajan ulkona ja heti sisälle. Koira raasu on ihan täynnä energiaa ja hyppii ja pomppii miten sattuu kun ei se jalka enää taida siitä kipeältä lainkaan tuntua. Tekee pahaa komentaa toista kun ei saa sille selitettyä että viellä ei voi riehua..:( Eli siis näillä ohjeilla 8.10 asti jollon on viellä yksi kuvaus johon mennessä oletetaan että reisiluu on luutunut jo kokonaan jonka jälkeen voi taas normaalisti liikkua vapaana ja saa juosta ja hyppiä:) Sitä odotan innolla koska tuo poika rakastaa juoksemista! <3

Mökkireissusta auto matka meni hyvin,pientä kipuilua alaselässä mutta ei niin pahaa etteikö kestäisi.:) Myös muita autoilijoita oli todellakin kiitettävästi 4 ja 5 tiellä... :whistle:
Menomatkalla 4 tie seisoi ja liikkui n. 20km/h eteenpäin Järvenpään P rampin ja Mäntsälän P rampin välillä,toinen pullon kaula oli Heinolan jälkeen Lusissa,jossa moottoritie loppuu ja muuttuu tie 4 kaistaisesta taas 2 kaistaiseksi,siellä liikenne myös seisoi täysin ja liikkuminen olisi tapahtunut nopeammin kävellen..:D Mutta pitkällä pinnalla ja tyhmillä jutuilla + 2litran hernepussilla siitäkin selvittiin..;)
Ilmat oli mahtavat mikkelissä sen ajan mitä siellä oltiin,to pe paistoi aurinko ja ilma oli ihana,kevyt tuuli päivällä ettei ollut itikoita ja illalla aivan tyyntä järveä oli ihana katsella laiturilla istuen:) La ripotteli vettä illalla ja la-su yö tuli vettä reippaasti,mutta su oli taas aurinkoa vaikkakin tuuli pirusti,mikä piti taas hyvin hyttyset poissa..;)
Reissu oli kokonaisuutena mukava,ainoastaa se oli huonoa että vasemmanpuolen pitkät selkälihakset meni jumiin huonosta "sängystä" joka oli levitettävä suuresti isuttu sohva,ja mun puoli oli just se monttupuoli... :LOL:
Eilen sitten kotimatka kesti 4 tuntia,vaikka muuten aikaa matkaan menisi normaali liikenteellä n.2h. Pysähdyttiin kyllä 3 kertaa matkan aikana,mutta se oli ihan +-0 siinä ruuhkassa..:D

Nyt on taas aivan ihana olla kotona! B) Tänään on ohjelmassa ollut jo pyykinpesua ja pikavisiitti kauppaan aamusta heti koiruuden kanssa hakemaan maitoa kaappiin että mies sai aamukahviin maitoa ja pääsi koira samalla aamupissalle:)

Voisin vaan istua meiän parvekkeella vaikka kokopäivän ja ihastella miten hienolta se nyt näyttää kun laitoin ne parveke kukat sinne ennen juhannusta ja mies asenteli nuo bamburitiliköt että tuo koiruus ei enää menis alas..:D :saint:
Nyt siellä on se 2 laatikollista ( iso ja pieni ) punaisia ja oransseja krysanteeneja ( olikohan se noin kirjotettu? :LOL: )

Eilen illalla tuntui kuin oli joku pyöritelly piikkilankaa tuolla alapäässä sisällä,eli siis olettaisin että jossain kohdunsuun korkeudella... :/ Meni onneks yön aikana ohi,ei ollu kiva tunne..:(
Muuta ns oiretta ei ole ollut,Pippuri liikkuu runsaasti,ja tunkee itseään mitä oudompiin asentoihin tai ainakin maha näyttää niin hassulta ajoittain että ei voi kuin nauraa ääneen...:D Fitness Pippuri..;)

Kellarin karvoituksesta juu u löytyy ja isosti! Maha kun tosiaan estää jo näkemästä miltä siellä näyttää. Mielenkiintoista on se karvojenajelu,käsikopelolla koittaa saada pois sen mihin ylettyy :LOL: Viimeks meni 30min suihkussa karvojen ajeluun....:D Jos saisin päättää ni olisin ihan mielelläni karvaton muuten mutta päässä voisi olla vaan hiukset ja ripset + kulmakarvat ja nekin sen mallisena valmiiks kun itse tahtoo ne pitää..:D
nimimerkki : 2/3 apina...... :headwall:

Voimia kipuilijoille ja kovasti synnytystä jo odottaville! :hug:

Itse pidän viellä miellellään sen 2 vkoa Pippurin sisällä ja sitten voin alkaa jo toivomaan sen ulostautumista... :D

Mukavaa viikonalkua kaikille! :flower:

Millanen ja Pippuri 35+4
 
Tsemppiä kaikille vauvanhakijoille :) :heart:

jenniii-88 harmi, että jouduit vielä kotiin, mutta eiköhän se vauva sieltä!! :D

Olivia tosi paskaa kohtelua oot saanu päivystyksessä, ärsyttävää että juopot menee raskaana olevan edelle, niin epäreilua! :kieh:

virpi ei muuta mies ajelemaan alapään :LOL: SALAMA sinne niinku sinkkuelämässä :LOL:

Eilen tuli katottua Avatar-leffa ja näin siitä sitten unia... :D :D

Kaupassa käyty ja huonoa oloa pukkaa, niinkun olis oksutauti tulossa :kieh: edellisyönä heräsin siihen kun meinas oksennus tulla... mä en todellakaan halua sitä tautia juuri nyt!!!! HUomenna olis lähtö ikeaan toivottavasti selvitään kotiin, ettei tarvi tampereella synnyttää! :whistle:

Aurinkoista maanantaita kaikille B) vauvauutisia odotellessa :heart:

zeenah taitaa myös olla vauvanhakureissulla??! :heart:


Maamin ja Toivo-Justiina 38+3 :heart:
 
Maamin, mä voin lohduttaa sua sillä että eilen tayssin kätilö sano että se voi tarkottaa että synnytys lähestyy kun alkaa oksettaan :) mua meinaan oksettaa koko ajan vaikkei mitää tuu ja maha ihan sekasi.. :D toivotaan toivotaa :D


Ps, veristä limatulppaa pongattu äsken vessassa kovan vihlasun ja " kuumien aaltojen" kera... perkule jossei tästä lähe tuleen jo niin sanon sopimuksen irti.. supistukset sais taas alkaa kiitooos :D
 
HEISSAN :D

26.6.2010 klo 07.09 syntyi pieni poika :heart:
painoa oli 3112g ja pituutta 49cm :heart: :heart:
synnytys meni nopeasti kokonaiskesto 2,5h. ja luomusti tuli poika maailmaan kun ei kerinny tehä mitään :LOL:
palaan myöhemmin kertomaan ja lukemaan. nyt nautin kotona olosta Lassin kanssa :heart:
 
Onnea NeLa :flower: :flower: :flower: :flower: pojasta! :heart:

Tänne kuuluu taas synkkiä. Eilen illalla alko hirveet puukoniskut tuolta sisältä, maha tyhjeni liukkaasti ja kihelmöi ja koski. Luulin jo että nytkö tuli lähtö mut ei. Nukkua ei silti saanut. Aamulla menin tk:en ja veri oli kahdella plussalla pissanäytteessä, protskut yhdellä. Sain ab-kuurin mutta edelleen kysymysmerkki,mitä tää on. Näytteestä ei löytyny ylimääräisiä bakteereja. :( Loppuviikosta uusi näyte ja pyydän,et kattovat kohdunsuun jos veri tuliskin sieltä. Onko kellään ollu tällasta nyt lopussa?

Karvoituksesta.. mulla jotenkin nyt vähän loppunu karvankasvu vaikka poikaa odotellaankin :D Peilin kanssa yritän pahimpia höylätä,mut voi olla että on aika vitsikäs näky: tupsu siellä,toinen täällä -tyyliin. Onneksi ei tarvi ite nähdä sitä. :LOL:

Jaksuja kaikille!!
 
NeLa Suuren suuret onnittelut pojasta :hug:

karvoista Äiteen kanssa tästä just puhuttiin ja hänen aikaan on kaikki karvat ajettu veks ku synnyttämään mennyt... Mie en todellakaan jaksa mitään karvoja ajella ku olen ku apina ni saisin höylätä päästä varpaisiin.. Jos ne synnärillä jotain pehkolle halluu tehhä ni anti mennä vaan, mutta ite en kyllä käy taipumaan... Mahakin ihan mustan karvan peitossa :D :LOL:

Täälläkin huonoa oloa ja pienoisia menkkakipuja sekä vessa kyllä kutsuis numero kakkoselle melkein koko aika.... Rupeiskohan miulakin jottain tapahtumaan??? :eek: :eek: Mie voisin tuossa ens viikolla käydä puskemassa tän pihalle...9.7 olis sopiva päivä ni saisin mualiman parhaimman synttärilahjan :heart:
 
Täällä meinaa mieli mennä jotenkin alas ton synnytyksen käynnistymisen suhteen. Vaikka siis paikat onkin jo ihan hyvässä jamassa, mut silti. Oon jotenkin ihan varma ettei tää mitenkään luonnostaan lähde tulemaan mihinkään vaan joudun käynnistykseen.
 
Onnea Nelan perheelle pienestä pojasta :heart:

jenniii-88 no toivottavasti meillä ei vielä synnytys käynnisty, kun huomenna pitäis lähteä ikeaan.. Mutta sulle puhallan suppareita :) Ti-Ke yöllä synnytys vois aivan hyvin käynnistyä täälläkin :)

Pihalla on ihanan lämmin B) Hetken aikaa istuin aurinkotuolissa, mutta tulee välillä ihan hiki, niin pakko tulla sisälle vilvoittelemaan!

Ihanaa kun vauvoja satelee, toivottavasti pääsee itsekkin pian kertomaan uutisia :heart: :)

 
Alkuperäinen kirjoittaja Kepsukka:
Kiva oli kuulla, että SMSM tytön lekurireissusta selvisitte kunnialla ja ettei murtumaa ollu.
Juu... meillä oli miehen kans hauskaa Tropiclandiassa, ku katottiin, ku neiti päästeli ku viimeistä päivää laitteisiin - ei kipeästä jalasta tietoakaan :LOL: . Välillä kyllä valitteli hotellilla, et pikkasen on jalka vielä kipeenä, mut ku oli kiirus laitteisiin, niin eipä tuo jalka näyttänyt hidastavan yhtään :LOL: .

Hauska oli siis meitin reissu Vaasaan. Kilometrejä tuli matkan aikana mittariin 700 ja käytiin lauantaina Tropiclandiassa ja sunnuntai vietettiin Waasalandiassa. Ku kotiin päästiin muksut oli valmista kauraa sänkyyn... :LOL: . Itelläki tuli uni jo autossa 5 tunnin Waasalandiassa kävelyn jälkeen. Neuvolan täti ihmetteli tänään, et miten olin jaksanu siellä niin kauan käveleskellä.
Vauveli piti automatkoilla hirveetä zembaloa masussa ja tuntu, et kyllä se tulee kohta kyljestä läpi tai sit puhkoo kalvot, ku riehu niin kovasti mahassa... ja se sattu välillä aika mukavasti... Mut zummazummarum mukava reissu ja ehkä edisti vähän alaosaston tilannettakin.. sen verta polttelua tuntu waasalandiassa ja automatkalla kotia alaselässä.
Ainakin se hyöty reissusta oli, et vauva on nyt laskeutunut alaspäin ja lähes kiinnittynytkin - neuvolan täti sanoi, et vielä vähän pää heiluu, mut et ei se välttämättä uudelleen synnyttäjällä kiinnitykkään. Ja oli tavannut tapauksen, jossa ensisynnyttäjällä ei ollut pää edes laskeutunut saati sitten kiinnittynyt ja silti kaikki oli mennyt ihan ok.

neuvolaan ilmoittamisesta Mulla ois ollu neuvola esikoisen aikaan seuraavana päivänä, ku lähtö laitokselle tulikin ja ei kyllä siinä kipujen keskellä tullut edes koko neuvola mieleen. sit ku soitin pojan syntymästä, neuvolan täti vaan tuumas, et hän oli arvannut, et synnytys on alkanut, ku mua ei neuvolaan kuulunu. Et eiköhän nuo neuvolan tädit tiedä, et loppuraskaudessa saattaa olla, et jää mamma tulematta vastaanotolle, ku lähtö tuleeki ennemmin. Ja tais se neuvolan täti mulle sanookin, et jos lähtö tulee, niin ei tarvii ilmoitella... mut kannattaa varmaan omasta neuvolasta kysyä käytäntöä... Eiköhän neuvolan täteillä hommaa riitä, vaikka jääkin aika käyttämättä.

Ois tosiaan kiva jatkaa jutustelua tuolla vauvat puolella =) eli olen samaa mieltä kuin sherine ja muut.

Oikein paljon onnea Lauravm-86 ja pieni poika :heart:

ON: on se tuo oma rakas kultainen :heart: :heart: :heart:, se ei anna mun enää käydä kaupassa - ainakaan yksin, etten vaan kanna raskaita taakkoja. Tänään meinasin lähtä kauppaan, niin se sano, et eikös sitä voi käydä sitten illalla uimakoulureissun yhteydessä - eli hän sit kantaa kassit. Mies kyllä kantaa kauppakassit aina kun on mukana kaupassa, mut nyt ei anna enää mennä yksin kauppaankaan :heart: .
Miehelle kyllä eilen sanoinkin, et uskon ettei tää vauva mee yliajan, kuten sisaruksensa... jotenkin on vain sellainen olo itellä - herra tietää vaan ei kerro, miten sitten lopulta käy :LOL: . Mulla synty esikoinen 41+3 ja toinen tasan 42+0. Täällä ei aiemmin mennä käynnistykseen ku vasta viikon 42+0 jälkeen, jos ei ole mitään syytä mennä aikaisemmin. Mulla ois ollut seuraavana päivänä eli 42+1 meno OYS:aan, et kattovat rupeevatko käynnistään, mut tyttö päättikin onneksi tulla ite.

Täällä kans hikoillaan öisin, mut heräilyt on vähentyneet ja kohtuu hyvin olen yöt nukkunu. Yöllä herään yleensä siihen ku isompia lapsia mies auttaa vessatouhuissa tai jompi kumpi tulee meidän keskelle nukkuun. Silloin käyn ite vessassa jos käyn ja jatkan unia kyljenkäännön jälkeen. Ja tuo kyljen kääntäminen käy aika lahjakkaan kipeää tuonne alaosastoon... melkein itku pääsee kivusta - onko kellään muilla näin kivuliasta kyljen kääntäminen? Samaten aamulla ylös nousu käy kipeää ja vähän aikaa on hankala kävellä eteenpäin. Mut sen jälkeen ku on ylösnoussu niin ei kivuista enää tietookaan, miksiköhän ne kyljellään ollessa tulee?
Turvotus on lisääntynty entisestään ja kohta saa heivata kihlasormuksenkin hyllyn päälle... vihkisormus vielä menee, kun se on sen verta väljempi ku kihlasormus - iso siis normaalioloissa...
Sitä kivointa ässääkin on tullut harjoitettua useampaan otteeseen viime viikolla, mutta eipä tuo ole mitään aikaiseksi saanut... tosin me on tosiaan aateltu, et toi 100710 ois hyvä päivä syntyä... neuvolan täti tuumas, et kertokaahan se sinne masuasukillekin :LOL: - näin pitänee tehdä.

Jaksuja täältäkin pääkivuista kärsiville - toivottavasti ovat kivut jo loppuneet.

Olivia81 No huh, oot kyllä saanut tosi huonoa kohtelua Jorvissa :hug: . Toivottavasti olo on jo parempi.

Chili25 Tohit vielä mennä uimaan noilla viikoilla? Mulle ei neuvolan täti enää suositellut toissa perjantain neuvolassa uimaan menoa... tänään siis rv 38+0. En tohtinut Tropiclandiassa mennä uimaan..., enkä tohtis mennä enää missään muuallakaan.

Käynnistykseen menneille tosi paljon zemppiä täältäkin, tulkaahan sitten kertomaan kuulumisia.

Täällä kans on karvanrehotusta... just Jussina katoin kauhulla alaosastoa ja mietin, et mitenkähän ton sais ajeltua... sama kävi mielessä ku vatsakkasilmanvauvaa, et mies hommiin... mut todellisuudessa... - alkaiskohan tuo - vaikka monenlaiseen alkaakin, niin tässä tapauksessa vois sanoo no thanks :LOL: . Tai sit se yllättäis mut ja suostuis... mut ajelu vois kyllä johtaa sit toiseen tilanteeseen :LOL: eli yhteen S:ään.

Meillä ne oli eskarissa käyneet läpi kirjaa, jossa kerrottiin vauvan tulosta. Kotonakin on jonkun verran kyselyjä sadellut ja tuli sit sanottua pienemmällä 5v. et vauvat tulee pimpistä ja eiköhän se kailottanut sitä pojan kouluunlähtö infossa yhelle rouvalle ja tää mamma ois halunnu vojata maan alle :LOL: . No kotona sit puhuttiin, et ei sitä tartte kaikille kertoo, mistä vauvat tulee ja sit on typyki ollu hiljempaa - luojan kiitos - säästyin enemmiltä noloilta tilanteilta :LOL: . Kouluun lähtevä poika taas halus joku aika sit katella kuvia Vau-kirjan kirjasta, joka saatiin neuvolasta. Kuvista sit aina kyseli kaikenlaista ja luulisin osanneeni vastailla kysymyksiin, kun oli tyytyväinen.

Nela Oikein paljon onnea mammalle ja pienelle pojalle :hug: :heart: :heart: :heart: .

Rae89 karvoista Äiteen kanssa tästä just puhuttiin ja hänen aikaan on kaikki karvat ajettu veks ku synnyttämään mennyt...
Mun systeri kerto kans, et -90 -luvulla olivat vielä karvat ajelleet sairaalassa, mut ite oon synnyttänyt -03 ja -05 OYS:ssa, eikä ole ajelleet ainakaan multa siellä mitään - et oisko menneen talven lumia jo tuo käytäntö?

Kohta pitäs olla ruoan valmista ja sit kiireen villkkaa viemään typyä uimakouluun...

Neuvolakuulumisia kirjoittelen myöhemmin - nyt en enää ehi.

SMSM ja Hippu rv 38+0 poks.
 
onnea onnea onnea Nela :heart: :hug: :flower:

täällä nyt se lääkäri neuvola takana päin,eikä lohduttanu lääkärin sanat yhtään,kun sanoi ettei tämä täältä ainaskaan ihan heti ole tulossa. :ashamed: :/ voi kurjuus.no mikä se hänen mielestään sitten on vähään aikaan,kunpa ei viikkoa kauempana olis lähtö,silloin olis viikkoja se 37....

mutta näin siellä

viikkoja 35+6
painoa tullut viikossa 400g,kaikkiaan 5.6kg.
rr 116/76
pissa puhdas
sf mitta 33
rt
kohdunsuu pehmeä ja kiinni,pituus 3cm

ensi viikolla torstaina on sitten taas neuvolaan meno,nyt siellä saa käydä sitten viikon välein.

sain jopa sorkittua pehkoa hieman sitä lääkäriä varten,enimmäkseen vain just sitä bikinirajaa...olispa se niin mahtavaa käydä ihan vahauksessa kosmetologilla,vaan ei oikein tahdo raskia ja kehata mennäkkään.

on mullaki keskimmäistä lasta tehdessä ajeltu hieman alapäätä...sellanen olis muistikuva,ettei olis siinä vaiheessa kun ompeli sitä....

mutta nyt syömään,mies tehny hyvää ruokaa,massu kurniiki jo olantakaa.

 
SMSM Mulla ainakin teki tuossa yhdessä vaiheessa tosi pahaa kyljen kääntäminen, just sellanen olo oli aina että itkuun parahdan, nyt kuitenkin jo parempi ollu muutaman yön, varmaan viikon verran.

Karvoista Meillä mies on joutunut hommiin jo pari kuukautta... :D
Sanoin sille yks ilta että joko se alkaa hommiin tai sitten ihaillaan karvapehkoa koska meillä lämmin vesi riittää tasan tarkkaan 20 minuutiks ni siinä ei ihan ehdi alkaa peilailee ja tunnustelee...
Nyt just kun eilen pääs taas hommiin ni sanoi että vois hää joskus ajella niitä sittenki ku raskaus on päättynyt.. että näin meillä, mies tykkää.. :heart:

Jenniii varmaan pian pääset hakeen vauvaa jo.. :hug:

On. Mua vissiin vähän ressaa tuo käynnistys.. Näin meinaan unta että olin päivän sairaalassa ja yritettiin käynnistää, ei käynnistynyt ja lähetti takas kotiin yöks. Sitten seuraavana päivänä käynnistys jatku, mun entisellä yläasteella!!! Sielä meijän uskonnon sijainen (mies, nuori, oli meillä ehkä 2 tuntia!) oli ja hänen piti pistää mun sisään jotku kapselit.. Odottelin sielä ku muut meni tunnille ja sitten kuulin kun toinen opettaja kysyi tältä ussan maikalta että onko hän ees koskaan käynnistäny synnytystä, johon uskonnon ope vastas että eeeei, mut haluu vaan saada sormensa naisen sisään!!!!!!!!! Mä olin vähän että WHAAAAAAT? Mä sitten suutuin kauheena ja olin ihan paniikissa että mitä nyt teen ja kuka jatkaa käynnistystä :D

Täällä tänään siivottu kauheesti, toiveissa ois perhehuone ni ei mieskää pääse siivoilemaan ennen ku vauva tulee kotio.. Nyt ois vähän niin ku valmista, pitäs vaa jostain hankkia jotain ruokaa..

[/b]Nela PALJON ONNEA


Supparituulia niitä tarvitseville :whistle:

:flower:
 
Onnea Nelalle pikkuisen pojan johdosta!

Itse olin tänään neuvolassa ja synnytystapa-arviossa. Neuvolassa muuten kaikki hyvin, paitsi verenpaine oli vhän koholla, muttei vielä tarvitse kuulemma tarkkailla. Synnytystapa-arviossa saatiin sektioaika, eli meidän poika näkisi päivänvalon kolmen viikon päästä heinäkuun 20. päivä. Painoarvio oli nyt 36+4 rv 2900g eli syntyessään mahdollisesti 3300g. Toivottavasti poika ei ole yhtä kärsimätön haluamaan ulos maailmaan kuin äitinsä. Mä kun halusin tulla jo kolme kuukautta aikaisemmin ja lopulta onnistuin syntymään kolme viikkoa ennen laskettua aikaa. Mitään merkkejä kyllä tuohon suuntaan ei ole. En edes tiedä miltä supistukset tuntuvat.

Karvoituksesta, meillä laitoin miehen siistimään. Ihan ilman suurempia tunteita hoiti homman eli no problem, uskaltakaa vain kysyä omalta mieheltänne!
 

Yhteistyössä