** HEINÄKUUN 2009 TAAPEROT **

Hei :)
Täällä on ollu puhetta kengistä, meillä on nyt käytössä koon 22 vikingin goretex kengät, ei varmaan mee koko talvea (ostettiin meinaan viime keväänä noi alennusmyynnistä ja arvottiin sillon tota kokoa..) ja saman koon lenkkarit ja sit kumpparitkin löytyy. Ja kun tuonne hoitoon menee niin siellä oli toivomus et olis sandaalit jalassa tai tossut, et löytyy meiltä noi ensi askel sandaalit onneks ja viel mahtuu jonkun aikaa jalkaankin.
Neiti nukkuu viel pinniksessä, on meillä sellanen jatkettava sänky jo hommattu mut patja uupuu siitä, siinä tykkää kyl istuskella ja kiikkua ylös ja alas :D
Maitoa meil juodaan kyllä hyvin, tosin on niitäkin päiviä kun ei halua mut sillon johtuu nuista hampaista.
Neiti lähtee maanantaina hoitoon tuohon lähellä olevaan päiväkotiin, käytiin torstaina tutustumassa ja kyllähän se aluksi vierasti ja alko itkeen kun niin moni täti kävi sitä tapaamassa. Kauhun sekavin tuntein odotan maanantai aamua kun mun pitää tyttö hoitoon viedä ja lähteä ite kouluun, et kuinka sitä itellekin itku tulee jos toinen jää perään huutamaan. Onneks mies pystyy hoitaan tyttöä vapaapäivillä niin on nyt nää ekat 3kk hoidossa vaan 15pvä/kk ja sit katotaan et kuinka lähtee menemään.
Meidän talvikamppeet on vielä kaupassa tai siis haalari ja kun haaveilen myös takista+housuista olis helpompi tuo yhdistelmä automatkoilla. Haalareissakin on niin valinnan varaa mut ilmeisesti joku sellanen veden pitävä se on ostettava kun tuonne hoitoonkin menee. Niin ja kengät on varmasti myös sit talven päälle ostettava, niitä kuomun talvilenkkareita (vai miksi niitä nyt sanotaan) oon miettinyt.
 
Heips!

Meilläkin tyttö lähtee ens maanantaina hoitoon. Ollaan nyt käyty kolme kertaa tutustelemassa ja vielä käydään perjantaina kerran. Tuota hoitosopparia olen miettinyt, että otetaanko 12 pv/kk vai suoraan se 15 pv/kk. Ei varmaan tee suurta eroa hinnassa...

Tossut pitäis meidän kans hommailla päiväkotiin. Kurahaalarit ostettiin Lidlistä 9 e. Prismasta kun ensin kateltiin, nii oli järkiään puolta kalliimpia. Kuratakki ja lapaset pitää kans vielä etsiä. Ei kyllä ihan hoidon alkuun kerkeä niitä saamaan, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Meillä tyttö ollu tän päivän vähä flunssainen. Nyt keräilee voimia toisilla päikkäreillä. Tosi ikävää, kun mieskin on tän viikon reissussa, nii pitää yksin hoitaa talous ja flunssainen lapsukainen :/
 
Lunta ei oo täälläpäin näkyny, vois jo vähän tulla kun joulufiilis nostelee päätään :xmas:

Minkäslaisia talvihaalareita teidän pienillä on? Meillä on yks huonompikuntonen, jos ilmat sattuu yllättää. Aattelin kuitenkin vielä jonkun parempikuntosenki hankkia.

Eilen ultrassakin tuli varmistus, että vapun tienoilla ois toinen tulossa =) Vinkkejä vajaa 2v ikäerosta otetaan vastaan siis. Ei sitä muistanutkaan kuinka ihanaa oli nähdä pienen voivan hyvin.

Jaksamisia! (Kirjotin enemmänkin, mutta teksti katos ja poika tarviiki seuraa..)
 
Moimoi! Harmi kun täälläkin näin hiljasta ollut...

Meillä oli torstaina "välipunnitus" eli 1 vuosi ja 3 kk neuvola. Pituutta oli 7,8 cm ja painoa n.9,5 kiloa. Olikin tullut ihan kivasti ja painokäyrä oli oikeen lähtenyt nousuun. Siitä huolimatta sain käskyn laittaa rasvaa jokaiseen annokseen.

Meillä imetellään edelleen, enkä millään vaan raaski lopettaa. Molemmat nännit on nirhautuneet hampaiden takia eikä millään meinaa parantua, on aika isot haavat jo:( Mut siitä huolimatta en vaan raaski, aamuisin ja iltaisin ja joskus pari kertaa päivälläkin...

Paino ei ole edelleenkään laskenut vaikka oon polkenut työmatkoja koko syksyn. No, joku juttu siinä on, täytyy mennä varmaan lekuriin mittauttamaan arvot ja jotain.

Niin, niistä kengistä. 19 kävi liian pieneksi, 20 menee ohuen sukan kanssa. Talvikengät ostin kokoa 22 ja ne menee ihan mukavasti jalkaan. Välikausihaalarissa muuten vielä kuljetaan, tai niin et laitan sen äippäpakkauksen villahaalarin vielä sinne alle. Meidän talvihaalari on 86 kokoa ja jos nyt ruvetaan jo pitään sitä, niin aika lyhyeksi jää tän välikausihaalarin pitoaika. Muutenki tykkään kerrospukeutumisesta, et saa aamukylmällä viedä hoitoon kaikki kerrokset ja kotiin kun haen niin on sit vähän vähemmän kerrosta.

Joonas on edelleen 3pv/vko hoidossa ja saan sitä osittaista kodinhoitotukea ruhtinaalliset 90 euroa (käteen jää n.65 euroa). Aika pieni apu siihen, et pelkasta melkeen puolet jää saamatta. Haluaisin jatkaa ens keväänkin näin, mut varmaan on pakko palata töihin kun mentiin ostamaan yks kesätorppa ja tulot ei riitä enää lainojen maksamiseen tällä tulotasolla, tai siis mun osuus tietty...

Onkos teillä jo syysflunssat alkanut? Meillä on jo toinen flunssa menossa ja taidettiin molemmat saada perhekahvilasta:(
 
Heipat myös meiltä:wave:

Nöösille onnittelut pikkuisen johdosta! (en muista :ashamed:, olitko siitä jo kertonutkin) Meillä lapsilla on ikäeroa 3,5v joten valitettavasti en osaa kommentoida tuota pienempää ikäeroa. Tai sen verran, että mulla ja isoveljellä on 1vuosi 7kk ikäeroa ja maalta kun ollaan kotoisin, jossa muita leikkikavereita ei ollut, niin ollaan oltu toistemme parhaat kaverit aina. Niin ja nykyäänkin ollaan tosi läheisiä.

Talvihaalareista; meillä on 86cm Reiman haalari odottamassa, että neiti kasvaa. Tällä hetkellä on käytetty kaverilta saatua 80cm Brion talvihaalaria, joka ei siis pidä vettä, eikä kuraa. Ihan toimiva tuo Brion haalari, mutta heti kun on vähääkään kosteaa, niin täytyy pukea kurahousut. Mutta tuohon Reiman 86cm haalariin vielä hukkuu, enkä viitsinyt ostaa uutta 80cm talvihaalaria, kunnei tuo kuitenkaan koko talvea mahdu. Kengistä; meillä käytössä 21 Nokian talvisaappaat, 21 Reiman lenkkarit ja 22 Reimatecin nilkkurit. Talveksi ois 22 Tepsut isoveljen jäämistöstä. Toivon mukaan mahtuvat suurimman osan talvea. Muuten nuo talvikamppeet alkaa olla mallillaan, mutta paksumpi kypärämyssy täytyy kaivaa esiin.

Imetyksestä; ilmoittaudun imettävien joukkoon. Aloitin 1.10. työt ja typykkä meni päiväkotiin, mutta en millään raaskinut lopettaa tuota imetystä, siispä meillä rintamaitoa saa vielä illalla ennen nukkumaan menoa ja aamulla (eli aikaisintaan viiden tai kuuden aikaan).

Juu eipä ole mullakaan kilot hävinneet. Tai jossain vaiheessa olin jo lähtöpainossa, mutta kun imetyksen määrä väheni dramaattisesti enkä kuitenkaan vähentänyt syömistäni, niin kilo tai kaksi on tainnut tulla lisää.:( Plääh! Ei tässä auta kuin ottaa itseä niskasta kiinni...

Mutta nyt kaikille mukavaa lauantaita!

SusieQ ja typykkä
 
Pitkästä aikaa täälläkin puolella, heippa vaan kaikille!:)
Me vietellään syyslomaa, kyllä tuntuu muuten ihan lomalta kun on noita töitä tässä paiskinut, tähän suhtautuu jokseenkin erilailla kuin äippälomalla.
Mut pukkas tietty vähän nuhaa mulle, ti ollaan lähdössä risteilemään joten tosiaan toivon ettei nyt pahempia räkiksiä tulis!
Lapset ovat olleet onneksi terveitä *kopkop*, mitä nyt tyttöä noi hampaat vähän vaivanneet.

babjuska oli kirjoitellut uhmasta, on juu ilmassa täälläkin, meillä "osataan" heittäytyä lattialle ja itkeä sydäntä särkevästi kun jostain kielletään/jotain ei saada. Hurmaavaa, kerrassaan..:whistle:
Mut, pääosin tuo on kyllä sellainen päivänpaiste ja niiiiin vieraskorea ettei tosikaan, kaikki kaupantädit ja sedätkin hurmaa ja kerää kehuja osakseen.:D Samanlainen on veljensäkin ollut kyllä.
Meillä on kaikki kirjat tosi pop, eläimet suosikkeja ja ääniä kovasti matkii ja uusia sanoja maistelee, mukavaa aikaa tämä taaperoaika!

Pinniksessä meilläkin tyttö nukkuu ja saa nukkua niin kauan kuin vaan mahtuu, muutenkin tää on niin ihana vaihe kun riittää pelkkä sänkyyn vieminen ja sinne jää tyytyväisenä hetkeks höpöttelmään ja sitten nukahtaa.:) Joten tästä nautitaan nyt!

Talvikamppeista, mä hommasin tytölle superfit-kengät ja yllätyksekseni onkin jo kokoa 22, mahtuu sitten villasekoitesukkakin tavella hyvin mukaan, mut varmaan pakkasille kyllä hommaan kuomatkin sitten. Talvihaalaria en oo vielä ostanut, oon koittanut krippareilta katella, oon tehnyt tässä syksyn mittaan niin hyviä löytöjä yhdeltä lastenvaatekirpparilta et mieluusti ostaisin haalarinkin käytettynä, kaikki 80 koon haalarit joita on kaupoissa katsottu/sovitettu on olleet melkoisen isoja ja sitten taas 74 kokoiset eivät välttis koko talvea menis joten etsintä jatkukoot. Kummipojalta saatiin ihan söpö lassien paksumpi vk-haalari ja sillä on touhuttu pihassa, muutoin takki ja housut-linjalla.

Mitähän vielä, Mapitukselle tsemppiä töihin, samoin SusieQ:lle, mitenkäs on työt alkaneet?:)
Ja syysflunssan kourissa sairastaville pikaisia paranemisia!:wave:
 
Kiitos kysymästä Illuusia! Työt ovat alkaneet hyvin hoitovapaiden jälkeen. Toisaalta mukavaa kun työt menee vähän ristiin miehen kanssa, niin ei tarvi tytön olla pitkää päivää päiväkodissa vaan yleensä n. 5 tuntia. Tällä viikolla sinne ei mennä olleskaan, kun tyttö on taas flunssassa. Johan tässä menikin melkein kaks viikkoa terveenä :p
Nii ja todellakin tuntuu taas viikonloput viikonlopuilta, kun on työelämään palannut!

Mietittiin tässä just miehen kanssa, että millonka sitä pitikään taas seuraavan kerran neuvolaan 1v neuvolakäynnin jälkeen? Oliko se kaks vuotiaana? Hampaitakaan ei olla vielä käyty tarkastuttamassa, että onko se kuinka välttämätöntä?

Juodaanko teillä muilla vielä tuttipulloista? Meillä tyttö juo aina maitoa tuttipullosta kun menee päikkäreille tai yöunille, muuten juomat menee nokkiksesta.
 
Nostelenpas vähän, jos tänne kukaan enää kirjottelee :wave:

Mapitus meidän pitäis ainakin varata aikaa seuraavaks tohon 1,5v neuvolaan. Ja hampaiden tarkistus oli 7kk ikäisenä, seuraavaks hammaslääkäri sitten 2v.

Ei kai tässä muuta, kuhan elellään. Poika on nyt alkanu läpsiä mun naamaa ja potkimaan esim. kun vaippaa koittaa laittaa. Mukavaa. Yks ilta oli hauska kun kysyin, että haluatko iltapalaa? Poika vastas, että "aluan". Heh.. kauheesti ei puhu oikeita sanoja, omaa kieltä vaan koko ajan höpisemässä.

Jakselkaahan :hug:
 
heissan :)
meidän pino taitaa olla täälläkin puolella hiljaisin..

hammaslääkäri oli joskus 6kk ikäisenä meillä..
ja seuraava neuvola 1,5v ikäisenä johon tartteekin nyt varailla aikaa..

mitenkäs teillä nukutaan?tai siis taaperot nukkuvat?kun meillä on jimi nukkuu enään yhdet päikkärit kestoltaan 1,5h-2h.ja yöunille menee sitten n,19.00 ja heräilee 8.30 eli tosi pitkän pätkän nukkuu yöllä.

eipäs tännekkään mitään uutta..tai siis kaikkee uuttahan poika oppii koko ajan,meillä puhutaan jo aikas sujuvasti ja kaiken ymmärtää kyllä kun sanon jotain..tosin yleensä ei tottele..kauhea pahaa tekemään :( ei sana on meillä päivittäin käytössä!
mutta osaa se sitten ihanasti antaa muiskujakin (pusuja),ja halituksia.
tuntuu niin hassulta että meidänkin vauva on jo niin iso poika..ihan ikävä sitä vauva aikaa!

minkäs kokoisia vaatteita teillä pidetään?meillä käytössä koon 86cm vaatteet,poika on todella pitkä ja aikas hoikkaa mallia.
muistelisin että tytöillä on ollut saman ikäisenä vasta koon 74cm vaatteet käytössä..onko noissa vaatteissa koot jotenkin pienentyneet? samaa kokoa tytöt on kuiteskin olleet..ehkä himpun verran lyhyempiä..niin ja merkistäkin toki riippuu..lindexin uusretrot on aikas naftia kokoa,kun taas joku meandi on tosi isoa..

jaahas,mukavia pakkaspäiviä kaikille!!

ps,täällä sataa oikein kunnolla nyt lunta,maa valkoisena jo :))ja kohta päästään taas pulkkaileen,siitä poika vasta tykkääkin :)

babjuska+jimi 1v4kk
 
Josko saataisiin pinoon taas vähän vauhtia...

Neuvolasta; meillä seuraava 1,5v ikäisenä. On muistaakseni lääkärineuvola. Täytyykin varata aika, kun muistaa. Muistaako kukaan tuleeko tuossa iässä rokotuksia?

Vaatekoosta; meillä pääsääntöisesti käytössä 80cm, mutta 86cm olen jo kaivanut esiin. Ja juu, kyllä meillä tyttö on selvästi pienempää kokoa kuin isoveljensä. Isoveljellä oli 74cm koko käytössä reilu puolivuotiaana, kun typykällä se oli käytössä melkein vuoden ikäisenä.

Vaatemerkeistä; mun kokemuksella Tutta on reilun kokoista, Lindex ja Esprit aika naftia. Samoin toi Name It on pienempää kuin esim. Tutta. Meillä on sattuneesta syytä aika paljon Reimaa ja Tutta, koska olen niitä tuolta tehtaanmyymälästä tarjouksista hamstraillut.

Jeps, nyt täytyy mennä ruuanlaittoon.

Mukavaa lauantaita kaikille!:wave:

SusieQ ja typykkä
 
Hyvää uutta vuotta myös täältä! On aika hiljanen tää ketju nykysin...
Jokos on ollut 1,5v neuvoloita, minkäslaisia mittoja on tullut?
Meillä oli torstaina ja mittoja saatiin 10,610g ja 82,1cm. Tulee joitain ihan selviä sanoja mut sitten on myös tätä omaa kieltä. Maaliskuussa mennään käymään uudestaan kun nyt kuului pieni sivuääni sydämestä ja ei ole aikasemmin kuulunut, joten tuollon kuunnellaan et kuulooko vielä. Mulla itelläkin on kuulunut pienenä sivuääni sydämesta ja ihan normaalitapaus siltikin olen. :)
Neiti on kyllä kova menijä ja kiikkuja. Ja omaa tahtoa löytyy ihan kiitettävästi! Välistä tulee ihania itkupotkuraivareita varsinkin väsyneenä. :/
Hoidossa on mennyt kans kivasti,tykkää olla siellä mut on kyllä vähän väliä kipeänä (räkätaudis) mut kuulemma eka vuos on tällästä sairastelua.
 
Moi!

Meilläkin lapsi ollut nelisen kuukautta päivähoidossa 3pv/viikko ja hyvin on mennyt. Sairastelut tuli alussa, lähinnä korvatulehduksia. Tällä viikolla laitatimme tuubit korviin ja nyt onkin sen jälkeen nukkunut heräilemättä yöt. Toivottavasti korvatulehdukset jäävät nyt historiaan.

1,5 neuvola käytiin myös ja suunnilleen samanlaisia mittoja meidän tytöllä, kuin tikru-85:n lapsukaisella. Olisi ollut rokotus tässä neuvolan yhteydessä, mutta meidän tytöllä oli korvatulehdus päällä, niin sovittiin, että laitetaan rokotus sitten kun on tervehtynyt.

Pottailu on alkanut ja yleensä tuleekin pisut pottaan kun kokeillaan. Innokkaasti tyttö kyllä meneekin istumaan siihen ja mielenkiintoa näkyy olevan. Tavoitteeksi ajattelin, että jos kesään mennessä saisi päivävaipat pois ja kesällä mentäis jo pelkällä yövaipalla. Saas nähä... Eihän sitä kuitenkaan voi itse päättää, että ihan lapsentahtisesti tässä edetään.

Tuttipullo, jota käytettiin aikaisemmin nukahtamistilanteissa on myös jäänyt joitakin kuukausia sitten pois. Tuttia tyttö ei ole koskaan oikeastaan imeskellytkään vaikka vauvana tarjottiin.
 
Heippa,

Pitkästä aikaa kävin vilkaisemassa. Meille kuuluu hyvää. Typykkä oli tuossa 1vuosi ja 8kk ikäisenä melkein 86cm ja 12kg. Niin ja vesirokon sairastivat molemmat lapset tuossa tammikuussa. Käytiin naapurista hakemassa, kun poika ei sitä vielä ole sairastanut ja täytti jo 5v. No, niinhän siinä sitten kävi, että molemmat lapset ja äippä sen vesirokon saivat. Muthan on siis rokotettu (kahteen kertaan eli rokote ja tehoste) 2008 ja sain silti parisen kymmentä näppyä. Eli tiedoksi vaan kaikille, jotka ajattelette rokottaa lapsenne vesirokon varalle; tuo rokotehan ei tarjoa 100% suojaa, vaan 80% suojan ja jos taudin sairastaa niin se on 80% helpompi kuin ilman rokotetta. Onneksi ei tuo vesirokko tullut silloin kun odotin typykkää...

Jeps. Odotellaan, että lumet sulaa ja päästään raksahommiin...

SusieQ ja typykkä
 
Moi!

Kovin on hiljaista täällä ketjussa ja enpä ole käynyt itsekkään lukemassa kun muutaman kerran. Kirjoitin silloin eri nikillä, oliko se Prinsessa-pave tai jotain sinnepäin. Hyvä muisti. =)

Meillä tyttö on nyt 1v 9kk ikäisenä noin 83,5cm ja 11,5kg. Pieni sirppana. Erittäin kova juoksemaan, kiipeämään, puhumaan ja yleensäkin tekemään kaikkea. Suurin ihailun kohde on tietenkin 7-vuotias isosisko jota apinoidaan ihan kaikessa niin hyvässä kuin pahassakin. :) Päiväkuivaksi tyttö oppi 1v3kk:n iässä ja yövaippakin uskallettiin jokin aika sitten jättää kun se oli jo kauan aikaa ollut kuiva. Ja tyttö ylpeänä nukkuu omassa huoneessa "isossa" sängyssä. Et ei niinku todellakaan enää mikään vauva. :O

Itse olen vielä kotona tytön kanssa ja näyttää siltä että seuraavaksi onkin sitten vuorossa äitiysloma syksyllä. :D Ensi viikolla olisi np-ultra ja kovasti jo jännittää se kun oireet on niin paljon helpommat pahoinvoinnin suhteen kun edellisissä raskauksissa. Tosin kävin ultrassa muutama viikko sitten ja pikkusydän läpätti. :heart:

Olen monessti miettinyt että onkohan monella heinäkuisesta jo syntynyt lisää lapsia tai tulossa. Olisi hauska tietää. :)

Niin ja vesirokosta. Meillä ei esikoinen tunnu sairastuvan siihen millään. Vaikka on ollut useamman kerran tekemisissä sellaisten lasten kanssa. Koskaan en ole huomannut sen ihossa mitään mitä olis voinut tulkita vesirokoksi. Mut on kuulemma olemassa sellaisia ihmisiä jotka vaan ei jostaan syystä sairasta sitä ikinä vai miten olis kosketuksissa.

Matalalento ja tytöt 5/04, 7/09 ja Hippu 11+0
 
Onnittelut Matallennolle odotukseen! Toivottavasti kaikki menee hyvin. Ei ole meille vielä pikkukolmosta tulossa vaikka vähän sellaisesta haaveilenkin.

Niin ja pottailusta. Oikein nolottaa, meillä käydään tosi satunnaisesti potalla ja saaliskin on ollut vähäisenlaista. No, kesälomalla tehdään ryhtiliike ja yritetään saada tuo neiti päiväkuivaksi.

Aurinkoista Pääsiäistä

SusieQ, typykkä ja isoveikka
 
Moi täältäkin pitkästä aikaa :wave:

Pottailut menee meilläkin vähän huonommin. Poika kyllä välillä käy potalla istumassa, kun sitä huvittaa. Ei vaan malta kauhean kauaa siinä istua. En oo kyllä itsekään jaksanu kovin hommaan paneutua, koska meille on toinen tuloillaan ja raskausaika on ollut tosi väsynyt yms.

Tai siis toisen ois tarkotus syntyä ihan koska vaan. Onnea vaan Matalalento! =)

Pottailutouhuja vaikeuttaa myös pojan alkava uhma, onkos muilla? Meillä saa välillä kauheat raivarit pelkistä sanoista "tehdään aamupalaa" tai jos istun pöydän ääreen tms.

Myö jatketaan odottelua.. odottavan aika on.. superpitkä.

- N, poitsu ja Kaino 40+3
 

Yhteistyössä