Heinäkuiset 2008 *tuplamammat*

Mäkin voisin haluta sen salasanan :) .

Meidän vauvat kotiutettiin maanantaina! Viikonlopun kotiloma meni hyvin sairaalarytmissä, mutta maanantaina meni puoli päivää sairaalassa silmälääkäriä odotellessa ja rytmi meni sekaisin sen sileän tien. Tosin niin päin, että nukkuvat liian pitkään, eivätkä oikein herää syömään, vaikka kuinka yrittäisi herätellä. Tän hetken stressi on se, ettei ruokasuunnitelman mukaisia annoksia maitoa vielä mene, mutta ehkäpä tämä tästä korjaantuu. Tytöllä on tukena vielä nenämahaletku, mutta pojalle pitäisi kaikki ruoka saada menemään pullosta. Ens tiistaina neuvolassa ainakin sitten näkee, ovatko kasvaneet edelleen hyvin.
 
Pari riviä jos jaksaisin minäkin kirjata..
Adaneaa peesaan minäkin, ei jaksa kirjoitella, lukemassa minäkin käyn lähes päivittäin. Riippuen toki jaksaako edes konetta availla... :)

HooWeelle laittelin yksäriä, ei onnistunut minullakaan tuo haku..

omaa ( . ) eilen oli äippäpoli, ei ihmeitä.. Kanava poissa, aukikin 1,5cm eli hetkenä minä hyvänsä voi kuulema lähteä tulemaan.. Ei vain ole niitä kipeitä supistuksia tms kuulunut säännöllisinä.. Eli kai tässä kuitenkin vielä kärvistellään..
Molemmat rt:ssä eli pääsen alatietä kokeilemaan josko kaikki sujuisi.
Painoarvio oli molemmille vähän reilu 3kg, 100g oli eroa.. =)

Jalkoja särlee kokoajan, kai tämä reilu 20kg lisä rasittaa pakostikin..

Nyt pitäis taas lähteä tekemään jotakin, ei pidemmän päälle tää istuminenkaan tee kivaa..
Painaa reisiin ja jalkoja puuduttaa..

Jaksamisia taas kaikille, Adanea ja Etsiväkaksoset; helpottaahan se varmasti kun tietää päivän.. =)

Kiva kanssa kuulla aina siitä vauva-arjestakin.. =)

mom44 36+1
 
Salasana toimitettu sitä pyytäneille B)

Eleanor Meillä oli myös tarkat maitomäärät mitä pitäisi noudattaa, mutta ei jaksettu sitä rumbaa kuin pari päivää. Minkä kokoisia teidän lapset nyt on? Saisitko neuvolasta vaakaa lainaksi, niin olisi helpompi seurata painon kehitystä?

HW
 
HooWee Meidän lapset olivat maanantaina 3005 ja 3030 g (viikkoja silloin 36+1, ja ikää 7 viikkoa), joten ovat kasvaneet kohisten 300 g per viikko, vaikka molemmilla on maitomääriä rajoitettu keuhkoihin kertyvien nesteiden ehkäisemiseksi. Pitää kysyä neuvolasta tuota vaakaa, kiitos vinkistä.

Poika on ruvennut syömään pullosta melko pirteästi etenkin illalla ja aamulla, mutta tytön kanssa on nihkeää. Ihan kuin ei aina tajuaisi, miten imetään oikein ja väsyy nopeasti. Toivottavasti piristyy tuosta pian. Pojallakin "valaistumisen" hetki tuli yhtäkkiä, vaikka on muuten ollut siskoa himpun verran kehityksessä jäljessä. Pitäisi vaan malttaa odottaa rauhassa eikä panikoida... Väsyneenä se vaan on hankalaa.
 
Sisko ja sen veli syntyivät tänään 37+5 sektiolla. Viikkoihin nähden pienistä painoista huolimatta ovat olleet terhakoita ja saivat pisteitä 9/9. Päivän olivat vierihoidossa (lähinnä isällä) mutta nyt lastenosastolla kun verensokerit oli vähän matalat. Muuten kaikki hienosti ja sanoinkuvaamattoman kiitollinen olo!

Etsiväkaksoset
 
Onnea Etsiväkaksosille!! :flower:

Kipa kyseli kuulumisia, paksustihan täällä voidaan..
Pari viikkoa ovat jo polilla sanoneet että ihan hetkenä minä hyvänsä tulet synnyttämään.. Ja pah, ei nää vesselit aio syntyä kai vielä pitkään aikaan..

Keskiviikkona oli kanava tiessään ja aukikin jo 4cm, ei vain supista tms... Elikkäs uotellaan uotellaan.. =)

mom44 37+2
 
Täälläkin on jo jakauduttu.
4.7 oli se suuri päivä , kun vauvat vihdoin saapuivat maailmaan. Salissa käynnistettiin homma kalvojen puhkaisulla. A-poika syntyi käsi poskella 2minuutin ponnistuksella.(Käsi oli aiemmin työnnetty pois, mutta luiskahti kuitenkin takaisin) Mitat olivat 2435g ja 46cm Kipeää otti , mutta onneksi oli niin lyhyt aika. B-tytön maailmaan tulo olikin vaikeampi. 45minuuttia häntä yritettiin maailmaan työstää tuloksetta. Hän oli hyvin korkealla ja tarjonnaksi tuli pää ja sitten jo kättäkin. Kätilöt + lääkäri yrittivät raivokkaasti painaa häntä alemmas, omat supistukset muuttuivat tehottomaksi, kohdun suu alkoi supistua ja paeta. (Onneksi en tiennyt että sellainenkin on mahdollista). Imukupilla ei voitu auttaa, koska vauva niin korkealla. *Yksi lääkäri piti useampaan otteeseen kättä mun sisällä kun yritti metsästää vauvan päätä että saa pinnin kiinni.. Itse yritin ponnistaa, ja aika pian tajusin etten voi saada ulos sitä, koska vauva tuntui niin ylhäällä. Elämäni tuskallisimmat 45minuuttia olivat ne. Sektio päätös oli suuri helpotus, vaikka sitäkin pelkäsin. Sektiossa vuosin verta 1200ml ja sekään ei ihan putkeen mennyt, koska kohtu ei supistunut normaalisti ja vuosin paljon. Loppu hyvin kaikki hyvin , syntyi tyttö mitoin 2660g ja 46cm. Lääkäri sanoi että poikkihaavasta vauvaa ei olisi ulos saanut, joten onneksi tehtiin pikaisena ja nyt mahassa komeilee pitkä pystyhaava. Olo ok, vauvat nyt ok. Joskus lisää..

Onnea etsiväkaksosille.. Adanea tuuppa kertoon kuulumisia. VOin paljastaa että adanean kanssa yhdessää opeteltiin kaksosten kanssa elämistä. Vauvoilla sama syntymäpäivä ja samanapäivänä kotiuduttiin sairaalasta. Kiitos Adanea , olet ihana .. :heart:

 
Hurjasti onnea Nainenvaimoäiti ja Adanea!

Täällä opetellaan vauva-arkea kotona. Minusta tuntuu että meillä on maailman kilteimmät lapset, sillä tähän asti kaikki on mennyt tosi jouhevasti. Karjuntaa kuuluu vain silloin, kun äiti tai isä ei ymmärrä toimittaa riittävän paljon ruokaa tarpeeksi nopeasti, tai röyhtäisy on jäänyt kiertämään mahaan.

Molemmat syö hyviä määriä ja pian ollaan syntymäpainossa. Neuvolassa ja sairaalalla joutuu vaan ramppaamaan ikävän paljon näin alussa. Pojalla seurataan bilirubiiniarvoja, vaikka lampun alle ei olekaan joutunut, ja se teettää noita labrakäyntejä.

Mutta nyt itselle ruokaa ja sitten varmaan pian myös lapsille.

t: 9 päivän ikäiset pikkukarhut ja niiden onnellinen äiskä
 
Mein pojat synty 3.7 sektiolla

A poika 3360g ja 51cm
B poika 3070g ja 46cm

Kotona ollaan oltu jo jonkun aikaa ja kaikki on hyvin.Maito piisaa ja pojat on tyytyväisiä.

Nauku (äitee) kera Aapelin ja Eepelin

 
Onnea vauvautuneille! Tulkaa tosiaan Satukan kehoituksen mukaan kerho-puolelle. Meillä siellä oma "salainen" kerho joka on suljettu muilta lukijoilta. Eli keskustelu on henkilökohtaisempaa. Mukaan pääsee laittamalle minulle yksityisviestin. Kerhoon liittymisessä tarvitsee salasanan.

HW
 

Yhteistyössä