Heinäkuiset 2005

  • Viestiketjun aloittaja tiipeli
  • Ensimmäinen viesti
tiipeli harmailee
Arvatkaas mitä meiän heinis teki aamulla?!? No, sehän kakkas olkkarin matolle!! Olin ottanu yökän ja vaipan pois ja pöntölle oltiin menossa, kun se livisti ja siinä samalla anto tulla vaan! sitte se meni sohvalle istuu ja eikös sekin menny kakkaan!! Ja siinä kun poitsu katsoi kun mä siivoilin sotkuja, niin pissi vielä maton reunalle!!! :headwall: ois pitäny vaan viiä pöntölle ennen siivoomista...tai ottaa vaippa yleensäkin pois vasta veskissä! ens kerralla osaa ehkä olla fiksumpi... :whistle:

mennään huomenna kattoo käytettyä 12" pyörää. Poika on kovasti ollu menossa kauppaan pyörää kattoo jo monena päivänä, kun sillon kerran käytiin. Eilen käytiin sentään vähän pyöräilee niin että poika istui kyydissä. meinas vaan meiän jalat ottaa yhteen. täytyy siirtää turvaistuinta taaksepäin.

Meillä katotaan joskus viikonloppuaamuisin vähän aikaa piirrettyjä. kauaa ne ei jaksa kiinnostaa. Mutta annas olla, jos laittaa frööbelin palikoitten dvd:n pyörimään: sitä jaksaa tapittaa kyllä! siinä saa vaikka tukan leikattua: tai no, ei välttämättä saa enää, kun se on alkanu leikkii laulujen mukana =)

mulla on liian pitkät kynnet, hankalaa kirjottaa koneella....kynsien lyhennykseen, mars! :wave:
 
tiipeli
Meillä ollaan TAAS kipeenä!!! \|O Päiväkodista soitettiin, että pojalla on lämpöä 37,5, nenä ja silmät vuotaa. Miten ihmeessä se ihana pieni poika voi olla koko ajan kipeänä??!! Vesirokosta juuri toipui... toivottavasti ei ole mikään jälkitauti, ne vissiin on aika pahoja, vai..? Onko muiden päiväkodissa olevat lapset sairastelleet? Niinhän sitä sanotaan, että ekan vuoden aikana ollaan vähän väliä kipeenä, mutta tuntuu, että meillä ollaan koko ajan! Pari päivää ehtii olemaan ja sitten taas on jotain! Harmittaa niin kovasti pienen puolesta!!! :'( Ja harmittaa tietty sekin, että opinnäytetyöni ei edisty, kun poika on kipeenä kotona, ei silloin voi mitään opintojen eteen tehdä. Kunpa nyt menisi pian ohi... Piti tänään mennä kummitädin synttäreillekin ja niistä poitsu on puhunut jo monena päivänä, mutta ne jää nyt väliin.

Harmittaa niiiiiin!!! :/
 
anjuusa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.04.2007 klo 17:22 täällä myös kirjoitti:
Täällä myös heinäkuussa 05 syntyneen tytösen äiti. Meille odotetaan pikkukakkosta syntyväksi kesäkuussa, ja äitiä jännittää ihan hirveästi, miten arki sitten alkaa sujumaan. Reipashan tuo tyttö jo on, itse syö ja tekee kaikkea mahdollista, mutta uhma nostaa päätää:( On myös niin äitin tyttö, että...mustasukkainen on heti, jos otan esim. kummipojan syliin.

Meillä puhetta tulee jo paljon. Kolmea, neljääkin sanaa on lauseissa jo peräkkäin. Tutti on ikävä kyllä ihan liiankin rakas vielä, tuttipullo jäi jo syksyllä pois. Pottailua on kokeilut, vaihtelemvalla menestyksellä, välillä oli jo ihan kuiviakin kausia, mutta nyt pottaan on semmonen viha-rakkaussuhde:/

Meillä tyttö on nukkunut jo vuodenvaihteesta asti lasten sängyssä, ja yöt nukkuu kokonaan. Tuntuu ihan uskomattomalta, sillä eka 1,5 vuotta meillä sairastettiin jatkuvasti korvia ja voitte varmaan kuvitella, oliko meillä yhtään ehjää yötä sinä aikana....EI OLLUT!

Kasvu on ollut tosi huimaa, ihan isänsä kanssa samoja linjoja kasvaa. Tarkkoja mittoja en tiedä, mutta viimesin mittaus on tehty 1 v 4 kk, jolloin pituutta oli86 senttiä ja painoa 15 kiloa. Nyt painoa on n. 16 kiloa ja pituutta varmasti yli 90 cm, 98 senttisiä vaatteita saa jo ostaa;)

Tämmöstä meillä:)
Meilläkin heinistyttö ja toinen tulossa, laskettu aika 4.7. ! Minuakin vähän jännittää, miten arki lähtee rullaamaan. Tytteli ei niinkään ole äitin perään tai mustis, mutta tottunut olemaan ainoana lapsena keskipisteenä - asema, josta on varmaan vaikea luopua... Uhmaakin on puskenut joulusta asti, mutta onneksi lähinnä vain väsyneenä tai nälissään.

Meillä siirryttiin jatkissänkyyn neljä viikko sitten, ja kolme viikkoa meni, että tyttö alkoi nukahtaa helposti siihen. Koko ajan on kuitenkin nukkunut yöt läpi. Vauvavuonna saattoi herätä seitsemänkin kertaa yössä, joten kyllä tämä toinen ikävuosi on meilläkin tuntunut yhdeltä nukkumisen juhlalta.

Eli tuttuja juttuja monenlaisia. Tosin aika erikokoisia ovat nämä meidän neidit: meidän tyttö oli 1v6kk neuvolassa 80,5 cm ja 9,7 kg :) . Pieni on ja sirpakka, vaikka vanhemmat olemme pitkiä.
 
mapuli
Heippa kaikille. Kiva että tännekin voi taas kirjoitella, kun tuo kerho ei minulta onnistunu, kirjautumisen takia. :(
No. Meillä siis 4.7 syntyny tyttönen. Isoveikka on 5 v.
Tyttö on erittäin kova puhumaan . Vuoden verran on tehnyt kakat pottaan , pissat tulee pääasiassa vaippaan. Nyt jo n. 3 kk kertonut kun kakka tulee.
Tutti on käytössä päikkäreillä ja yöllä. Haluaisin vierottaa mutta en taida raaskia vielä. Kun se on erittäi hyvä unilääke. =)
tuttipullot annettiin minun tuoreelle kummitytölle.
Yöt nukkuu heräämättä, tai jos herää niin huhuilee sitä tuttiaan. Nukkuu siis veikan kanssa samassa huoneessa pinniksessä 20.30-7.30.
Mahtava pakkaus. Höpöttäjä ja vieraille ihmisille keimaleva kikkarapää. :heart:
Kirsikka: Kun en ole siellä kerhossa päässyt vierailemaan, niin siun vauvasiko on jo kohta puolivuotias. ? Miten aika on mennyt näin nopeaan?
Miten teillä on mennyt?
 
Heips vaan!
Täällä myös heinäkuussa 05 syntynyt Ronja tyttönen :D
Neiti lähti liikenteeseen varsin myöhään, 9 kk ikäsenä ryömimään, siihen asti saatiin "nauttia" että tyttö pysyi siinä mihin sen jätti. Vuosikkaana keksi konttaamisen ja siitä heti pystyyn ja tukea vasten. 1v2kk kävelemään samalla kun äippä hoiteli pikkuveljeä!
Ronja sai siis syyskuussa '06 pikkuveljen ja Topias nimi vääntyy tytön suuhun metkasti "KUPKAA". Mistä lie sitten sen keksinyt...
Juttua tulee muutenkin jo ihan kivasti. 10 kuisena tuli ensimmäiseksi "kukka" ja siitä sanavarasto kasvanut hyvin, nyt juuri pahassa papukaija iässä, kaiken toistaa mitä kuulee....
Neiti siis jo juosta temmeltää ihan kiitettävästi karkuun ja paha uhma on vaivannut jo ihan jonkin aikaa. Pikku veljeä on tykännyt ihan alusta asti hoitaa eikä mustasukkaisuutta ole ollut YHTÄÄN! Se erittäin hyvä plussa!
Minä olen lasten kanssa vielä kotona, mutta syyskuussa ajattelin lähteä töihin ja lapset "pääsee" hoitoon. Minulla ei ole juurikaan ystäviä joilla olis Ronjan ikäisiä lapsia niin neiti meinaa välillä olla vähän yksinäinen ja kaipaa kovasti toisia lapsia kaverikseen. Kunhan tuo pikkuveli vielä vähän kasvaa niin alkaa leikit (ja kinastelut!) sujumaan paremmin...
Aivan loisto pakkaus meidän heinäkuinen :heart: :D <br><br>
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.04.2007 klo 21:38 mapuli kirjoitti:
Kirsikka: Kun en ole siellä kerhossa päässyt vierailemaan, niin siun vauvasiko on jo kohta puolivuotias. ? Miten aika on mennyt näin nopeaan?
Miten teillä on mennyt?

Kerho on aika lailla hiljentynyt että täällä on enemmän vipinää :/ Vaikkei tämäkää kamalan aktiivinen. Juu, Tuulianna tulee ylihuomenna jo 6kk :D Tässähän tämä, välillä hyviä aikoja, välillä superhuonoja, meitä kun siunattiin 4nnellä korvakierrelapsella. Että arvata saattaa sitä haipakkaa kun kaikki 4 potee korviaan yhtäaikaa :( Pikkuisin neiti on hyväntuulinen kun ekon 3kk mahavaivoista päästiin ja löydettiin sopiva maito, kovasti harjoittelee tuossa jo ryömimistä :) On nuo neitoset vaan nyt jo niin ihana pari että :heart:
 
tiipeli
Moikka

Meiän heinis lähtee perjantaina kummitädille yökylään! Kyllä äitiä jänskättää jo nyt kamalasti! Kummitädillä on 3lasta, joista nuorin on meiän poikaa 2kk nuorempi, vanhemmat on 4v ja 6v, joten menoa on varmasti luvassa ja saa nähdä ehtiikö tuo poika kotiin kaipaamaankaan. Onko muiden heinikset ollu tpaljon yökylässä? Meillä tämä on vasta kolmas kerta. Ei noita yöpaikkoja oikein ole ollut tarjolla... :/ Kummitädin luona on ollut kerran aiemmin, taisi olla n. 8-9kk silloin ja mummon luona kerran reilun vuoden ikäsenä. Molemmat kerrat meni hyvin.

Pitäisi alkaa askartelemaan peruukkia pojalle vappunaamiaisiin...tai käydä huomenna kattomassa, olisko tiimarissa sopivaa... Ei nyt sen kummallisempaa asua muutenkaan laiteta, kun jalkapalloilija Ronaldinhon peliasu, tumma pitkä tukka vain puuttuu... :D
 
Ymmärsin kyllä...en ottanut itseeni... olishan se ihanata jos oisin noin nuori vielä :) .
Meillä Joel-poika keksiny uuden "leikin"...kerää pihalta tikkuja suuhunsa, ovat muka pukaa (tupakkia) ja sitten syljetään kamalasti...ja ollaan niin isoa, että :LOL: . Johtuu varmaan siitä, ku isi ja iso-sisko polttaa, niin perässä pitää matkia... Kengätki on sisällä jalassa, et kerkee varmasti terassille pukaan mukaan.
Joel matkii sanoja jo tosi paljon, lauseita ei oo tullu muita vielä ku" Ei oo lolloa, ei oo" ja "jeje pois nukkuun" tarkottaa et pikkuveli Jere vaunuihin nukkuun ja pääsis äitin syliin tai kainaloon.
Nukkuminen nukkuu yhdet päiväunet n1-2h ja yöunet 22-09, välillä herää kitiseen lolloa(tuttia) ja aamulla n6aikaan maitopulloa.
Syöminen Pääasiassa syö kaiken jo ite, saa joskus harvoin auttaa ja haarukalla onnistuu paremmin ku lusikalla. Suurimmaks osaks syö samaa ruokaa ku me muutkin, välillä saa pilttejä. Allergioita ei onneks oo ollut, aptooppinen iho vain ja siihen hoitona ollut seridal-öljy suihkun jälkeen ja Decubal-rasva aamuisin.
Hampaat 12 kpl yhteensä, ensimmäiset tulivat vasta vuoden vanhana ja sit seuraavat yhteen putkeen...ihanan kiukkunen pikkumies oli sillon :kieh:
Liikkuminen On olevinaan taitava joka asiassa...ja haavereita tulee. Joka paikkaan menee juoksulla ja ku käydään lenkillä, n. 2km niin haluaa kävellä koko matkan itse, ei suostu meneen välillä rattaisiin. Nyt 12.6 ollaan menossa jaloista Kirurgian polille, ku kävelee jalan ulkosyrjällä. Saa nähä saako jotkut tuet vai mitä tekevät. Neuvolassa sanoivat, et lähti niin nuorena liikkeelle ja jalkojen luut oli pehmeät, niin vääntyivät siksi ja tuli virheasento.. Käveli puitapitkin 6kk ja 10 kk muuten.
Kasvu Kasvukäyrällä on mennyt koko ajan -14% normaalista, mut muuten tasasesti kasvaa. 1v,3kk neuvolassa n 10kg ja 78cm.

Joelille otti aika koville tämä isoveljeksi tulo, mutta aika hyvin ottaa jo Jerenki huomioon ja yrittää saada leikkeihin kovasti mukaan. Eile anto lusikalla Jejelle naminamia ku selkäni käänsin, ja toinen onnellisena maiskutteli ja suu auki odotti lisää, kun huomasin. Eipä aukee Jejen suu yhtä isolle, ku yritän perunaa antaa :LOL: Silmät saa olla selässäkin...on se muuten varmaan näky, ku joskus iskee wc-hätä ja ite on pöntöllä, pien mies sylissä..ovet auki kämppään ja Joel wc:n ovella pomppii edestakaisin..ja suora näkyvyys ikkunasta isolle tielle :LOL:
Ja äiti anelee... laita Joel ovi kiinni, jookos.
Ai niin, oli tosi kiva kuulla eilen, et oonki kai sellasen 9kk pojan mummu...ku nää kuviot tässä vaan selkiää ja tulos varmistuu..ei ole kyllä kovin mummumainen olo ku omatkin on noin pieniä, nää iltatähdet.
Mut meenpä ryystään iltateet, tälläista nyt meille... Kyl se kesä tulee..

 
moikka kaikille! meillä on tyttö tullut flunssaan. kaksi päivää nenä vuoti ihan mahdottomasti ja yski koko ajan mutta nyt onneksi nuha ohi ja yskii enää vain riehuessaan. pitäisi käydä terkkarissa korvat näyttämässä kun 4 viikkoa sitten oli tulehdus. meillä muuten tytöllä on kananmuna allergia todettu reilu 6kk sitten ja kun kokeilin että sopiiko jo niin valitettavasti ei vielä. tiipeli kyseli yö kyläilystä niin meidän tyttö ei ole vielä minnekkään päässyt, eikä siihen ole mitään erityistä syytäkään, äiti ei vaan raaski jättää. :D Minttumaria68 teillähän onkin sitten todella pieni ikäero kuopuksen ja lapsenlapsen välillä. on varmasti outoa kuulla yhtäkkiä olevansa 9kk vanhan pojan mummu kun itsekkin olet vielä niin nuori ja pienten lasten äiti. onkos teillä jotain vappu suunnitelmia? meillä ei mitään erityistä. meihelläni on jenkki niin varmaan käydään vähän ajelemassa ja tyttökin tykkää kun pääsee etupenkille katselemaan. =) onpas ihana ilma kun aurinko paistaa ja lämmintä on 15 astetta. ajattelin keskäsi ostaa tytölle sellaisen pienen uima-altaan ja laittaa tuohon meidän parvekkeelle. se on kyllä varmaan taloyhtiön säännöissä kielletty mutta eikai siitä haittaa ole jos laittaa vettä vain ihan vähän.. :whistle: :D mutta eipä kai tällä kertaa muuta, joten oikein hauskaa vappua kaikille!
 
Meillä ei Tessa ole ollu koskaan yökylässä eikä oikein nyt niin sanotusti hoidossakaan. Miten tommosta yökiljujaa viittii kellekkää jättää :eek: Ei mitenkää. Kuitenkin noille mummoille, vaikka ovatkin nuoria, ottaa enemmän koville se yövalvominen kun eivät siihen ole tottuneet. Ite tässä on 5v putkeen valvottu, niin meillä se menee jo rutiinilla :D Tessa on hoidos ollu, kotona siis hoitaja meillä, kun mä olen neuvolas tms. käyny, tunnin pari kerrallaan.
 
Kirsikalle: Meillä poika on kans kova öisin huutamaan ja usein, mutta aina kun on ollut mummolla yöhoidossa on nukkunut täydet yöunet heräämättä. Nytkin viikko sitten ei ollut suostunut meneen nukkumaan matkasänkyyn vaan oli nukahtanut itsekseen mummon ja papan sänkyyn. Kotona ei jää millään jatkikseen, tulee koko ajan pois ja tämän takia nukkuu vielä pinniksessä. Yöhoidossa poika on ollut ehkä n. 5 kertaa.

Nyt vasta poikaa kiinnostaa leikkiminen leluilla ja nimenomaan autoilla. On hauska seurata, kun oikein päristää ja ajaa pitkin sänkyä tai lattiaa. Lastenohjelmat ei vielä kiinnosta pitkään, hetken saattaa pysähtyä kattoon, mut ei jaksa ohjelmaa loppuun asti. Äiti on todella mielissään, kun kaappien tarkistamiset on loppunut. Ei ole tarvinnut keittiössäkään pitkään aikaan ovilukkoja!!!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.04.2007 klo 14:08 tyyne kirjoitti:
Kirsikalle: Meillä poika on kans kova öisin huutamaan ja usein, mutta aina kun on ollut mummolla yöhoidossa on nukkunut täydet yöunet heräämättä. Nytkin viikko sitten ei ollut suostunut meneen nukkumaan matkasänkyyn vaan oli nukahtanut itsekseen mummon ja papan sänkyyn. Kotona ei jää millään jatkikseen, tulee koko ajan pois ja tämän takia nukkuu vielä pinniksessä. Yöhoidossa poika on ollut ehkä n. 5 kertaa.

Juu no kyllähän mä sen tiedän että miksei tuo välissä nukkuiskin mutta jos nyt esim. menisin sen antamaan yökylään, niin meidän viikkojen taistelu omassa sängyssä nukkumisesta menis pipariksi ja sitähän mä en halua :whistle: ja mä tiedän sen että aina kun on mummolassa oltu yötä (siis nuo pojat) niin meillä on miljoonaviistuhatta kertaa vaikeampaa täällä kotona lasten kans.
 
Meillä heinispoika on ollut jo monta kertaa yötä mummollaan ja tädillään. Ei nyt kovin usein, mutta noin kerran 2 kk:ssa tuolta puolen vuoden ikäisestä asti, eli oisko yhteensä noin 10 kertaa. Seuraavan kerran on menossa vappuna. Meillä ei yökyläilyt ole vaikuttaneet normaalielämään mitenkään. Tai no, paitsi niin että on virkeämpi äiti ja isi kun on saanut (esim. korvakierteen jäljiltä valvottujen öiden) nukkua univelkaa takaisin. Meidän tämä poikanen kun ei nuku kuin 9-10 tuntia yössä, vaikkei välillä heräilekään. Poika viihtyy tädillään ja mummollaan mutta ei pistä pahakseen kotiinlähtöäkään.
 
anjuusa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.04.2007 klo 21:43 Kirsikka kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.04.2007 klo 14:08 tyyne kirjoitti:
Kirsikalle: Meillä poika on kans kova öisin huutamaan ja usein, mutta aina kun on ollut mummolla yöhoidossa on nukkunut täydet yöunet heräämättä. Nytkin viikko sitten ei ollut suostunut meneen nukkumaan matkasänkyyn vaan oli nukahtanut itsekseen mummon ja papan sänkyyn. Kotona ei jää millään jatkikseen, tulee koko ajan pois ja tämän takia nukkuu vielä pinniksessä. Yöhoidossa poika on ollut ehkä n. 5 kertaa.

Juu no kyllähän mä sen tiedän että miksei tuo välissä nukkuiskin mutta jos nyt esim. menisin sen antamaan yökylään, niin meidän viikkojen taistelu omassa sängyssä nukkumisesta menis pipariksi ja sitähän mä en halua :whistle: ja mä tiedän sen että aina kun on mummolassa oltu yötä (siis nuo pojat) niin meillä on miljoonaviistuhatta kertaa vaikeampaa täällä kotona lasten kans.
Meilläkin on ollut samanlaista kuin Kirsikalla, eli reissujen jälkeen aina unirytmit ja -kuviot sekaisin pari-kolme päivää, vaikka on matkalla pidettykin samasta vuorokausirytmistä kiinni. On niin temperamentikas ja rutiinirakas tämä meidän tyttömme.

No, nyt on yllättäen mennytkin sitten pari reissua ihan iisisti, eikä ole vaikuttaneet unijuttuihin mitenkään. Ensimmäistä kertaa elämässään tyttö on nukkunut reissussa hyvin (yleensä tosi huonosti) eikä ole kummeksunut kotiinpaluutakaan. Jännää, että nyt tuli tämä muutos, vaikka aina on reissattu mummoloissa. Eli saattaa se ikäkin yllättäen tehdä tehtävänsä, toivottavasti myös teillä :wave: !
 
tiipeli
Meiän heinis on nukkunut ne kaksi yökyläilyään hyvin. Ekalla kerralla oli siis kummitädillä, nukkui matkasängyssä eikä ollut herännyt kun kerran yskimään, nukahtanut itse saman tien. Kotona heräili sillon kyllä usein. Ja sit mummolassa nukkui mummon ja hänen miesystävänsä välissä ja taas koko yön. Aikisin oli mennyt nukkumaan ilman mitään mutinoita ja nukkunut pitkään, mitä taas kotona ei tee! :eek: :headwall:

Nyt se poikanen lähti äsken päiväkotiin pukeutuneena jalkapalloilija Ronaldinhoksi :D Afroperuukki päässä :LOL: tiiä sitten suostuuko pitämään, mut on ainakin mukana.

Aamupalalle käy tämän äidin tie nyt, vauva nukkuu. Sit kiireesti opinnäytetyön pariin. Iloista vappua!! :wave:
 
Vieläkös sitä ollaan vapputunnelmissa, kun ei ole kenestäkään kuulunut mitään?

Rauhallisesti meni vappu, yksi siideri tuli juotua, munkkeja tuli kyllä syötyä sitäkin enempi... :headwall:

Eilen päätin pojan nukuttaa jatkikseen, kun on viikon ajan nukkumaan käyminen pinniksessä yhtä taistelua ja sieltä pois tuloa. Kuinka ollakaan illalla istuin vieressä 20 min ja nyt äsken 10 min. =) Pelkäsin etten saa päivällä nukkumaan ollenkaan, mutta nukahti. Olemmehan heräänneet tänään jo 6.15. \|O

Onko muilla tätä aikaista aamuherätystä? Meillä ollut kohta kuukauden päivät. Vaikka olen laittanut illalla myöhempään nukkumaan, ei ole ollut minkäänlaista vaikutusta.

Lähdenpä kasaamaan pinniksen varastoon säilöön, toivoen että sitä vielä käytettäisiin meidän vauvalla. Mies on myöntynyt toisen lapsen tekoon, mutta vielä ei tulosta ole tullut. :wave:
 
tiipeli
Heippa!

Onpas ollut hiljaista. Meillä on nyt menossa vika kuukausi kun poika on joka päivä päiväkodissa ja mä yritän kovasti opiskella päivät (sillon kun vauva nukkuu). Ens kuusta alkaen poika on 10pvää kuussa hoidossa kun ei uskalleta irtisanoa paikkaa. Ja mun opinnot jatkuu kyl syksylläkin.

Pojalla oli vesirokko huhtikuun alussa ja oppi silloin uuden sanan "näppy". Nyt yks päivä se silitteli koiraa ja sano "näppy". Meillä kun on dalmatialainen!! Eli pilkut oli niitä näppyjä :LOL:

Uutta on noin viikon aikana se, että poika on alkanut ilmottamaan pissi- tai kakkahädästä. Ollaankin saatu monet onnistumiset pottaan tai pönttöön (vaihtelee, kumpaan haluaa mennä) :D Ei se aina osaa eritellä, kumpi on tulossa, mutta tosi hyvä, että tiedostaa, että joku hätä on. Ehkäpä onnistuisi kesällä kuivaksi oppiminen, kun on nyt tuon oppinut..?! Toivottavasti! Oon tutkaillut tässä kesto-harkkahousuja, jos ompelis muutamat sellaset pisuvahinkojen varalle, sitten kun enemmän alkaa kuivaksi oppimaan.

Takas opinnäytetyön pariin! Kirjoitelkaahan kuulumisia! :wave:
 
Tiipelille sanoisin että nyt kun on tuon oppinu, ota vaippa pois ja pikkarit tilalle :wave: Hetki voi olla sotkujen siivousta, mutta äkkiä oppii. Meillä menny pojilta 3-7pv oppimiseen kun tuo taito on hokattu :wave:

Meillä sairastetaan, eilen hain 3lle lapselle antibiootit korvatulehdukseen, tämä heinäkuinen jäi epäselväksi onko tulehusta kun korvat niin tukossa ettei näkyny tärykalvolle. Hirveä flunssa siis jyllää meillä :x
 
tiipeli
Kirsikka: kiitti vinkistä! Täytyypä ottaa vaippa pois. Paranemisia teille! Meilä alkaa olla flunssa ohi, tai sellasta sitkeetä vihreetä limaa tulee molempien poikien nenuista välillä, mutta onneksi paljon harvemmin kuin ennen. Heinis on aivana hulluna uimiseen ja onkin jo monena päivänä ollut menossa. Ehkäpä pian päästäisiin :)
 
Meidän heinispoika on syntynyt Jorvissa 3.7.2005. Käyn tällä palstalla vaihtelevasti, joten kiva kuulla pitkästä aikaa muitten heinisten kuulumisia. Kerhossa alkoi olla niin hiljaista, että kiva, että joku aloitti tämän ketjun uudestaan. :)

Yökyläily. Meidän poitsu oli vappuna ekaa kertaa yökylässä. Mummi ja pappa hoitivat häntä ystävällisesti vappuaaton ja seuraavan yön, jotta vanhemmat saivat bailata aamuun asti... =) Hyvin oli kuulemma mennyt. kerran poitsu oli tosin herännyt yöllä ja alkanut höpöttelemään "auto" ja "taksi". Se kun näki kun me isukin kanssa lähdettiin mummolasta taksilla illanviettoon. :LOL:

Tv/videot yms. Meidän pojan suosikkiohjelmat ovat tv:ssä Postimies Pate, Lilli ja Tartu mikkiin. =) Kirjastosta lainasin Maisa DVD:n ja se tuntuu nyt olevan ihan ehdoton suosikki!

Pottailu. Meidän poitsu käy kyllä potalla ja yleensä sinne tuleekin pissa, mutta enemmän se on opeteltua kuin sisäistettyä toimintaa. Kakkaamaan mennäänkin sitten lattialle pöydän alle tai verhon taakse tms. :LOL:

Pikkusisarukset? Heinis on jostain syystä erittäin kiinnostunut vauvoista tällä hetkellä. Harmi vain, että me emme ole suunnitelleet kyllä hänelle pikkusisaruksia, joten vauvat saavat pysyä hänen kohdallaan kaukorakkautena. :whistle:

Sairastelut. MPR-rokotuksen jälkeen tuli kaiken maailman tauteja ja oltiin sairaalassakin kolme vuorokautta, mutta sen jälkeen on ollut vain yksi raju vatsatauti. Se tosin sitten jylläsikin ihan koko perheessä.

Puhe. Sanoja tulee tosi paljon ja lauseita myös. Pisimmät lauseet ovat viiden sanan mittaisia.

Koko. 1,5-vuotisneuvolassa pituutta oli 88,8 cm ja painoa 13 kg. Pitkä, sopusuhtainen poika. Yläkäyrillä mennään pituuden suhteen, mutta pitkät ovat vanhemmatkin. :)

Pyörä. Kirppikseltä löytyi kolmipyöräinen, jossa on myös työntötanko. Jalat eivät yletä kunnolla polkimille, mutta ihan tyytyväisenä poitsu sillä on ajellut. Hauskempaa on tosin ajella äidin tarakalla. :)

Nukkuminen. Yöunet alkavat yleensä n. klo 22-23 ja loppuvat klo 9. Päiväunet kestävät 1,5-3 tuntia. Pinnasänky on vielä käytössä, mutta jatkettavaa sänkyä on etsitty jo pidempään eli siirtyminen "isojen poikien sänkyyn" on pian edessä. Toivottavasti. Ennen kuin poitsu itse kiipeää pinniksestä joku päivä pois. :eek:

Tutti. Tutista vieroitettiin jo 12 kk:n ikäisenä eli viime kesänä. Tuttipullosta vähän myöhemmin ja se olikin jo huomattavasti vaikeampaa kun omaa tahtoa alkoi jo näkyä. :whistle:

Ruokailu. Nyt alkanut itse syömään yhä useammin, mutta vieläkin äiti auttaa tosi usein.

Hampaat. Kuusitoista on ollut jo koossa pidemmän aikaa. Viimeisimmät tulivat tammikuussa. Kyllä niillä kelpaa syödä!
=)
 
:wave: Tervehdys!!

Sitä on nyt sit katsottu viisut ja jääkiekot...onneksi loppuivat.

Viikko sitten siirsimme poitsun nukkumaan jatkikseen ja todella hyvin on mennyt. Yöt on rauhoittunut huomattavasti, paitsi aamulla herää jo 6.00. :headwall: Kahtena iltana poitsu meni itse sänkyyn ja nukahti yksikseen. Muulloin on mennyt 5-20 min, kun on tarvinut istua sängynlaidalla.

Onko muille tullut raivokohtauksia? Poitsu saa nyt mielettömiä raivareita, jos ei saa tehdä mitä haluaa. Huutaa, potkii ja huitoo minkä kerkee ja tavarat, jotka lähettyvillä niin lentää kyllä kauas. :kieh: Ulkona tykkää kävellä vaikka minne, mutta kun kotiin pitäis kääntyä niin sit saakin huutavaa ukkoa kantaa mistä milloinkin.

Pottailu ei nyt kiinnosta poitsua yhtään. Enkä ole sitä nyt muutamaan päivään edes tarjonnut.

Yks päivä poika poltti etusormensa, kun tein ruokaa enkä huomannut että poju oli tullut hellan viereen ja tietenkin sormella koitti kattilan alaosaa. Arvaatte minkälainen itku pääsi ja rakkohan siihen tuli. Nyt on aika häjyn näköinen, kun nahat on lähtenyt ja rakon reunat on repaleiset.

Mies oli putsaamassa autokatoksen kattoa ja irto tikapuut tietty pystyssä seinää vasten. Ajattelin ettei poika pääse kiipeämään tikkaita, onhan niissä iso askelväli. Kuinka ollakaan, kun aloin poikaa haeskelemaan niin oli kiivennyt tikapuita puoleen väliin. Katsoin,että miten sinne nousee niin kengän kärki juuri yltti askelmalle, mutta jätkä veti ittensä ylös käsillä. On ne mielettömiä menijöitä noinkin pienet. Onneksi meillä ei ole seinässä kiinni olevia tikapuita.
 
tiipeli
Tyyne: on ne kummallisia marakatteja nuo taaperot! Meiän poika kans kiskoo itteesä ylös isojen lasten kiipeilytelineessä.

Ostettiin lauantaina viimeinkin koroke vessaan, että poika ylettyy itse pesemään kädet. Siitä saakka lempipuuha onkin ollut käsien pesu!! :LOL: Saa olla jo kieltämässä, että ei tarvii koko ajan pestä...

Täällä kanssa havaittavissa välillä raivareita. Etenkin iltaisin. Muuna ajankohtana saa kohtauksen helposti loppumaan vaihtamalla puheenaihetta johonkin mukavaan, mutta illalla ei auta mikään. Ja heti keksii jotain muuta kiellettyä tekemistä, kun yhdestä saa pois....ärsyttävää kun koko ajan joutuu vaan kieltämään. Mutta pakko se on, kun poika kiipeilee ja pomppii sellasissa paikoissa, että voi sattua pahastikin. Ja sitten jos imetän vauvaa niin en pääse hakemaan poiskaan.

Mukavaa viikon alkua! :wave:
 
tiipeli
Huhuu!

Mitäs muille? Täällä poika on alkanut puhumaan Turun murretta!! :eek: Ei oo siellä päin käytykään... Vielä viikko päiväkodissa joka päivä, sitten 10päivää kuussa. Saas nähä miten keksitään tekemistä. Tai eiköhän sitä kesällä keksi, ulkoilua paljon :)

:wave:
 

Yhteistyössä