Greedflation ja oikeistohallitus pakottavat kansaa roskaruokaan, jälki tulee olemaan ikävää

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Vaikeat talousajat ovat saaneet suomalaiset syömään 1990-luvulta tuttuja ruokia – Etenkin yhden tuotteen suosio on räjähtänyt
"Suomalaiset suosivat nyt helppoja ja edullisia einesruokia. Monet 1990-luvun lama-ajalta tutut elintarvikkeet, kuten lihasäilykkeet ja pata-ainekset, päätyvät enenevissä määrin ostoskoreihin.

Hillosipuleita, tölkkilihaa ja mikropizzaa. 1990-luvulla ei juuri ruoalla koreiltu.

Etenkin lama-aikana rahat olivat monilla suomalaisperheillä vähissä. Kauppakassit täyttyivät erilaisista säilykkeistä sekä valmisruoista: mikropizzat ja einesburgerit kasvattivat valtaisasti suosiotaan.

Lautaselle päätyi helppoja, nopeita ja ennen kaikkea edullisia annoksia, joita muistellaan sekä lämmöllä että inholla.

Miljoonia mikroruokia

S- ja K-ryhmien myyntitilastoista ilmenee, että suomalaiset suosivat edelleen eineksiä.

– Taantumassa kuluttajalle tuttujen ja turvallisten tuotteiden kysyntä yleensä kasvaa, Keskon päivittäistavarakaupan tavarakaupasta vastaava johtaja Harri Hovi.

Lihapullien kova nousu

S-ryhmällä suurin muutos yksittäisen tuotteen myyntimäärässä näkyy eineslihapullissa. Kuluneen vuoden aikana S-kaupoista on ostettu noin 15 miljoonaa kappaletta lihapyörykkärasioita. Tuotteen myyntimäärä on kasvanut 12 prosenttia.

Myös K-ryhmältä kerrotaan, että ”lihapyörykät ovat säilyttäneet vakaan suosionsa”. Ne ovat vuodesta toiseen tuoteryhmänsä myydyimpiä tuotteita.

K-ryhmällä nousua näkyy myös edullisten porsaanlihatuotteiden sekä lihajalosteiden myynnissä.

1990-luvun lama-ajalta tutut tuotteet, lenkkimakkarat ja nakit, palapakatut kokolihatuotteet sekä grillimakkarat ovat tällä hetkellä hyvässä nosteessa."


Kriisejä hyväksikäyttävä elinkeinoelämän/kauppojen ahneusinflaatio eli greedflation ja viimeisimpänä Orpon ääritalousoikeistolaisen hallituksen valtaannousu ja hallitusohjelmassa oleva erittäin kova leikkauspolitiikka ajavat kansaa edullisen roskaruuan syöjiksi.

Vaikka myös roiskeläppäpizzojen, valmislihapullien, valmishampurilaisten, grillimakkaroiden ym. hinta on noussut julmetusti, tällä roskaruualla saa srntäön makua, vatsansa täyteen ja kaloreita/energiaa per euro eniten.
Orpon hallitus haluaa lisätä likuntaa ym. terveysmenojen vähentämiseksi, mutta tämä politiikka tulee nimenomaan lisäämään terveysmenoja, sairastuvuutta sekä elintasosairauksia hyvin paljon.
 
vierailija
Toivottavasti tämä tulee myöskin lisäämään osaamista ruoanlaitossa ja ylimääräinen nami/roska jää kaupan hyllyille. Nyt olisi Martoilla paikka opettaa edullisista raaka-aineista hyvää ja terveellistä perusruokaa. Sama vinkki tv kokeille että perusruoat ilman mitään erikoisia lisäyksiä ovat nyt In.
 
vierailija
Orpon hallitus haluaa lisätä likuntaa ym. terveysmenojen vähentämiseksi, mutta tämä politiikka tulee nimenomaan lisäämään terveysmenoja, sairastuvuutta sekä elintasosairauksia hyvin paljon.
Ja noi liikunnan lisäämiseen tähtääviin toimiin varatut määrärahat ovat kuulemma aivan liian alhaisia, näennäistä näpertelyä, kun asiantuntijoiden mukaan lukuun tarvittaisiin yksi nolla lisää perään.
 
vierailija
Vasemmisto yrittää saada Sannan tekemät virheet Orpon hallituksen syyksi.
Taidat olla oikea Einstein, Marinko aiheutti koronapandemian ja Ukrainan sodan venäjäpakotteet sekä Venäjäuhan tai näitä hyväksikäyttävän elinkeinoelämän ahneusinflaation? Mielestäni Marin oli ainoita joka jo 2020 puhui elinkeinoelämän yhteiskuntavastuusta..jota ei siis tunnettu moraalittoman ahneuden takia kun tuli tilaisuus rahastaa kriisien varjolla.
 
vierailija
Taidat olla oikea Einstein, Marinko aiheutti koronapandemian ja Ukrainan sodan venäjäpakotteet sekä Venäjäuhan tai näitä hyväksikäyttävän elinkeinoelämän ahneusinflaation? Mielestäni Marin oli ainoita joka jo 2020 puhui elinkeinoelämän yhteiskuntavastuusta..jota ei siis tunnettu moraalittoman ahneuden takia kun tuli tilaisuus rahastaa kriisien varjolla.
Nimenomaan näin


Palkansaajaa syyllistetään palkankorotuksista, mutta todellinen syy nykyinflaatioon on muualla – ekonomisti Anni Marttinen haastaa puhumaan greedflationista
Usein sanotaan, että korkeat palkankorotukset ajavat inflaatiota ylös. Ekonomisti Anni Marttisen mukaan nyt pitäisi puhua siitä, miten paljon yritysten voittomarginaalit ja hintojen nostaminen vaikuttavat inflaatioon.
 
vierailija
Nyt vielä tämä, elinkeinotteluelämä kusettaa kuluttajia:

Miksi makkarapaketissa on hämäävä kokoero ja pihvipaketin hinta laski yllättäen?
Korkea inflaatio voi kasvattaa yritysten houkutusta kutistaa pakkauskokoja, arvioi Kuluttajaliitto, joka kerää kuluttajilta kikkailuhavaintoja.

Shrinkflaatio kutistuttaa tuotteiden koot, kilohinnan noustessa



SILLOIN, kun tuotteen sisältö kutistuu, mutta kilo- tai litrahinta vastaavasti kasvaa, voidaan puhua ”shrinkflaatiosta”.

Termi shrinkflaatio tulee englannin kielen sanasta ”shrink”, joka tarkoittaa kutistumista.

– Shrinkflaatiota on ollut aina, mutta inflaation kiihtyminen voi lisätä yritysten houkutusta pienentää tuotteiden kokoja, arvioi Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell.

Suomalaiset kuluttajat ovat hänen mukaansa tuoteuskollista kansaa, joka ei hevillä vaihda tuttua tuotetta toiseen.

Ruoan hinta on noussut historiallisen nopeasti – nämä elintarvikkeet ovat kallistuneet eniten

– Ruoan hinnan kallistuttua yritykset voivat pyrkiä pitämään kiinni asiakkaistaan pienentämällä pakkauskokoja, hän arvioi.

Beurling-Pomoell sanoo kiinnittäneensä shrinkflaatioon huomiota myös omassa arjessaan.

Ruoan hinnan kallistumisen seurauksena moni kuluttaja seuraa hintoja aiempaa tarkemmin.

Kilohinnan nousu jää Beurling-Pomoellin mukaan kuluttajilta kuitenkin herkästi huomaamatta, koska kilohinta merkitään tuotteisiin yleensä pienellä präntillä.

– Meidän pääviestimme kuluttajille on, että kannattaa seurata tuotteiden kilohintaa eikä yksikköhintaa."


Kustaan kuluttajaa silmään.
 
vierailija
Nyt vielä tämä, elinkeinotteluelämä kusettaa kuluttajia:

Miksi makkarapaketissa on hämäävä kokoero ja pihvipaketin hinta laski yllättäen?
Korkea inflaatio voi kasvattaa yritysten houkutusta kutistaa pakkauskokoja, arvioi Kuluttajaliitto, joka kerää kuluttajilta kikkailuhavaintoja.

Shrinkflaatio kutistuttaa tuotteiden koot, kilohinnan noustessa



SILLOIN, kun tuotteen sisältö kutistuu, mutta kilo- tai litrahinta vastaavasti kasvaa, voidaan puhua ”shrinkflaatiosta”.

Termi shrinkflaatio tulee englannin kielen sanasta ”shrink”, joka tarkoittaa kutistumista.

– Shrinkflaatiota on ollut aina, mutta inflaation kiihtyminen voi lisätä yritysten houkutusta pienentää tuotteiden kokoja, arvioi Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell.

Suomalaiset kuluttajat ovat hänen mukaansa tuoteuskollista kansaa, joka ei hevillä vaihda tuttua tuotetta toiseen.

Ruoan hinta on noussut historiallisen nopeasti – nämä elintarvikkeet ovat kallistuneet eniten

– Ruoan hinnan kallistuttua yritykset voivat pyrkiä pitämään kiinni asiakkaistaan pienentämällä pakkauskokoja, hän arvioi.

Beurling-Pomoell sanoo kiinnittäneensä shrinkflaatioon huomiota myös omassa arjessaan.

Ruoan hinnan kallistumisen seurauksena moni kuluttaja seuraa hintoja aiempaa tarkemmin.

Kilohinnan nousu jää Beurling-Pomoellin mukaan kuluttajilta kuitenkin herkästi huomaamatta, koska kilohinta merkitään tuotteisiin yleensä pienellä präntillä.

– Meidän pääviestimme kuluttajille on, että kannattaa seurata tuotteiden kilohintaa eikä yksikköhintaa."


Kustaan kuluttajaa silmään.
Joo
 
Nimenomaan näin


Palkansaajaa syyllistetään palkankorotuksista, mutta todellinen syy nykyinflaatioon on muualla – ekonomisti Anni Marttinen haastaa puhumaan greedflationista
Usein sanotaan, että korkeat palkankorotukset ajavat inflaatiota ylös. Ekonomisti Anni Marttisen mukaan nyt pitäisi puhua siitä, miten paljon yritysten voittomarginaalit ja hintojen nostaminen vaikuttavat inflaatioon.
Niin, tämä "asiantuntija" on ammattijärjestöjen palkkaamana "feminististä" talouspolitiikkaa ajava Tampereen yliopiston kasvatti.
 
  • Haha
Reactions: Palstapesu
vierailija
Toivottavasti tämä tulee myöskin lisäämään osaamista ruoanlaitossa ja ylimääräinen nami/roska jää kaupan hyllyille. Nyt olisi Martoilla paikka opettaa edullisista raaka-aineista hyvää ja terveellistä perusruokaa. Sama vinkki tv kokeille että perusruoat ilman mitään erikoisia lisäyksiä ovat nyt In.
Hillosokerista tulee hirveät kouristukset mahaan ja sillä pilataan hyvätkin raaka-aineet
 
vierailija
Greedflation ja oikeistohallitus pakottavat kansaa roskaruokaan, jälki tulee olemaan ikävää

Ja nyt pakottavat asumiskululeikkureilla vielä pienituloiset pois kaupunkialueilta lähiöistä jonnekin korpeen josta ei ainakaan työtä löydy. Armottomia petoja nämä kokoomuslaiset Mia Laihot ym.
 
vierailija
Meillä on ainakin kaksi sukupolvea, jotka eivät osaa tehdä ruokaa itse ja se on se suurin ongelma mm liikalihavuuteen. Peruskoulussa kotitalous kunniaan ja oppilaat laittamaan ruokaa.
Itse laitettu ruoka on edullista ja terveellistä.
 
vierailija
YLE: ”Cheapflaatiota” tapahtuu myös Suomessa – tuttujen tuotteiden laatua on heikennetty vaivihkaa
Niin sanotussa cheapflaatiossa tuotteen hinta voi pysyä ennallaan, mutta laatu heikkenee, kun esimerkiksi terveellisiä raaka-aineita on aiempaa vähemmän.
 
vierailija
On aika aloittaa ruoanlaiton opettelu raaka-aineista niin vättyy ongelmilta. Ensinnäkin voi ostaa kausituotteita kuten nyt munakoiso on edullista ja siitä saa hyvää ruokaa. Toiseksi kun tekee itse niin ruoan laatuun ja terveellisyyteen voi vaikuttaa. Peruna on edullista ja siitä saa niin keittoa, sosetta, röstiä, uuniperunoita, laatikoita, taikinoihin lisänä.... Kotimaiset juurekset ja kasvikset kuten kaali on loistava raaka-aine. Vaihtelevasti kanaa, kalaa ja lihaa tarjouksesta tai laputettuna ja valmistaa kerralla isompia eriä myös pakkaseen niin ruokahuolto toimii.
 

Yhteistyössä