vierailija
Vaikeat talousajat ovat saaneet suomalaiset syömään 1990-luvulta tuttuja ruokia – Etenkin yhden tuotteen suosio on räjähtänyt
"Suomalaiset suosivat nyt helppoja ja edullisia einesruokia. Monet 1990-luvun lama-ajalta tutut elintarvikkeet, kuten lihasäilykkeet ja pata-ainekset, päätyvät enenevissä määrin ostoskoreihin.
Hillosipuleita, tölkkilihaa ja mikropizzaa. 1990-luvulla ei juuri ruoalla koreiltu.
Etenkin lama-aikana rahat olivat monilla suomalaisperheillä vähissä. Kauppakassit täyttyivät erilaisista säilykkeistä sekä valmisruoista: mikropizzat ja einesburgerit kasvattivat valtaisasti suosiotaan.
Lautaselle päätyi helppoja, nopeita ja ennen kaikkea edullisia annoksia, joita muistellaan sekä lämmöllä että inholla.
Miljoonia mikroruokia
S- ja K-ryhmien myyntitilastoista ilmenee, että suomalaiset suosivat edelleen eineksiä.
– Taantumassa kuluttajalle tuttujen ja turvallisten tuotteiden kysyntä yleensä kasvaa, Keskon päivittäistavarakaupan tavarakaupasta vastaava johtaja Harri Hovi.
Lihapullien kova nousu
S-ryhmällä suurin muutos yksittäisen tuotteen myyntimäärässä näkyy eineslihapullissa. Kuluneen vuoden aikana S-kaupoista on ostettu noin 15 miljoonaa kappaletta lihapyörykkärasioita. Tuotteen myyntimäärä on kasvanut 12 prosenttia.
Myös K-ryhmältä kerrotaan, että ”lihapyörykät ovat säilyttäneet vakaan suosionsa”. Ne ovat vuodesta toiseen tuoteryhmänsä myydyimpiä tuotteita.
K-ryhmällä nousua näkyy myös edullisten porsaanlihatuotteiden sekä lihajalosteiden myynnissä.
1990-luvun lama-ajalta tutut tuotteet, lenkkimakkarat ja nakit, palapakatut kokolihatuotteet sekä grillimakkarat ovat tällä hetkellä hyvässä nosteessa."
Kriisejä hyväksikäyttävä elinkeinoelämän/kauppojen ahneusinflaatio eli greedflation ja viimeisimpänä Orpon ääritalousoikeistolaisen hallituksen valtaannousu ja hallitusohjelmassa oleva erittäin kova leikkauspolitiikka ajavat kansaa edullisen roskaruuan syöjiksi.
Vaikka myös roiskeläppäpizzojen, valmislihapullien, valmishampurilaisten, grillimakkaroiden ym. hinta on noussut julmetusti, tällä roskaruualla saa srntäön makua, vatsansa täyteen ja kaloreita/energiaa per euro eniten.
Orpon hallitus haluaa lisätä likuntaa ym. terveysmenojen vähentämiseksi, mutta tämä politiikka tulee nimenomaan lisäämään terveysmenoja, sairastuvuutta sekä elintasosairauksia hyvin paljon.
Vaikeat talousajat ovat saaneet suomalaiset syömään 1990-luvulta tuttuja ruokia – Etenkin yhden tuotteen suosio on räjähtänyt
Suomalaiset suosivat nyt helppoja ja edullisia einesruokia. Monet 1990-luvun lama-ajalta tutut elintarvikkeet, kuten lihasäilykkeet ja pata-ainekset, päätyvät enenevissä määrin ostoskoreihin.
www.iltalehti.fi
Hillosipuleita, tölkkilihaa ja mikropizzaa. 1990-luvulla ei juuri ruoalla koreiltu.
Etenkin lama-aikana rahat olivat monilla suomalaisperheillä vähissä. Kauppakassit täyttyivät erilaisista säilykkeistä sekä valmisruoista: mikropizzat ja einesburgerit kasvattivat valtaisasti suosiotaan.
Lautaselle päätyi helppoja, nopeita ja ennen kaikkea edullisia annoksia, joita muistellaan sekä lämmöllä että inholla.
Miljoonia mikroruokia
S- ja K-ryhmien myyntitilastoista ilmenee, että suomalaiset suosivat edelleen eineksiä.
– Taantumassa kuluttajalle tuttujen ja turvallisten tuotteiden kysyntä yleensä kasvaa, Keskon päivittäistavarakaupan tavarakaupasta vastaava johtaja Harri Hovi.
Lihapullien kova nousu
S-ryhmällä suurin muutos yksittäisen tuotteen myyntimäärässä näkyy eineslihapullissa. Kuluneen vuoden aikana S-kaupoista on ostettu noin 15 miljoonaa kappaletta lihapyörykkärasioita. Tuotteen myyntimäärä on kasvanut 12 prosenttia.
Myös K-ryhmältä kerrotaan, että ”lihapyörykät ovat säilyttäneet vakaan suosionsa”. Ne ovat vuodesta toiseen tuoteryhmänsä myydyimpiä tuotteita.
K-ryhmällä nousua näkyy myös edullisten porsaanlihatuotteiden sekä lihajalosteiden myynnissä.
1990-luvun lama-ajalta tutut tuotteet, lenkkimakkarat ja nakit, palapakatut kokolihatuotteet sekä grillimakkarat ovat tällä hetkellä hyvässä nosteessa."
Kriisejä hyväksikäyttävä elinkeinoelämän/kauppojen ahneusinflaatio eli greedflation ja viimeisimpänä Orpon ääritalousoikeistolaisen hallituksen valtaannousu ja hallitusohjelmassa oleva erittäin kova leikkauspolitiikka ajavat kansaa edullisen roskaruuan syöjiksi.
Vaikka myös roiskeläppäpizzojen, valmislihapullien, valmishampurilaisten, grillimakkaroiden ym. hinta on noussut julmetusti, tällä roskaruualla saa srntäön makua, vatsansa täyteen ja kaloreita/energiaa per euro eniten.
Orpon hallitus haluaa lisätä likuntaa ym. terveysmenojen vähentämiseksi, mutta tämä politiikka tulee nimenomaan lisäämään terveysmenoja, sairastuvuutta sekä elintasosairauksia hyvin paljon.