gallupin tapaista tukiperheistä

  • Viestiketjun aloittaja asiaa miettinyt
  • Ensimmäinen viesti
en laittaisi
En tunne ihmisiä niin hyvin että voisin todella luottaa lapseni perheelle. On ikävää, jos vanhempi/vanhemmat eivät saa hoitoapua tai aikaa itselleen ilman tukiperhettä. Mielestäni ei vaan olisi oikea ratkaisu jos en tosiaan tuntisi heitä.
 
Tukiperhe
Tukiperhe saa vain kulukorvauksia, joten kukaan ei tee sitä rahan takia. Itse haluan, että alamme tukiperheeksi, koska meillä on aikaa ja hyvät mahdollisuudet auttaa. Tukiperhe tutustuu vanhempiin ja he voivat olla yhteydessä niin paljon kuin haluavat.
 
En laittaisi. Koska nuoremmilla lapsilla (1v ja 3v) ei ole tarvetta tuollaiselle ja isompien lapsien (7v ja 8v) tarpeisiin vastaavia tukiperheitä ei varmaan löydy. Meillä isommat ovat 7 yötä kuukaudessa pienessä hoitolaitoksessa tilapäishoidossa, meille loistava ratkaisu. :)

Ja varmasti tukiperhekin on hyvä ratkaisu heille kenellä tuollaista tarvetta on. Hatunnosto tukiperheille jotka tekevät todella arvokasta työtä!
 
tukivanhempi
Toimimme itse tukiperheenä. En näe syytä miksi en voisi laittaa, jos tilanteeni olisi sellainen, että sitä tarvitsisin.

Meilläkin tuen tarpeessa olevat perheet ovat käyneet etukäteen tutustumassa pari kertaa ja olemme kertoneet, mitä lasten kanssa teemme, miten toimimme, kyselleet, miten perhe haluaa lasten kanssa toimittavan jne. Emme toki voi toimia kaikissa asioissa niinkuin perhe haluaisi, koska meidän perheessä on omat sääntömme ja tapamme jne. mutta nämä perus miten lapsi on tottunut nukkumaan, nukutetaanko pieni ulos vai sisälle päikkäreille, lapsen rytmeistä jutellaan, syömisistä jne. Meillä on itelläkin monta lasta, joten aika perus arkea tarjoamme, emme mitään extremeä.

Vanhempien kanssa keskustellaan aina kun lapsi palautuu, miten on mennyt ja pohditaan myös yhdessä kasvatuspelisääntöjä.

Rahaa saisin enemmän kun kävisin töissä. Ei siis tarvitsisi olla niin montaa tuntia töissä, että saisin saman rahan mitä saan tukivanhempana toimimisesta koko viikonlopulta. Ei tällä touhulla rikastu ja välillä on käynyt mielessä, kun on ollut hankalampia tapauksia, että tekisi mieli lopettaa koko touhu, koska syö aika paljon voimia. Kuitenkin kun tilanteesta selvitään eteenpäin, niin onhan se sen arvoista ja tuntee, että on voinut ehkä antaa jotain sille lapselle elämää varten. Mutta raha, se korvaus on hyvä olla olemassa, mutta se on niin pieni siihen työmäärään ja vastuuseen nähden, että en ite kyllä pelkän rahan takia tekis sitä yhtään päivää. Auttaminen se pääasia on.
 
  • Tykkää
Reactions: voipulla
das
Meillä on 3v tukiperheessä yhden viikonlopun kuukaudessa. Kyseessä erityislapsi, jolla päiväkodissakin henkilökohtainen avustaja (vaatii koko ajan aikuisen läsnäoloa). Tukiverkkoja on isovanhempien verran, mutta kukaan heistä ei jaksa tämän lapsen kanssa muutamaa tuntia enempää. Meidän jaksamisen vuoksi ollaan saatu tukiperhe, jotta saadaan edes yhtenä viikonloppuna hengähtää. En minäkään varmasti laittaisi lasta tukiperheeseen, jos tilanne olisi toinen. Mutta koska jaksamisen määrä on rajallinen, niin joskus sitä on vaan pakko. Tukiperheemme on oikein mukava ja luotan täysin heidän kykyynsä hoitaa lastamme viikonlopun ajan.
 
"vierailija"
Tottakai voisin laittaa jos tarve olisi. Meillä hoitajia piisaa tällä hetkellä hyvin.

Haluaisimme alkaa itsekin tukiperheeksi kun on enemmän aikaan. Se on hienoa vapaaehtoistyötä johon tulee sitoutua.
 
Olen samaa mieltä tukivanhemman kanssa, että syö voimia. On harkittu myös lopettamista.

Joku yllä sanoi, että tukiperhe ja vanhemmat olisivat yhteydessä niin paljon kuin haluavat-? Tarkoittiko tukiviikonlopun aikana, vai muutenkin? Se on yksi niistä asioista joka on vaarana käydä kuluttavaksi, ei ole tarkoitus olla olkapäänä vanhemmille.
 

Yhteistyössä