Gallup:kahden pienen nukuttaminen

  • Viestiketjun aloittaja mami30
  • Ensimmäinen viesti
mami30
Kertokaahan miten teillä nukutetaan lapset, joilla ikäeroa alle 2 v ja nukutte samassa huoneessa/perhepedissä? Ja ovat "nukutettavaa mallia"? Nukutetaanko yhtä aikaa vai eri aikoihin?

Mulla 2 v 7 kk poika ja 11 kk tyttö (eli ikäeroa 1 v 8 kk) ja nukutaan kaikki samassa huoneessa mutta omissa sängyissä. ME VANHEMMAT EI HALUTA siirtää kumpaakaan omaan huoneeseen koska lapset ovat niin hetken aikaa pieniä ja pienempi vielä tankkaa aamuyöstä pullollisen maitoa...

Aikaisemmin tytön sai vain viedä sänkyyn iltapesujen jälkeen ja simahti itekseen sinne. Samaan aikaan sai vanhemmalle tehdä iltapesut ja lukea sadun eri huoneessa ja nukuttaa (istumalla sängyn vieressä..)

Nyt tyttö on ruvennut huutamaan kun sängyn näkee eli ei enää haluakaan nukahtaa ite vaan haluaisi että huoneessa ollaan. Koska isoveli on nukutettavaa mallia (täytyy vahtia ettei lähe sängystä), täytyy molempien vanhempien olla yhtä aikaa nukuttamassa. Kesällä isukki on töiden puolesta paljon pois eli nukutukseen tarttis helpotusta..

Kertokaahan vinkkejä miten saisi molemmat nukutettua yhtä aikaa samaan huoneeseen (niin ettei villittisi toisiansa..). Tällä hetkellä tyttö nukkuu päikkärit ulkona rattaisissa, saa vain nostaa rattaisiin eikä tarvi nukutella sen kummemmin.. Mutta varmaan jo puolen vuoden päästä molemmat nukkuvat päikkärinsä sisällä (ja tietysti myös yöt)..

Miten teillä muilla nukutetaan?
 
Meillä jompi kumpi vanhemmista pötköttelee kuopuksen (2,5v) vieressä, ettei lähde seikkailemaan. Aika pian nukahtaa. Esikoinen (kohta 6v) ja keskimmäinen (3,5v) nukahtavat usein suht samaan aikaan. Joskus luetaan ensin satu, lauletaan tms. Ja sitten vaan sanotaan topakasti, että nyt pää tyynyyn ja nukutaan. Välillä melkosta showta (kun on kolme samassa huoneessa ja aina joku jotain pälpättää tai vaatii), mutta tämä on meidän "rutiinimme". Kunhan kuopus hiukan kasvaa, lapset saa kyllä itekseen nukahtaa ilman sen kummempia nukutuksia ja vieressä makoiluja. Kaks vanhempaa oppivatkin jo "tavoille", mutta kun kuopus siirtyi isoon sänkyyn samaan huoneeseen, oli pakko taas aloittaa alusta. Yksi vaihe elämässä tämäkin. :)
 
meillä on ikäeroa 1,9v ja siitä lähtien kun nuorempi on ollut 1v niin rytmi on sama tai siis iltapalat ja iltapesut yhtäaikaa sitten sänkyyn ja iltasatu - hyvät yöt ja sinne nukkuvat.
Eli meillä avain on se kun nukahtavat yhtä aikaa tai ainakin melkein joskus saa käydä sanomassa hiljaisuudesta kun on jommalla kummalla puheripuli päällä ja toinen nukkuu. Mutta samaan aikaan sänkyyn
 
Mein pojilla ikäeroa 1,3v ja nyt pojat 2 ja3 vuotiaita.Molemmat sänkyyn saman aikaisesti ja hyvän yön toivotus ja sinne nukahtaa.Pienempi vielä häkkisängyssä joten siitä luopuminen jossain vaiheessa sekoittaa varmasti tätä hyvää rytmiä mutta olkoon siellä vielä niin kauan kun siellä pysyy eikä pois pääse!
 
Meillä tytöt 2 ja 3 vuotiaat ja nukkuvat omissa huoneissaan ja omissa sängyissään. Yhtä aikaa laitetaan nukkumaan iltapusun ja halien saattelemana. nuorempi vasta siirretty pinniksestä tavalliseen lasten sänkyyn eikä uni siitä ole muuttunut miksikään. Joskus iltasin täytyy vain silitellä uneen.
 
kati77
Meillä sama ikäero kuin teillä, molemmat poikia. Nukutus nykyään hyvä.

eli jos isompi 3,5v ei nuku päikkäreitä en anna pienemmänkään nukkua liikaa niin saadaan illalla samaan aikaan nukuttaa.
Kuopus nukkuu vielä häkkisängyssä ja siinä vieressä makaani itse. JOskus isompi haluaa omaan sänkyyn , mutta yleensä tulee mun viereen. Sanon että sitten kun pikkubeli nukkuu niin luen kirjan tai kerron juttuja. Yleensä kyllä isoveli nukahtaa aikaisemmin, mutta jos ei niin sitten tosiaan sen kirjan luen. Tällä verukkeella jaksaa hyvin rauhassa maata mun vieressä kun sanon että jos ei ole kiltisti niin en lue.

Sama konsti päiväunille mentäessä...
 
Meidän pojilla on ikäeroa 1v 11kk. Vanhempi on nyt 3v 3kk ja nuorempi 1v 4kk. Meillä pojat ovat samassa huoneessa. Heidät laitetaan nukkumaan yhtäaikaa niin, että luen heille kirjaa kun molemmat makaa sängyssä. Sitten toivotellaan hyvät yöt ja molemmat nukahtavat itsekseen. On toiminut meillä ihan hyvin. Kuopus on vielä pinnasängyssä, ettei pääse sieltä pois, mutta esikoinen voi muutaman kerran tulla huoneesta.

Kesäisin on nukahtaminen ollut aika hankalaa, koska on niin valoisaa. Silloin vain aletaan riehumaan sängyssä eikä nukahtamisesta ole tietoakaan. Silloin olen maannut esikoisen vieressä niin kyllä ovat pojat ennemmin tai myöhemmin nukahtaneet.

Päikkäreille nukutan pojat parisängyssä. Esikoinen ei enää haluaisi nukkua, mutta sillä verukkeella olen saanut pysymään sängyssä, että pitää nukuttaa pikkuveli. Kuopus nukahtaa suht' hyvin, mutta välillä pitää laittaa päätä takaisin tyynyyn. Esikoinenkin kyllä yleensä nukahtaa kun hetken maataan ja olenkin ottanut säännöksi, että 1h pitää maata ja sitten voi nousta jos ei ole nukahtanut.
 

Yhteistyössä