G: Vaipoista

Hei,
Mitä vaippoja olette käyttäneet ja missä vaiheessa?
Mitä olette kokeilleet ja huomanneet huonoksi?

Meillä oli newborn koossa käytössä libero, mini vaiheessa Muumi.
Nyt pitäisi löytää hyvä vaippa midi koossa.
Testasin midi koossa pampersin Baby Dry vaippoja,
mutta haisevat todella pahalle siis jo valmiiksi :LOL:
 
Meillä käytössä Liberot alusta asti, nyt menossa Midi 5-8kg. Tyttö on nyt 4,5kk. On kyllä olleet hyviä ja iho pysynyt kunnossa. Aluksi kokeiltiin paria muutakin: Muumeista ärtyi iho ja Pamperseista pääsi pissat ohi yläkautta. Tosin olen kuullut, että joillain samat ongelmat ihan eri merkkien kanssa.. oliskohan vauvoissakin mallieroja :)

On muuten jännä toi Pampersien hajujuttu. Pampersin hajusteettomat kosteuspyyhkeet haisevat nimittäin myös aivan kamalalle. Tässä vaiheessa kun maitokakka ei vielä haise juuri millekään, niin nuo pyyhkeet saivat kyllä koko huoneen lemuamaan senkin edestä. Todella outo juttu. Pirkan hajusteettomissa pyyhkeissä sama homma. Muilla merkeillä ei ole ollut vastaavaa ongelmaa edes hajusteettomissa.
 
Lidlin vaippoja käytettiin alusta asti ja olivat kyllä hyviä. Nyt on käytössä Muumi housuvaipat ja x-tra:t. Molemmat todettu hyviksi ja ei ole kertaakaan falskanneet. Housuvaipat otin käyttöön siksi kun tyttö vetää välillä sellasen shown, ettei tahdo saada teippivaippaa päälle.
 
Pampers Baby Dry ja Pampers Active Fit. Niissä on todella hyvä istuvuus ainakin meidän pojalla. Ei ole tullut ohivuotoja kuin muutaman kerran alkuaikoina. Ohivuodot ovat olleet omia mokia, kun on laitettu vaippa huonosti päälle, esim. pojan sapeli ylöspäin tai ne vaipan "siivekket" jääneet vaipan lahkeiden sisäpuolelle. :) Onhan Pamperseissa sellainen hieman outo haju, jos ihan läheltä vaippaa haistelee mutta ei minusta hajua normaalissa menossa huomaa...

Saatiin neuvolasta ennen syntymää kokeilueriä vaippoja. Liberoita kokeiltiin ihan vauva-aikana, mutta meille oli jotenkin "naftin" oloinen vaippa vaikka koko oli oikea. Tuli usein ohivuotoja. Muumi oli jotenkin jäykän oloinen vaippa jo omassa kädessä, joten jäi kokeilematta.

Vauvan "mallilla" lienee yhteys vaipan sopivuuteen... Meidän poika on ollut sellainen keskikokoinen, hieman keskimääräistä pullempi.
 
Pampers täälläkin..juu on jotain hajua mutta kait niissä vaipoissa aina :whistle:
Pirkkaa kokeiltiin, mutta tuli ihottumaa, joten siirryttiin takaisin Pamperseihin. Ei ole vuotanut yli eikä ali ja on juurikin hyvin istuvat ja pysyy ns "ohuena" toisinkuin esim noi Pirkat, jotka oli jo kuivana kauheen paksut.
Muista vaipoista ei ole meillä kokemusta...
 
Meillä on Liberot kans todettu parhaiks. Nyt käytössä maxi-koon vaipat 5kk pojalla.
Eilen ostettiin Lidlin vaippoja koekäyttöön ja ne tuntuis hyviltä kans, ainakin pissat pitää..kakkaa ei oo vielä testattu :)
Pampersit, dailyt ja pirkat myös kokeiltu mutta ei istu oikein hyvin. Dailyista ja Pamperseista tuli monesti läpi. Ja Pirkat on hirveen kovia ja paksuja.
 
Lidlin vaipat meillä käytössä, poitsu nyt 6kk ja risat. Eka käytettiin 4kk liberoita, mutta sitten havaitsin Lidlin vaipat paremmiksi ja samalla halvemmiksi! Ei ne mun mielestä paksuja ole ja istuu tosi hyvin meidän pallerolle. Pitää myös hyvin koko yön pissat, ei ole ollut vuotoja.
 
Meillä on käytössä nyt pampers baby dry. Ollaan kokeiltu melkein kaikkia vaippa merkkejä libero, muumi, pirkka, lidl, daily... Suuria eroja ei vaipoissa ole mielestäni ollut, mutta pampersit ovat mukavan ohuet ja istuvat ja ovat vielä aika kivan näköisetkin =)
 
Lidlin vaipat toimii meillä loistavasti, hinta-laatusuhde mielestäni kohdallaan. Nyt vaan oli vaippojen toimittaja/valmistaja vaihtunut, koot ja hinta sekä kpl-määrä samat nyt testataan niitä. Ainakaan yön aikana eivät olleet valskanneet tms.
 
2 koossa oli Pampersia ja Liberoa. 3 koossa oli alkuun Lildliä, Muumia ja Liberoa. Sitten kun kiinteet tuli kehiin siirryttiin Pampersiin, kun pysy tavarat sisällä. Nyt nelos kokoa ja Pampersia käytetään. Liberon housuvaippoja on myös, mutta tuppaa pisut falskaamaan.Lidlejä vois hakee seuraavaksi.
 
Ihan vauvana meillä oli parhaat Liberot (molemmilla pojilla). Nyt on Pampersin active fit ihan ylivoimainen (tuntuu paljon ohuemmalta kun libero). Housuvaipoissa viimeksi siirryttiin takaisin Liberoon ja näin varmaan tämän kakkosenkin kanssa. Vähän sellainen haju kyllä Pamperseissa on, mutta kyllä sen maitokakankin sieltä hienosti haistaa... ei mun mielestä mikään kovin paha haju, mutta haju kuitenkin. Liberoista siirryttiin pois siis vaan siitä syystä, että tuntui että niissä on paljon enemmän tavaraa haaravälissä verrattuna tähän nykyiseen.
 

Yhteistyössä