G: Te keillä lapset menee ajossa nukkumaan.. gallua :)

  • Viestiketjun aloittaja vieras.
  • Ensimmäinen viesti
vieras.
Minkä ikäiset ipanat?
Moneltako menee?
Monelta herätään aamulla? Nukutaanko päikkyjä?
Ja mitä te sitten touhuilette loppu illan, kun jää paljon aikaa itelle ja kenties sille puolisolle. :)



Meillä näin:
lapset 3,5v ja 1v3kk
19.-19.30 sänkyyn. Isompi nukahtaa het iltasadun jälkeen, pienempi touhuaa omiaan sängyssään ja sit sammahtaa.
Aamusin herätään 7-8.00 paitti että joskun nukutaan myöhäänkin, tänään noustiin ylös puol 10 :D
Ja ite saa sit tehdä mitä haluaakaan ja jää hyvää kaksinkeskistä aikaa miehenkin kans. Saunotaan, syödään jotain hyvää joskus, katotaan telkkua/leffaa ja sen sellasta :)
 
matkailija
Minkä ikäiset ipanat? 3,5v
Moneltako menee? 20-21 välillä. No, en nyt tiedä onko tuo kovin aikaisin.. Mut vastaan silti :)
Monelta herätään aamulla? Nukutaanko päikkyjä? Vaihtelevasti sen mukaan onko nukuttu päiväunia (nukkuu suunnilleen joka toinen päivä). Aamukuuden ja puoli kasin välillä yleensä. Eivät päiväkodissakaan aina ole varmoja nukkuuko päiväunet: menee mielellään lepäämään ensimmäisten joukossa mutta saattaakin siellä sitten miettiä syntyjä syviä. Unien kesto vaihtelee ½h-2,5h riippuen siitä millaiset yöunet on alla ja mitä on aamun puuhaillut.
Ja mitä te sitten touhuilette loppu illan, kun jää paljon aikaa itelle ja kenties sille puolisollle. Katsotaan telkkua, siivotaan keittiötä, syödään hyvää, pelaillaan pelejä (minä mahjongia tms., mies konsolilla).
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Meillä;22448826:
2 v lapsi

Nukkumaan n. 21-21.30
Herää n. 7-7.30(joskus saattaa nukkua klo 8 asti)

Päiväunet n. 13-14
ap teki gallun niille joilla mennään AIKAISIN nukkumaan, tuo on jo kyllä suht myöhään monen mittakaavassa :)
 
"joo"
1v8kk tyttö menee nukkumaan klo 21-21.30. Joskus venyy jopa kymmeneen. Herää noin 9.00-9.30. Olen lapsen kanssa kotona joten ei tarvitse niin aikaisin mennä nukkumaan. Ja minäkin tykkään sitten että aamula nukutaan pidempään, en millään jaksas klo 7 nousta ylös! Päikkärit ottaa noin klo 13-15.

Jos olisi hoidossa, menisi nukkumaan niin että saisi mahdollisuuden nukkua 11-12h.
 
Meillä
Alkuperäinen kirjoittaja Meillä;22448826:
2 v lapsi

Nukkumaan n. 21-21.30
Herää n. 7-7.30(joskus saattaa nukkua klo 8 asti)

Päiväunet n. 13-14
Luin huonosti...meillä ei siis mennä kovin aikaisin nukkumaan. Oma aika yleensä koneella tai televisiota katsellen, joksu pyykinsilitystä tms.
 
Meillä
meni vauvana n.klo 19 nukkumaan ja heräsi 5-6 aikaan...mitään ei jaksanut touhuilla,kun yöt oli niiin levottomia.
Nyt 2v menee 21-21.30 nukkumaan ja herää 7-8 aikaan,päikkäreitä nukkuu 1-2h...ihanaa,kun nukkuu jo enimmäkseen hyvin.Viikolla pienen mentyä nukkumaan yleensä notkun koneella tai luen kirjaa,viikonloppuisin hoidetaan parisuhdetta.
 
Meillä mukelot täyttää vuodenvaihteen tienolla 7 v ja 5 v. Arkisin menevät nukkumaan klo 19-20 ja kello herättää aamulla klo 7.

Loppuillan teen mitä milloinkin. Siivoan, katson telkkaria, olen koneella, luen...Jos mies on kotona, tehdään jotain yhdessä, yleensä hän ei ole kotosalla illalla.
 
-----
Lapset 4v ja 2v8kk. Menevät nukkumaan 19.30-20 ja aamulla heräävät 7-8 aikaan. Nuorempi nukkuu välillä päiväunet hoidossa, mutta ei aina.
Illalla teemme kotihommia, telkkua, konetta, lukemista, mies käy urheilemassa, käyn kaupassa, parisuhde aikaa jne.
 
kkkkk
Minkä ikäiset ipanat?
Moneltako menee?
Monelta herätään aamulla? Nukutaanko päikkyjä?
Ja mitä te sitten touhuilette loppu illan, kun jää paljon aikaa itelle ja kenties sille puolisolle.


Kohta 6v
Nukkumaan menee arkena ja viikonloppuisn 19.30 eikä nuku päikkyjä
Herää tai herätetään aamulla, riipuu monelta on lähtö tarhaan mutta yleensä 6-7 välil herätys, kerran oli tälläviikolla 5.30 herätys.

Mä yleensä olen kun saan tuon pienimmän nukkuu, koneella useasti :) tai katon telkkua.
12v menee nukkuu siin 22.00 aikaa.
 
"vieras"
Meijän 1v3kk meni tänään nukkumaan klo19. Mut ei normaalia, todellakaan, jäi päikyt lyhkäseks ja touhua riittänyt. Normisti menee n.20-20.30 ja herää 7.30-8. Päiväunia joko kahdet lyhyemmät tai yhdet pidemmät (lyhyet alle 1h, pidemmät 1.5h-2h)
Vanhempi 3.5v menee nukkumaan 20.30-21.30 välillä. Joskus voi mennä kymmeneen jos on nukkunut pitkät päikyt. Normaalisti ei nuku päiväunia, joskus nukkuu 30min-1h. Tunti on jo iltaunia myöhästyttävä määrä. Aamulla nukkuu noin kahdeksaan. Pienempi tuppaa herättämään, nukkuis pidempäänkin välillä.
 
"näin meillä"
1v2kk. Nukkuu klo 20.00 - 7.30...8.30. Päiväunet klo 13.00...13.30 - 15.30...16.30.

Illalla me miehen kanssa syödään päivällinen, eli siis ihan kunnon lämmin ruoka jonka teen samalla kun mies hoitaa lapsen iltatoimet, kahdestaan noin klo 21 ja muuten vietetään aikaa lähinnä omissa touhuissamme, mies tekee töitä ja minä lähinnä laitan ruokaa ja siivoan keittiön sen jälkeen.
 
Mulla 3v.
Jos ei nuku päikkäreitä niin sammuu 19 jälkeen kuten tänään.
Normisti nukahtaa noin 20.30 ja jos päikät.
Aamusin herää 6 pintaan riippumatta nukahdusajasta ja päikkäreistä.
Tämmösinä vapaailtoina katotaan töllöä, jutellaan, parisuhdeaikaa.
 
"Vieras"
3-vuotias käy unille klo 19 ja heräilee aamulla klo 6-7. Nukkuu lisäksi yhdet päiväunet, n. 1,5 tuntia. Tämä nukkumaanmenoaika on edistystä meille, sillä aiemmin kävi vielä huomattavasti aiemmin yöunille. N. vuosi sitten alettiin totuttelemaan tähän vähän "myöhäisempään" nukkumaanmenoaikaan ja nyt on kiva, kun iltaisin kerkeää edes jotakin tekemään lapsen kanssa.

Iltaisin tehdään miehen kanssa mitä milloinkin, joko yhdessä tai erikseen.
 
Minkä ikäiset ipanat?
Moneltako menee?
Monelta herätään aamulla? Nukutaanko päikkyjä?
Ja mitä te sitten touhuilette loppu illan, kun jää paljon aikaa itelle ja kenties sille puolisolle. :)
3.5 ja 1.5v:t. Nuorempi menee 19.00 nukkumaan ja vanhempi 20-21. Vanhempi herää aika tarkkaan 8.30 ja nuorempi nukkuu sitten 10-10.30 asti :) Nuorempi nukkuu tunnin tai kahden päikyt.
Me katotaan leffoi, käydään kimppa suihkussa tai ;) kaikkee sitä yhdessä keksii ku lapset nukkuu :)
 
kmutjrnyhtebgvrfced
Minkä takia tähän saa vastata vaan ne, joiden lapset menee ajoissa nukkumaan? Onko sillä nyt niin kovasti väliä milloin menee nukkumaan, että se tähän jotenkin vaikuttaa? Meillä mennään nukkumaan illalla ja herätään n. 12 tuntia myöhemmin. Ei sillä ole mitään väliä, vaikka ne lapset menee nukkumaan klo 22, kerkeää sitä silti olla illalla "omaa" aikaa. Ihan hyvin kerkeää valvoa vielä vaikka klo yhteen yöllä. Me tehdään miehen kanssa vaikka mitä tahansa yhdessä... Kokataan, syödään, katsotaan jotain, keskustellaan, käydään läpi meidän kirjanpitoa, tehdään erikseenkin jotain omia juttuja, jotka on meidän harrastuksia...
 
tyttäret
Meillä 2v4kk ja melkein 5v. Mennään lukemaan iltasatua 19.00 ja lähden makkarista viimeistään klo 19.30, riippuen iltasadun pituudesta ja lasten juttelun tarpeesta. Nukahtavat kasiin mennessä, isompi yleensä ensin. Pienempi saattaa riekkua jonkin aikaa sängyssään. Herätys aamulla on n. 6.30-8, riippuen sen hetkisestä elämänrytmistä. Periaate on, ettei lapsia tarvi herättää. Me molemmat vanhemmat opiskellaan, joten usein mennään yhdeksäksi yliopistolle eikä aamuisin siis oo kiire.

Iltaisin siivoillaan, kattotaan teeveetä, lueskellaan tai opiskellaan. Kymmeneltä yleensä me aikuisetkin ollaan sängyssä niin saa hyvänmittaiset omatkin yöunet!

Ai niin, isompi ei nuku päiväunia, pienempi 1-2h.
 
"vieras"
Ei jumalauta miten epäreilua tää elämä on! Lapsi 2 v. menee nukkumaan n. 20-21 ja herää 5.30-6.00 joka päivä. Päikkäillä vetäsee monta tuntia ja sitä ei parane mennä herättämään tai koko päivä on pilalla.

Mikä oma aika??
 
Tyttö 1v7kk, nukkumaan 20-21. Herää 08.00-09.00. Nukkuu myös yhdet, joskus kahdet päikyt, yleensä 1-2h kerrallaan.
Loppuillasta aviomiehen kans tehdään iltapalaa, katsotaan televisiota/elokuvaa, lempeillään, ihan mitä vaan.. :D
 

Yhteistyössä