kananmunaton/maidoton/lisäaineeton vaihtoehto (siis jos allergiaa, tms.):
3/4 dl kauraleseitä
3/4 dl vettä
2 rkl ohrakasta (ohratärkkelystä )
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1tl basilikaa
1 sipuli pieneks pilkottuna
n. 1dl mustia olliveja pilkottuna pieneks
Ensin annetaan kauraleseiden ja veden 'turvota'. Tämän jälkeen vain muut ainekset sekaan, pullat (mielummin pienempikokoisina) uuniin 225 asteessa n. 15-20 min kunnes ovat ruskeita (kypsiä ). Toiminut ainakin meillä, myös vihreillä oliiveilla kokeiltu, hyviä ovat olleet
kastikkeeks ollaan tehty valkosipulikastike tai tomaatti-chilikastike
ja nekin ihan ilman lisäaineita =) ja lisäkkeenä lanttu-naurissosetta, mikäli kastiketta ei olla tehty.