G: Mihin käytetään

Kaupan hyllyillä näkee kaikenlaista ruokatavaraa. Mihin käytetään / tai miten te käytätte esim.
- kokkelia
- HP kastiketta
- Halvaa
- Savuluita
Laittakaahan tähän omia käyttötapojanne näille ja muille ihmetellyille tuotteille. Ihmetelkää myös omia kummastelemianne elintarvikkeita.
 
Tässä o muutama ohje:

Halvatun hyvä suklaakakku
(10 annosta)

200 g Flora Leivontaa
2 dl sokeria (1dl=85g)
3 kpl kananmunaa
1 dl appelsiinimarmeladia
1 dl sokeroituja appelsiininkuoripaloja
1 dl mantelirouhetta
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
1 tl leivinjauhetta
100 g halvaa

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi ja ilmavaksi massaksi.
2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, voimakkaasti vatkaten ja jatka vatkaamista jonkin aikaa.
3. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja appelsiinikuoripalat.
4. Lisää mantelirouhe ja kaakaojauhe.
5. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
6. Lisää taikinaan.
7. Lisää 3-4 tippaa rommiesanssia, jos haluat.
8. Sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi ja appelsiinikuoripalat.
9. Lisää mantelirouhe ja kaakaojauhe.
10. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
11. Lisää taikinaan.
12. Lisää 3-4 tippaa rommiesanssia, jos haluat.
13. Lisää varovasti sekoittaen kuutioitu halva.
14. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
15. Kypsennä kakkua uunin alaosassa 150 °C:n lämpötilassa noin 1 tunti.
16. Jäähdytä kakkua hetki ennen kumoamista.
17. Sirota päälle tomusokeria tai kookoshiutaleita.

Valkosuklaakakku
(10 annosta)

4 kpl liivatelehteä
150 g valkosuklaata
3 rkl likööriä
4 dl Flora Vispiä
50 g halvaa
300 g keksejä

1. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
2. Sulata suklaa kuumavesihauteessa tai mikroaaltouunissa alhaisella teholla.
3. Purista kylmä vesi pois liivatelehdistä.
4. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan banaanilikööriin tai punssiin.
5. Jäähdytä liivateseos.
6. Vaahdota Flora Vispi ja sokeri.
7. Murenna halva vaahdon joukkoon.
8. Yhdistä aineet tasaiseksi seokseksi.
9. Leikkaa pohjan peittävä leivinpaperinpala irtopohjavuokaan (halkaisija noin 23 cm).
10. Kaada noin puolet täytteestä vuoan keskelle ja asettele keksit (esimerkiksi keksisikareita) vuoan laidoille.
11. Käytä täytettä keksien tukena, niin että ne pysyvät pystyssä.
12. Lisää loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta.
13. Hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
14. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadille.

Paahdettu, marinoitu kalkkunanrinta

1 kg kalkkunanrintafileetä
suolaa
jauhettua valkopippuria
voita

Marinointiliemi:
2 dl HP-kastiketta
2 appelsiinin mehu ja suikaloitu kuori
1 valkosipulin kynsi viipaleina
1 keltasipuli suikaleina
1 dl vettä

1. Hiero kalkkunanrinnan päälle suolaa ja valkopippuria.
2. Ruskista voissa pannulla ja kypsennä sen jälkeen + 170 asteen uunissa noin yksi tunti.
3. Anna rinnan jäähtyä ja marinoi sitä sitten seuraavaan päivään.
4. Marinointiliemi: sekoita aineet keskenään ja kaada kypsän jäähtyneen rinnan päälle.
5. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
6. Leikkaa kalkkunanrinta hyvin ohuiksi viipaleiksi.
7. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kebab-kastike

2 rkl HP-kastiketta
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl luonnonjogurttia
1 rkl tomaattipyrettä
valkopippuria
currya
2 valkosipulinkynttä

1. Sekoita kastikeainekset keskenään esim. vatkaimella.
2. Tarkista maku.

Britan salaattikastike

1 munan keltuainen
1 kkp sokeria
2,5 dl öljyä
1 rkl sinappia
1,5 rkl soijakastiketta
3 rkl HP-kastiketta
1 tl valkopippuria
3 valkosipulin kynttä
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl talousetikkaa
1 tl suolaa

1. Vatkaa aineet kunnes kastikkeen väri muuttuu vaaleammaksi.

Muuta
- oon käyttäny tuota hp-kastiketta enimmäkseen kastikkeiden teossa, mut joskus maustanut mm. liharuoat jos on marinadissa tms.
 
liima
hp-kastiketta voi käyttää ihan pöytämausteena kuin sinappia ja ketsuppia...ja savuluita keittoon makua antamaan...lihakeittoon,hernekeittoon...makkarakeittoon...halvareseptejä tulikin jo...ja kokkelipiimästä en kyllä osaa mitään tehdä!
 

Yhteistyössä