Entäs kuinka monen taapero syö tuttia?

Meillä tuo tuttikin on pojalle 1v3kk tärkeä. ei nuku ilman sitä ja päivälläkin pitäis saada se suuhun. Aina kun löytää jostain ni suuhun vaan eikä anna pois. Minkä ikäisenä ois "järkevää" vierottaa siitä? =)
 
Meidän pojalla 1v3kk on myös tutti käytössä. Pienempänä käytti tuttia vaan nukkuessaan ja automatkoilla, mutta nyt "isompana" tutista tullut tärkeämpi ja poika pyytää tutin suuhun monesti päivän aikanakin, varsinkin jos tulee kiukku tai suru tai väsy.
Kesällä meille tulee vauva, enkä oikein tiedä kannattaako yrittää vieroittaa tutista ennen vauvantuloa. Tutti olisi isoveljelle varmaan suuri lohdutus äitin hoitaessa vauvaa. Poika on vauvan syntyessä siis 1v8kk.
 
Meillä kyllä vieroitus sujui hyvin aikapäiviä sitten. Eli 7kk alkaen tutti oli enää käytössä päikkäreillä ja yöllä ja noin 1v alkaen se jäi kokonaan pois. Ihan pienenä tutti oli tosi tärkeä juttu, mutta meillä tutin korvasivat päivän muut aktiviteetit ja tutti unohdettiin nopeasti.

Minusta tämä tutti-juttu on ihan vanhemmista kiinni. Kyllähän tutti kelpaa, jos se annetaan käyttöön. Siitä tulee tapa. Tutin voi kyllä korvata, päivällä riittävästi pienille käsille (ja suulle) tutkittavaa ja päiväunille/yöksi sitten unilelua tai muuta vastaavaa turvaa tuomaan. Meillä tutin sijaan tärkeitä juttuja ovat olleet kirjat ja autot. Nyt 1v8kk:lle tärkeintä on kuljettaa "Haukkua" kaikkialla mukana. Ja koska tuttia ei ole ollut, niin puhetta on sitten piisannut jo kauan.
 
Meillä jäi tutti pois 1v6kk iässä vahingossa kun unohdettiin ottaa mukaan kesälomareissulle. :) Muutenkaan se ei ollut ollut käytössä kuin päiväunille ja yöunille mennessä ja otettiin silloinkin aina pois kun muksu oli sammunut. Eli meni tosi helposti tutista luopuminen. Nyt kyllä kieltämättä puhettakin tulee hirmuisesti kun ei ole ollut tuttia aikoihin sotkemassa kuvioita - just 2-vuotisneuvolassa terkkari kehui rikasta sanavarastoa ja sitä että poika puhuu 4-5 sanan lauseita.
 
Meillä 1v 4kk syö lähinnä vaunuissa ja nukahtamisessa tuttia, nyt kyllä ruvennut hakemaan sängystänsä tuttia muulloinkin. Kovasti "puhuu" jo ja kun tutti suussa yrittää selittää niin sylkäisee kyllä pois kun sanoo etten saa selvää kun tutti on suussa.. =)
Ja vaunuissa tutti lähtee pois monesti kun kysyn että tarviiko xxx tuttia.. saa sinne 2 -vuotiaaksi syödä jos tarvetta, toinen tulossa kesällä joten tulee varmaan vielä tarpeeseen.
Voihan olla vanhemmista kiinni mutta ei kai se 1 -vuotiaalle ole huono tapa syödä tuttia. :D
 
Meillä tutti on vielä unikäytössä tytöllä 1v 6kk eli muuten ei enää anneta. Meillä tutti on aina ollut tosi tärkeä tytölle, vastasyntyneestä asti imutellut. Vieroitusta ei vielä olla ajateltu toteuttaa, lähempänä 2-vuoden ikää sitten. Katsellaan miten tämä kevät tässä menee, tutti alkanut yhä vähemmän kiinnostaa tyttöä eikä enää itke sen perään muuten kuin unillaan...
 
poika 1,1 v syö tuttia öisin ja päikkäreillä. Valillä päivällä laittaa tutin suuhun, jos se on jäänyt näkösälle. Nykyään tutti on paljon tärkeämpi kuin aikaisemmin. En aio pitää kiirettä tutista vieroittamisessa, koska meillä tämä toimii näin. Ja aktiviitteja kyllä on, eikä päivä pyöri pelkän tutin ympärillä. Uninallet ja unirätitkin löytyvät sängystä.
 
Meillä tyttö 1v6kk syö tuttia kans vaan nukkuessaan ja autossa. Päivisin ei sitä kaipaa. Oon tässä alkanu kokeilla, josko sama kikka toimis vierottamisessa ku kummipojalla. Vanhemmat hoki pari viikkoa, että poika laittas tutin roskiin. Lopulta poika sen oma-alotteisesti sen sinne vei. Muutaman kerran kyseli tutin perään, mut tyyty vastaukseen "etkö muista, että veit sen roskiin ja roska-auto vei sen pois". Ollaan nyt omaa tyttöä houkuteltu samalla muutaman päivän, saa nähdä onnistuuko sama "höynäytys" ;) Tuli vaan tossa viime räkätaudin aikana mieleen, et yöuni olis varmasti parempi tukkosellakin nenällä ilman tuttia...
 
Olen väärässä osiossakin.. Meillä tytöllä edelleen tutti nukkuessa ja ikää jo 2v8kk. Puhetta on piisannut ja erittäin selkeää ettei meillä ainakaan siihen vaikuttanut ole. Kaikkien mielenrauhan kannalta olemme pohtineet, että tutti saapi olla kesään, sitten se jätetään muumeille =) En pidä asiaa kauhean pahan kun ei syö päivisin yhtään.
 
Meillä syödään tuttia ainoastaan nukkuessa. Poika pikkasen yli 1v. En ole ajatellut vielä vieroittaa. Odotetaan rauhassa kesällä alkavaa hoitoon menoa ja katsotaan sitten, kun tuo alkaa sujumaaan.
 
Kysymykseesi milloin olisi järkevää vieroittaa tutista, löytyy tuolta MLL:n kanta asiaan: (eli viimeistään 2-3 -vuotiaana) =)

http://vanhemmat.mll.fi/tukea_ja_taitoa_tilanteesta_toiseen/tutista_ja_pullosta_luopuminen.php?dir=/tukea_ja_taitoa_tilanteesta_toiseen
 
Meillä poika 1v ja 3kk ja tutti maistuu. Päivällä pitää suussa jos löytää eikä meinaa antaa pois. Ajateltiin vierottaa mutta meille synty vauva kk sitten joten totesin että voi olla liian iso pala vierottaa kun toinen syö tuttia. Ennen vauvan syntymää ei pystyny kun poika oli niin paljon kipeenä viimisen kuukauden pari.
Ajattelin kyllä viimeistään kesällä vierottaa..
 
1v 3kk nyt kolmena yönä jo nukahtanut ilman tuttia. Tutti ollut aina vain unikäytössä, mutta nyt tein sillekin stopin, koska poika otti tavakseen heitellä tuttia sängystä pois useita kertoja, mihin äidillä tietenkin meni hermot...
 
Alkuperäinen kirjoittaja onni löytyy arjesta:
Olen väärässä osiossakin.. Meillä tytöllä edelleen tutti nukkuessa ja ikää jo 2v8kk. Puhetta on piisannut ja erittäin selkeää ettei meillä ainakaan siihen vaikuttanut ole. Kaikkien mielenrauhan kannalta olemme pohtineet, että tutti saapi olla kesään, sitten se jätetään muumeille =) En pidä asiaa kauhean pahan kun ei syö päivisin yhtään.
Huokaus..."kiva" että muillakin. Meillä esikoinen 2v9kk syö nukkumaan mennessä tuttia, ei muuten ollenkaan enää kaks vuotta täytettyään. Esikoisella ja kuopuksella ikäeroa 1v4kk ja ei raaskittu ottaa vielä sillon kun kuopus syntyi esikoiselta tuttia pois, kun se oli siihen aikaan hyvin tärkeä tytölle.
Nyt siitä on keskusteltu monta kk, että pitäis antaa jo pois pienemmille tai oraville tai pikku myylle tai tuttiritarille, mutta ei...ei siitä niin vaan luovuta enää tossa iässä. Nyt ollaan tultu siihen tulokseen, että tutit on otettava molemmilta samaan aikaan pois..
Lapset alotti vuoden alusta tarhan ja sanoin, että hyvä jos siellä saavat vierotettua tutin pois, mutta jos ei, niin 3-vuotis synttäreillä saa tutti lentää...
 
meidän esikoinen on 1v7kk, ja tosi tarkka tutistaan. Ollaan avokin kans ajateltu et jos vaikka kesällä heittettäis mökin laituriltä ahvenille tutit pois, vaan saa nyt nähdä kun tuli tuo kuopus(2,5kk) "sotkemaan" kuvioita( Esikoinen ei onneks ota vauvan suusta tuttia, mut heti ku tippuu suusta niin tutin löytää esikoiselta).
 
Meillä tyttö 1v8kk pian ja maistuu tutti päivin illoin :) Kovin tärkeä tuntuu olevan, joten pikkuhiljaa vähennetään ja sitten varmaan kaksivuotissynttäreitten tienoilla katsellaan, jos tutit menisivät rikki "vahingossa" B)

Unitutti on tärkein, samoin jos suututtaa tai itkettää.
 

Yhteistyössä