En koskaan vie lapsiani virikehoitoon!

  • Viestiketjun aloittaja proud mother
  • Ensimmäinen viesti
proud mother
Mielestäni ikävintä mitä äiti voi tehdä, on viedä pieni lapsi päiväkotiin, silloin kun on itse kotona. Olen kuullut, että tuollaiset äidit kaiken lisäksi ovat kärkkäimmin vaatimassa hoitopaikassa askarteluja ja kaikenlaista toimintaa!

Miten tähän on tultu? Mihin on kadonnut äitien normaali järki lapsen kasvatuksessa ja lapsen kehittämisessä? Miten kukaan voi kuvitella, että jopa yksivuotias lapsi oikeasti nauttisi enemmän vieraiden ja vaihtuvien ihmisten hössötyksestä melussa ja vilinässä? Ja miten kukaan voi kuvitella, että lapsi on parhaimmassa tilanteessa, kun hän on vain pienen pieni murto-osa kokonaisuudesta?

En ymmärrä sitäkään, että kokopäivätöihin pitää rynnätä heti, kun lapsi on 9 kk, mutta sen ymmärrän vähän paremmin. Tietysti olisi parempi, että elämä olisi osattu suunnitella niin, että toinen vanhempi voisi olla kotona vähintään pari vuotta.

Ja olen siis nähnyt päiväkotielämää läheltä, joten en perusta ajatuksiani mutu-tuntumaan.
 
Vierras
Alle 3-vuotiasta en veisi virikehoitoon. Mutta 4-5 vuotias ja tilanteesta riippuen myös kolmivuotias tarvii niitä sosiaalisia kontakteja. Askrteluista ja loruhetkistä viis, niitä voi tehdä kotonakin mutta ikätoveriksi se äiti ei voi muuttua.
Se on sitten tilannekohtaista onko se päivähoito oikea paikka vai kerho vai riittääkö sisarusten ja naapurien tms seura.
 
"Jenis"
[QUOTE="a p";30462397]Tää on mulle aika ajankohtainen aihe.[/QUOTE]

Tuoreempi näkökulma ois ollut, jos oisit ollut mies ja syyllistänyt muita isiä samalla tavalla kuin täällä äitejä syyllistetään/syyllistät.
 
  • Tykkää
Reactions: vaavi9.7.
"a p"
Alle 3-vuotiasta en veisi virikehoitoon. Mutta 4-5 vuotias ja tilanteesta riippuen myös kolmivuotias tarvii niitä sosiaalisia kontakteja. Askrteluista ja loruhetkistä viis, niitä voi tehdä kotonakin mutta ikätoveriksi se äiti ei voi muuttua.
Se on sitten tilannekohtaista onko se päivähoito oikea paikka vai kerho vai riittääkö sisarusten ja naapurien tms seura.
Muut vaihtoehdot ovat parempia kuin päiväkoti.

[QUOTE="Jenis";30462420]Tuoreempi näkökulma ois ollut, jos oisit ollut mies ja syyllistänyt muita isiä samalla tavalla kuin täällä äitejä syyllistetään/syyllistät.[/QUOTE]

Täällä ei monta miestä käsittääkseni ole, joten jäivät nyt ulkopuolelle.
 
"Jenis"
[QUOTE="a p";30462451]

Täällä ei monta miestä käsittääkseni ole, joten jäivät nyt ulkopuolelle.[/QUOTE]

Mutta äitien töihinmenohan ei haittaisi, jos miehet puolestaan olisivat valmiita jäämään kotiin. Pitäisiköhän sun mennä valistamaan vaikka mersufoorumille seuraavaksi, vai missä ne miehet oikein hengaa? :D
 
"a p"
[QUOTE="jaa";30462515]Missä helvetin kuplassa sä elät jos ikävintä mitä tiedät on laittaa lapsi päiväkotiin?[/QUOTE]

Kun puhutaan alle 3 -vuotiaan lapsen kasvatuksesta ja kehityksestä, niin pidän moista ilmiötä ikävänä. Erityisesti silloin, kun äidiltä katoaa äidinvaistot ja alle 3 -vuotias esikoinen laitetaan hoitoon/pidetään hoidossa uuden lapsen syntyessä. Hölmöä hommaa, josta maksetaan velkoja myöhemmin, kun isosisko tai isoveli oireilee.
 
Vierras
[QUOTE="a p";30462451]Muut vaihtoehdot ovat parempia kuin päiväkoti.
[/QUOTE]

Kaikkialla ei ole muita vaihtoehtoja. Esim liikenneyhteydet jne voi tehdä siitä kerhosta mahdottoman jos aikataulut ei sovi. Eikä kaikilla ole kahta autoa.
 
eskariope
En sano tätä pahalla, mutta kyllä eskariin saakka kotihoidetut lähtevät kouluvalmiusasioissa ja ryhmätaidoissa usein melkoiselta takamatkalta. Kultainen keskitie paras. Pienet ei tartte isoa ryhmää ja paljon virikkeitä, mutta lähellä eskaria tilanne on jo toinen.
 
samaa mieltä!
Meillä esikoinen alottanut myös kerhon vasta 4v ja on todella sosiaalinen ja ottaa muut huomioon. Nyt meillä on jo kolme lasta, joista kaksi isompaa käy kerhoa ja ovat saaneet kehuja muilta vanhemmilta sosiaalisista taidoistaan.
Kuopus on pieni vauva ja kotona siis hoidan kaikki, kerho 3krt/vko ja 2,5h kerta.
Esikoinen sitten pääseekin suoraan eskariin, samoin tovottavasti keskimmäinen lapsi. Koskaan ei siis heidän tarvitse päivähoitoon mennä! :) Ihanaa! Kuopuskin menee hoitoon tosiaankin vasta sitten kun on pakko. Ihan oikeasti pakko. Eli ei alle 3v ainakaan
 
samaa mieltä!
"eskariope" puhuu nyt höpöjä ;) Hyvin luonnistuu eskaritehtävät tuolta meen kohta 6 vuotiaalta, monet menee ihan heittämällä. Kerho riittää vallan mainiosti kunnes eskariin menee. Samoin on mut kotihoidettu aikanaan ja mitään negatiivista vaikutusta sillä ei ole koskaan ollut, päin vastoin!
 
samaa mieltä!
Silti en usko tuohon _usein_ juttuun. Sen verran laaja kaveri ja tuttavapiiri ja koskaan ei oo tullu moista vastaan. Ala-asteella ja ekalla luokalla toki huomaa eron, jos joku ei eskaria oo käyny, mut pk:ssa ei opeteta juurikaan taitoja, jotka jäis oppimatta kotona ja kerhossa hoidetun/ käyvän lapselta ;)
 

Yhteistyössä