Ekalle luokalle siirtyminen

  • Viestiketjun aloittaja Kahdenmukulanäippä92
  • Ensimmäinen viesti
Kahdenmukulanäippä92
Hei apua, purkaudun nyt tänne koska en tähän aikaan voi koulullekkaan soittaa. Asia tuli nyt mieleen ja paniikki iski.
Eli siis tänään oli viimeinen palautuspäivä kouluun tuloilmoitukselle, ja me ollaan oltu kipeänä koko porukka. Ei olla reilu viikkoon esikoululle käveltykään, jossa tämän lomakkeen olisi voinut jättää samalla siihin vieressä sijaitsevalle ala-asteelle. Onko siis paha jos myöhästyy yhdellä päivällä? Soitan kyllä heti aamusta koululle ja vien lapun. Elkää pitäkö tyhmänä jookos, kokematon kun oon näissä kouluhommissa.
Ps. Tiedän kyllä että asiat on hoidettava ajoissa, mutta nyt kävi näin ja haluisin vaan kuulla kokemuksia/mielipiteitä asiasta.
 
vierailija
Eikö noita hoideta sähköisesti nykyisin.

Siis kyllähän esimerkiksi yllättäen muuttavien lapset saavat koulupaikan oitis uudeltakin paikkakunnalta. Tai maahanmuuttajien.
Mutta ei välttämättä siitä lähimmästä lähikoulusta, vaan jostain oman koulunkäyntialueen koulusta (meillä noita koulunkäyntialueen kouluja on kolme), yhden lapsen luokalta on osa siirtynyt toiseen kouluun viimeiseksi vuodeksi, kun siellä on ollut paljon tilaa ja omaan kouluun taas kertyi jättiluokka muuttojen yms takia. Tosin nuo toiseen kouluun siirtyjät olivat vapaaehtoisia.
 
vierailija
Siis kun suomessahan on oppivelvollisuus. Jokaikisen kyseisenä vuonna seitsemän täyttävän siis on mentävä kouluun ellei ole esittää asiantuntijan lausuntoa siitä ettei vielä ole koulukypsä.

Eli ota rauhassa.
Oppivelvollisuus on, mutta ei koulupakkoa. Eri asia, koulussa siis ei ole pakko käydä kunhan osoittaa sovitusti mitä oppii.

Ap et varmasti ole ainoa joka unohtaa! Soitat rauhassa aamulla, ei ne niille papereille tänään ole mitään ehtineet tehdä!
 
vierailija
Ei paniikkia. Huomenissa soittelet ja ilmoitat lapsen kouluun. Et ole ainut vähän myöhässä oleva.

Meillä ilmoitetaan eskarilaiset ja ekaluokkalaiset sähköisesti ja sivut ovat auki vain viikon. Monilta tämä menee ohitse ja vanhemmat pelkäävät lapsen jäävän vaille paikkaa. Myös kuljetusten anominen hoidetaan sähköisesti ja sitten vanhemmat pohtivat ovatko lapset oikeutettuja siihen millä perustein.
 
vierailija
Meidän pojan eskariluokkalaisista vain meidän poikamme ilmoitettiin virallisen ajan puitteissa ensimmäiselle luokalle. Ihan takuuvarmasti toisetkin saavat koulupaikan.

Olen hieman hämilläni kun paikallislehdessä luki että Wilma-sivuston kautta voisi ilmoittautua mutta ei sellaista kohtaa sieltä Wilmasta löytynyt joten vanhanaikaisesti paperilla tehtiin ilmoittautuminen. Poika vei lappusen itse johtajaopettajan käteen.
 

Yhteistyössä